Mısır’a Tatile Giderken Dikkat Etmeniz Gereken 7 Detay

Mısır’a yapacağınız mistik yolculuk öncesi dikkate almanız gerekenler ve çok daha fazlasını derlediğimiz bu yazımızda, Mısır’da gezilecek yerler başlığını da eklemeyi ihmal etmedik. İşte Mısır'a giderken dikkat etmeniz gereken 7 önemli detay…

16 Ağustos 2023 5dk okuma

Mısır, tarihin derinliklerinde gizemli bir uygarlığın izlerini taşıyan, mistik atmosferiyle adeta ziyaretçilerini büyüleyen bir ülkedir. Piramitleri, tapınakları ve Nil Nehri'nin eşsiz güzellikleriyle Mısır, turistlere unutulmaz bir tatil deneyimi vadeder. Ancak bu büyülü yolculuğa çıkmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Bilet Dükkanı olarak biz de Mısır’a tatile giderken dikkat etmeniz gereken 7 detayı sizin için derledik. Yazımıza eklediğimiz 7 detayı, önem sırasına göre listeledik. Avantajlı fiyatlara Mısır uçak bileti satın almak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Mısır’a yapacağınız mistik yolculuk öncesi dikkate almanız gerekenler ve çok daha fazlasını derlediğimiz bu yazımızda, Mısır’da gezilecek yerler başlığını da eklemeyi ihmal etmedik.

Mısır'a Gitmeden Önce Bunlara Dikkat!

İşte Mısır'a giderken dikkat etmeniz gereken 7 önemli detay…

  1. Seyahat Güvenliği

    Mısır, yıl içerisinde milyonlarca turisti ağırlar. Yine de gidilecek her ülkede olduğu üzere Mısır’da da seyahat güvenliği turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bir ülke olsa da seyahat güvenliği her zaman önemlidir. Bu nedenle Mısır tatiline giderken dikkat etmeniz gereken 7 detaydan ilki şüphesiz ki seyahat güvenliğinizdir. 

    Mısır tatiliniz öncesinde yapmanız gereken ilk araştırma, seyahat uyarılarını kontrol etmek olmalıdır. Zira güncel bilgilere göre hareket etmek önemlidir. Türkiye'den Mısır'a seyahat ederken, Mısır'ın iç güvenlik durumunu, Dışişleri Bakanlığı’nın uyarılarını ve güvenli güzergahları listelemeli ve ona göre seyahatinize çıkmalısınız. Öte yandan, yaşanabilecek herhangi bir acil durum için seyahat sigortası yaptırmayı da ihmal etmemelisiniz. 

  2. Vize İşlemleri

    Mısır tatiline giderken bilmeniz gerekenleri listelediğimiz yazımızın ikinci başlığı da vize oluşturuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları, Mısır’a giriş vizesiz giriş yapabiliyor. Zira bu noktada Şarm El Şeyh kentine kapıda vize ile giriş yapabiliyorsunuz.
    Tatilini Mısır’da geçirmek isteyen Türkler için büyük kolaylık sağlayan Mısır, dalış meraklılarının göz bebeği Şarm El Şeyh kentinde uygulamaya başladığı kapıda vize uygulaması ile tatilcilere 15 gün boyunca vize veriyor. Bu nedenle tatiliniz öncesinde zorlayıcı vize işlemleri ve tonla evrakla uğraşmanız gerekmiyor. 

  3. Sağlık Kontrolleri

    Bu noktadaki tavsiyemiz Mısır ile sınırlı değil. Herhangi bir seyahat öncesi düzenli olarak sağlık kontrollerinizi yaptırmanız gerekir. Bilhassa yaşadığınız iklim koşullarından farklı bir iklime sahip noktalara gideceğiniz takdirde, alerji geliştirmeniz oldukça olasıdır. Bu noktada öne çıkan noktaların başında tropikal iklim kuşağındaki ülkeler ve şehirler gelir. Öte yandan Mısır, Ekvator Bölgesi’ne yakın olması dolayısıyla alışılagelenden çok daha sıcak bir iklime sahiptir. Bu nedenle sıcağa karşı dayanıklılığınız başta olmak üzere gideceğiniz ülkenin sinek ve böcek türlerini de önceden araştırarak, alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğinizi doktorunuza sormanız gerekir. Bu noktada Hindistan ve Tayland gibi ülkeler, turist ziyaretleri konusunda oldukça önemli riskler taşıdığından, seyahat öncesi özel ve ağır aşılar olunması gerektiğini bildirmiştir. Mısır’da bilinen bir aşı olma durumu yoktur ancak belirttiğimiz üzere iklim kuşağı sebebiyle öncesinde doktora görünmenizde fayda vardır. 

  4. Kültürel Farkındalık

    Mısır, on binlerce yıllık tarihe sahip topraklar üzerinde kuruludur. Binlerce yıllık kültürleri bulunur. Haliyle bu denli köklü bir tarihe ve derin bir kültürel mirasa sahip olan Mısır’a tatile gitmeden önce, kültürleriyle ilgili bilgi sahibi olmanız gerekir. 
    Mısır’da bilhassa dini mekanlara giriş için her kıyafet uygun karşılanmaz. Camilere girmek için kadınlar başlarını kapatmalı, erkekler ise diz altı kıyafetler giymelidir. Öte yandan, Mısır’ın neredeyse tamamına yakını İslam dinine mensup insanlardan oluşan bir nüfusa sahip olduğundan, yerel halkın birtakım hassasiyetleri oluşabilir. Bu nedenle şehir merkezlerinde ya da kırsal kesimlerde ibadet dönemlerinde yüksek ve rahatsız edici sesler çıkarmamaya da özen gösterilir. 

  5. Hava Durumu ve Giyim

    Yazımızın başında da bahsettiğimiz üzere Mısır, Ekvator Bölgesi’nde yer alan bir ülkedir. Bu sebeple de oldukça sıcak bir iklim kuşağında bulunur. Mısır’da Şarm El Şeyh kentinde dalış yapacaksanız, tercih etmeniz gereken seyahat dönemi ilkbahar ve yaz mevsimleri olmalıdır. Bununla birlikte, Mısır’a kültürel bir seyahat düzenleyecekseniz bu tatilin nispeten daha serin olabilecek dönemlere denk gelmesi gerekir.

    Mısır, yılın neredeyse tamamında oldukça sıcaktır. Bu nedenle Mısır’a tatile giderken güneşten korunabilmek için şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi ve benzeri ürünleri mutlaka yanınıza almanız gerekir. Haliyle Mısır’a tatile giderken yapacağınız kıyafet seçimlerinin de yine oldukça sıcak bir iklim kuşağında bulunan bir ülkeye gideceğinizin bilinciyle doğru orantıda olması gerekir. 

  6. Yerel İletişim

    Mısır’a tatile giderken, bu ülkede konuşulan dilin ve iletişimin bazı detaylarına hakim olmanız, seyahatiniz boyunca daha sağlıklı iletişim kurmanıza olanak tanıyacaktır. Mısır'a seyahat ederken yerel iletişimde bazı detaylara dikkat etmek önemlidir. Mısır'da yaygın olarak Arapça konuşulur, ancak turistik bölgelerde İngilizce anlaşılır. Temel İngilizce ifadeleri bilmek ve iletişim için bir dil çevirisi uygulaması kullanmak faydalı olabilir. Ayrıca, Mısır kültüründe misafirperverlik önemlidir, bu nedenle yerel insanlarla nazik ve saygılı bir şekilde iletişim kurmak önemlidir.

  7. Para ve Güvenliği

    Mısır'da yerel para birimi Mısır lirasıdır. Seyahatten önce döviz bürolarında para değişimi yapabilir veya uluslararası kredi kartlarınızı kullanabilirsiniz. Ancak, yanınızda nakit para bulundurmak ve değerli eşyalarınızı güvende tutmak için dikkatli olmak önemlidir. Turistik bölgelerde ve kalacağınız konaklama yerindeki güvenlik tedbirlerine dikkat etmek ve önlem almak gerekmektedir.

Mısır'a seyahat ederken bu 7 detaya dikkat etmek, tatilinizi daha güvenli ve keyifli geçirmenizi sağlayacaktır. Mısır'ın büyüleyici tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle dolu bir ülke olduğunu unutmadan, seyahatinizin tadını çıkarabilir ve unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

Mısır’da Gezilecek Yerler

Binlerce yıllık tarihe sahip olmasının yanı sıra Dünyanın 7 Harikası listesinden de ev sahipliği yaptığı değerleri bulunan Mısır, her yıl milyonlarca turistik akınına uğrar. Zira Mısır, gezilecek yerler bakımından oldukça zengindir. Biz de Bilet Dükkanı olarak sizin için Mısır’da gezilecek yerler listesi hazırladık. 
İşte Mısır seyahatinizde kesinlikle es geçmemeniz gereken, her biri birbirinden önemli gezi noktaları… 

Gize Piramitleri

Mısır'ın en ünlü simgelerinden biri olan Giza Piramitleri, Mısır'ın antik medeniyetinin büyük bir başarısını temsil ettiği gibi, her yıl milyonlarca turisti ağırlar. En ünlü Gize piramidi ise Keops’tur. 

Karnak Tapınağı

Mısır'ın en büyük tapınağıdır. Firavunlar döneminde inşa edilmiş olan bu tapınak, Mısır mitolojisinin en önemli ögeleri arasındadır. 

Luksor Tapınağı

Nil Nehri kıyısında bulunur. Eski Mısır'ın en önemli tapınaklarından biri olan bu tapınak, firavunlarca tanrılara hürmet etmek amacıyla inşa edilmiştir. 

Gize, Kahire ve Şarm El Şeyh başta olmak üzere Mısır’ın popüler şehirlerine ziyaret edebilirsiniz. Öte yandan, Abu Simbel Tapınağı ve Kral Vadisi de yine Mısır’da gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken noktalardır. Birbirinden avantajlı fiyatlara Kahire uçak bileti satın almak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

16 Ağustos 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar