Moldova'da Tatil Yapmak İçin 5 Sebep

Macera sizi çağırdığında, ona özel bir Moldava seyahati ile yanıt verin. Peki neden Moldova'da tatil yapmalıyız? Avrupa'da nispeten keşfedilmemiş bir destinasyon olarak Moldova’yı ziyaret etmek için en önemli nedenleri sıraladık.. 

25 Ekim 2023 5dk okuma

Moldova tatilinizi planlamak söz konusu olduğunda, Bilet Dükkanı olarak uçuştan konaklamaya, araç kiralamadan aktivitelere kadar eşi benzeri olmayan bir seyahat deneyimi yaratmanıza yardımcı olmak için buradayız. Ne kadar çok seyahat etmiş olursanız olun büyük ihtimalle Moldova, Avrupa'nın en az ziyaret edilen ülkesi olması nedeniyle listenizde yer alan ülkelerden biri değil. Yine de Romanya ve Ukrayna arasında sıkışıp kalmış bu gizemli topraklar selfie çubuğu sallayan çılgın kalabalıktan uzakta, bozulmamış doğası ve ilgi çekici kültürü ile çok şey sunuyor.

Moldova'da Tatil Yapmak İçin 5 Sebep 


Bozulmamış kırsal bölgeleri ve muhteşem şarap turlarıyla tanınan Moldova Avrupa’nın en az  ziyaret edilen ülkelerinden biri olsa da dünya nihayet bu küçük ulusun cazibesini görmeye başladı. Zengin verimli topraklar, engebeli yeşil tepeler, ormanlık alanlar ve muhteşem ayçiçeği tarlaları… Moldova uçak bileti ile ülkeye vardığınızda karşılaşacağınız ilk manzara bu olacak. 

moldovada-tatil.webp

  1. Moldova'nın Uygun Fiyatlı Olması!


    Moldova'yı ziyaret edilmesi gerekenler listenize eklemek için birçok neden var. Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri olması bu destinasyonu çekici kılacak sebeplerin başında gelebilir. Avrupa'nın dudak uçuklatan fiyatları karşısında tıpkı Türkiye'de tatil yapıyormuşsunuz gibi gezebileceğiniz Moldova özellike düğün masrafı sonrası güzel ama ekonomik tatil yapmak isteyen balayı çiftlerinin gözdesidir.

  2. Ortodoks Ruhunu Deneyimleyin! 


    Ülkenin dört bir yanında bulunan manastırlar ise yerel Ortodoks ruhunu yansıtır. Moldova'nın Mağara manastırları ise 13. İla 14. yüzyıllardan kalma özel bir tarihe sahiptir. Bazıları Hıristiyanlıktan önce var olan dinlerin izlerini korumuştur. Kültür ve tarih meraklıları için güzel bir seçenek olarak Moskova görülecek yerler listesine girmeyi fazlasıyla hak ediyor. 

  3. Sakinliğinde Huzur Bulun! 


    Moldova diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha sakindir. Seyahat ederken amacınız kafanızı dinlemekse Moldova eşsiz bir seçenek olacaktır. Tarih kokan sokaklarında adımlayabilir, doğal güzellikleri arasında dinlenebilir, Avrupa'ya uygun kültürel etkinlikler ile tatilinizi mükemmel hale getirebilirsiniz. 

  4. Moldova'nın Tarihi Yerlerini Keşfedin! 


    Eski Sovyet kültürü ve tarihini deneyimlemek istiyorsanız Moskova harika bir destinasyon olacaktır. Bu sebeple Bilet Dükkanı aracılığı ile alacağınız Moldova uçak bileti ile ülkeyi ziyaretinizde Transdinyester'i kaçırmamanız gerekiyor.

moldova.webp

  1. Moldova'nın Doğal Güzellikleri


    Moldova'nın doğası size hiç ara vermeden aktivite yapma imkanı da sağlayacaktır. Doğa sporları tutkunları nehirde rafting yapmanın, tırmanmanın veya bisiklete binmenin tadını fazlasıyla çıkaracaktır. Yürüyüş tutkunları ise eşsiz güzellikteki Codrii Ormanı ve dünyanın en uzun mağaralarından biri olan “Emil Racovita Mağarası” ile ilgilenecektir. 


Moldova Hakkında


Coğrafi olarak Romanya ile batıda ve Ukrayna ile doğuda sınır komşudur. Başkenti Kişinev'dir. Moldova, tarihi olarak çeşitli devletlere ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Orta Çağ'da Moldova Prensliği olarak bilinen bir prenslik kurulmuştur. Daha sonra Osmanlı İmparatorluğu ve Lehistan-Litvanya Birliği'nin etkisi altında kalmıştır. 19. yüzyılda Rus İmparatorluğu'nun kontrolüne girmiştir. 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Moldova bağımsızlığını kazanmıştır. Sovyetler Birliği döneminde Moldova, Rus etnik kökenli nüfusun yoğun olduğu bir bölgeydi. Bu nedenle bağımsızlık sonrasında Rusça konuşan Transdinyester bölgesi, bağımsızlık ilanına karşı çıkmış ve ayrı bir devlet olma yolunda ilerlemiştir.

moldovada-tatil-yapmak.webp

Moldova'nın turistik cazibe merkezlerinden biri Orta Çağ dönemine ait şatolar ve manastırlardır. Moldova, Avrupa'nın en büyük şarap mahzenine de ev sahipliği yapar. Ayrıca güzel peyzajları, doğa parkları ve nehirler de ziyaretçiler için çekici yerler arasındadır.

Türkiye Moldova Arası Uçakla Kaç Saat?


Moldova’ya gitmek için en ideal yol hava yolu iledir. Ülkenin tek hava alanının başkent Kişinev’de olduğu Moldova’ya İstanbul, İzmir ve Ankara üzerinde direkt uçuşlar mevcuttur. Türkiye’den Moldova’ya ortalama 1,5 saatlik bir uçak yolculuğu ile gitmeniz mümkün. Tabii ki en uygun fiyatlı bileti alarak… Bunun için de Bilet Dükkanı internet sitesinden alacağınız ucuz uçak bileti ile seyahatinizi gönül rahatlığı ile gerçekleştirebilirsiniz. 

Moldova Vize İstiyor Mu?


Ve Avrupa ülkelerine vize almanın çok çok zorlaştığı bir dönemde vizesiz seyahat edilecek ülkeler listesinde Moldova da yer alıyor. Üstelik pasaportunuzun olmasına bile gerek yok. Yeni çipli kimlik kartlarına sahipseniz pasaportunuz olmadan da Moldova’ya giriş yapabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 günü aşmayan ziyaretlerinde ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor. Ama bu süreyi aşacak Moldova seyahatleri için çeşitli vize işlemlerini gerçekleştirmek gerekiyor. 

Moldova Kaç Günde Gezilir?


Aileniz ile birlikte Moldova'yı ziyaret ederek ve buranın her noktasını keşfetmek istiyorsanız dikkate almanız gereken en iyi zaman aralığı en az bir hafta ila 10 gündür. Bu şekilde, çevredeki tüm önemli simge yapıları ve gezi noktalarını görme şansını elde edebilirsiniz. Ancak Moskova’ya ziyaret edeceklere küçük bir uyarımız var. Hemen yanıbaşındaki Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle ülkede olağanüstü hal durumu bulunuyor. Bu yüzden yetkililerin açıklamalarını dikkate alarak hareket etmenizde fayda olacaktır. 

moldovada-tatil-nerede-yapilir.webp

Moldova Pahalı Mı?


Avrupa Birliği üyeliği bulunmamasına rağmen diğer Avrupa ülkelerini aratmayacak kadar huzurlu, temiz ve uygun fiyatı ile öne çıkan Moldova’da tatilinizi gönül rahatlığı ile geçirebilirsiniz. Türk Lirası’nın daha değerli olduğu ülkeler arasında Moldova’da yer alır. Güncel kurlara göre 1 Moldova Leyi 1,54 Türk Lirası’na eşittir. Yeme içme mekanlarında son derece uygun fiyatlar ile müşteriyi karşılayan, konaklama konusunda pahalılık bulunmayan ve pasaportsuz ulaşım sağlanabilen Moldova, habitatı ve kent mimarisi ile muazzam bir destinasyon noktası olmaya hak kazanmıştır. 

Moldova Hangi Dili Konuşuyor?


Belki doğal güzellikleri, belki tarihi şehirleri, belki de geleneksel mutfağı için Moldova’ya gitmeye karar verdiniz sonunda. Durum ne olursa olsun, ailenizle bir gezi rezervasyonu yaptırdınız ve seyahat vaktiniz yaklaşıyor. Ancak bir sorun var! Moldova'da hangi dilin konuşulduğunu bilmiyorsunuz… Yerel halkla iletişim kurmak veya temel bilgileri sormak için kendinizi zamanında hazırlamak istiyorsanız doğru yere geldiniz. 
Moldova'da gerçek bir Moldova dili yoktur. Rumence, Moldova nüfusunun yaklaşık yüzde 75'i tarafından konuşulan ülkenin Resmi dilidir. Bununla birlikte, Moldova çok dilli bir ülkedir. Rusça, Ukraynaca, Gagauzo ve Bulgarca ülkede konuşulan diğer diller arasındadıR.

25 Ekim 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar