Moskova'da Gezilecek 5 Yer

Moskova'ya seyahat etmek zengin tarih, çarpıcı mimari ve canlı kültürle dolu heyecan verici bir maceradır. Ancak bu yolculuk için hazırlanmak dikkatli bir planlama gerektirir. İster deneyimli bir gezgin olun ister ilk kez gelen bir ziyaretçi… Bu kılavuz Moskova seyahatiniz için hazırlanmanıza yardımcı olacak. Ve unutulmaz ve sorunsuz bir deneyim için ihtiyacınız olan her şeye sahip olmanızı sağlayacaktır. 

29 Şubat 2024 5dk okuma

Moskova'nın merkezi, birçok kişinin odak noktası ve Sovyet tarihinin kroniği olarak kabul ettiği her şeyi sunuyor. Her şehir turu burada başlar ve kentsel yayılmanın her bir kısmı Kızıl Meydan'dan ayrılır. Orada, Moskova'nın muazzam tarihi, Kremlin'in ve Aziz Basil Katedrali'nin mandalina tuğlalarına yansıyor.

Meydanın tamamı çok yönlü tarihin bir kanıtıdır. Bir zamanlar kutsal bir yer olarak kabul edilen bölge, daha sonra ganimetlerin ve korkunç savaş hikayelerinin merkezi haline geldi ve bugün turistik bir merkez üssü ve şenlikler için bir merkez haline geldi. Meydanın uzağında, sayısız Rus Ortodoks binası, renkli bir karnaval ve karmaşık süslemelerle yerleşim yerlerinin üzerinde yükseliyor.
Moskova yüzyıllardır performans sanatçıları için bir yol gösterici olmuştur. Sanatsal ünü hala opera binaları ve tiyatroların duvarları arasında nefes alıyor. Kendinizi Moskova'nın mimari ihtişamıyla dolu hissettiğinizde, kafe karşıtı kültürün eşsiz bir deneyimini yaşamak için Ziferblat kafeye gidin.

Moskova, Rusya'nın başkenti ve en büyük şehri olan bir metropol olarak bilinir. Dünyanın en kalabalık on şehri arasında yer alan Moskova, 2023 yılında en popüler destinasyonlar arasına girmeyi başaran ülkeler arasındadır. İşte Türkiye Moskova Uçak Bileti alarak yapmayı planladığınız seyahatiniz için Moskovayı en iyi şekilde keşfetmenize olanak sağlayacak seyahat rehberimiz…

Moskova Hakkında


Gururlu, yüce ve saygıya değer bir tarihin damgasını vurduğu Moskova, Rusya'nın görkemli başkentidir. Şehir, siyasi ve kültürel merkez olarak Rusya'nın karmaşık mirasının koruyucusu görevi görüyor. Ancak onun utanmaz ihtişamından korkmayın. Moskova, özünde epik tarihi ve sakin modernliği harmanlayarak ziyaretçilerini sanat, kültür, kaliteli yemekler ve sınırsız zevkle dolu günlere davet ediyor. Kasvetli görünümünün ötesinde hayat ve hareketlilik dolu sokakların yanı sıra, akşamınızı dolduracak sayısız etkinlik sunan arı kovanı sanat merkezleriyle de karşılaşacaksınız. Tarihsel eğilimleri olanlardan çağdaş turistlere kadar, Moskova'nın çelişkili kişiliğinde herkese hitap eden bir şeyler var.
Görülmesi gereken çoğu yer Kızıl Meydan çevresinde toplanıyor. 

moskova.webp

Tarihi önemini anlamak için meydanda yürümeye zaman ayırın. Aziz Basil Katedrali tartışmasız en önemli cazibe merkezidir ve Sovyet mimarisinin bir örneği olarak görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Hemen karşı ucunda ise Devlet Tarih Müzesi, Moskova'nın ikonik kızıl cephelerini sahneye taşıyor. Şehrin en tanınmış yapısı olan heybetli Kremlin ise birkaç blok ötede ziyaretçileriyle buluşuyor. Rusya'nın yaldızlı tarihi hakkında bilgi edinmek için Cephanelik'ten daha iyi bir yer yoktur. Bunlar Moskova’da ziyaret edilebilecek en iyi yerler arasındadır.

Moskova Kaç Günde Gezilir?


Dört veya beş günlük bir turla Moskova'yı görmek, size Rusya'nın başkentini tüm çeşitliliğiyle görme fırsatı verir. Rus tarihine, sanatına ve mimarisine gerçekten ilgi duyanlar için ideal bir süredir.

Moskova'ya Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler


Bu hareketli metropol, tarihi ihtişam ile modern gelişmişliğin bir karışımıdır ve bu da onu her gezginin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer haline getirmektedir. Ancak farklı hava koşulları ve kültürel nüanslar göz önüne alındığında, Moskova için bavul hazırlamak biraz zor olabilir. O halde hadi Moskova maceranız için yanınıza almanız gereken en önemli eşyalara bakalım!

Şehre yeni gelen gezginler, özellikle de sıcak iklimlerden gelenler, kalın bir palto, eldiven, şapka ve sıcak tutan çoraplar getirmelidir. Kamera, rahat ayakkabılar, ilaç ve ilk yardım malzemesi, banyo malzemeleri, Rusça-Türkçe sözlük, evrensel güç adaptörü gibi şeyleri valizinizde bulundurmalısınız. Tüm bunların yanında önemli belgelerin bir kopyasını yanınızda bulundurun.

Moskova'da Gezilecek Yerler


Moskova'ya geldiyseniz gezilmesi gereken yerlerin arasına bunları mutlaka ekleyin! 

Kremlin


Moskova'daki ilk durak, rengarenk kubbeleriyle ikonik Aziz Basil Katedrali'ne ve Kremlin'e açılan kapıya ev sahipliği yapan Kızıl Meydan'dır. Lenin'in Mozolesi'nin hemen ilerisinde yer alan bu müstahkem kale, kraliyet ailesi için inşa edilmiştir. Nehre bakan bu bölge, kalın duvarların ardında çok sayıda katedral ve saraya ev sahipliği yapıyor. 

kremlin-moskova.webp

Farklı ama aynı derecede büyüleyici Rusça öğrenme fırsatları için Devlet Tarih Müzesi ve Moda Müzesi'ne adım atın veya Aleksandrovsky Bahçesi'nde bir yürüyüşün tadını çıkarın.

Bolşoy Tiyatrosu


Bolşoy Tiyatrosu tarihi bir mücevherdir. Yüzyıllardır ünlü Rus opera ve balesine ev sahipliği yapan bu büyük kurum, gösterilerin ihtişamını hiçbir zaman kaybetmedi. En yetenekli opera sanatçıları ve bale dansçıları Rus okullarından gelmeye devam ediyor. Doğal olarak, geleneksel performans söz konusu olduğunda kendinizi kaptırabileceğiniz en iyi mekandır. Bolşoy'un küçük kardeşi Maly Tiyatrosu caddenin hemen karşısındadır.

balşoy-tiyatro.webp

Kurtarıcı İsa Katedrali


Bu Ortodoks Hıristiyan kilisesi, 1931'de "Sovyetler Sarayı"nı inşa ettirmeyi planlayan Stalin tarafından yıkılıncaya kadar dünyanın en yüksek kiliselerinden biriydi. Elbette bu fikir hiçbir zaman meyve vermedi ve Kurtarıcı İsa Katedrali kesinlikle yeniden inşa edilecek kadar önemliydi. 1997'den bu yana güzelliğiyle büyük bir cazibe merkezi olmasının yanı sıra ülkenin çalkantılı tarihinin bir sembolü haline geldi. Altın kubbeler şehrin dört bir yanından parlıyor ve iç mekan inanılmaz derecede renkli.

moskova-gezilecek-yerleri.webp

Gorki Parkı


Bu "Kültür ve Eğlence Merkezi Parkı", her yaştan ziyaretçi için yakın zamanda yenilenmiş rekreasyon alanlarıyla övünen, kendi ilan ettiği unvanın hakkını veriyor. Mükemmel bir deneyim için Sokolnicheskaya Metro Hattı'na atlayın ve Park Kultury'de inerek Kırım Köprüsü'nden geçin; göreceğiniz ilk şey Gorki Parkı'nın Ana Kapısı olacaktır. Eğlence gezilerinden buz pateni pistlerine kadar pek çok aktivite var. Nehir kenarında gezinmenin veya çimenlerin üzerinde uzanmanın basit zevkinden bahsetmiyoruz bile.

Devlet Tretyakov Galerisi


Dünyanın en büyük Güzel Rus Sanatı koleksiyonu Moskova'daki Tretyakov Galerisi'nde bulunuyor. Ulusal görkem bu müzenin salonlarında kutlanıyor ve sanatçılara eserleri yabancı koleksiyonlarda genellikle göz ardı edildiğinde bir platform sağlıyor. Büyük ölçüde Rusya'nın 20. yüzyıldaki büyüleyici ve çalkantılı tarihine yanıt olarak yaratılan politik sanatın sergilendiği modern sanat galerileri özellikle etkileyicidir.

29 Şubat 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar