Muğla’nın En Güzel 5 Koyu

Muğla’nın en güzel 5 koyundan bahsedeceğimiz bu yazımızda, kalabalığıyla tatilcilerin deniz, kum ve güneş zevkini bölmeyen, nispeten yeni keşfedilmiş, doğal güzelliği bozulmamış ancak ulaşımı da bir o kadar kolay olan yerleri listeledik. Listemizde bulunan koylar dışında, Muğla’nın göz alabildiğine uzanan plajlarının da hakkını vermek gerektiğinin bilincindeyiz. Bu sebeple yazımızın sonuna, seçtiğimiz beş adet koy dışında plajları da eklediğimizi söyleyelim.

16 Ağustos 2023 6dk okuma

Doğal güzelliği, tertemiz denizi ve yeşilin en göz alıcı tonlarını barındırması sebebiyle doğasever tatilcilerin en sık tercih ettiği tatil destinasyonu Muğla’dır. Biz de Bilet Dükkanı olarak bu yazımızda, Muğla’nın en güzel 5 koyundan bahsedeceğiz. Pek tabii belirtmek isteriz ki tatilciler, listemizdeki tüm bu koylara bireysel olarak gidebileceği gibi; koy koy gezen tekne turlarına katılabilir ve tek seferde birden fazla koyu da keşfedebilir. 

Muğla’nın en güzel 5 koyundan bahsedeceğimiz bu yazımızda, kalabalığıyla tatilcilerin deniz, kum ve güneş zevkini bölmeyen, nispeten yeni keşfedilmiş, doğal güzelliği bozulmamış ancak ulaşımı da bir o kadar kolay olan yerleri listeledik. Listemizde bulunan koylar dışında, Muğla’nın göz alabildiğine uzanan plajlarının da hakkını vermek gerektiğinin bilincindeyiz. Bu sebeple yazımızın sonuna, seçtiğimiz beş adet koy dışında plajları da eklediğimizi söyleyelim.

Muğla’da Tatil Yapılabilecek Koylar

Deniz, kum ve güneş… Tatilcilerin yaz aylarında en çok aradığı bu üç şey, en güzel ve adeta ilham verici haliyle Muğla’da toplanmış durumdadır. Ege Denizi’nin ihtişamlı manzarası, göz alıcı gün batımları, serin suları ve tertemiz sahilleri ise tatilciler için adeta bulunmaz Hint kumaşı niteliğindedir. Özellikle sezonunda oldukça yoğun olan Muğla, yaz aylarında on milyonlarca tatilcinin adeta akın ettiği tatil şehirlerindendir. Denizi, yemyeşil doğası, Ege otları başta olmak üzere ekseriyetle zeytinyağlılardan oluşan mutfak kültürü, gezilecek yerlerinin bir hayli fazla olması ve daha fazlasıyla öne çıkan Muğla, inanılmaz güzellikteki koylarıyla da tatilcilere unutulmaz deneyimler yaşamayı vadeder. Bununla birlikte, Ege Denizi’nin keyfini çıkarmak isteyenler de Muğla’nın en güzel koylarında unutulmayacak bir tatile çıkmak için resmen sıraya girer.

Ege Denizi’ne açılan en güzel sahillere ev sahipliği yapan Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen veya tertemiz kalışıyla tüm ziyaretçilerini büyüleyen pek çok koy ve plaj bulunur. Ege’nin serin sularında yazın kavurucu sıcağına karşı enfes bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi olan Muğla’da, tatilcilere unutulmaz anlar yaşatacak oldukça fazla koy ve plaj vardır. İşte sizin için seçtiğimiz Muğla’nın en güzel 5 koyu…

Cennet Koyu

Muğla’nın en güzel 5 koyu listemizin ilk sırasında pek tabii ismiyle müsemma olan Cennet Koyu var. Türkbükü’ne yalnızca 3 kilometre uzaklıkta bulunan bu koy; tertemiz denizi, el değmemiş güzelliği ve yemyeşil doğasıyla adeta insanı büyülüyor. 

Doğal güzelliğindeki zenginliğin yanı sıra kampçıların da vazgeçilmez mekanlarından biri olmaya talip olan Cennet Koyu, kamp yapma imkanı da sunuyor. Öte yandan, belirtmekte fayda var ki bakirliğini koruyan Cennet Koyu’nda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle Cennet Koyu’na gitmeden evvel, tatilinizde ihtiyacınız olabilecek her şeyi yanınıza almanız gerekiyor.

Cennet Koyu, doğa fotoğrafçılığı yapmak isteyenler için de oldukça ideal bir noktadır. Öte yandan dalış yapma imkanı da sunan bu koyda, sualtı çekimi ya da sualtı fotoğrafçılığı yapmak da olasıdır. 

Kabak Koyu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kabak Koyu, tatilcilerden büyük beğeni toplar. Muğla’nın en güzel koylarından biri olarak kabul edilen Kabak Koyu, yaklaşık 200 metre uzunluğunda sahile sahiptir. Çakıllı olan kumsalından ulaşılan denizi, alışılagelenden biraz daha dalgalıdır. Ayrıca koyun üst kısmında bir de şelale vardır. Kabak Koyu’ndan çıktıktan sonra bu şelale de keşfedilebilir ve fotoğraflanabilir. Zira Kabak Koyu ve çevresi, doğa fotoğrafçılığına oldukça müsaade eden bir yerdir.

Doğaseverlerin kesinlikle tatilde gidilecek yerler listesine alması gereken yerlerden olan Kabak Koyu’na ulaşım da oldukça kolaydır. Zira Kabak Koyu, Fethiye merkeze 33, Ölüdeniz’e ise sadece 20 kilometre uzaklıkta konumlanır. Son olarak belirtelim ki özel araç ile Kabak Koyu’na gidenler için bölgede bir de otopark bulunur. Böylece bireysel ulaşım sağlayan tatilciler, araçları için park alanı aramak zorunda kalmaz ve gönül rahatlığıyla Ege Denizi’nin serin sularının keyfini çıkarabilir. 

Gemiler Koyu

Muğla’nın en güzel 5 koyu listesine mutlaka eklenmesi gereken yerlerden bir diğeri de Gemiler Koyu’dur. Gemiler Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesinde konumlanan ve yaz boyu popüleritesini koruyan nadir yerlerdendir.

Fethiye merkeze ortalama 10 dakikalık sürüş mesafesinde konumlanan Gemiler Koyu, Muğla şehir merkezine ise 140 kilometre uzaklıkta yer alır. Gemiler Koyu’nun çevresi ise tamamen zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrilidir. Bu sebeple doğaseverler için enfes bir doğal yaşam alanı sunar. Ayrıca kamp yapmayı seven tatilcilerin de çadır kurabileceği yerler olduğunu ekleyelim. 

Son olarak belirtelim ki huzurlu bir yer arayan tatilciler için oldukça ideal bir yer olan Gemiler Koyu’na bireysel ulaşım sağlanabileceği gibi; tekne turlarıyla ulaşım da mümkündür. 

Selimiye Koyu

Muğla’nın en güzel 5 koyu listemizin bir diğer muhteşem mekanı Selimiye Koyu… İsmini aldığı Selimiye Köyü sınırları içerisinde bulunan bu koy, Muğla şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunur. 1987 yılında keşfedilen Selimiye Koyu, bugün oldukça popüler olmakla birlikte, bir o kadar da doğal güzelliğiyle adeta kendine hayran bırakır.

Selimiye Koyu, Marmaris’teki Bozburun yolunda bulunan sahile kadar devam eder. Listemizde bulunan diğer koylara göre nispeten çok daha yeni keşfedilmiş olması ve doğasında herhangi bir deformasyon yapmak istenmemesi sebebiyle Selimiye Koyu’nda şezlong kiralama işlemi yapılmadığını da belirtelim.

Hemen uçak bileti, araç kiralama ve otel rezervasyonu yaptırın. 

Mazı Koyu

Muğla’nın en güzel 5 koyu listemizin son mekanı Mazı Koyu. Muğla’nın Bodrum ilçesi sınırlarında yer alan Mazı Koyu, her yıl on binlerce tatilciyi ağırlayan, oldukça hareketli ve bir o kadar da doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakan yerlerdendir.

Etrafı yemyeşil olan Mazı Koyu, muhteşem doğasıyla adeta kendine hayran bırakır. Bununla birlikte Ege Denizi’ne açılan en güzel koylardan biri olmasıyla tanınır. Muğla’ya yolu düşen tatilcilerin mutlaka uğraması gereken yerlerden olan Mazı Koyu, sosyal medya fotoğrafçılığı yapanlar için de unutulmaz fotoğraflar çekilmesine olanak tanır. Mazı Koyu’nda keyifli bir tatil yaparken Bodrum’da gezip eğlenmek isterseniz, “Ege’nin İncisi Bodrum’da Gezilecek Yerler” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Muğla’da kesinlikle keşfedilmesi gereken 5 koyu listeledik. Listemizde bulunmayan ancak tatilcilerin keşfetmesi gereken Muğla’da daha pek çok doğal güzellik bulunduğunu da belirtelim. Özellikle plajlarıyla öne çıkan Muğla’da söylemeliyiz ki Xuma, Flamm ve Taşlık isimli plajlar da bu şehrin en fazla ziyaretçi alan tatil noktalarıdır.

Muğla’nın Ege Denizi’ne açılan kıyısı, tertemiz suyu sayesinde hemen her noktadan masmavi sulara dalış imkanı sağlar. Öne çıkan sahil noktalarıysa pek tabii Ölüdeniz, Fethiye, İçmeler ve Marmaris’teki plajları ile koylarıdır. Yanı sıra Cennet Adası Plajı, İçmeler, İncekum ve Palamutbükü plajları da tatilciler için olmazsa olmaz denize giriş noktalarıdır. Öte yandan, Muğla’da öne çıkan plajlar arasında Karaincir, Turunç ve Belcekız plajlarının yanı sıra dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın da bulunduğunu belirtelim.

Bilet Dükkanı olarak sizler için seçtiğimiz Muğla’nın En Güzel 5 Koyu yazımızın burada sonuna geliyoruz. Şimdiden tüm tatilcilere unutulmaz güzellikte ve anılarla dolu bir tatil dileriz. Ayrıca, Muğla tatilinizi Bilet Dükkanı üzerinden avantajlı fiyatlarla planlayabileceğinizi de eklemeden geçmeyelim. Zira Bilet Dükkanı’nda uçak bileti, otel rezervasyonu, transfer aracı hizmeti ve araç kiralama işlemlerini en avantajlı fiyatlara yapabilir, fırsatları yakalayabilirsiniz.

16 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar