Münih’te Yaşam ve Gezilecek Yerler

Almanya’nın en nezih ve zengin şehrine hoş geldiniz! Bavyera'nın incisi, Oktoberfest'in gurur kaynağı ve tarihi zenginlikleriyle dolu olan bu şehir sadece bir bira festivaliyle değil, aynı zamanda tarihle, kültürle ve eğlenceyle de dolup taşıyor. Sen de şehri en güzel zamanında görmek için hemen Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyatlara Münih uçak bileti satın al, Münih hakkında hazırladığımız rehber niteliğindeki içeriklere göz atmadan seyahatine başlama!

29 Şubat 2024 10dk okuma

Münih Hakkında


Dünyanın pek çok yerinde – örneğin İtalya – güneyden kuzeye doğru gidildikçe ülke pahalılaşır, Akdeniz havasından çıkarak Avrupa’nın daha mesafeli havasına bürünür ve refah artar. Almanya’da ise durum tam tersi. Kuzeyden başlayıp Hamburg, Hannover, Leipzig, Dresden ve Nürnberg derken güneye doğru geldiğimizde Stuttgart ve Münih gibi pahalı şehirler bizi karşılıyor. Özellikle yaşamın pahalı olduğu Münih, bulunduğu Bavyera eyaletinin başkenti ve Almanya’nın en büyük üçüncü şehri. Orta Çağ’da, 12. yüzyılda kurulan şehir 2. Dünya Savaşı’na kadar ilk günkü gibi kalmayı başarabilse de Nazi Almanyası’nın korkunç günlerinden nasibini almış ve savaş sırasında büyük hasar alan şehir sonrasında hızlı bir toparlanma sürecine girerek kendini adeta baştan yaratmıştır.

Avrupa’nın en zengin ve güçlü şehirleri arasında başı çeken Münih’te dünyaca ünlü şirketlerin üretim tesisleri ve fabrikaları yer alıyor, tüketim yerine tam bir üretim şehri olan kent bu yüzden bu kadar pahalı. Bu olumlu özelliklerinden dolayı Almanya’da “gizli başkent” anlamına gelen “Heimliche Haupstadt” olarak bilinen Münih aynı zamanda dünyanın en temiz şehirlerinden. Sokakların her daim temiz olduğu bu şehrin gece hayatı da bir o kadar hareketli!

 

munihte-gezilecek-yerler.webp

İstanbul Münih Uçak Bileti Fiyatları


İstanbul’un her iki havalimanından da Münih’e direkt uçuş seferleri yapılmaktadır. İstanbul ve Münih arası uçuş süresi ortalama 2 saat 40 dakikadır. En güncel İstanbul Münih uçak bileti fiyatları her zaman olduğu gibi Bilet Dükkanı web sayfasında seni bekliyor! İstanbul Münih uçak bileti fiyatlarına dair en doğru bilgi için seni sayfamıza bekliyoruz. 2024 yılı Mart ayı itibariyle İstanbul Münih uçak bileti fiyatları 3600 TL’den başlamaktadır.

Münih'e Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler


Münih’e giderken valize konulması gerekenlere geçmeden önce Almanya’nın Schengen üyesi bir Avrupa Birliği ülkesi olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Münih’e girişlerde vizeye tabi olduğunu hatırlatmak isteriz. Eğer yeşil, gri ve siyah pasaport sahibiysen Almanya’ya girişlerde 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muafsın.

Münih’e giderken yanınıza almanız gerekenler listesi bir tatilden beklentilere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterecektir. Yılın pek çok zamanında yaz kış fark etmeksizin yağmurlu geçebilen Münih’e giderken yağmurluk ve şemsiye götürmeni tavsiye ederiz. Ayrıca Eski Kent’in ara sokaklarını keşfederken bol bol yürüyeceksin, yani yanına rahat yürüyüş ayakkabıları alman çok iyi olur. Yaz aylarında Münih sıcak olacaktır, bu yüzden hafif ve nefes alan kıyafetler tercih etmelisin. Eğer kış aylarında Münih’e gideceksen havanın bu dönemde çok soğuk olduğunu ve yanına kışlık kalın giysiler alman gerektiğini unutma!

 

munih-olimpic-stadium.webp

 

Münih’e giderken yanına farklı bir elektrik adaptörü almana gerek yok, Türkiye ve Almanya’nın prizleri aynı tip.

Bundan sadece birkaç sene öncesine kadar yurtdışına çıktığımızda o ülkenin temel kavramlar sözlüğü, turistik haritası ve rehber kitabı gibi şeyleri yanımıza alırdık. İnternetin özellikle son yıllarda hızlıca gelişmesiyle artık bunlara gerek kalmadı. Münih’te sadece internet paketi yaparak telefonda her şeye ulaşabilirsin. Ama her şey usulüne göre olsun, ben eski kafalıyım diyorsan yanına harita ve kitap gibi ürünler alabilir ve şehri en eski yöntemlerle keşfedebilirsin. ☺

Hemen Münih uçak bileti, Münih otelleri ve araç kiralama için rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Münih'te Gezilecek 10 Yer


İşte geldik yazımızın en merak edilen kısmına! Sanayi ve refahın başkenti Münih’te gezilecek 10 yer:

 

marienplatz.webp

Marienplatz (Aziz Peter Kilisesi)


Münih hakkında araştırma yapanların karşılarına ilk çıkan yer her daim canlı olan ve kafe, restoran, tarihi binalarla dolu bu ünlü meydandır. Yeni belediye binası Neues Rathaus’un kulesine çıkarak manzarayı izledikten sonra St. Peter Kilisesi’ni ziyaret etmeyi unutma!

 

frauenkirche.webp

Frauenkirche


Rönesans esintilerini hissetmek için İtalya’ya gitmesen de olur dedirten ve Almanca’da Kadınlar Kilisesi anlamına gelen Frauenkirche 15. Yüzyılda inşa edilmiş. Peki şeytanın bu kiliseyi ziyaret ettiğine inanıldığını biliyor muydun?

nymphenburg-sarayi.webp

Nymphenburg Sarayı


Her sene yüzbinlerce turisti ağırlayan bu devasa kompleks geniş parkları ve gölüyle Avrupa’nın en büyük saraylarından biri olarak kabul ediliyor. En iyi heykeltıraş ve ressamlara yaptırılan eserleri sarayın içinde görebilirsin.

maximilian-caddesi.webp

Maximilian Caddesi


Alışveriş tutkunları buraya! Son derece şık bir şehir olan Münih’teki bu cadde farklı bütçelere uygun alışveriş seçeneklerinden hediyelik eşya dükkanlarına, turistlere keyifli bir gün vadediyor.

 

residenz-munih.webp

Münih Residenz


Almanya’nın hiçbir şehrinin merkezinde bu kadar büyük bir saray olmadığını baştan söyleyelim. Dienerstrasse'den Max-Joseph-Platz'a kadar uzanan devasa cephesiyle Barok, Neoklasik ve Rokoko gibi stilleri bir arada bulunduran Münih Rezidenz içerisinde tiyatro ve 130’dan fazla odaya sahip.

 

deutsches.webp

Deutsches Müzesi


Dünyanın en büyük teknoloji müzesi olan Deutsches Müzesi interaktif ve 50 farklı alanda sergilere sahip.

İngiliz Bahçesi


Bize göre Münih’in en güzel şehir parkı. Dünyanın en büyüklerinden biri olarak gösterilen park çeşitli spor aktiviteleri için şahane.

 

bmw-museum.webp

BMW Müzesi


Lüks araba denince akla ilk gelen markalardan BMW’nin Münih kökenli bir firma. Meraklılarının müzeyi görmesini öneriyoruz.

Viktualienmarkt


Gezdik, gördük, sıra geldi karnımızı bir yerli gibi doyurmaya! Şarküteri ürünlerinden fırın tezgahlarına pek çok ürünü bir arada bulunduran yemek marketi mutlaka görülmeli.

 

dachau.webp

Dachau


Münih şehir merkezine 16 km uzaklıkta yer alan bu ilk Nazi toplama kampı 1933 yılında kurulmasıyla birlikte maalesef tarihin silemeyeceği korkunç günlere tanık olmuştur.

29 Şubat 2024 10dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar