Okula Giderken Yemek Götürmenin Faydaları

Anneler, babalar buraya… Çocuğunuzun okul kantinlerinde yediği sağlıksız yiyeceklere son verebileceğiniz bir yazı ile sizlere geldik. Her evde olan malzeme ile kolayca ve en ucuz olarak çocuğunuzun sevebileceği sağlıklı lezzetleri size anlatacağız. İşte Bilet Dükkanı olarak sizin için seçtiğimiz okula götürülebilecek 5 pratik tarif...

17 Ekim 2023 4dk okuma

Okula Giderken Yemek Götürmenin Faydaları


Özellikle öğle yemeğinde ne yediğiniz günün geri kalanında nasıl bir kondisyonda olacağınızı belirler. Vücudunuza ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayamazsanız, öğleden sonraları huysuz ve yorgun hissetmeniz çok normal. Bu vücudumuzun bize normal bir tepkisidir. Ve ona iyi gelecek şeyler yemedeğimizde kalori yüklü şekerli atıştırmalıkları istememiz de kaçınılmazdır. Tüm bunlar kendiniz ve çocuklarınız için sağlıklı bir öğle yemeği hazırlama alışkanlığı kazanmanız için ihtiyaç duyduğunuz birçok nedenden sadece birkaçı. Bu yazımızda size okula giderken yemek götürmenin faydalarından bahsedeceğiz.

Çocuğunuzun Yediklerini Kontrol Edebilirsiniz


Çocuğunuzun her zaman öğle yemeklerinde ne tükettiğinden haberiniz olmayabilir. Okul kafeteryalarında sağlıklı seçimler yapıp yapmadığını da takip etmek çoğu zaman zordur. Bu sebeple okula evden paketleyerek yiyecek götürmenin faydalarından ilki onların yemeklerini planlama imkanına sahip olmanızdır. Böylelikle çocuğunuzun ihtiyaç duydukları besinleri aldığından emin olabilirsiniz.

okula-giderken-yemek-goturmek.webp

Yemek Seçen Çocuklar İçin En İyi Seçenek


Kafeteryalar genellikle sınırlı yemek seçeneğine sahiptir ve bu da bir süre sonra sıkıcı hale gelebilir. Eğer yemek seçen bir çocuğunuz varsa çok az yemek yiyebilir. Hatta öğle yemeğini tamamen atlayabilir de… Evde yemek hazırlarken aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli sağlıklı seçenekleri bularak çocuğunuzun yiyebileceği lezzetleri kolayca hazırlayabilirsiniz. 

Sağlıksız Yiyeceklerden Uzak Tutar


Kafeteryada servis edilen öğle yemeği porsiyonları aşırı olabilir. Ayrıca çok daha fazla doymamış yağ ve sodyum içerirler. Bu nedenle ev yapımı öğle yemeğinde porsiyon büyüklüğüne siz karar verebilirsiniz. Aynı zamanda çocuğunuzun sağlıksız gıdaya erişimini de engellemiş olursunuz. 

Psikolojik Faydaları Saymakla Bitmiyor


Evden götürülen yemeğin fiziksek faydalarının yanı sıra psikolojik avantajları da vardır. Bunlar arasında özgüvenin artması, güvenlik ve rahatlık hissi, öz düzenleme becerilerinin gelişmesi gibi durumları sayabiliriz. Ayrıca paketli öğle yemekleri aynı zamanda öğrenciler arasında olumlu sosyal ilişkiler kurmanın bir yolu da olabilir. Bir diğer durum ise çocuğunuz sizin tarafınızdan değer gördüğünü ve sevildiğini hisseder. Ebeveynler paketli öğle yemeklerini özenle hazırlamak için zaman ayırdıklarında, çocukların kendilerini değerli ve sevilmiş hissetmeleri sağlanabilir. 

Ancak bu psikolojik faydaların kişiden kişiye değişebileceğini unutmamak gerekir. Bazı öğrenciler diğerlerinden daha fazla fayda görebilir. Genel kanı ise iyi bir öğle yemeği hazırlamak ve onu yanınızda götürmek, psikolojik refah üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır.

okula-giderken-goturulen-yemekler.webp

Okula Götürülebilecek 5 Tarif


Peki çocuklar okula giderken yanında ne götürmeli. En büyük soru işareti de ebeveynler için burada başlıyor. Size ‘ne yapsam’ derdine son verecek pratik, her evde bulunabilecek malzeme ile kolayca ve ucuza mal edebileceğiniz 5 tarif ile geldik. Hazırsanız sizle o listeyi paylaşıyoruz…

Tavuklu Sebzeli Mini Sandviç


Tavuk eti, ıspanak, çedar peyniri ve kapya biber ile hazırlanan mini sandviçler, çocukların okulda yiyebileceği en ideal yemeklerden biridir. Protein bakımından zengin olan bu sandviçleri, çocuğunuzun sevdiği malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Ton Balıklı Sandviç


Omega 3 ve protein bakımından zengin olan ton balığı, çocukların zihinsel gelişimini destekler. Evde kolayca hazırlanan ton balıklı sandviçi dökülmeyecek şekilde paketleyerek beslenme çantasına koyabilirsiniz.

okula-hangi-yemekler-goturulebilir.webp

Dürüm


Çocuğunuzun yanına zeytin, çedar peyniri, domates ve havuçlu dürüm koyarak sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kış aylarında portakal suyu sıkarak bağışıklığının güçlenmesine yardım edebilirsiniz.

Mini Köfte ve Püre


Hemen her çocuk köfteyi sever. Bu yüzden eğer çocuğunuz okula tam gün gidiyorsa, öğle yemeğinde rahatlıkla yiyebileceğiniz püreli mini köfteleri deneyebilirsiniz. Doyuruculuğunu arttırmak için, köftenin yanına dilimlenmiş ekmek de koyabilirsiniz.

Aperatif Patatesli Muffin 


Beslenme çantası tarifleri listesinde tatlı ve tuzlu muffin seçeneklerine rastlanmanız normal çünkü çocuklar muffini ayrı bir seviyor. 

okula-yemek-goturmenin-faydasi.webp

Aperatif Patatesli Muffin (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler


Malzemeler

  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 5 dal yeşil soğan
  • 2 dal maydanoz
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı un (tam buğday unu da olur)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Hazırlanışı

Öncelikle patatesi soyalım ve incecik kareler şeklinde doğrayalım. Karıştırma kabının içine alalım. Beyaz peyniri ufalayalım, soğan ve maydanozu incecik doğrayalım. Yumurta, süt, tuz, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştıralım. İşte bu kadar basit!

Karışımı silikon muffin kalıplarına paylaştıralım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Bilet Dükkanı üzerinden, "İş Yerine Götürebileceğiniz 5 Kolay Öğle Yemeği" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

17 Ekim 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar