Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Bilet Dükkanı olarak Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey başlıklı yazımızı oluştururken, siz Bilet Dükkanı takipçilerinin, konaklamayla ilgili en çok merak ettiği sorulara yanıt verdik.

4 Ekim 2023 5dk okuma

Seyahat ederken en çok dikkat edilmesi gereken hususların başında konaklama gelir. Zira, konaklayacağınız yer, seyahatinizin de konforunu oluşturur. Bu nedenle de seyahate çıkmadan önce otel seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunur.

Bilet Dükkanı olarak Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey başlıklı yazımızı oluştururken, siz Bilet Dükkanı takipçilerinin, konaklamayla ilgili en çok merak ettiği sorulara yanıt verdik. Öte yandan, otel seçerken en çok dikkat etmeniz gerektiği konuları da ayrıca işledik. Pek tabii erken rezervasyon ve de sezon öncesi satın alma yapmanın önemlerine de değindik.

Otel Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?


İşte otel seçerken dikkat edilmesi gerekenler…

  • Otelin İmkanlarını ve Yorumlarını İyi Araştırın

    Otel seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerden ilki pek tabii otelin sunduğu imkanlar ve daha önce orada konaklayan insanların yorumları olacaktır. Bu nedenle konaklayacağınız otelin imkanlarının, istediğiniz konfor seviyesinde olup olmadığını iyice araştırmalısınız. Öte yandan, sizin de takdir edeceğiniz üzere otelin güvenliği de oldukça önemli bir konudur. Bu sebeple otelin güvenlik anlayışıyla ilgili mutlaka öncesinden araştırabilir ya da sitelerinde yer alan bilgileri arayıp, teyit edebilirsiniz. 

    Otel seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerden bir diğeri olan yorumlar, oldukça önemli bilgilere erişmenize sebep olacaktır. Bu noktada, kalmak istediğiniz otelle ilgili yorumları okurken iyi ve kötü yorumların gerçekliğine dikkat edin ve birbirleriyle içeriklerini karşılaştırın. Bu sayede memnuniyetsiz bir konaklayıcı ile standart bir misafir arasındaki farkı gözlemleyecek ve kalmak istediğinizin otelin ortalama standartları hakkında fikir sahibi olabileceksiniz.

otel-secerken-dikkat-edilmesi-gerekenler.webp

  • Otelin Konumuna Dikkat Edin

    Otel seçerken dikkat etmeniz gereken 5 şeyden bir diğeri de hiç kuşkusuz ki otelin konumudur. Zira seçeceğiniz otelin ulaşım anlamında rahat olması, sizin avantajınıza olacaktır. Öte yandan, şehir merkezine yakın olması da yine kalmak istediğiniz otel için artı bir değer ortaya koyacaktır. 

    Otel seçerken konumuna dikkat edin dememizin bir diğer sebebi de genellikle hava yolu ile ulaşım sağlanan seyahatlerde, havalimanı ile otele gidiş arasındaki uzaklık farkının, sizleri seyahatiniz boyunca zorlamamasıdır. Zira uçaktan indikten sonra saatler boyunca kara yolu ile otele ulaşmaya çalışmak, hiç kimsenin isteyeceği şeylerden biri değildir. Bir diğer yandan, yaz tatili için otel bakıyorsanız, denize sıfır olması da artı bir değer olacağından, dikkat etmeniz gereken hususlardan bir diğeri olacaktır. Öte yandan, seçeceğiniz otelin konumu, bulunduğu şehirdeki gezilecek ve görülecek yerlere de yakın olmalıdır. Bu nedenle, konaklama yaptığınız süreç boyunca otelden çıkmak ve çevreyi keşfetmek istediğinizde, yorulmadan ve konforunuzdan ödün vermeden istediğiniz yere gitme imkanı bulacaksınız.  Bu noktada, bazı turistik bölgelerde bulunan otellerin tur hizmetleri bulunduğu bilgisini verelim. Turistik bir yerde konaklama yapacaksanız, otellerin tur hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

otel-seciminde-dikkat-edilmesi-gerekenler.webp

  • Avantajlı Paketlerden Yararlanın, Ayrıcalıkları Kaçırmayın

    Otel seçerken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsediyorken avantajlı paketlerden yararlanmaya mutlaka değinmemiz gerekir. Zira oteller, yılın belirli dönemlerinde avantajlı paketler oluştururlar. Siz de avantajlı paketlerden yararlanabilir ve ayrıcalıkları kaçırmayabilirsiniz. 

    Otel seçerken avantajlı paketlerden yararlanmak istediğiniz ve satın alma işlemini yapmanız durumunda, tüm ayrıcalıklarınızdan haberdar olmanız gerekmektedir. Zira satın aldığınız paketlerde, gözünüzden kaçmış olabilecek pek çok avantajlı ayrıcalık bulunabilir. Örneğin, avantajlı konaklama paketlerinden birini satın aldığınız otelde, paketinize dahil masaj ve sauna kullanımı ya da tur hizmeti bulunabilir ve siz bunu gözden kaçırdığınız için bahsi geçen imkanlardan faydalanamayabilirsiniz. 

  • Sezon Öncesi Satın Alma Yapın 

    Otel seçerken dikkat etmeniz gereken 5 şey hakkında yazdığımız bu yazımızda bir diğer değinmek istediğimiz önemli konu ise sezon öncesi satın alma yapmanız. Bu sayede yalnızca ucuza satın alma yapmakla kalmaz; aynı zamanda istediğiniz odayı seçebilme imkanından da yararlanabilirsiniz. Zira popüler destinasyonlardaki pek çok otelde, sezon içerisinde satın alma yapmak istediğiniz takdirde oda bulamama olasılığınız da bir hayli yüksek olur.

otel-secimi.webp

  • Otel seçerken sezon öncesi satın alma yaptığınız takdirde, oldukça uygun fiyatlara konaklama imkanını yakalamanızın yanı sıra, esnek tarihler seçeneğini de kullanabilir; değişiklik veya iptal haklarınızı da konaklamanıza çok kısa bir süre kalana kadar elinizde tutabilirsiniz. Bu sayede de herhangi bir aksaklık yaşanması ve de seyahatin ertelenmesi durumunda sezon öncesi satın alma yaptığınız otel odasının tarihini değiştirebilir ya da konaklamanızı tamamen iptal ettirebilirsiniz. 
  • Erken Rezervasyon Fırsatlarını Kaçırmayın

    Otel seçerken dikkat etmeniz gereken 5 şeyden bahsettiğimiz yazımızın son maddesi pek tabi ki erken rezervasyon fırsatlarından haberdar olmanız. Zira, erken rezervasyon ile konaklama satın alması yapmanız durumunda, çok daha ucuza istediğiniz yerde tatilinizi yapabilirsiniz. Öte yandan, erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmamak ister ve satın alma yapmak istemezseniz, sadece rezervasyon seçeneğinden faydalanabilir ve böylece yine istediğiniz oda ve imkanlara sahip olabilirsiniz. Diğer yandan, iptal ve değişiklik hakkını da erken rezervasyon yapmanız takdirde elinizde barındırırsınız. 

Bilet Dükkanı olarak bu yazımızda sizler için otel seçerken dikkat etmeniz gereken 5 şey hakkında bilgi vermeye çalıştık. Pek tabii otel seçerken bu 5 temel husus dışında da dikkat etmeniz gereken ayrıntılar olacaktır. Örnek vermek gerekirse, seçeceğiniz otelin temizlik ve hijyen hizmetleri de oldukça önemli bir konudur. Bu konu her ne kadar en çok pandemi döneminde önem kazansa da kalacağınız otelin hijyen ve temizlik hizmetlerine dikkat etmelisiniz. Yatak, çarşaf ve nevresimlerin temizliği, tuvaletlerin steril olması, restoran kısmının temizlik kurallarına uyması ve benzeri konularda hijyen ve temizlik, kalacağınız otel için en fazla dikkat etmeniz gereken hususlardan olacaktır. Öte yandan, otel seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı da konfor alanlarıdır. Asansörü, havalimanı transferi ve çok daha fazlasıyla kalacağınız otel, alışık olduğunuz konfor standartlarına uymalı, hatta o standartların üzerinde olmalıdır.

otel-seciminde-dikkat-edilmesi-gerekenler.webp

Son olarak belirtelim ki; otel seçerken dikkat etmeniz gereken şeylerden bir diğeri de seçeceğiniz otelin konseptidir. Özellikle son yıllarda oldukça yaygınlaşan konsept oteller arasında yalnızca parti düzenlenen oteller, yetişkin otelleri, muhafazakâr oteller, kaplıca otelleri, termal oteller, su kaydırağı konsepti olan oteller, kayak otelleri ve benzeri pek çok otel konsepti bulunur. Bu nedenle siz de otel seçerken, konaklama yapacağınız otelin konsept bir otel olup olmadığına ve de bu konseptlerin, isteklerinizle uyuşup uyuşmadığına oldukça dikkat etmelisiniz. 

Bilet Dükkanı olarak sizler için otel seçiminizde dikkat etmeniz gereken konulara değindik. Şimdiden keyifli ve huzur dolu bir tatil dileriz. Sitemiz üzerinden, "İstanbul Havalimanlarına Yakın Konaklama Seçenekleri" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

4 Ekim 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar