Roma'da Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Bir zamanlar kudretli Roma İmparatorluğu'nun kalbi ve hâlâ papalığın evi olan Roma, tarihin katmanlarından oluşuyor. Kolezyum ve Vatikan gibi ikonik simge yapılardan ilginç mahallelerde bulunan gizli kalmış mücevherlere kadar Roma, ister tarih meraklısı, ister sanat meraklısı, ister yemek tutkunu  herkes için silinmez bir iz bırakacaktır. Biz de Bilet Dükkanı olarak baştan sona heyecan duyacağınız bu gezinizde size yazımızla eşlik etmeye çalışacağız.

17 Ekim 2023 7dk okuma

Roma Hakkında


Roma, İtalya'nın en büyüleyici şehridir. 2000 yıldan daha uzun geçmişi ile bu Roma, antik kentlerinin yanında bir açık hava müzesinden aslında çok daha fazlasıdır. Tarihi bir merkez olarak yeterince özeldir; çağdaş bir Avrupa başkenti olarak tamamen benzersizdir. Kültürü, yemekleri, insanları, modern, canlı bir şehir oluştururken ne olursa olsun ziyarete değer bir destinasyon olarak karşımıza çıkar. 

Devasa bir sanat, inanç ve tarih merkezidir. Buraya Ebedi Şehir demelerine ise şaşmamalı. Köklü bir geçmişe sahip olan şehir her geçen gün daha da güçlenerek yoluna devam ediyor. Şehir antik Roma özelliklerini barındırır. Ancak bunların ötesinde erken dönem Hıristiyan bazilikalarından Romanesk kiliselere, Rönesans saraylarına ve Barok dönemine ait çeşmelere ve kiliselere kadar şehrin bugünkü görünümünü belirleyen bir çok eser bulunmakta. 

Roma’da halâ dünyanın en güzel freskleri olan 500 yıllık tablolara bakabilir, insanları izlemek için mükemmel olan devasa açık meydanlarda dolaşabilir, güzel kiliseleri keşfedebilirsiniz. Onu bir kez canlı olarak gördüğünüzde, tekrar tekrar gelmek isteyeceğinize garanti verebiliriz. Roma uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz seyahat sırasında mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için derledik. Gelin bu muhteşem şehre biraz daha yakından bakalım…

romada-gezilecek-yerler.webp

Roma'da Gezilecek 5 Yer

Bir şehirde kafanızı çevirip baktığınız her yer mi güzel olur! Evet Roma’da bu mümkün. Bu yüzden hiç uzatmadan doğrudan bu güzel şehirde muhakkak görmeniz gereken yerleri size anlayacağız.

  • Piazza Navona

    Üç görkemli çeşmesi ve etrafındaki konaklarıyla Piazza Navona, Roma’nın bizce en güzel meydanı. Barok dönem çeşmeleriyle ünlü meydan, MS 1. yüzyıldan kalma Domitian Stadyumu’nun yerine inşa edilmiş. Zamanında gladyatör dövüşlerine sahne olan meydan Rönesans dönemindeyse tiyatro ve festivallere ev sahipliği yapmış.

  • Vatikan

    Roma’ya kadar gelmişken Vatikan’ı görmeden olmaz! Bu bölge, Hristiyanlığın Katolik mezhebinin yönetim merkezine ve Papalık’a ev sahipliği yaptığından şehrin en yüksek güvenlikli bölgesidir.

vatikan.webp

  • San Pietro Bazilikası

    Vatikan'da bulunan San Pietro Bazilikası da 60.000 kişilik kapasitesi ile dünyanın en büyük kilisesi ve hac yeri.

  • Vatikan Müzesi ve Sistin Şapeli

    Vatikan Müzesi ve Sistin Şapeli ise başlı başına bir macera. Özellikle Sistine Şapeli Vatikan'ın en büyük hazinelerinden biridir. Muhteşem Michelangelo tarafından tasarlanan bu yapı, mutlaka görülmesi gereken bir turistik mekandır.

  • İspanyol Merdivenleri

    Birçok etkinliğin ve defilenin yapıldığı İspanyol Merdivenleri ise Roma'nın en ünlü yerlerinden biridir.

ispanyol-merdivenleri.webp

Roma Havalimanı'ndan Şehir Merkezine En Kolay Ulaşım


Roma’da 2 havaalanı bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Fiumicino Uluslararası Havaalanı diğeri ise Ciampino Havaalanı. Türkiye Roma uçak bileti ile yapacağınız seyahatinizin sonunda taksiler, otobüsler, trenler, özel transfer seçenekleri ile şehir merkezine ulaşmanız mümkün. Ancak Roma Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek özellikle yüksek sezonda pek kolay olmayabiliyor. Bu yüzden taksi dışındaki alternatif seçeneklerine göz atmak gerekiyor. Bunlar arasında en ekonomik olanı otobüslerdir; ancak en çok tercih edilen yöntemin trenler olduğunu unutmayın. Fiumicino havaalanı, şehirden yaklaşık 32 km uzaklıktadır. Havaalanındaki Terminal 3’te bulunan tren istasyonundan Roma şehir merkezinin kalbine çok yakın bir konumda olan Termini İstasyonu‘na gidebilirsiniz. Bu alternatiflerin yanı sıra Roma araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Roma'da Gezilecek 3 Tarihi Yer


Roma ile ilgili neredeyse her şey tarihi sayılabilir. Dünyadaki en ikonik seyahat destinasyonlarından biri olan bu güzel İtalya şehrinde Kolezyum, Trevi Çeşmesi, Pantheon gibi yerler şaşkına çevirecek güzellikte. Aslında Roma'da o kadar çok inanılmaz tarihi yer var ki, nereden başlayacağınızı bilmek zor. Roma'nın tarihi mekanlarını keşfederken unutulmaz bir deneyim mi arıyorsunuz? İşte sizin için hazırladığımız o liste…

Kolezyum


450 yıl boyunca Roma'nın eğlence merkezi olarak hizmet veren Kolezyum, hem Roma’nın hem de İtalya’nın ikonik yapıları arasında yer alır. Bu antik ve hayranlık uyandıran mimari eser, ziyaretçileri adeta Romalı gladyatörlerin ve tezahürat yapan seyircilerin olduğu zamanlara geri götürüyor. Bu sebeple Roma gezinizde bu muhteşem yapıyı muhakkak görmelisiniz. Ayrıca burayı hem gündüz hem de gece ziyaret edebilir, gün doğumu ve gün batımının muhteşem manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

kolezyum.webp

Roma Forumu


Her ne kadar çoğunlukla güneşte kavrulmuş bir arazinin etrafına gelişigüzel dağılmış kalıntılardan oluşsa da Roma Forumu, bölgede muhakkak görmeniz gereken yerlerin başında gelir. Antik Roma'nın ihtişamlı günlerinden fırlayıp günümüze kadar gelen forum, antik Roma'nın tam merkeziydi. Bugün görkeminin büyük bir kısmı çağlar boyunca kaybolmuş olsa da, hala antik Roma yaşamının muhteşem bir sergisi olarak ziyaretçileri karşılar.

Trevi Çeşmesi


Trevi Çeşmesi, Roma'daki 18. yüzyıldan kalma ikonik bir anıttır. Barok mimarinin en güzel örneklerinden biri olan çeşmenin yapımı tam 30 yıl sürmüş. Antik tanrıların çarpıcı bir tasviri olan, efsane ve mitlerden oluşan fresklerle göz kamaştıran Trevi Çeşmesi, parasını suya atarak dilek dileyen turistlerin akın ettiği bir yerdir.

trevi-cesmesi.webp

Roma'da Evlenme Teklifi Edilecek 3 Yer


'Romantizm ' kelimesinin 'Roma'yı yansıtmasının bir nedeni var. İtalya'nın bu antik, eskimeyen şehri, evlilik teklifi edebileceğiniz en iyi konum olabilir. Trevi Çeşmesi hâlâ Roma'da evlenme teklifinde bulunulacak 1 numaralı yer olmaya devam ediyor ancak renkli ve güzel fonlarla dolu pek çok güzel ikonik yer var. Kolezyum, Vatikan ve Castel Sant'Angelo, Roma Forumu, Panteon, Pincian Tepesi ve Villa Borghese, İspanyol Merdivenleri ile Gianicolo da bu listede üst sıralarda yer alan, her yıl birçok romantik anlara tanıklık eden konumların başında gelir. 

Roma'da Nerede Kalınır?


Son on yılda şehrin her yerinde çok sayıda yeni otel ve pansiyon açıldı ve ışıltılı beş yıldızlı Roma saraylarından samimi pansiyonlara kadar her bütçeye uygun mülkler mevcut. Ancak fiyat aralığı ne olursa olsun, önceden rezervasyon yaptırmanız gerekir. Rezervasyon yaptırmamanız halinde şehrin dışında konaklama ihtimaliniz çok yüksek olacaktır. Bu sebeple Bilet Dükkanı üzerinden Roma otelleri için arama yaparak kolayca rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. 

  • Otel Santa Maria

    Trastevere'deki Santa Maria Meydanı'nın hemen dışında yer alan Santa Maria, 16. yüzyıldan kalma bir manastırın arazisinde yer almaktadır. 19 yatak odasının her biri karo zemine, renkli bir dekora ve geniş bir banyoya sahiptir ve hepsi portakal ağaçlarıyla dolu büyüleyici, güneşli bir orta avluya açılmaktadır. Konukların Trastevere'nin dolambaçlı sokaklarını keşfetmeleri için ücretsiz bisikletler mevcuttur. Bu tesisin tabii ki de en öne çıkan özelliği çiftler için görece daha uygun fiyatlı bir konaklama sağlıyor olması.

romada-gezilecek-mekanlar.webp

  • Hotel La Ville Roma

    Bu muhteşem butik otel, Roma'nın kalbinde yer almaktadır. Şehri yürüyerek keşfetmek için mükemmeldir. Hotel La Ville Rome, konuklarına hem ev konforu hem de davetkar bir his veren çağdaş bir tarzda tasarlanmış 20 adet tam donanımlı oda sunmaktadır. Bir restorasyon projesi olarak doğan otel, klasik unsurları modern tarzla birleştiriyor. Via Veneto ve metroya sadece birkaç adım uzaklıkta, Roma'nın sunduğu her şeyi birkaç dakika içinde bu şirin butik otelde konaklayarak keşfedebileceksiniz. Ancak fiyatları nispeten biraz daha pahalı. 

  • Albergo Abruzzi

    Orta fiyatlı bir Roma tatili arayanlar için Albergo Abruzzi tam size göre!! Bu otelin ana unsuru muhteşem konumu olmalıdır. Çünkü 26 odasının çoğu nefes kesen Parthenon manzarasına sahiptir ve hepsi canlı beyaz dekor ve ara sıra renk tonları ile donatılmıştır. Bu tesiste konaklayanlar için sınırsız yerel ve uluslararası aramalar yapabilecekleri ücretsiz bir akıllı telefon da sağlanmaktadır. 

  • Arı Kovanı (The Beehive)

    Dört veya altı kişiye kadar konaklama imkanı sunan, bazılarında özel mutfak ve hatta küçük bir balkon bulunan, rahat bir yatakhanesi olan Beehive'da dünyanın her yerinden arkadaşlar edinebilirsiniz. Odalar havadardır, canlı yazlık iç mekanlara ve emanet kasası, mikrodalga fırın ve su ısıtıcısı gibi güvenilir temel olanaklara sahiptir. Bir puf çekin, soğuk bir içecek alın ve bahçede serinleyin! Ortak alanda kaynaşın veya ortak yemek salonunda kahvaltı yapın.

romada-nereye-gidilir.webp

Roma'nın Meşhur Lezzetleri


Roma'da iyi bir yemeği her yerde bulabilirsiniz. Ve bu da muhakkak damak zevkinizi tatmin edecektir.  “Spagetti alla carbonara” gibi daha ünlü yemeklerden bazılarını kesinlikle duymuş olsanız bile, diğer tarifler yurt dışında o kadar popüler değil. Bu nedenle Roma gezisi size yeni tatlar keşfetme şansı verecektir. Roma mutfağı, damak tadınızı cennete gönderecek kadar iyi eşleştirilmiş birkaç basit malzemenin kullanımına dayanan dünyevi bir mutfaktır. Anahtar kelimeler ise kaliteli malzeme, iyi yemek! 

Spagetti Cacio ve Pepe, Spagetti alla Gricia, Rigatoni alla Carbonara, Spagetti all'Amatriciana, Rigatoni con la Pajata, Tonnarelli Cacio E Pepe, Supplì, Pizza Al Taglio, Maritozzi, Artichokes, Saltimbocca, Gelato, Pecorino Romano Peyniri, Cicoria şehirde mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında yer alır.

17 Ekim 2023 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar