Tatil Cenneti Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

Denizi, güneşi, kumu, mavi bayraklı plajları, tarihi, kültürü, milli parkı, kruvaziyer limanı, marinası, Kongre Merkezi, termal tesisleri, yöresel yemekleri, alışveriş imkânları, eğlence hayatı ile Kuşadası, gerçek bir turizm cennetidir. Kuşadası’na  seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan faydalanıyor. Bilet Dükkanı, doğa ve tarihle iç içe, denizin tadını çıkara çıkara tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Kuşadası’nda gezilecek yerler, doğal ve tarihi alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgileri sizler için derledi. 

8 Şubat 2023 18dk okuma

Gökyüzü mavisinin Ege Denizi’yle buluştuğu, muhteşem gün batımlarının izlenebileceği, zengin tarihi ve eşsiz doğal güzellikleri ile en güzel tatil rotalarından olan Kuşadası, Aydın’a 1 saatlik mesafededir. Denizi, güneşi, kumu, mavi bayraklı plajları, tarihi, kültürü, milli parkı, kruvaziyer limanı, marinası, Kongre Merkezi, termal tesisleri, yöresel yemekleri, alışveriş imkânları, eğlence hayatı ile Kuşadası, gerçek bir turizm cennetidir. Kuşadası’na  seyahat etmek isteyenler, en uygun uçak bileti satın alırken Bilet Dükkanı’nın, sağlamış olduğu fırsat dolu kampanyalardan faydalanıyor. Bilet Dükkanı, doğa ve tarihle iç içe, denizin tadını çıkara çıkara tatil yapmak isteyen kullanıcıları için, Kuşadası’nda gezilecek yerler, doğal ve tarihi alanlar, en güzel koylar, en güzel plajlar ve konaklamak için en iyi oteller hakkında detaylı bilgileri sizler için derledi. 

Kuşadası’nda Gezilecek Tarihi Yerler

Güvercinada Kalesi

Adını üzerinde bulunduğu adadan alan iç kale Barbaros Hayrettin Paşa tarafından, surları ise İlyas Ağa tarafından inşa ettirilmiş. Kuşadası Körfezi’nin ağzında limanı koruyan bir konumda bulunan kale  ilçenin simgesel tarihi yapısıdır.

 

guvercinada-kalesi-696x385.jpg

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

1600’lü yıllarda Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Kervansarayda günümüzde otel işletmesi ve hediyelik eşya dükkanları bulunuyor. Kervansarayın yanında Öküz Mehmet Paşa’nın heykelini ziyaret edebilirsiniz. 

Kaleiçi Camii

Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Kaleiçi Camii 17.yüzyıl dönemlerine dayanır. Camii Osmanlı mimarisinin en güzel nadide örneklerinden biridir.  Günümüzde aktif olarak kullanılan camiyi Kuşadası'nda gezilecek yerler listenize muhakkak ekleyin. 

Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi

2011’de hizmete açılan Oleatrium, 30 Yılı aşkın süredir bir birikimin sonucu olan, büyük bir sabır ve itinayla koleksiyon haline getirilmiş parçalardan meydana geliyor. Müze, zeytinyağının üretim aşamasından sofralara gelene kadar  hangi yollardan geçtiğini öyküsünün hızlandırılmış halini görmenizi sağlıyor. 

Meryem Ana Evi (Virgin Mary)

Kuşadası’na 19 km. uzaklıktaki Meryem Ana Evi, Bülbül Dağı’nın üzerinde yer alıyor. 1891 yılında Lazarist papazlar, Alman rahibe A. Katherina Emerich’in rüyası üzerine, Meryem Ana’nın son günlerini geçirdiği evin burası olduğunu söylüyor. Bu durumdan sonra Hristiyanlık dünyası yeni bir bakış açısı kazanmış ve dinler tarihine ışık tutulmuştur. Kuşadası'nda gezilecek yerler listesinde bulunan ve Müslümanlarca da kutsal sayılan evde, Papa VI. Paul’un 1967’deki ziyaretinden sonra, her yıl ağustos ayının 15. gününde ayinler düzenlenmekte ve bu ayinlere dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinden katılım sağlanır. 

Kuşadası Marina

Türkiye’nin en büyük üç yat ve tekne destinasyonlarından biri olan Kuşadası’nın hareketli marinası, aynı zamanda ilçenin popüler gezi duraklarından biri. Uluslararası gemiler marinaya yanaşırken çok sayıda turist hem marinada hem de Kuşadası otelleri seçeneğini kullanarak tatilini yapar. Marina yemek ve eğlence için de çok sayıda mekana sahiptir. 

Kuşadası’nda Gezilecek Doğal Yerler

Kuşadası tarihi yerlerini gezdikten sonra sıra Kuşadası'nda gezilecek yerler listesine geldi. Görenleri hayran bırakan mağaralar, parklar, yeşil alanlar ve mavinin her tonunu içeren denizi ile kafa dinlemek isteyenlerin adresidir. 

Yılancı Burnu

Büyüleyici Ege Denizi ve Kuşadası manzaraları izleyebileceğiniz çok özel bir nokta olan Yılancı Burnu, Güvercinada'nın yanında uzanan küçük bir yarımadadır. El değmemiş güzelliğinden dolayı 1. derece sit alanı olarak koruma altına alınan Yılancı Burnu, masmavi denizin tadını çıkarabileceğiniz, harika dalışlar yapmak veya çadır kurmak için mükemmel bir gezi alanı.

 

yilanci-burnu-1024x577.jpg

Zeus Mağarası

Mükemmel bir güzelliğe sahip olan Zeus Mağarası’nın sırrı yerli ve yabancı turistler tarafından henüz çok fazla bilinmemesi ve hiç tahrip olmamasıdır. Kuşadası Milli Parkı’nın hemen girişinde yer alan Zeus Mağarası, suyunun berraklığı ve soğukluğu ile tatilcileri büyüleyen bir güzelliktedir.

Dilek Yarımadası Milli Parkı

Son zamanlarda çok fazla kalabalıklaşmasına rağmen güzelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen Dilek Yarımadası, mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Kuşadası'nda gezilecek yerler konusunda karar veremiyorsanız, Dilek Yarımadası Milli Parkı ideal gezi rotalarından biri olabilir.

Kuşadası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı olarak da bilinir. Kuşadası içerisinde görenleri hayran bırakan park aynı zamanda huzur denince akla gelen yerlerden biridir. Yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda ve 6 kilometre genişliğindedir. Bunun yanı sıra kuş gözlemcileri için de adeta biçilmiş kaftandır. Parkta 256 farklı kuş türü bulunurken nesli tükenmekte olan Akdeniz Foku ve Deniz Kaplumbağaları da yer alır.

Gazibeğendi

Atatürk'ün Kuşadası'na gider gitmez beğendiği Gazibeğendi manzarasıyla ziyaretçilerin nefesini keser.

Hemen Kuşadası uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Kuşadası’nda Gezilecek Plajlar

Sevgi Plajı

Kuşadası’nın en uzun plajlarından biri olan Sevgi plajı yaklaşık 12 kilometre uzaklığındadır.  Sevgi Plajı’nın bir tarafında Yavansu Mahallesi diğer tarafında ise Güzelçamlı Ulusal Parkı vardır. Plaj boyunca bisiklet gezisi, piknik ve koşu yapabilir, denizin tadını gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz. Kumu incecik olan plajda  denizin masmavi olmasından kaynaklı balıklar ile beraber yüzme imkanınız bulunmaktadır.

 

sevgi-plaji-485x360.jpg

Kadınlar Plajı

Kuşadası’nın en ünlü plajı olarak bilinen Kadınlar Plajı, Osmanlı Dönemi’nde yalnızca kadınlara hizmet vermiş olduğu için ismi Kadınlar Plajı olarak bilinmektedir. Denize girerken ince kumlar ve taşlar bulunsa bile plajın kumu ince taneye sahiptir. Kuşadası'nda gezilecek yerler listesinde bulunan Kadınlar Plajı'na şehir içerisinde kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Kuşadası Kuştur Plajı

Diğer ismi Pygela Plajı olan Kuştur Plajı, Pygela Antik Kenti’nin bulunmuş olduğu bölgede konaklama tesisleri de bulunmaktadır.

Papaz Hamamı Plajı

Kent merkezinde yürüme mesafesinde bulunan Papaz Hamamı Plajı, Yılan Adası Koyu ve Güvercinada’nın hemen girişinde konumlanıyor. Kuşadası’nın en sakin koylarından birisinde bulunan plaj, kalabalıktan uzak huzurlu tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği ilk yerler arasında geliyor. 

Güvercinada Plajı

Kuşadası’nın simgesi olan Güvercinada’da yer alan plaj, kumsal alanı bulunmayan, kayalıklardan denize ulaşılabilen bir yerdir.

Uzun Plaj

12 kilometrelik uzunluğuyla Kuşadası’nın en uzun plajı olan Uzun Plaj, sunmuş olduğu imkanlar nedeniyle tatil dönemlerinde oldukça kalabalık bir hale gelmektedir.

Kuşadası’nda Gezilecek Koylar

İş hayatının karmaşasından sıkılan kafa dinlemek isteyenlerin huzur bulmak ve tatil yapmak istediği yerlerin başında Kuşadası koyları gelir. İşte ister aileniz isterse tek başınıza tatilin keyfini çıkaracağınız Kuşadası'nda gezilecek koylar… 

İçmeler Koyu

Güzelçamlı plajları arasında bulunan İçmeler Koyu, yemyeşil doğası ile mavi denizin birleşmiş olduğu eşsiz bir doğa harikası olarak dikkat çekiyor. Bölgenin en fazla tercih edilen ve yoğunluğu en fazla olan koylardan bir tanesi olan ve  Dilek Yarımadası’nda bulunan milli parkın içerisinde bulunan ilk koy olan İçmeler Koyu, uzunca bir sahile sahiptir.

 

icmeler-koyu-300x225.jpg

Karasu Koyu

Milli parkın en uç kısmında bulunan Karasu Koyu, ziyaretçilerine doğayla iç içe, yeşilliğin hemen önünde bulunan berrak bir denizin keyfini sonuna kadar imkanı veriyor. Plajın kumsal alanları, çakıl taşları ve kumların bir arada bulunması ziyaretçilerin dikkatini çekerken, tercih edenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. 

Kavaklıburun Koyu

Kuşadası Milli Parkı’nın en uzun plajına sahip olan aynı zamanda da Kuşadası sakin koylar arasında bulunan Kavaklıburun Koyu, ilçenin en fazla tercih edilen yerlerin başında geliyor. Kalamaki Koyu olarak da bilinen Kavaklıburun Koyu’nda deniz berrak ve parlaktır. Sahip olduğu altın renkli kumsalda güneşin keyfini çıkarırken, şehrin karmaşıklığından ve gürültüsünden uzakta, eşsiz bir deniz tatilinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Aydınlık Koyu

Dilek Yarımadası’nda bulunan milli parkın içerisindeki koylardan biri olan Aydınlık Koyu, oldukça uzun bir koydur. Son derece temiz bir plaja ve berrak denize sahip olmasının yanında denizaltındaki bitki örtüsünün gözlemlenmesi için dalış yapmaya da elverişlidir.

Kuşadası’nda Konaklayabileceğiniz Oteller 

Kuşadası, Aydın’ın en turistik noktalarından biri olarak ön plana çıkıyor. Ege Denizi kıyısında olan ilçe; İzmir, Selçuk, Bodrum ve Çeşme’ye de olan yakın konumundan dolayı her sene öok sayıda yerli ve yabancı misafir ağırlıyor. Mavi bayraklı plajları ile ünlü bölgede aynı zamanda yoğun olarak gemi ve dalış turizmi yapıldığı için konaklama seçenekleri oldukça gelişmiş durumda. Her bütçeye uygun konaklama seçeneklerinin bulunduğu ilçede Bilet Dükkanı sizin için kalınabilecek başlıca otelleri derledi:  Derici Hotel, Club Scala Nuova , Lavista Boutique Hotel & Spa, Palm Hotel, Happy Apart Hotel, Dabaklar Hotel, Hotel Golden Gate, Istankoy Hotel, DoubleTree by Hilton, Hotel Stella, Flora Suites Hotel, Sealight Resort Hotel, Atlantique Holiday Club, Pine Bay Holiday Resort, Hotel Imbat , Kuştur Club Holiday Village, Oya Apart Otel

8 Şubat 2023 18dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar