Urla’da Gezilecek Yerler

Urla’da gezilecek yerler bitmez ancak tatiliniz biter diye hazırladığımız bu rehber niteliğindeki bilgilere göz gezdirerek yapacağınız Urla tatilinde daha çok keyif alacağınıza inanıyoruz. Urla’da gezilecek yerler, yenilecek yemekler ve kalınacak oteller ile ilgili detaylı bilginin yer aldığı Urla şehir rehberi için Bilet Dükkanı‘nı ziyaret edebilirsiniz.

1 Şubat 2023 12dk okuma

Ege Bölgesi’nin nadide tatil beldelerinden biri olan Urla, İzmir’in şirin ilçelerinden biridir. 727 kilometrekarelik yüzölçümü ile de en büyük ilçelerindendir de diyebiliriz. Tarihi Antik çağlara kadar giden köklü bir yerleşim yeri olan Urla’da en güzel tatil alternatifleri bulunur. Bu yüzden yerli ve yabancı pek çok turistin tercih etmekte olduğu bir yerdir. Küçük köyleri bakirliğini günümüzde dahi korumaktadır. Doğa içinde kafa dinlemek isteyenler ideal sakinliği ve sessizliği sunan az sayıda yerlerden biri olan Urla’da, yemyeşil bir doğa sizleri he an kucaklıyor olacak.

Urla’da gezilecek yerler bitmez ancak tatiliniz biter diye hazırladığımız bu rehber niteliğindeki bilgilere göz gezdirerek yapacağınız Urla tatilinde daha çok keyif alacağınıza inanıyoruz. Urla'da gezilecek yerler, yenilecek yemekler ve kalınacak oteller ile ilgili detaylı bilginin yer aldığı Urla şehir rehberi için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Urla'da Gidilecek Mekanlar

Urla merkez içinde belirli dönemler büyük bir sirkülasyon yaşandığı bilinmektedir. Öyle ki yaz sezonu her turistin akın ettiği bu mekan, size dilediğiniz birçok imkanı sunuyor. Daha canlı ve temposu yüksek bir tatil yapmak isterseniz ya da doğa içinde sakin bir huzur bulma arayışına girmeyi tercih ederseniz de, Urla bunların hepsini yapabileceğiniz büyük bir kapasiteye sahip. Urla’da gidilecek mekanlar listesi ile karşınızdayız:

Seferihisar

Urla’ya 20 kilometre mesafede yer alan Seferihisar mutlaka görmeniz gereken yerlerin başlarında yer alır. Teos Antik Kenti, Dionysos Tapınağı ve Sığacık Kalesi gibi tarihi yerleri ziyaret ederek bir kültür serüvenine çıkabilirsiniz. Ayrıca pazar günleri Sığacık Kalesi’nde bölge halkı, evinde yaptığı yöresel lezzetler ile el işi ürünlerini satışa çıkarmaktadır. Pazar havasının en şirin versiyonlarından birinin yaşandığı Sığacık Kalesi’nde Pazar günü hem karnınızı lezzetli yemeklerle doyurup, hem de birbirinden güzel el işi göz nuru ürünler satın alabilirsiniz. Urla oteller bakımından Seferihisar’da, özellikle Sığacık Kalesi civarında hizmet veren otellerin tarihi yapılar olması yanında alacağınız samimi hizmet ile de içinizi ısıtacak.

 

seferihisar-1024x680.jpg

Urla İskelesi

İlçenin merkezi olarak kabul edilen Urla İskele, mükemmel manzaraları seyredebileceğiniz gibi bünyesinde hizmet veren birçok farklı restoran ve kafe ile beraber ziyaretçilere hem görsel hem de damak bakımından bir ziyafet merkezi oluyor dersek yerinde olacaktır.

Çeşmealtı

İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan ve ulaşımı kolay olan Çeşmealtı en gözde yerlerden biridir. Özellikle yaz sezonunda kalabalıklaşan sokaklarından birbirinden lezzetli yemekler tadabilir ve eğlenceli mekanları ziyaret edebilirsiniz.  Bunun yanında Urla gezilecek yerler listesinden bir yer daha eksiltmek isteyenler Çeşmealtı’na gittiğinde, Güvendik Tepesi mutlaka görmelidir. Bu tepeden çıkarak, İzmir Körfezi ve Urla’nın en güzel manzaralarına tanıklık etmek mümkündür. Burada, ayrıca tarçınlı lokma da son derece meşhurdur. Urla'da gezilecek yerler listesi uzayıp giderken uğramadan geçmemeniz gereken yerler arasında yer alır.

Sanat Sokağı

Gezmeyi seven sanatseverlerin en çok gitmeyi sevdiği Urla gezilecek yerleri arasında yer alır. Urla’nın hem hareketli hem en çok ziyaretçi alan yeri olarak bilinir. Sanat Sokağı çok sayıda sanatseveri etkileyen antikacılara, edebiyat kokan kafelere,  çeşitli temalardaki sanat atölyelerine, el yapımı sayısız ürüne sahiptir. Sanat Sokağı’nda yürüyüş yaptıktan sonra kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için de bu lezzetli restoranlardan birini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Urla Devlet Tiyatrosu ve cadde üzerinde yer alırken Urla Müzik Akademisi de burada bulunur.

 

sanat-sokagi-336x420.jpg

Limantepe

İzmir Körfezi’nin sahilinde yer alan ve 1980’li yılların başında keşfedilen Limantepe, Urla’nın tarihi yerlerinden biridir. Uzmanların araştırmalarına ve yapılan kazı çalışmalarına göre bölgedeki pek çok eser Kalkolitik Çağ’dan kalmadır. Urla’nın merkezi kabul edilen Urla İskelesi’ne yaklaşık 2.5 km uzaklıkta yer alan Limantepe Urla’da gezilecek doğal yerler arasında mutlaka yer almalıdır.

Urla'da Gezilecek Doğal Yerler

Urla’nın ne kadar köklü bir tarihe sahip olduğu büyük bir gerçek olduğu kadar da doğal güzellikleri ile de adından bahsettirdiği de bir o kadar yerinde bir yaklaşımdır. Öyle ki tüm dünya tarafından bilinen üzümleri ve şarapları olsun, tertemiz plajları olsun ve daha nice doğa harikası mekanı ile gelen ziyaretçilere mükemmel bir tatil fırsatı sunuyor. Urla’da gezilecek yerler için yalnızca tarihi değil, bu sefer de doğal güzellikleri ile dikkat çekenlerin listesi işte şu şekilde:

Urla Bağ Yolu

Urla’da gezilecek doğal yerler arasında ilk sırada yer alır. İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Urla Bağ Yolu ilçenin en ünlü sembollerinden biridir.

Yassıca Ada

Urla tatilinde günübirlik deniz tatili için tercih edebileceğiniz Yassıca Adası, ilçeye ortalama 10 km uzaklıkta yer almaktadır. Sakin ve huzurlu atmosferi, huzur veren uzun kumsalları,  insanın içini açan tertemiz denizi ile Urla gezilecek yerler arasında mutlaka yer alır. Urla’dan Yassıca Ada’ya ulaşım özellikle yaz aylarında sefer düzenleyen İzdeniz vapurları ile mümkündür.

Urla Konaklama Hizmetleri

Doğa içinde kafa dinlemek istiyorsanız ya da küçük bir belde içinde yöresel, otantik ve tarih kokan bir tatil planlıyorsanız, Urla bu isteklerin hepsini gerçekleştirebileceğiniz ender yerlerden birisi. Genellikle butik otel, pansiyon ve bağ otelleri ile ziyaretçilerinin konaklama ihtiyacına hitap eden Urla’da özellikle bağ evleri ve butik oteller favoriler arasında.

Urla oteller bakımından zengin ve samimi alternatifler sunmaktadır. Otel içi alabileceğiniz kahvaltı ve benzeri hizmetler ile de yörenin güzelliklerini deneyimleyebileceğiniz gibi bölgeyi keşfetmenin ardından huzurlu bir dinlenme vaktini bu otellerde yaratabilirsiniz.

Hemen Urla uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Urla Çevresinde Gezilebilecek Yerler

Bademler Köyü

Urla merkeze 10 kilometre mesafede yer alan Bademler Köyü için tabiri caizse Entel Köy de diyebiliriz. Asırlık kütüphanesi ve bünyesinde bulunan tiyatrosu ile ziyaretçilerine kültür turu yaşatmaktadır. Bu köyü meşhur eden şeylerden biri de temizlik anlayışından gelir dersek yalan olmaz. Öyle ki Türkiye’nin en temiz köyü olarak seçilmiştir.

Barbaros Köyü

Şahsına münhasır tarihi ve oyuk festivali ile meşhur olan bu köy, geleneksel lezzetleri ziyaretçileri ile buluşturmayı seven bir mekandır. Katmer ve karabaş otu çiçeği reçeli denenmesi gereken lezzetlerin başında gelebilir. Benzersiz doğasının yanında düzenlenene festivallere denk gelirseniz, gerçekten orijinal bir tecrübenin yanında sıcak bir anı da belleklerinizde yer edinecek.

Alaçatı

Canlı dar sokakları, cumbalı taş evleri ve otantik mekanları ile yılın her dönemi büyük bir ilgiyi üstüne toplayan Alaçatı, Urla’ya geldiğinizde size en yakın gezilebilecek alternatiflerden birisi olacaktır. Sörf sporu meraklıların da özellikle ilgisini çeken bu yer eskiden şirin bir köy niteliğindeyken günümüzde artık elit bir turistik merkez olmuş durumda.

Çeşme

Tertemiz plajları ile mavi bayrak almayı hak etmiş birçok plaja da sahip Çeşme, Alaçatı’dan sonra güzel bir durak olabilir. Sakız Adası’na feribot ile yalnızca yarım saat uzaklıkta olan bu eşsiz ilçe, yabancı birçok turistin de uğrak tatil yerlerinden biri haline gelmiştir. Urla'da gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen ve yaz mevsiminde en yoğun zamanları yaşayan Çeşme’ye mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

1 Şubat 2023 12dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
217 Yazı

Benzer Yazılar