Diyarbakır - Ankara Uçuş Bilgileri
Ankara Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Diyarbakır - Ankara Uçak Biletleri
Diyarbakır Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
İç Anadolu Bölgesi’nin yıl içerisinde en çok uçuşun gerçekleştiği şehirlerden olan Ankara; pek çok kişinin tatil dönemlerinde gidip görmek istediği şehirler arasında bulunur. Hal böyle olunca da en büyük ihtiyaç Diyarbakır – Ankara uçak bileti olur.
Diyarbakır’dan Ankara’ya seyahat edecek olan yolcuların en çok merak ettiği husus ise hiç kuşkusuz en ucuz Diyarbakır Ankara uçak bileti fiyatları olur. Bu noktada söyleyebiliriz ki ulusal ve uluslararası uçuşların tümünde olduğu gibi Diyarbakır – Ankara uçak bileti fiyatlarında da en uygun olanını Bilet Dükkanı’nda bulabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Diyarbakır Havalimanı’na(DIY) Nasıl gidilir?
Diyarbakır Havalimanı, 1952 yılında hizmete girmiştir. Hem sivil hem de askeri bir bölgede bulunan Diyarbakır Havalimanı, şehir merkezine yalnızca 11 kilometre uzaklıkta yer alır. Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarının gerçekleştiği Diyarbakır Havalimanı’ndaki 2021 yılı Kasım ayı yolcu trafiği 1 milyon 244 bin 981’dir. Aynı dönem uçak trafiği 8 bin 292 olan havalimanının kargo trafiği ise 11 bin 846 tondur. Tüm bu rakamlar da gösteriyor ki şehrin Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Havalimanı, Türkiye’nin hatırı sayılır işleklikteki havalimanlarındandır. Ulaşım anlamında da oldukça rahat olan Diyarbakır Havalimanı’na belediye otobüsü, taksi ya da araç kiralama ile ulaşılabilir.
Otobüs ile Diyarbakır Havalimanı’na Ulaşım
Diyarbakır Belediyesi tarafından tahsis edilen ve biri Üniversite diğeri ise Dağ Kapı mevkiine giden iki adet belediye otobüsü bulunur. Bunlardan biri Z-2 numaralı otobüs iken bir diğeri ise Z-3 numaralı otobüstür. Hafta içi ve hafta sonu hareket saatleri farklılık gösteren Z-2 ve Z-3 numaraları otobüs seferlerinin güzergahları aşağıda verildiği gibidir.
Z-2 Güzergahı:
- Diyarbakır Havalimanı
- Kamışlı Bulvar Durağı
- Nevruz Parkı Durağı
- Zümrüt Kent Durağı
- Göletli Park Durağı
- Yeni Hal Durağı
- Toptancılar Durağı
- Kantar Kavşağı Durağı
- Migros Durağı
- Urfa Yolu Durağı
- Tesisler Durağı
- Batıkent Durağı
- Koşuyolu Durağı
- Gevran Caddesi Durağı
- Adliye Durağı
- Dağ Kapı Durağı
- Üniversite Durağı
Z3 Güzergahı:
- Diyarbakır Havalimanı
- Kamışlı Bulvar Durağı
- Zümrüt Kent Durağı
- Yeniköy Mezarlığı Durağı
- Eski Havaalanı Caddesi Durağı
- Kuruçeşme Durağı
- Alay Durağı
- Ali Pınar Durağı
- İstasyon Durağı
- Eğitim Köşesi Durağı
- Ayhan Durağı
- Ofis Durağı
- Ekinciler Caddesi Durağı
- Vilayet Durağı
- Akkoyunlu Caddesi Durağı
- Dağ Kapı Durağı
- Hastane Durağı
Taksi ile Diyarbakır Havalimanı’na Ulaşım
Diyarbakır şehir merkezine yalnızca 11 kilometre uzaklıkta bulunan Diyarbakır Havalimanı’na ulaşım için yolcuların sıklıkla tercih ettiği ulaşım yollarından biri de taksidir. Şehrin hemen her noktasından 24 saat boyunca hizmet veren taksiler, bilhassa bagaj yükü fazla olan yolcular tarafından kullanılır. Böylelikle hızlı ve konforlu bir yolculuğun yanı sıra günün istisnasız her saatinde havalimanına ulaşım imkanı bulunur.
Araç Kiralama ile Diyarbakır Havalimanı’na Ulaşım
Diyarbakır’ın özellikle merkez olarak kabul edilen bölgelerinde birçok araç kiralama acentesi bulunur. Diyarbakır Havalimanı’na gitmek için bu araç kiralama acentelerinden herhangi biri tercih edilebilir ve böylelikle hızlı ve konforlu bir ulaşımla uçağa yetişilebilir. Uçuşu kaçırma durumunun en az olduğu ulaşım seçeneğinin bu olduğunu da belirtelim.
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başkentinde bulunan ilk ve tek havalimanı olan Ankara Esenboğa Havalimanı, 1955 yılından bu yana hizmet verir. Ulusal ve uluslararası uçuşlarda direkt ya da aktarmalı olarak yıl içerisinde binlerce uçuşun gerçekleştiği havalimanı olan Ankara Esenboğa Havalimanı, ulaşım itibarıyla da oldukça rahattır. Yıl içerisinde ortalama 10 milyon yolcunun tercihi olan Ankara Esenboğa Havalimanı, Uluslararası Havalimanı Konseyi (ACI Europe) tarafından 2009 yılında “En İyi Havalimanı” seçilmiştir. Başkent Ankara’nın merkez ilçesi her ne kadar Çankaya olarak görülse de Çubuk ilçesi de bir o kadar işlek ve merkez lokasyonlardan biri olarak kabul edilir. Ayrıca Esenboğa Havalimanı, Çubuk ilçesine yalnızca 27 kilometre mesafede bulunduğundan; havalimanından merkeze ulaşım bol alternatifli ve oldukça kolaydır. Öte yandan belirtelim ki başkentin merkezi noktalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Belko Air isimli servis otobüsleri, EGO otobüsleri, taksi ya da özel araçla ulaşım mümkündür.
Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara Merkeze Belko Air ile Ulaşım
Ankara’nın en işlek ve merkezi noktaları olan Kızılay, Ulus ve Sıhhiye gibi lokasyonlarına ulaşımı mümkün kılan Belko Air otobüsleri, Esenboğa Havalimanı’na iniş yapan yolcuların en çok tercih ettiği ulaşım yöntemlerinden biridir. 06.00 ile 00.00 arası 30 dakikada bir, 00.00 ile 06.00 arası ise saat başı hizmet veren ve 442-A ile 442-K numaralarına sahip olan Belko Air otobüsleri, oldukça cüzi miktarlara şehir merkezine gitmeye olanak tanır. Belko Air servisleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara Merkeze EGO Otobüsleri ile Ulaşım
491 ve 442 – 2 numaralı otobüsler ile Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara şehir merkezine ulaşım sağlanabilir. Havalimanında gün içerisinde mesai saatlerinde iniş yapan yolcuların en çok tercih ettiği ulaşım araçlarından biri olduğunu da belirtelim.
Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara Merkeze Taksi ile Ulaşım
Esenboğa Havalimanı’nın iç hat terminali ve dış hat terminallerinde uçuş sıklığına bağlı olarak taksiler bulunur. Bagaj yükü fazla olan yolcular başta olmak üzere gece geç saatlerde ya da sabahın çok erken saatlerinde iniş yapanların sıklıkla tercih ettiği ulaşım aracı taksidir. Hızlı ve bir o kadar da konforlu olan taksi ile şehir merkezine ulaşım da Esenboğa Havalimanı’nın çok uzak olmamasından dolayı bir hayli kısa sürer.
Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara Merkeze Özel Araç ile Ulaşım
Araç kiralama uygulamaları ya da Esenboğa Havalimanı’nda bulunan araç kiralama acentelerinden biri tercih edilebilir ve şehir merkezine ulaşım kısmında bu kiralanan özel araçlar kullanılabilir. Saat farkı gözetmeksizin hizmet veren araç kiralama uygulaması veya acenteleri ile böylelikle oldukça hızlı bir şekilde Ankara şehir merkezine ya da gidilmek istenilen şehrin herhangi bir yerine ulaşılabilir.
Ankara Şehir Rehberi
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başkenti olan Ankara, binlerce yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahını da bünyesinde barındıran Ankara; gerek tarihi değerleri gereke ise doğal güzellikleri ile görülmeye değer pek çok yere sahiptir.
Yapılan çalışmalar sonucu ilk yerleşim sakinlerinin Tunç Çağı döneminde Hatti Uygarlığı olduğu belirlenen Ankara’da, tarih boyunca başta Hititler olmak üzere; Galatlardan Roma İmparatorluğu’na, Bizans’tan Selçuklu’ya, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Lidyalılar’a kadar sayısız kültür yaşamıştır.
Ankara’da Gezilecek Yerler
Biraz önce de belirttiğimiz gibi Ankara’da sayısız tarihi değer ve doğal güzellik bulunur. Öte yandan Türkiye’deki özel müzelerin en fazlasını da yine başkent Ankara bünyesinde bulundurur. İşte sizin için seçtiğimiz ve Ankara’da mutlaka görmeniz gereken yerler…
- Anıtkabir
- Anadolu Medeniyetleri Müzesi
- Ankara Kalesi
- Etnografya Müzesi
- Kocatepe Camii
- Hacı Bayram-ı Veli Camii
- Eymir Gölü
- TBMM I. Binası
- TBMM II. Binası
- Ulucanlar Cezaevi
- Altınköy Açık Hava Müzesi
- Rahmi M. Koç Müzesi
- Ankara Resim ve Heykel Müzesi
- Augustus Tapınağı
- Mogan Gölü
- Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi
- Kuğulu Park
- Roma Hamamı ve Antik Kent
- Atatürk Orman Çiftliği
- Mehmet Akif Ersoy Evi
- Pembe Köşk
- Somut Olmayan Kültürel Miraslar Müzesi
- Altın Köşk
- Yaşayan Müze
- İnözü Vadisi
- Beypazarı Kent Tarihi Müzesi
- Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı
- Teke Dağı Milli Parkı
- Türk Hamam Müzesi
Ankara’da Ne Yenir?
Kendine has ve enteresan isimli sayısız yöresel lezzeti bulunan Ankara’da mutlaka denemeniz gereken lezzetleri sizin için listeledik. Birinci sırada tabi ki Aspava var!
- Aspava
- Ankara Kebabı
- Ankara Simidi
- Öllüğün Körü
- Beypazarı Güveci
- Tamtak Tiridi
- Ankara Kokoreci
- Ankara Tava
- Devrez Mercimek Çorbası
- Ankara Sarma
- Efelek Sarması
- İnceğiz Çorbası
- Çalma Aşı
- Bici Aşı
- Ankara Yaprak Döneri
- Uruş Kapama
Ankara’da Alışveriş Yapılacak Yerler
Başkent Ankara’da alışveriş yapılacak sayısız nokta bulunur. Bilet Dükkanı olarak sizin için seçtiğimiz alışveriş noktalar aşağıdaki gibidir.
- Tarihi Suluhan Çarşısı
- Anafartalar Çarşısı
- ANKAmall AVM
- Atakule AVM
- Taurus AVM
- Tarihi Kale Çarşısı
- Samanpazarı Çarşısı