İstanbul - Çanakkale Uçuş Bilgileri

1948,10 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
244 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
40 Dakika Uçuş Süresi

Çanakkale Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
28 Nisan 2024 Pazar
Min: 9ºC
Maks: 19ºC
Güneşli
29 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 12ºC
Maks: 19ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
30 Nisan 2024 Salı
Min: 12ºC
Maks: 15ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
01 Mayıs 2024 Çarşamba
Min: 12ºC
Maks: 18ºC
Bulutlu
02 Mayıs 2024 Perşembe
Min: 12ºC
Maks: 21ºC
Güneşli

En Ucuz İstanbul - Çanakkale Uçak Biletleri

AnadoluJet
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Çanakkale
Çanakkale Havalimanı
TL1.948
Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Çanakkale
Çanakkale Havalimanı
TL2.041
Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul Çanakkale arası hava yolu ile 40 dakika sürmektedir.
İstanbul Çanakkale karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Çanakkale Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Çanakkale en ucuz uçak bileti 1948,10 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Çanakkale arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Çanakkale Gezilecek Tarihi Yerler
Çanakkale Şehitliği’ne Nasıl Gidilir?
Çanakkale’de Ne Yenir?

Asya ve Avrupa kıtalarında toprağı olan Çanakkle, köklü tarihi geçmişi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarihi boyunca Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi büyük devletlerin egemenliği altına girmiş olan Çanakkale, Türkiye tarihi açısından önemli bir an olay olan Çanakkale Savaşı’na sahne olmuş ve burada alınan galibiyetle “Çanakkale Geçilmez!” sözünü tarihe kazımıştır. Tarihi geçmişi M.Ö 6000’li yıllara kadar dayanan Çanakkale’de bu tarihlerde, Coşkuntepe bölgesinde balıkçılıkla geçinen bir topluluğun yaşamış olduğu bilinmektedir. Çanakkale, Assos Antik Kenti ve Troya Antik Kenti gibi günümüze kadar gelmeyi başarmış, dünyaca tanınan yerlere de yuva olmaktadır. Tarihi özelliklerinin yanı sıra Çanakkale, Kaz Dağları, birbirinden güzel olan Bozcaada ve Gökçeada gibi doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini hayran bırakmaktadır. Şehrin temiz suları ve hoş tatil beldeleri sayesinde yaz turizmi için en çok tercih edilen yerlerden biridir. Türkiye’nin iki kıtada da toprağı olmasıyla özel bir yere sahip olan 2 şehri vardır, bu şehirlerden biri olan İstanbul’dan kalkıp diğerine yani Çanakkale’ye gitmek istiyorsanız, Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata İstanbul Çanakkale uçak bileti satın alabilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce Çanakkale hakkında daha çok bilgi edinmek, Çanakkale’de gezilecek tarihi yerleri ve Çanakkale’nin yöresel yemeklerini tanımak için sitemizde hazırlamış olduğumuz rehber yazıya göz atabilirsiniz.

Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


1995 yılından beri faaliyet gösteren Çanakkale Havalimanı küçük ölçekli, İstanbul ve Ankara’ya seferlerin düzenlendiği bir havalimanıdır. Şehir merkezinden sadece 5 km uzakta yer alan Çanakkale Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için birkaç yol alternatifiniz bulunmaktadır.

Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Çanakkale Belediyesi tarafından işletilen otobüsler ile Çanakkale Havalimanı’ndan şehir merkezine kolaylıkla ulaşım sağlamanız mümkündür. Ç8 otobüs hattına binerek havalimanından şehir merkezine 20 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Gelen yolcu salonunun dışında bekleyen taksilerle havalimanından şehir merkezinde gitmek istediğiniz yere direkt olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. 7/24 hizmet veren taksilerle şehir merkezine yaklaşık 10 dakika süren hızlı bir yolculuk yapabilirsiniz.

Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Genellikle grup halinde ya da elinde çok bagajla seyahat edenlerin kullanmayı tercih ettiği özel transfer servisi ile konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz. Özel transfer servisleri sizi şehir merkezinde direkt olarak gitmek istediğiniz yere götürmektedir. Özel transfer servisinden en iyi şekilde yararlanmak için önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor.

Çanakkale Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Çanakkale’de bulunduğunuz süre boyunca şehrin her yerine sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlamak istiyorsanız Çanakkale Havalimanı’nda hizmet veren araç kiralama şirketlerinin ofisine giderek istek ve ihtiyaçlarınıza yönelik bir araç kiralayabilirsiniz. Aracınız sizin adınıza, siz daha şehre inmeden ayırtılmış olsun istiyorsanız yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata araç kiralama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Çanakkale Gezilecek Tarihi Yerler


Yaklaşık 500 yıllık bir tarihi geçmişi olan Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti için de tarihsel olarak oldukça önemli bir yere sahiptir. Çanakkale’de gezilecek tarihi yerleri sizler için listeledik.

Assos Antik Kenti


1. Derece sit alanı olan Assos Antik Kenti, Hellanikos’a göre Methymna halkı tarafından kurulmuştur. Troas adındaki bir sönmüş volkanik bir tepeye kurulduğu için buradaki yapıların çoğu andezit taşı kullanılarak yapılmıştır.

Çanakkale Şehitler Anıtı


Gelibolu Yarımadası’ndaki Morto Köyü’nün Hisarlık Tepesi’nde bulunan Çanakkale Şehitler Anıtı, 21 Ağustos 1960’ta ziyarete açılmıştır. Anafartalar Zaferi’nin 45. Yıldönümünde açılan anıt, Çanakkale Savaşı’nda ölen şehitler anısına yaptırılmıştır. Buraya geldiğinizde ülkemizin ne çabalar sonucunda kurtuluş mücadelesi verdiğini daha iyi hissedebilirsiniz.

Saat Kulesi


Çanakkale Valisi Cemal Paşa tarafından 1897 yılında yaptırılan Saat Kulesi 20 metre yüksekliğindedir, 5 kattan ve 4 bölümden oluşmaktadır. Geçmişte Çanakkale’nin su deposu olarak kullanılan yapı günümüzde şehrin en popüler buluşma noktalarından biridir.

Truva Antik Kenti


M.Ö 3000’li yıllarda kurulmuş olan yerleşim yeri, dünya çapında en çok tanınan arkeolojik kentlerden biridir. Truva ile ilgili Sparta Kraliçesi Helena’yı kurtarmak için kente sokulan ahşap at efsanesini hepimiz duymuşuzdur. 1998 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Truva Antik Kenti, Çanakkale’nin tarihi açıdan en zengin yerlerindendir.

Aynalı Çarşı


Adını türkülerde de duyduğumuz meşhur Aynalı Çarşı, 1889 yılında Eliyau ailesi tarafından inşa ettirilmiştir. İlk zamanlarında içerisinde atlar için koşum takımları yapan dükkanların yer aldığı çarşı, adını da ayna adında at gözlüğü satan dükkanların sayıca fazla olmasından almıştır. Mimari olarak incelendiğinde İstanbul’daki Mısır Çarşısı’nın minyatürü olduğu anlaşılan Aynalı Çarşı’da günümüzde hediyelik eşyalar bulabileceğiniz pek çok dükkan vardır.

Çanakkale Şehitliği’ne Nasıl Gidilir?


Çanakkale’nin en çok ziyaret edilen, manevi duyguları en yoğun şekilde yaşayacağınız Çanakkale Şehitliği’ne nasıl gidilir diye soruyorsanız sitemizdeki “İstanbul Çanakkale Uçak Bileti” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. Şehitliğe özel araç ile şehir merkezinden ulaşmaya çalışıyorsaız ilk olarak feribotla Kilitbahir’e geçmeniz gerekmektedir. Feribottan indikten sonra direkt Kilitbahir Kalesi’nin olduğu, sol tarafa doğru giderek Namazgah Tabyası’nı geçmeniz gerekmektedir. Bu yolu takip ettiğiniz de şehitlikleri sıra sıra görebilirsiniz. Özel araç olmadan şehitliğe gitmeye çalışıyorsanız da yine ilk olarak feribotla Kilitbahir’e geçmeniz gerekmektedir. Kilitbahir’e indiğinizde direkt olarak şehitliğe götüren minibüsleri görebilirsiniz. Minibüsler uygun fiyata sizi şehitliğin içerisine götürse de tüm şehitliklere girmediğini de söylememiz gerek.

Çanakkale’de Ne Yenir?


Köklü tarihi geçmişi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çanakkale’de bu medeniyetlerin kültürel özellikleri, mutfağına da tesir etmiştir. Rum, Trakya, Ege ve Türk mutfağından yemekler bulunduran Çanakkale’de ne yenir sizler için listeledik.

Tumbi: Bol bol sebze ve bakliyat kullanılarak yapılan tumbi, tüm malzemeleri tavada kavrulup fırına verildikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirilip servis edilmektedir. Çanakkale’de özel bir yere sahip olan tumbi, oldukça besleyici bir yemektir.

Çırpma: Görüntüsüyle ıspanaklı böreği andıran çırpma, aslında oldukça kendine özgü bir hazırlanma sürecine ve tada sahiptir. Soğan ve ıspanak kullanarak hazırlanan harcın su ve unla hazırlanan hamurla birleştirildikten sonra fırında pişirilmesiyle yapılmaktadır. Günün her saati, özellikle de çay eşliğinde tadına doyamayacağınız çırpmayı mutlaka deneyin.

Metez: Çanakkale yöresine ait bir hamur işi olan metez, kıyma ile hazırlanmaktadır. Daire şeklinde kesilen hamurların içine soğanlı kıymalı harç konup yarım ay şeklinde kapatıldıktan sonra haşlanarak hazırlanan metez, tereyağlı ve salçalı sosla servis edilmektedir.

Lüfer Pilavı: Yapılışı biraz zahmetli olsa da harcanan emeğin her bir zerresine değecek kadar leziz olan Lüfer Pilavı, Çanakkale’nin en beğenilen yemekleri arasındadır.

Ovmaç Çorbası: Türk-Yunan mübadelesinden sonra Yunanistan’dan gelen Türklerin Çanakkale mutfağına kazandırdığı ovmaç çorbası, az malzemeyle harikalar yaratan bir çorbadır. Özellikle soğuk kış günlerinde sıklıkla tüketilen ovmaç çorbasını çok seveceğinize eminiz.

Peynir Helvası: Trakya bölgesinde epey meşhur olan peynir helvası, Çanakkale’nin de vazgeçilmezlerindendir. Tuzsuz peynirin yanında un, şeker ve isteğe göre toz safran kullanılarak hazırlanan peynir helvası Çanakkale’de hemen her yerde bulabilirsiniz.