İzmir - Ağrı Uçuş Bilgileri
1.825,82 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
1378 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 40 Dakika
Uçuş Süresi
|
Ağrı Ortalama Sıcaklık
En Ucuz İzmir - Ağrı Uçak Biletleri
İzmir Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Ağrı, doğuda İran’a komşu bulunmaktadır. Özellikle köklü tarihi ve leziz mutfağı ile herkesi büyüleyen Ağrı, kısmen sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’na ev sahipliği yapmaktadır. 1927 senesinde il statüsü kazanmış olan Ağrı’nın güncel nüfusu 524.644 olarak bilinmektedir. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Ağrı, Orta Asya’dan göç eden kavimlerin geçiş noktasında bulunduğu için pek çok medeniyete yuva olmuştur. Ancak Ağrı, yerleşim yapılan bir merkezden ziyade kısa süreliğine üzerinden geçiş yapılan bir yer olduğu için burada köklü bir uygarlık ortaya çıkamamıştır. Hititler ve Hurriler bölgedeki hakimiyetlerini uzun süre koruyamadıkları için bu bölgeye egemen olan Urartular buradaki en köklü uygarlık olmuşlardır. Kuzey ve kuzeydoğu yolları üzerinde bulunan kaleler ile buraya yapılması düşünülen seferlerin önceden tasarlandığı anlaşılmaktadır. Ağrı Dağı’nın eteklerinde bulunan Karakoyun ve Taşburunlu köyleri arasındaki bir Urartu yazıtı da Urartu Kralı Manua’nın bölgeyi hakimiyeti altına aldığının kanıtı niteliğindedir. Urartululardan sonra sırasıyla Asurlular, Medler, Persler, Büyük İskender ve Ermeniler bölgedeki egemen güç haline gelmişlerdir. M.Ö 680 yılında Doğu Anadolu Bölgesi’ne yerleşen ilk Türkler Sakalar olmuşlardır. Murat Nehri ve Doğubeyazıt çevresine yerleşen Sakalardan sonra Arsaklılar, Artaksıyaslı Krallığı ve Ağrı çevresinde de hakim güç haline gelmişlerdir. Hz. Osman zamanında İslam orduları tarafından fethedilen bölge 872 yılına kadar Abbasilerin kontrolünde kaldıktan sonra Bizans İmparatorluğu’nun hakimiyeti altına girmiştir.
Anadolu’nun kapılarını Türklere açan 1071 Malazgirt Savaşı sonrasında Türk boyları bu bölgeye yerleşmeye başlamışlardır. Yaklaşık bir yüz yıl kadar bir süre boyunca Sökmenli Devleti’nin sınırları içinde yer alan Ağrı, bir iki yüz yıl kadar da Ani Atabekleri hakimiyeti altında kalmıştır. 1239 yılında Cengizliler 20 yıl kadar bölgeyi yönetmiş, sonrasında da 1358 yılına kadar İlhanlılar ve Celayirliler Ağrı’da egemen güç haline gelmişleridir. Kurultaylarını Ağrı Dağı’nda yapan İlhanlılar, Anadolu ve İran’ı bu noktadan yönetmişlerdir. Kısa bir süre sonra da Moğollar bu bölgeyi ele geçirmiştir. 15. yüzyılda yaşanan Çaldıran Savaşı ile de Ağrı Osmanlı İmparatorluğu’na dahil edilmiştir. Osmanlı Dönemi’nde Şorbulak olarak adlandırılan şehir, Ermeniler tarafından da Karakilise olarak anılmaktaydı. Kazım Karabekir ise Karakilise adını daha sonra Karaköse olarak değiştirmiştir. Daha sonrasında 1927 yılında il statüsü verilen Ağrı’nın adı bölgede yer alan ve 5137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek dağı olma özelliğine sahip Ağrı Dağı’ndan gelmektedir. Ağrı Dağı’nı görmek, Ağrı’daki tarihi yerleri gezmek ve yöresel yemeklerin tadına bakmak istiyorsanız Ağrı’ya birkaç günlük bir seyahat düzenleyebilirsiniz. Ağrı seyahatinizi planlamaya, uçak bileti, otel rezervasyonu ve araç kiralama gibi hizmetler veren ve sektörün başarılı isimlerinden olan Bilet Dükkanı sitesinden en uygun fiyata İzmir Ağrı uçak bileti alarak başladıktan sonra Ağrı’da gezilecek yerleri tanıttığımız, Ağrı hakkındaki rehber yazımızdan yararlanarak da devam edebilirsiniz.
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Ulaşım
İzmir’in Gaziemir ilçesinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı 17 Kasım 1987 tarihinden itibaren faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin en işlek 4. havalimanı olan Adnan Menderes Havalimanı 2021 yılında 7,5 milyon yolcuya hizmet vermiştir. İzmir şehir merkezinden 18 km uzaklıkta yer alan havalimanından şehir merkezine ulaşım çeşitli yollarla gerçekleştirilebilmektedir. İzmir şehir merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlamak için farklı pek çok yol alternatifini kullanabilirsiniz.
İzmir Şehir Merkezi’nden Havalimanına Belediye Otobüsüyle Ulaşım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren 3 farklı otobüs hattı ile şehir merkezinden havalimanına karşılıklı olarak ulaşım sağlamanız mümkündür. 200 numaralı otobüs hattıyla Mavişehir’den, 202 numaralı otobüs hattıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan ve 204 numaralı otobüs hattıyla Bornova Metro’dan Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. 200 numaralı Mavişehir otobüsü gece yarısından sabah saat 05.00’a kadar hizmet verirken 202 ve 204 numaralı otobüsler 24 saat hizmet vermektedir.
İzmir Şehir Merkezi’nden Havalimanına HAVAŞ Otobüsleriyle Ulaşım
İzmir şehir merkezi ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı arasında karşılıklı seferler düzenleyen HAVAŞ otobüsleri ile Mavişehir, Bostanlı, Karşıyaka, Alsancak, Karabağlar, Gaziemir güzergahını takip ederek havalimanına ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Çeşme-Alaçatı’dan kalkan HAVAŞ otobüsleriyle de havalimanına ulaşmak mümkündür.
İzmir Şehir Merkezi’nden Havalimanına İzban ile Ulaşım
İzmir şehir merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na en hızlı şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz toplu taşıma seçeneği olan İzban trenleriyle rahatlıkla yolculuk edebilirsiniz.
İzmir Şehir Merkezi’nden Havalimanına Taksiyle Ulaşım
İzmir şehir merkezinde bulunduğunuz yerden direkt olarak, daha konforlu bir şekilde Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlamak istiyorsanız taksi kullanmak sizin için en uygun seçenek olacaktır. 7/24 ulaşım hizmeti veren taksiler sayede uçuş saatinize en uygun olacak şekilde yola çıkış saatinizi de kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ağrı Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı ile karşılıklı seferleri bulunan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı 8 Ocak 1997 tarihinden beri Ağrı iline hava yolu ulaşım hizmeti vermektedir. Ağrı Havalimanı’nda şehir merkezine ulaşımı nasıl sağlayabileceğinizi sizler için anlattık.
Ağrı Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım
Ağrı Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren belediye otobüsleri Ağrı şehir merkezi ve Ağrı Havalimanı arasında ulaşımı sağlamaktadır. Havalimanı ve şehir merkezi arasında uçak iniş ve kalkış seferleriyle uyumlu olacak şekilde hareket eden belediye otobüslerine kent kart satın alarak ya da şoföre ödeme yaparak binebilirsiniz. Belediye otobüsleri haricinde Pinaşya Turizm otobüsleri ile Pantos ve Malazgirt’e; Mefser Turizm otobüsleri ile de Doğubeyazıt’a ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.
Ağrı Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
Ağrı şehir merkezine 9 km uzaklıkta yer alan Ağrı Havalimanı’ndan bir taksiye binerek direkt olarak şehir merkezinde gitmek istediğiniz noktaya ulaşım sağlamanız mümkündür.
Ağrı Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım
Ağrı’da bulunacağınız süre boyunca şehrin her yerine en konforlu şekilde ulaşım sağlamak istiyorsanız Ağrı Havalimanı’na hizmet veren araç kiralama şirketleriyle anlaşarak istek ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik bir aracı kiralayabilirsiniz ya da aracınız siz Ağrı’ya iniş yapmadan ayırtılmış olsun istiyorsanız seyahate çıkmadan önce Bilet Dükkanı üzerinden araç kiralama rezervasyonu yaparak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. İzmir’e dönüş uçağınızdan birkaç saat öncesinde kiraladığınız aracı ilgili araç kiralama şirketine teslim etmeniz gerekmektedir.
Ağrı’da Gezilecek Yerler
Mezopotamya bölgesinin en önemli yerlerinden biri olan Ağrı, medeniyetler beşiği olarak da bilinmektedir. Ağrı’da gezilecek yerler arasında, Ağrı Dağı gibi görebileceğiniz doğal güzellikler olduğu gibi, şehrin her yerine dağılmış ve ilk yapıldıkları gündeki ihtişamlarını günümüzde hala korumakta olan tarihi eserleri ve tarihi mekanları da görebilirsiniz.
İshak Paşa Sarayı
Ağrı şehir merkezine 55 km uzaklıkta yer alan İshak Paşa Sarayı, Osmanlı mimari özelliklerini taşıyan en önemli yapılardan bir tanesidir. Yaklaşık olarak 1000 metrekarelik bir alana yayılan İshak Paşa Sarayı’nda, cami, medrese ve kütüphane gibi mekanları da gezip görebilirsiniz.
Doğubeyazıt Kalesi
Her yıl on binlerce turist tarafından ziyaret edilen Doğubeyazıt Kalesi, Ağrı şehir merkezine 50 km uzaklıkta yer almaktadır. Doğubeyazıt Kalesi 20 metre kadar bir yüksekliğe sahiptir ve kaleden Ağrı Dağı’nı rahatlıkla izleyemeniz mümkündür.
Meteor Çukuru
Her sene pek çok turist tarafından merak edilip ziyarete gelinen Meteor Çukuru’nun 150 yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülmektedir. Ağrı’nın 35 km uzağında yer alan Meteor Çukuru, yaklaşık olarak 70 metre derinliğe sahiptir ve çapı da 30 metre kadardır.
Diyadin Kaplıcaları
Ağrı şehir merkezine 35 km uzaklıkta yer alan Diyadin Kaplıcaları sessiz ve sakin bir bölgede bulunmaktadır. Doğal görünüşüyle öne çıkan Diyadin Kaplıcaları özellikle fotoğraf çekinmek için gelenlerin en uğrak noktaları arasında yer almaktadır.
Beyazıt Eski Camii
Doğubeyazıt’ta yer alan Beyazıt Eski Camii, günümüzde ibadete açık bir şekilde kullanılmaktadır. Beyazıt Eski Camii yaklaşık olarak 840 metre kadar bir genişliğe sahiptir.
Meya Mağaraları
Ağrı’da ziyaret edilen en popüler yerlerden biri olan Meya Mağaraları, Ağrı şehir merkezinin 45 km uzağında yer almaktadır. Dar geçit ve tünellerden oluşan Meya Mağaraları yaklaşık olarak 1 km uzunluğa sahiptir. Giriş kısıtlaması olmayan Meya Mağaralarına insanlar sıklıkla fotoğraf çekmek için de gelmektedir.
Ağrı Dağı
Volkanik bir dağ olma özelliğine sahip olan Ağrı Dağı büyük çoğunlukta Ağrı şehrinin sınırları içerisinde yer almaktadır. 5137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nda hem kayak hem de tırmanış gibi faaliyetler yapmanız mümkündür.