Ağrı Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Ağrı Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım
Ağrı'da Gezilecek Yerler
Ağrı'da Ne Yenir?

Adını sınırları içinde bulunan Ağrı Dağı’ndan alan ve Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan bu güzide şehrin tarihte tanıklık ettiği çok fazla medeniyet vardır. Türkiye’nin en büyük dağına ev sahipliği yapan Ağrı’da sakin bir şehir hayatı hakimdir. Bunun yanı sıra gezilebilecek çok fazla yer ve yenebilecek çeşit çeşit yemekler mevcuttur. Ağrı’ya seyahat etmek istiyorsanız o halde sizin için en iyi alternatif Bilet Dükkanı. 

Tarihin izlerine tanıklık etmek isteyenlerin gezi listesinde yer alan şehirlerden olan Ağrı'yı ziyaret etmek için Bilet Dükkanı üzerinden en ucuz Ağrı uçak bileti almak mümkündür. Ağrı’ya geçireceğiniz zaman için adeta size özel rehberlik imkanını da sağlıyor. Bilet Dükkanı üzerinden uygun fiyatlı Ağrı uçak bileti satın alabilir ve adeta bir zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz. 

Ağrı Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nın hizmete açılma tarihi 1997 yılıdır. 3 farklı rotaya (İstanbul, Ankara ve İzmir) ulaşım hizmeti sunan havalimanın sağladığı olanaklar yeterli düzeydedir. Senelik 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye 2015’te tamamlanan gelişmeler ile erişmiştir. Şehir merkezine 8,5 kilometre mesafede bulunan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, Ağrı uçak bileti almış olan yolcularının şehir merkezine ulaşımı için farklı imkanlar tanımaktadır. Bunlar özetle otobüs, taksi ve araç kiralama hizmeti olarak sıralanabilir.

Ağrı Havalimanından Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Ağrı Belediyesi tarafından yolcuların şehir merkezine güvenli ve uygun fiyatlı ulaşımı için hizmet veren otobüsler, uçakların gidiş ve geliş tarifelerini baz alarak planlanıyor. Ulaşımdaki ödemeyi kent kart ile ya da şoföre elden nakit olarak yapabilirsiniz. Otobüs seferleri ile beraber ayrıca ilçelere servis hizmeti de sağlanmaktadır. 

Ağrı Havalimanı’ndan Doğubeyazıt, Patnos ve Malazgirt gibi yerlere de böylece ulaşabilirsiniz. Ağrı uçak bileti olan yolcular genelde ucuz olması nedeniyle otobüs ile yolculuk tercih eder. 

Ağrı Havalimanından Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Ağrı Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en kolay yollarından biri elbette ki taksi ile yolculuk etmek olacaktır. Yolcu servisini beklemek istemeyen yolcular haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksileri kullanarak ulaşımlarını hızlıca sağlayabilirler. Eşya yükünüz fazla ise ve daha hızlı bir şekilde şehir merkezinden havalimanına ulaşmak istiyorsanız taksi iyi bir alternatif olacaktır. Kalabalık ailelerin de tercih edebileceği taksiler, açılış ücreti ve kilometre başına ücret tarifesine sahip olduklarından dolayı öncesinden fiyat bilgisini danışmak mantıklı olabilir. Yolculuk süresi yaklaşık 10 dakika sürecektir.

Ağrı Havalimanından Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Yerel araç kiralama acentelerinden araç kiralayarak rahat bir şekilde havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanı terminal binası içerisinde bulunan araç kiralama acenteleri ile iletişime geçerek şehir merkezine kiraladığınız araç ile de erişebilirsiniz. Özellikle geniş aileler ya da eşya yükü fazla olan yolcular için araç kiralama mantıklı bir karar olabilir. Seyahatiniz boyunca araç kullanarak farklı yerlere daha rahat bir erişim isterseniz ve taksiye bağımlı kalmak istemiyorsanız bu yöntem sizin için doğru bir tercih. Toplu taşıma kullanmak istemeyen Ağrı uçak bileti ziyaretçileri genelde araç kiralama seçeneğini tercih eder. 

Ağrı’da Gezilecek Yerler


Gezilebilecek yerlerin sayısının bitmediği Ağrı’da, birçok yer ziyaretçilere zamanda yolculuk yapma fırsatı veriyor. Ağrı uçak bileti ile şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken yerler genellikle bu coğrafyanın sahip olduğu birbirinden büyüleyici ve kadim doğal güzellikler oluyor. Kars Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen birçok ziyaretçi, ardından 3 saatlik bir yolculukla da bu şehri görmek için yola düşüyor. Elbette Ağrı uçak bileti ile gelen yolcuların yaşadığı seyahat konforu ve kendilerine kalan zamanı değerlendirme şansı çok daha fazla. O halde nereleri gezebileceğinize dair hazırladığımız listemiz burada:. İşte Ağrı'da gezilecek yerler…

Ağrı Dağı: Türkiye’nin en büyük dağı olma özelliği ile tanınan Ağrı Dağı’nın bir kısmı Iğdır iline de aittir. Yine de büyük bir kısmı Ağrı’da kalmaktadır. Dağın başka bir özelliği de Türkiye’nin en büyük buzuluna sahip olmasıdır. 5137 metre yükseklikteki zirvesi ile macera seven tırmanış sevdalılara için de büyük bir imkan yaratıyor. Dağın zirvesinin adı ise ‘’Atatürk Zirvesi’’. 

Meya Mağaraları: Bir zamanlar kent olma statüsündeyken günümüzde antik kent diyebileceğimiz Meya Mağaraları, Diyadin’in 12 kilometre batısında yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bu mekanda ziyaretçileri kayalara oyulmuş birçok alan karşılıyor. İbadethane, tapınak ve farklı barınma yerlerini içinde barındıran bu doğal yapının insanlık tarafından nasıl kullanıldığına bir rehber eşliğinde de şahit olabilirsiniz. 

Buz Mağarası: Ağrı’da aslında iki adet Ağrı Dağı bulunmakta. İlki bahsettiğimiz ve herkesin hakim olduğu Ağrı Dağı’dır. Diğeri ise genellikle ‘’Küçük Ağrı’’ olarak adlandırılır ve eteklerinde bulunan Buz Mağarası adeta gizemli atmosferi ile benzerlerine meydan okuyor. Hallaç köyüne 3 kilometre mesafede yer alan Buz Mağarası, ziyaretçilerine enteresan bir deneyim sunuyor. 

Meteor Çukuru: Dünyadaki en büyük 2.meteor olma özelliğini taşıyan Meteor Çukuru, tamamen doğal yapısı ile ilgileri üstüne çekiyor. Doğubeyazıt ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan bu tarihi oluşumun doğumu 1892 senesini gösteriyor. Göktaşı düşmesi sonucunda derin bir çukur haline gelmiş olan yerin şu anki derinliği 35 metredir. Ağrı uçak bileti olan yolcuların mutlaka görmesi gereken yerlerin başında yer alır. 

Tendürek Dağı Lav Akıntıları: Başka bir doğal oluşumların başında da Tendürek Dağı Lav Akıntıları gelmektedir. Değişik şekilleri ile bu coğrafyada görebileceğiniz en ilginç deneyimi gerçekleştirme fırsatını burada yakalayabilirsiniz. 

Diyadin Kaplıcaları: Macera arayanların mekanı olan Ağrı’da aynı zamanda sağlık turizmi de oldukça gelişmiştir. Kaplıcaları ve termal zenginlikleri ile ön plana çıkan bu şehirde, Diyadin Kaplıcaları şifa arayanların mutlaka uğraması gereken bir yer. Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcalar her mevsim ziyarete açık. Geniş bir alana yayılmış olan bu kaplıcaların içinden Murat Nehri’nin de geçmesi, bu yerleri çok daha özel kılıyor.

Ağrı’da Ne Yenir?


Doğu mutfağının ne kadar çeşitli ve zengin olduğunu herkes biliyor. Buna Ağrı mutfağı da dahil. Doyurucu olmasının yanı sıra et ağırlıklı bir içeriğinin söz konusu olduğunu hatırlatmak isteriz. Ayrıca Ağrı Bölgesi’nde yetişen kendine özgü bitkilerin de farklı yemeklerde kullanılması, bu mutfağı özel kılan özelliklerden yalnızca birisi. 

Her yıl sayısız turistin ziyaret etmekte olduğu bu şehirde, Ağrı uçak bileti almış olan ziyaretçilerin neler yiyebileceğine dair bir liste hazırladık. İşte birbirinden lezzetli o tatlar. İşte Ağrı uçak bileti olanların tatması gereken lezzetler… 

  • Abdigor Köftesi: Ağrı mutfağında namıyla en çok bilinen Abdigor Köftesi, özellikle Doğubeyazıt taraflarında sıklıkla tüketilmektedir. Yanında pilav ile servis edilen bu yemek kuzu, soğan ve salça kullanılarak hazırlanıyor. Pideyle beraber de tüketebileceğiniz bu köfte, yiyenlerin damağında unutulmayacak bir lezzet bırakıyor. 
  • Gösteberg Et: Ağrı mutfağında etin ağırlıkla kullanıldığı söyledik. Bu yemek de kuzu ya da oğlak etinin kavrulmasıyla hazırlanıyor. Yabancı turistlerin fazlasıyla ilgisini çeken bu lezzeti akşam yemeklerinin vazgeçilmez tatlarından olmasının yanı sıra sağlıklı olması açısından da tercih edilebilir bir alternatif. 
  • Haşıl: Yarma kullanılarak hazırlanan bu yemek daha çok ara öğünlerde ya da yemekten önce öncül olarak servis ediliyor. Tereyağı, yoğurt ve sarımsak ile birlikte sunulan yemeğin genelde öğlen yemekleri esnasında sıklıkla tüketildiği biliniyor. Şehir merkezinde yer alan restoranlarda kolaylıkla bu yemeği deneyebilirsiniz. 
  • Hengel: Buğday unu ile yapılan Hengel, yoğurt ve yanında sosu ile servis ediliyor. Daha çok yardımcı görevi gören Hengel yemeği, 45 dakika gibi uzun ve zahmet gerektiren bir süre sonucunda misafirleriyle buluşuyor. 
  • Hasude: Bu kadar yemeğin arasında tatlıdan da bahsetmezsek olmaz. Şerbetli bir tatlı olan Hasude, yanında badem ya da fındık ilave edilerek sunulur. Akşam yemeği sonrasında denemenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.