İzmir - Kayseri Uçuş Bilgileri

577,77 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
725 KM Mesafe
Türk Hava Yolları Popüler Havayolu
1 Saat 20 Dakika Uçuş Süresi

Kayseri Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
29 Mart 2024 Cuma
Min: 9ºC
Maks: 15ºC
Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi
Min: 6ºC
Maks: 21ºC
Güneşli
31 Mart 2024 Pazar
Min: 8ºC
Maks: 23ºC
Çok bulutlu
01 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 10ºC
Maks: 23ºC
Güneşli
02 Nisan 2024 Salı
Min: 10ºC
Maks: 24ºC
Güneşli

En Ucuz İzmir - Kayseri Uçak Biletleri

Pegasus
İzmir
İzmir Havalimanı
Kayseri
Kayseri Havalimanı
TL578
SunExpress
İzmir
İzmir Havalimanı
Kayseri
Kayseri Havalimanı
TL750
Sıkça Sorulan Sorular
İzmir Kayseri arası havayolu ile 1 saat 20 dakika sürmektedir.
İzmir Kayseri karşılıklı uçuşlarınızı İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Kayseri Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İzmir Kayseri en ucuz uçak bileti 577,77 TL’den başlamaktadır.
İzmir Kayseri arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Kayseri’de Gezilecek Yerler
Kayseri’de Ne Yenir?

İzmir Kayseri Uçak Bileti
 

Büyük bir ticaret ve sanayi merkezi olma niteliği taşıyan İç Anadolu şehri Kayseri, birçok ille de komşu bir şehirdir. Erciyes Dağı ve Kızılırmak gibi doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bu şehirde sizi yalnızca doğal harikalar değil, aynı zamanda tarihi yapıların eşlik eden bir kent hayatı da karşılıyor.

İzmir’den Kayseri’ye seyahat edecek yolcular için uygun ve ucuz bilet bulmak artık Bilet Dükkanı ile çok daha kolay. Bilet Dükkanı sayesinde İzmir Kayseri uçak bileti satın alacağınız zaman birçok kampanyadan yararlanıp, aynı zamanda yine Bilet Dükkanı’ndan gideceğiniz destinasyon için ulaşım bilgilerine, gideceğiniz yerdeki gezilmesi gereken mekanların bilgisine ve de neler yiyebileceğinize dair bilgilere ulaşabilirsiniz. İzmir Kayseri uçak bileti alırken avantajlı fiyat seçeneklerini ve daha fazlasını Bilet Dükkanı ile yakalayabilirsiniz.

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
 

1987’den beri uluslararası nitelikte hizmet vermeye devam eden Adnan Menderes Havalimanı, İzmir’in Gaziemir ve Menderes ilçeleri sınırlarında yer almakta olup, şehir merkezine uzaklığı 14 km’dir. Ticari uçuş yoğunluğu bakımından Türkiye’deki dördüncü en işlek havalimanıdır. Aynı zamanda kargo trafiği sıralamasında da dördüncü sıradadır.

Adnan Menderes Havalimanı şehir merkezine ortalama uzaklıkta olmasına istinaden ulaşım ağı olarak geniş ve rahat bir imkan sunar. Belediye otobüsü, Havaş, taksi, araç kiralama ve İzban gibi birçok alternatif arasından tercih yapılarak Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlanabilir.

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Belediye Otobüsü ile Ulaşım
 

ESHOT’un sunmuş olduğu 200, 202, 204 ve 206 numaralı Havalimanı bağlantılı seferleri kullanarak şehrin Karşıyaka, Konak, Bornova ve Buca ilçelerinden aktarmasız bir şekilde Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmirimkart kullanarak ödeme yapacağınız otobüs hatlarının sefer bilgileri ve saatlerin güncel ESHOT resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Havaş ile Ulaşım
 

Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşmanın kolay ve hızlı yollarından biri de Havaş otobüsleridir. Şehrin uç noktaları dahil olmak üzere şehir merkezinden sunmuş olduğu güzergahları (Alaçatı, Alsancak, Çeşme, Karşıyaka/Mavişehir ve Urla) ile beraber Manisa ve Aydın’dan (Şehir Merkezi ve Kuşadası) da Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım imkanı tanımakta. Yolculuk süresi ve fiyat bilgisi güzergaha göre değiştiğinden dolayı öncesinde bilgi almak mantıklı bir tercih olabilir. İzmir Kayseri uçak bileti olan yolcular genelde ekonomik olmasından dolayı Havaş sık sık kullanılır. 

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
 

Taksiler en hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunan alternatiflerden biri. Herhangi bir saat ve konum kısıtlaması olmaksızın Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım için tercih edebilirsiniz. Özellikle havalimanına erişim süresini azaltmak ve eşya yükünü kolayca taşımak isteyen İzmir Kayseri uçak bileti olan yolcular, taksi kullanmaya daha sıcak bakabilir. Ancak ücret konusunda diğer alternatiflere göre daha pahalı olacağından dolayı öncesinde bilgi almanız gerekebilir.

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na Araç Kiralama ile Ulaşım
 

Adnan Menderes Havalimanı bünyesinde çeşitli seyahat acenteleri ve araç kiralama servisi sunan şirketler bulunmakta. Bu şirketlerin aynı zamanda şehrin çeşitli noktalarında bulunan (Alsancak, Karşıyaka, Alaçatı, vb.) ofisleri de mevcut. Buralardan kiralama yapacağınız araç ile çok rahatlıkla Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlayıp, havalimanı içerisinde acentelere aracınızı teslim edebilirsiniz.

İzmir Şehir Merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na İzban ile Ulaşım
 

Şehirdeki ana metro hattıyla entegre olan İzban hattı ile havalimanına uygun ve hızlı bir şekilde ulaşım mümkün. ‘’Gittiğin kadar öde’’ sistemiyle çalışan İzban hattı banliyö tren sistemidir. İzmir Kayseri uçak bileti olan yolcuların birçoğu  günümüzde trafik vb. durumlardan dolayı izban ile ulaşımı tercih ediyorlar. Belediye otobüslerinde olduğu gibi İzmirimkart ile ödeme yaptığınız bu toplu ulaşım alternatifinde şehrin birçok noktasından Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşma imkanını çok kısa bir seyahat süresi ile elde ediyorsunuz.

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
 

Kayseri Erkilet Havalimanı 1998 yılında sivil havacılığa açılmıştır. Büyük uçakları da ağırlayabilecek kapasiteye sahip olan Kayseri Erkilet Havalimanı 2-3 milyon civarında yolcu ağırlamaktadır. İzmir Kayseri uçak bileti alan yolcuların havalimanından şehir merkezine ulaşımı için farklı imkanları mevcuttur. Belediye otobüsü, taksi ya da araç kiralama seçeneklerinden istediklerini kullanan İzmir Kayseri uçak bileti ile şehre gelmiş ziyaretçiler, kent merkezine ulaşımda herhangi bir güçlük çekmemektedirler.

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Belediye Otobüsü ile Ulaşım
 

Şehir merkezine ulaşmanın en hızlı ve uygun fiyatlı yollarından biri belediye otobüsleridir. Kayseri şehir merkezindeki birçok farklı konuma 100, 101 ve 271 numaralı belediye otobüsleri ile rahatlıkla erişebilirsiniz. Ayrıca aktarma otobüslerine kullanarak gitmek istediğiniz spesifik yerlere de ulaşabilirsiniz. Bunun için Kayseri Belediyesi’nin internet sitesinden güncel ulaşım bilgilerini edinebilirsiniz.

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
 

Taksiler en hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunan alternatiflerden biri. Herhangi bir saat ve konum kısıtlaması olmaksızın Kayseri Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için taksi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Özellikle havalimanına erişim süresini azaltmak ve eşya yükünü kolayca taşımak isteyen İzmir Kayseri uçak bileti olan yolcular, bu alternatife daha sıcak bakabilir.

Kayseri Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım
 

Kayseri Havalimanı içinde bulunan çeşitli araç kiralama şirketlerinden istediğinizi tercih ederek araç kiralayabilir ve böylece şehir merkezine konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz. Şehirde uzun süreli konaklayacak olan İzmir Kayseri uçak bileti almış yolcular, rahat bir ulaşım için araç kiralamayı tercih edebilirler.

Kayseri’de Gezilecek Yerler
 

Farklı medeniyetlere tarih boyunca ev sahipliği yapmış olan Kayseri’de yapısal olarak çeşitli tarihi mekanlar mevcut olması ile birlikte doğayla iç içe olan hayatı da İzmir Kayseri uçak bileti ile şehre gelen ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Kentin adeta simgesi haline gelmiş olan kale, müze, antik evler ve benzeri birçok yapı, tüm mimari güzelliği ile İzmir Kayseri uçak bileti yolcularına sıcak bir hoş geldin diyor. Bilet Dükkanı ile Kayseri’de nereleri gezebileceğiniz keşfetmek istiyorsanız, işte listemiz burada:

Kayseri Kalesi: Roma Dönemi’nden kalma bu kale, 3.yy. zamanından günümüze kadar ayakta kalabilmiştir. Zamanında şehri koruma işlevi gören bu kale, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Kayseri Saat Kulesi: II.Abdülhamit zamanında yaptırılmış olan saat kulesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün de halka sesleniş esnasında kullanmış olduğu bir mekan olmakla beraber, tarihi birçok anılara ev sahibi olmuştur. Zarif ve mütevazi mimarisi ile güzel fotoğraflar çekinebileceğiniz bir alternatif olarak gezilecek yerler listesinde karşımıza çıkıyor.

Eski Kayseri Evleri: Taş evler statüsüne giren bu evlerde ahşap da kullanılmış olup, dar sokaklar içerisinde sırayla dizilmişlerdir. Hava şartları hesaba katılarak tasarlanmış bu evler, yörenin kültürel ögelerini de üstünde fazlasıyla taşımaktadır.

Atatürk Evi ve Müzesi: Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 senesindeki ziyareti sebebiyle kalmış olduğu, asıl ismi İmamizade Raşit Ağa Konağı olarak da bilinen bu yapı, 19.yy’a ait bir Türk evi olma niteliğini taşımaktadır. Devlet tarafından 1976 yılında koruma altına alınan bu konak, içinde yapıldığı döneme ait eşyalarla beraber Atatürk’ün balmumundan yapılmış bir heykelini de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Etnografya Müzesi Güpgüpoğlu Konağı: 15.yy’dan inşaatına başlanmış olan konak son halini 18.yy’da almıştır. O yüzyıldaki konak hayatını gelen misafirlerine yaşatacak şekilde planlanmış olan bu mekan, sizi tarihte bir yolculuğa davet ediyor. 

Kayseri’de Ne Yenir?
 

Zengin bir mutfağa sahip olan Kayseri mutfağı İç Anadolu yöresinin güzelliklerine sofralara kendine has bir yorumla getiriyor. İzmir Kayseri uçak bileti almış olan ziyaretçiler için seçenekleri geniş bir lezzet durağı olmasının yanında, yalnızca kendine has yemekleri ile de İzmir Kayseri uçak bileti yolcularını şehre davet ediyor. Bu birbirinden farklı ve güzel lezzetleri sizler için şöyle sıraladık:

Kayseri Mantısı: Herkesin bildiği Kayseri mantısının meşhur olması boşuna değil. Küçük boyutlarıyla ‘’bir kaşığa 40 tane’’ efsanesine bile sebep olmuş bu yemek, yanında sarımsaklı yoğurdu ve üstüne tereyağlı biberli sosu ile servis edilir. Şehirde birden fazla mantıcı nam saldığı için nereye giderseniz gidin, güzel bir mantı bulacağınızdan şüphe duymayın.

Develi Cıvıklısı: Develi ilçesinden çıkmasıyla bu ismi alan, aslında kuşbaşılı etli pide olan bu yemek, etli ekmeğe de benzer yapısıyla ziyaretçilerin damağında güzel bir lezzet bırakıyor. Kayseri’ye geldiğinizde tatmadan geçmemeniz gereken bir tat.

Yağlama: Kendine has bir yeme şekli olan Yağlama yemeği, bir bakıma lahmacuna benzer. Daha ıslaktır, daha yumuşaktır ve katlar şeklinde üst üste konularak servis edilir. Yoğurtla beraber yenmesi tavsiye edilir, meşhur yeme yöntemi bu şekildedir.

Pastırma: Kayseri denince akla ilk gelen şeylerden biri de mutlaka pastırmadır. İster çemenli olsun, ister çemensiz, birçok insanın neredeyse her öğünde tüketebileceği bir şarküteri ürünüdür ve çok sevilir. Kayseri’nin her yerinde bu lezzeti bulup deneyebilirsiniz.

Pöç: Daha çok Doğu mutfağına ait olan bu yemek aynı zamanda Kayseri’nin de klasikleşmiş tatlarından biridir. Dana eti kullanılarak yapılan bu yemekte, etin yanında iç pilavına benzer bir pilav servis ediliyor. Baharatı bol ve etin lezzetinin yoğun hissedildiği bu yemek, size doğu esintileri yaşatacak.