Manisa Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Manisa Hangi Havalimanına Yakın?
İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Manisa Şehir Merkezine Araç ile Ulaşım
Manisa’da Gezilecek Doğal Yerler
Manisa’da Ne Yenir?

Yaklaşık bir buçuk milyon nüfusa sahip bir büyükşehir olan Manisa, İzmir’den sonra Ege Bölgesi’nin en büyük ikinci şehridir. Osmanlı İmparatorluğu için önemli bir merkez olan Manisa aynı zamanda günümüzde Türkiye sanayisi ve madenciliğinde adından sıkça söz ettiren, doğal güzelliklere sahip ve lezzetli yemekleriyle Ege bölgesi turu yapacak olan turistlerin ilk duraklarından. Osmanlı Devleti’nin yönetiminde söz sahibi olacak hükümdarların genç yaşta yetiştirildiği şehir olan Manisa, şehzadelerin devleti yönetmek için eğitim aldıkları ve dolayısıyla bir süre bu şehirde yaşadıkları için “Şehzadeler Şehri” olarak da bilinir. Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, 2. Murat, 2. Selim, 3. Murad, 1. Mustafa ve 3. Mehmet gibi şehzadeler genç yaştayken Manisa’da sancak beyliği yapmıştır.

Bugün Manisa ve Aydın’ın bulunduğu bölgede M.Ö. 6. Yüzyılda parayı ilk defa kullanan Lidyalılar bulunuyordu ve uygarlığın başkenti de yine bugün Manisa’nın kirazıyla ünlü ilçesi Salihli’ydi. Salihli’deki Bintepeler bölgesinde Lidyalılara ait mezarlıklar bulunmuştur. Tarihi de çok eskiye dayanan Manisa, geçmişten beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Geçmişte Roma ve Bizans İmparatorluklarının da hükümdarlığı altına giren Manisa, bölgenin birçok kültürden etkilenmesi sebebiyle tarih boyunca sosyokültürel ve ekonomik anlamda gelişme gösteren bölgelerden olmuştur. Yine Osmanlı Devleti döneminde Şehzadelerin eğitim aldığı şehir olması vesilesiyle bölge, Anadolu’nun diğer şehirlerine oranla daha hızlı gelişim göstermiştir. Bugün halen Manisa’nın ticaret, sanayi ve ekonomi alanlarında gelişmeye devam eden bir şehir olmasında Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir’in komşusu olması önemli bir etkendir. Ülkemizin en önemli sanayi devlerinin fabrikaları, organize sanayi bölgeleri Manisa’da yer almaktadır.
1. Dünya Savaşı sonrası Yunan askeri tarafından 1919 yılında işgal edilen Manisa, İzmir’in Kurtuluşu olan 9 Eylül 1922’den bir gün önce Türk askeri tarafından geri alınmıştır. 

Manisa’nın tarihi zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri ve enfes tatlarını da denemek istiyorsanız sizi Bilet Dükkanı’nın Manisa başlıklı yazılarına göz atmaya davet ediyoruz. Manisa uçak bileti almak isteyen yolcular için; Manisa, İzmir’e yakın olduğu için burada havalimanı bulunmamakta. Manisa’ya uçak ile gitmek istiyorsanız İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda inerek Manisa’ya gelebilirsiniz. Bulunduğunuz şehirden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ucuz uçak bileti arıyorsanız Bilet Dükkanı’nın internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.

Manisa Hangi Havalimanına Yakın?


Manisa şehir merkezi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 62 kilometre uzaklıktadır. Manisa’ya havayoluyla gelmek isteyen yolcular İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda inerek Manisa şehir merkezine taksi tutarak ya da havalimanındaki araç kiralama acentelerinden araba kiralayarak konforlu bir şekilde ulaşabilirler. Ayrıca ESHOT’un işlettiği İzmir’in belediye otobüslerine binerek aktarmalı olarak Manisa şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanında havalimanı olan birçok şehirde şehir merkezi ve havalimanı arasında yolcu taşımacılığı yapan Havaş otobüslerini kullanarak da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Manisa şehir merkezine gidebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Manisa Şehir Merkezine Araç ile Ulaşım


Türkiye’nin en işlek dördüncü havalimanı olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na neredeyse her ilimizden direkt ya da aktarmalı uçuş seferleri yapılmaktadır. Manisa’ya uçakla gitmek istiyorsanız İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra havalimanındaki araç kiralama firmalarıyla anlaşarak Manisa’da istediğiniz noktaya gidebilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 7/24 çalışan havalimanı taksileriyle de Manisa şehir merkezine gitmeniz mümkün, tabii taksiyle gitmek diğer seçeneklere göre daha maliyetli olacaktır.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Manisa Şehir Merkezine Belediye Otobüsleri ile Ulaşım


İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzmir Otogar’a kalkan ESHOT İzmir belediye otobüslerine binebilirsiniz. İzmir Otogar’a vardıktan sonra şehirlerarası otobüs firmalarının İzmir – Manisa otobüslerini kullanarak Manisa’ya varabilirsiniz. Aktarma yapıyor olsanız da iki şehrin arasındaki mesafe uzun olmadığı için yolculuk da çok uzun sürmeyecektir. Diğer seçeneklerle kıyaslandığında bunun daha hesaplı bir yolculuk olduğunu söyleyebiliriz. Havalimanından 204 numaralı otobüse binerek İzmir Otogar’a ulaşabilirsiniz. ESHOT 204 otobüsünün İzmir Otogar’a kadar olan güzergâhı: İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Geliş, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Gidiş, İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Gidiş, Seçkinler Sitesi, Emlak Bankası Evleri, Sarnıç Alt Geçidi, Gaziemir İlçe Emniyet, Çağdaş Eğitim, Gaziemir Alt Geçidi, Ulaştırma, Leylak, Serbest Bölge 2, Serbest Bölge, Otogar.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Manisa Şehir Merkezine Havaş ile Ulaşım


Şubat 2023 bilgilerine göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı – Manisa Otogar arasında yapılan Havaş seferleri geçici bir süre için durdurulmuştur. Yine de Havaş’ın resmi internet sitesinden bilgiyi teyit etmeniz tavsiye olunur. 

Manisa’da Gezilecek Doğal Yerler


Tarihi geçmişiyle şehirlerimiz arasında önemli bir yere sahip olan Manisa’nın doğal güzelliklerini de keşfetmek istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın Manisa başlıklı yazılarına göz atabilirsiniz. Şelaleleriyle, yeşil alanlarıyla, kanyonlarıyla ünlü bu şehir hakkında merak ettiklerinizi Manisa’da gezilecek doğal yerler başlığı altında sıraladık.

Spil Dağı Milli Parkı: Manisa Merkez’e bağlı, 1513 metre yükseklikte bulunan Spil Dağı’nda doğal şekilde oluşmuş kanyonlar, göller, mağaralar ve kalker kayalar; yaban hayatın gizemli atmosferine eşlik ediyor. Yaklaşık 50 yıldır Milli Park olarak ziyaretçilere açık olan Spil Dağı’nda bir süredir at yetiştirilmektedir. 120’den fazla endemik bitkinin kendiliğinden yetiştiği Spil Dağı Milli Parkı’nın en popüler bitkilerinden biri de Manisa Lalesi’dir. Tunç Çağı’nda Lidya uygarlığına ev sahipliği yapmış Manisa’nın Spil Dağı eteklerinde Lidyalılara ait mezar taşları ve yerleşim bölgeleri keşfedilmiştir. Manisa’nın pek çok yerinden görülebilen büyüleyici Spil Dağı’ndan bir de Manisa şehir manzarasını izlemek isterseniz Spil Dağı Milli Parkı’na kesinlikle çıkmanızı tavsiye ediyoruz. Spil Dağı Milli Parkı’nda kamp yapabilir, dağ yürüyüşü etkinliklerine katılabilirsiniz.

Kuladokya Kula Peribacaları: Manisa’nın Kula ilçesinden arabayla yaklaşık 20 dakika süren bir yolculuğun ardından Kuladokya Kula Peribacaları’nın eşsiz manzarasına ulaşabilirsiniz. Manisa şehir merkezinden geliyorsanız, merkez ile Kuladokya Kula Peribacaları yaklaşık 130 kilometredir. Sel suları ve rüzgârın toprağı aşındırması sonucunda ortaya çıkan bu görüntü, Nevşehir’deki Kapadokya Peribacalarını da andırmaktadır. Sel suları aşındırma yaparken sert kaya parçalarını da yıkar, yere yakın yer daha hızlı aşınacağı için alt kısım incelir ve ortaya peribacaları denen doğal güzellik çıkar. Ülkemizin gezilmesi gereken en önemli doğal yerlerinden olan Kuladokya Kula Peribacaları bir Tabiat Anıtı olup, girişler ücretsiz yapılmaktadır. Her gün her saat girebileceğiniz Kuladokya Kula Peribacaları’nda lav akıntıları ve bazalta rastlayabilirsiniz. Manisa’ya geldiğinizde görülmesi gereken doğal yerler listenize Kuladokya Kula Peribacalarını eklemeyi unutmayın. 

Zeytinliova: Zeytin mahsulüyle ön plana çıkan Ege Bölgesinin zeytin yetiştiriciliği yapan önemli beldelerinden Zeytinliova, Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlıdır. Türkiye’de zeytin ihracatının en fazla yapıldığı yerlerden biri olan Zeytinliova’da zeytin ağaçlarının arasından yürüyebilirsiniz. Bir saatlik araba yolculuğunun ardından Zeytinliova’ya ulaşabilirsiniz.

Adala Hermos Kanyonu: Manisa şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta yer alan Adala Hermos Kanyonu’na arabayla gidebilir ya da otogardan her saat başı kalkan Adala minibüslerine binerek bu huzur dolu kanyona varabilirsiniz. Adala Hermos Kanyonunda dağ yürüyüşleri, kamp, piknik yapabilir; yıl içinde yapılan eğlenceli etkinliklere katılabilirsiniz.

Manisa’da Ne Yenir?


Manisa uçak bileti arayan yolcular bulundukları şehirden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uçuş gerçekleştirdikten sonra Manisa’da ne yeneceğini merak etmekte. Ege bölgesinin güzide şehirlerinden Manisa’da ne yenir? sorusunun cevabını sizler için derledik.

Manisa Kebabı: Güney sahillerinden şehirlerine geri dönen tatilcilerin Manisa’ya uğrama sebeplerinden biri olan Manisa Kebabı, bu şehirde denemeniz gereken ilk lezzetlerden. Köftelerin altına pide konulur, üzerine ise Ege’nin lezzetli domateslerinden yapılmış sos ve tereyağı dökülerek servis edilir. Manisa’nın hemen hemen her yerinde bu lezzeti deneyebilirsiniz. 

Mesir Macunu: Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan’ın hastalığına doktorlar çare bulamaz. Manisa’da 41 özel baharattan hazırlanan mesir macunuyla Sultan iyileşir. Eğer Manisa’daysanız, buraya özgü mesir macununun tadına bakmalısınız.

Kula Güveci: Odun ateşinde çeşitli sebzelerle birlikte saatlerce pişirilen Kula Güveci Manisa’nın en lezzetli ana yemeklerinden biridir.

Sinkonta: Balkabağının çeşitli baharatlar, soğan ve sarımsakla tatlandırılmasıyla pişirilen Sinkonta soğuk servis edilmektedir.

Salihli Kirazı: Türkiye’nin coğrafi işaretli lezzetlerinden Salihli Kirazı, Manisa’nın Salihli ilçesinde yetiştirilmektedir. Manisa’ya gelmişken kirazın en iyisini kendi yerindeki mahsulünden denemenizi tavsiye ediyoruz.

Şekerli Pide: Parmak kalınlığında hamura rulo şekli verilir, tahin sürülüp toz şeker serpilir. Sonrasında tekrar çifte kavrulmuş tahin, rulolara sürülür ve rulolar fırına verilir. Yapması basit olan ama lezzeti damaklarda kalan Şekerli Pide, Manisa’nın meşhur tatlılarından.