Mersin Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Mersin Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Mersin'de Gezilecek Yerler
Mersin'de Ne Yenir?

Akdeniz’in sevilen şehirlerinden biri olan Mersin’de yapabilecekleriniz sınırı yok. Bir liman şehri statüsünde olan Mersin’in tarihi çok eski zamanlara kadar gitmektedir. Şehrin bilinen en eski ismi Kizzuvatna’dır. Genel olarak dağlık bir coğrafyaya sahip olan Mersin’de astropikal iklim hakim olduğundan dolayı sıcaklıklar epey yüksektir. Başta tatil olmak üzere; iş, aile ziyareti, eğitim gibi sebeplerle her yıl binlerce turist Mersin'e gelir. 

Birbirinden avantajlı kampanyaları sayesinde en ucuz Mersin uçak bileti fırsatı sunan Bilet Dükkanı, Mersin’de geçireceğiniz zaman için adeta size özel rehberlik imkanını da sağlıyor. Bilet Dükkanı üzerinden uygun fiyatlı Mersin uçak bileti satın alabilir ve Mersin'de gezilecek yerler, Mersin yemekleri gibi konularda bilgi sahibi olunabilir. 

Mersin Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım


Mersin ve Tarsus’a hizmet verecek olan Mersin Havalimanı’nın inşası henüz tamamlanmadığından dolayı bu bölgede yaşayan insanlar uçuşlarını Adana Şakirpaşa Havalimanı üzerinden gerçekleştirmek durumunda kalıyorlar. Aynı zamanda bir turizm kenti olan Mersin’e özellikle yaz aylarında gelmek isteyen yerli ve yabancı turistler ilk olarak Adana Havalimanı’na gelerek buradan Mersin’e olan ulaşımlarını gerçekleştirmektedirler. Mersin uçak bileti almış olan yolcuların şehir merkezine ulaşımı için farklı alternatifler bulunmaktadır.

Mersin Havalimanından Şehir Merkezine Havaş ile Ulaşım


Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için HAVAŞ otobüslerini kullanabilirsiniz. Haftanın 7 günü belirli saatlerde yolcu taşımacılık hizmeti veren HAVAŞ otobüsleri Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın ekonomik ve konforlu bir yoludur. Adana Havalimanı’ndan Mersin şehir merkezine yolculuk trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. 

Mersin Havaş güzergahı: Saya Park (Eski Kipa AVM) – Mersin Forum AVM Önü – Tarsus Şehir Merkezi (Kleopatra) – Adana Havalimanı bu şekilde gerçekleştirilmektedir.

Mersin Havalimanından Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Mersin Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en kolay yollarından biri elbette ki taksi ile yolculuk etmek olacaktır. Yolcu servisini beklemek istemeyen yolcular haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren taksileri kullanarak ulaşımlarını hızlıca sağlayabilirler. Eşya yükünüz fazla ise ve daha hızlı bir şekilde şehir merkezinden havalimanına ulaşmak istiyorsanız taksi iyi bir alternatif olacaktır. Kalabalık ailelerin de tercih edebileceği taksiler, açılış ücreti ve kilometre başına ücret tarifesine sahip olduklarından dolayı öncesinden fiyat bilgisini danışmak mantıklı olabilir.

Mersin Havalimanından Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Yerel araç kiralama acentelerinden araç kiralayarak rahat bir şekilde havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanı terminal binası içerisinde bulunan araç kiralama acenteleri ile iletişime geçerek şehir merkezine kiraladığınız araç ile de erişebilirsiniz. Özellikle geniş aileler ya da eşya yükü fazla olan yolcular için araç kiralama mantıklı bir karar olabilir. Seyahatiniz boyunca araç kullanarak farklı yerlere daha rahat bir erişim isterseniz ve taksiye bağımlı kalmak istemiyorsanız bu yöntem sizin için doğru bir tercih.

Mersin’de Gezilecek Yerler


Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Türkiye‘nin en büyük 11. şehridir. Mersin limanı bulunduğu coğrafi koşul sebebiyle ilçeye önemli bir ekonomik kaynak sağlamaktadır. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Mersin ili, görülmesi gereken tarih, kültür ve doğal güzellikler bakımından en önemli şehirlerinin başında geliyor. Bu güzel şehri keşfetmeniz için Mersin’de gezilecek yerler listemizi Mersin uçak bileti alan yolcularımız için şöyle hazırladık:

Kleopatra Kapısı: Bizans Dönemi’nde kent surlarının Dağ, Adana ve Deniz olarak üç kapısı yer alırmış. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Tarsus’dan bahsederken buradaki kapı için İskele Kapısı ismini vermiştir. 18. yüzyılın sonlarına dek üç kapı da sapasağlam gelmiş olup Mısırlı İbrahim Paşa 1835 yılında hepsini yıktırmış ve yalnızca tek kemerli Deniz Kapısı kalmıştır. Ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’nın Romalı sevgilisi General Antonius ile görüştüğü Tarsus ilçesindeki Gözlü Kule’de büyük bir tören eşliğinde karşılanmışlar ve Deniz Kapısı’ndan şehre girmişlerdir. Bundan böyle de ismi Kleopatra Kapısı olarak kalmıştır. 

Kız Kalesi: Bir diğer adıyla Deniz Kalesi olarak anılan Kız Kalesi, aynı adı taşıyan mahallenin sahilinde konumlanan bir adacığın üzerinde yer almaktadır. Kalenin üzerinde yer alan kitabeye göre, 1119 yılında I. Leon tarafından yaptırılan kale, Korykos Antik Kenti’nin içinde bulunuyor. Bir dönemde korsanların barınak olarak kullandığı bilinen bilgiler arasındadır. Geçtiğimiz yıllarda Mersin Arkeoloji Müzesi’nin yaptığı kazı çalışmaları esnasında kalenin ortasında bir yapı kompleksi bulunmuştur. Bu kompleksin içinde bir de şapel yer almaktadır ve kalenin avlusundaki şapelden bile daha eski olduğu öğrenilmiştir. Sahilden 600 metre uzaklıktaki ihtişamlı görüntüsüyle görenleri büyüleyen kaleye, deniz bisikleti kiralayarak ulaşabilirsiniz. 

Kırk Kaşık Bedesteni: Anadolu şehirlerinde önemli yer tutan Bedestenlerden birisi de Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunuyor. Ramazanoğulları Beyliği’nden İbrahim Bey tarafından 1579 yılında yaptırılan Bedesten, yapıldığı ilk dönemlerde aşevi ve medrese olarak faaliyet veren bedesten, Cumhuriyet’in ilanından sonra kapalı çarşıya dönüştürülmüştür. Eski ismiyle Beyaz Çarşı olarak anılan bedestende; yöresel el sanatlarına ait seramik, ahşap, bakır, gümüş, deri, dokuma turistik hediyelik ürünler olmak üzere, yöresel damak tatlarının bulunduğu yiyecek ve içeceklerin satışı yapılmaktadır. İçinde pek çok dükkanın olduğu Bedestene, Mersin’den dönmeden önce birkaç hediyelik eşya almak için de gelebilirsiniz. 

Mersin Marina: Türkiye’deki en büyük marina olma özelliği taşıyor olup, 2011 yılından beri faaliyet göstermektedir. Toplamda bin adet olmak üzere 500’ü kara 500’ü deniz yat bağlama kapasitesi bulunuyor. Burası Mersin halkının önemli buluşma noktalarından bir tanesidir. Marinaların şehrin görüntüsüne kattığı estetik ve güzelliğin bir diğer örneği de Mersin marina. Mersin’in ilçe merkezinde bulunan marina, sosyal ortam olarak en kalabalık yerlerden. Mersin uçak bileti olan yolcuların mutlaka görmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 

Mersin Deniz Müzesi: 2010 yılında hizmete açılan müze, Mersin’in Yenişehir ilçesinde yer almaktadır. İçerisinde bulundurduğu koleksiyonlar sebebiyle dünyadaki müzeler üzerinde önemli bir yere sahiptir. Türk deniz harp geçmişini tüm detaylarıyla yansıtan 500’den fazla eser ve 800 kitaplık bir kütüphanesi bulunan müzenin büyük ana salonda; gemi modelleri, sancak, arma, askeri kıyafetler ve ateşli silahlar ile yağlı boya tablolar sergileniyor. 

Yapraklı Koy: Silifke’nin belki de en güzel koylarından olan Yapraklı Koy, Mersinlilerin ve turistlerin en çok tercih ettiği koylardan. Turkuaz renkli suyu ve havuz görünümüyle, her göreni kendine hayran bırakıyor. Denizin içinde bir de soğuk su kaynağı olduğundan her zaman temiz bir koyla karşılaşıyorsunuz. Mersin ilçesinin en temiz plajlarından biri olan Yapraklı Koy, doğanın bir lütfu olup beş farklı noktadan su kaynağı bulunmaktadır. Bu sebeple bir yandan soğuk bir yandan ise sıcak suyu hissedebileceğiniz eşine az rastlanır bir yerdir.

Mersin’de Ne Yenir?


Bolca acılı, çokça baharatlı, hafif ekşili, salçalı yemekleri, mutfağın geneline hakim olan etin her türlüsünün kullanıldığı yemekleri, kebapları Mersin mutfak kültürünün olmazsa olmazlarıdır. Akdeniz kıyısındaki Mersin’in yemekleri elbette etle sınırlı değil, Mersin’de en kıymetli ve en lezzetli deniz ürünlerinden olan mavi yengeçten küçük lagosa, dil balığından kefale bir çok balık ve deniz ürünü bulmak mümkün. Mersin Mutfağının bu denli zengin olmasının nedenlerinden birinin de farklı etnik kökenli insanların bir arada yaşaması olduğu söylenmektedir. Mersin uçak bileti almış olan ziyaretçilerin neler yiyebileceğine gelin birlikte bakalım.

Tantuni: Tantuni denilince akla ilk Mersin geliyor. Yağa bandırılmış lavaş, etle buluşunca bu dayanılmaz lezzet ortaya çıkıyor. Üstüne limon, yanına da acı biber turşusu ile ağız sulandıran bu lezzeti tatmadan geçmeyin. 

Humus: Meze denilince ilk akla gelenlerden olan humusun en iyisini yemek için uğrayacağınız yerlerden biri Mersin. İster sade ister pastırmalı humus için adresiniz kesinlikle burası. 

Ciğer: Ciğer yemek için gidilecek yerlerden biri de Mersin. Sabahları şenlendiren ciğer tavayı, ister sabah kahvaltı ister akşam yemek yerine isterseniz de atıştırmalık niyetiyle yiyebilirsiniz. 

Kerebiç: İrmikten yapılan bu kurabiye, içine koyulan fıstık ile tadına tat katıyor. Bu enfes lezzet, Mersin'in en meşhur tatlılarından. Altındaki köpükle de tadına doyulmaz bir lezzet olan Kerebiç tatlısını mutlaka denemeniz gerekiyor. 

Tarsus Kebabı: Güzelce dinlendirilen kıymadan yapılan Tarsus kebabı, pek bilinmeyen bir kebap. İçine koyulan soğanı, kırmızı biberi, maydanozu ile iyice yoğrulan kıymanın piştikten sonraki lezzeti gerçekten ziyaretçilerin favori yemeklerinden biri. Bilet Dükkanı ile uygun fiyatlı Mersin uçak bileti satın alırken, diğer yandan da Mersin’in eşsiz doğal güzelliklerini, şehir hayatını ve birbirinden güzel kendine has lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz. Bilet Dükkanı’nın sunmuş olduğu ekonomik uçak bileti fırsatlarını ve bununla beraber size adeta bir rehberlik hizmeti sağlayacak olan bilgi birikimini kullanarak yapacağınız seyahatlerin keyfine Bilet Dükkanı ile varın.