Samsun - Hatay Uçuş Bilgileri
1.480 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
550 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat
Uçuş Süresi
|
Hatay Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Samsun - Hatay Uçak Biletleri
Samsun Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Hatay Hakkında
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, ülke sınırlarımıza en son giren şehrimiz Hatay Doğu Akdeniz’in en güzel ve eski şehirlerinden. Kuzeyden güneye gitmek isteyenler hemen Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyatlara Samsun Hatay uçak bileti alabilirler!
Samsun'dan Hatay uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Hatay otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Çarşamba Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Samsun Hatay uçak bileti sahipleri için Samsun şehir merkezinden Çarşamba Havalimanı’na nasıl gidilir sorusunu yanıtladık. Taksiye binerek havalimanına 25 dakikada gidebilirsin. Ayrıca Bilet Dükkanı internet sitesine göz atarak araç kiralama ve transfer hizmetleri için rezervasyon oluşturabilirsin.
Havaş ya da Bafaş otobüslerine binerek havalimanına gitmek daha uygun fiyatlı seçenekler. Şu an için Havaş yalnızca Çarşamba ilçesinden havalimanına gidiyor, yolculuk süresi 15 dakika ve 2023 Aralık itibariyle ücret 70 TL’dir.
Bafaş ekspres otobüsler ise Samsun şehir merkezi, Bafra, Atakum, Çarşamba, Alaçam, Yakakent ve Terme’den havalimanına sefer düzenliyor. Şehir merkezinden Çarşamba Havalimanı yaklaşık yarım saat sürmekte.
Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Antakya ilçe merkezine 25 km uzaklıkta yer alan Hatay Havalimanı’ndan Havaş’a binerek ulaşım sağlamak en uygun fiyatlı ulaşım olacaktır. Havalimanından yolcu alımına başlayan Havaş otobüsleri Antakya İskenderun Karayolu Top boğazı Kavşağı, Belen Park Otobüs Durağı, Sarımazı Bim, Nardüzü Deniz Alayı, Doğan Petrol, Gelişim Hastanesi Kavşağı, Prima Mall AVM, Pac Meydanı, Mursaloğlu Lisesi, Hataylı Otel Karşısı, İş Bankası Karşısı-Anıt, 1 Nolu Sosyal Tesis Önü, Askeri Müze Karşısı, Petek Pastanesi ve Fener Caddesi Utku Pastanesi önünde yolcularını indiriyor. Süre ortalama 1 saat.
Daha kısa sürede havalimanından Antakya merkeze gitmek için havalimanı taksilerine binebilir ya da Hatay’ın güzelliklerini ulaşım sıkıntısı yaşamadan keşfetmek için Bilet Dükkanı’ndan araç kiralayabilirsin.
Hatay’a Hangi Ayda Gidilir?
Akdeniz’in medeniyetler beşiği Hatay’a hangi ayda gidilir diye merak ediyorsan cevabın kişisel tercihlerine göre değişeceğini söyleyelim! Şehri ziyaret etmek için en güzel zaman ılıman geçen ilkbahar ve sonbahar ayları. Akdeniz ikliminin hakim olduğu Hatay’da yaz ayları fazla nemli ve sıcak olabilir, ama denize gireceksen tabii ki en güzel mevsim yaz!
Hatay’da Nerede Kalınır?
Kültürü, tarihi, mutfağı ve deniziyle en sevilen şehirlerimizden Hatay’da biraz da konaklayabileceğin yerler hakkında bilgi verelim. Merkez ilçe olan Antakya şehrin kalbi. Lüks otellerden uygun fiyatlı pansiyonlara kadar pek çok konaklama seçeneğinin bulunduğu Antakya’da konaklayarak cazibe merkezlerine de yürüyüş mesafesinde olacaksın. İskenderun ise Hatay’ın sahil ve liman bölgesi. Denize gireceğin bir yaz tatili için Arsuz, antik kent ve tarihi kalıntılarıyla dikkat çeken Defne de seçeneklerin arasında yerini almalı!
Hatay’da Denize Girilecek Plajlar
Akdeniz’in Mezopotamya’ya açılan kapısı Hatay verimli topraklara olduğu kadar şahane bir denize de sahip! Biz de Hatay’da denize girilecek plajlar arasında en popüler ve ücretsiz olanları sıraladık:
- Samandağ Plajı
- Çevlik Plajı
- Arsuz Hatay Plajı
- Kepirce Halk Plajı
- Dörtyol Belediyesi Aile Halk Plajı
- Burnaz Plajı
- Hümeyra Plajı
- Karaağaç Plajı
- Gözcüler Plajı
- İlhan Plajı
Hatay’da Gezilecek 5 Yer
Dünyanın en eski kentlerinden birinde, Antakya’dayız. Farklı din ve etnik kültüre sahip toplulukların yıllarca bir arada, huzur ve barış içinde yaşadığı Hatay’da gezilecek 5 yer de tahmin edeceğin üzere buram buram tarih kokuyor!
St. Pierre Kilisesi
Doğal bir oluşum, formu nasıl bozulmadan harika bir kullanım alanına dönüşür sorusunun cevabını bulduğumuz St. Pierre Kilisesi mağaranın içine oyulmuş bir kilise. İlk kilise olması sebebiyle de Hristiyanlar için oldukça büyük öneme sahip.
Habib-i Neccar Cami
Antakya’da yüzyıllar önce tanrının tek olduğuna ilk inanan kişi Habib-i Neccar mütevazi bir marangozdu, kendisinden Kuran-ı Kerim’de de bahsedilen Habib-i Neccar’ın ismi bu camiye verilmiş, ayrıca camide önemli Hristiyan mezarları da var.
Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi
Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı olarak görev yapmış ve Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli siyasi figürlerinden olan Sokullu Mehmet Paşa’nın yaptırdığı bu komplekste cami, medrese, imaret, kervansaray, hamam, türbe ve tüccarların konaklayabileceği bir mevcut.
Beşikli Mağara
Antakya merkeze 12 km uzaklıkta yer alan bu mağara, Hristiyan inancına göre Meryem Ana'nın Hz. İsa'yı emzirdiği yer olduğu için kutsal kabul edilir.
Antakya Uzun Çarşı
Tarihi atmosferden çıkmadan günümüze dönüp biraz da alışveriş yapmak istiyorsan doğru Uzun Çarşı’ya! Hayatının en lezzetli künefesini yiyebileceğin Uzun Çarşı’dan sevdiklerin ve kendin için Hatay hatırası hediyelik eşyalardan alabilirsin.
Hatay’da Ne Yenir?
Hatay öyle bir şehir ki hak ettiği değerin karşılığını alarak kendini kanıtlamış, UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri seçilmiş. Eşsiz lezzetleri yerinde deneyimlemek isteyen Samsun Hatay uçak bileti sahipleri için en güzel yemekleri derledik:
- Ekşi Aşı: Kızartılan misket köfteler salçalı nar ekşisi sosla birleştirilir, çorba olarak içilir.
- Belen Tava: Kuşbaşı kuzu eti soğan, yeşil biber, sarımsak ve baharatlarla pişirilir, Belen ilçesinin lezzetlerinden.
- Fellah Köftesi: Bulgur, domates salçası, tuz, baharat ve nar ekşisi kullanılarak hazırlanan fellah köftesi Hatay’da severek tüketiliyor.
- Künefe: Ortadoğu’nun çoğu yerinde yapılsa da bizce Künefe’nin hası tabii ki Hatay’da yenmeli!