Samsun - Adana Uçuş Bilgileri
1080,50 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
484 KM
Mesafe
|
Pegasus
Popüler Havayolu
|
1 Saat 30 Dakika
Uçuş Süresi
|
Adana Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Samsun - Adana Uçak Biletleri
Samsun Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Akdeniz Bölgesi’nde, Toros Dağlarının güneyinde ve Seyhan Nehri kıyısında yer alan Adana, Türkiye’nin en kalabalık altıncı şehridir. Adana, kuzeyde Niğde ve Kayseri, doğuda Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay ile komşu bulunmaktadır. Adana maden zenginlikleri ve kültürel özellikleri bakımından önem taşısa da en çok gastronomi turizmiyle dikkat çekmektedir. Adana şehri adının Hitit İmparatorluğu’nun hakimiyeti altında olan Kizzuvatna krallığının Adanya Uru adındaki şehrinden türediği pek çok kaynakta geçmektedir. Başka bir Yunan efsanesine göre ise Adana adının kökeni, Adana’yı Seyhan Nehri kenarına kurmuş olan Uranus’un iki oğlu Adanus ve Sarus’tan geldiği yönündedir. Tarihi geçmişi 3.000 yıl öncesine kadar uzanmakta olan Adana, Çukurova bölgesinin en eski yerleşim yeri olarak bilinen Tebebağ Höyüğü ’ne ev sahipliği yapmaktadır. Roma İmparatorluğu zamanında Doğu Roma’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Adana, 14. Yüzyıla gelindiğinde Türklerin eline geçmiştir. 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katılan Adana, 1. Dünya Savaşı sırasında da işgalci devletlerin himayesi altına alınmaya çalışılmış ne var ki 1921’de imzalanan Ankara Anlaşması sonucunda 01 plakasıyla Türkiye Cumhuriyeti şehirleri arasındaki yerini almıştır. Adana hem sanayi alanındaki önemli yeri hem tarihi yerleriyle hem de yöreye has yemekleriyle her sene on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. İçerisinde bulunduğu bölgede hakim olan Akdeniz iklim özelliklerini taşıyan şehir, yılın çok büyük bir döneminde oldukça sıcak olmaktadır. Özellikle yaz aylarında Türkiye’de en yüksek sıcaklıkların gözlemlendiği şehir olan Adana’da kış ayları ise yağışlı geçmektedir. Adana, ülkemizin ilk sanayileşme yolunda sağlam adımlar atmış şehirlerinden birisidir. Çukurova sayesinde oldukça verimli topraklara sahip olan Adana’nın en önemli sanayisi tarım alanındadır. Ülkenin mısır ve soya üretiminin yarısı Adana’da yapılmaktadır. Adana’yı gezmek ve Adana yemeklerini yerinde tatmak istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en ucuz fiyatlı Samsun-Adana uçak biletini satın alabilirsiniz. Seyahatinize çıkmadan önce Adana hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak, Adana’da gezilecek doğal yerleri ve Adana yemeklerini tanımak istiyorsanız sitemizde sizler için hazırlamış olduğumuz rehber yazıdan yararlanabilirsiniz.
Samsun Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
15 Aralık 1998 tarihinden beri hava yolu ulaşım hizmeti veren Samsun Çarşamba Havalimanı, şehir merkezine 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Samsun Havalimanı’na nasıl gidilir öğrenmek için sitemizde yer alan rehber yazıdan yararlanabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Samsun Havalimanı’na Havaş ile Ulaşım
Samsun Havalimanı ve şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veren Havaş otobüsleri Samsun Havalimanı’ndan kalkış yapacak olan uçakların sefer saatleriyle uyumlu olacak şekilde hareket etmektedir.
Şehir Merkezinden Samsun Havalimanı’na Bafaş ile Ulaşım
Samsun şehir merkezinden Samsun Havalimanı’na ulaşım hizmeti veren Bafaş servisleri ile 1-1,5 saat süren bir yolculuğun sonunda şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Samsun Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
Samsun şehir merkezinde bulunduğunuz yerden direkt olarak Samsun Havalimanı’na ulaşım sağlamak istiyorsanız 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Rahat ve hızlı bir ulaşım hizmeti sunan taksilerle Samsun şehir merkezinden Samsun Havalimanı’na yaklaşık olarak yarım saat içerisinde ulaşım gerçekleştirmeniz mümkündür.
Şakirpaşa Havalimanı’ndan Adana Şehir Merkezine Ulaşım
Adana’nın Seyhan ilçesinde yer alan havalimanı şehir merkezine sadece 3,5 km uzaklıkta bulunmaktadır. 1937 yılından beri faaliyette olan Adana Şakirpaşa Havalimanı, Adana çevresindeki Mersin ve Osmaniye şehirlerine de hava yolu ulaşım hizmeti sunmakadır. Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için birkaç farklı yol alternatifiniz vardır.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezi’ne Otobüs ile Ulaşım
Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan şehir merkezine 125 ve 135 numaralı otobüsler ile 2 farklı hat üzerinden ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Her yarım saatte bir hareket eden 125 numaralı hat ile havalimanından Beyceli’ye kadar gidebilirsiniz. 135 numaralı hat ise havalimanından Balcalı Hastanesi’ne ulaşım sağlamaktadır. Terminallerin dışından kalkan 125 ve 135 numaralı otobüsler ile şehir merkezine yapacağınız yolculuk 15 dakika sürmektedir.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezi’ne Taksi ile Ulaşım
İç dış hatlar gelen yolcu çıkışının önünde bekleyen taksiler ile şehir merkezine en hızlı ve kolay şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika kadar sürecek olan yolculuğunuzu, mesafenin kısa olması nedeniyle uygun bir ücret karşılığında gerçekleştirmeniz mümkündür.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezi’ne Özel Transfer ile Ulaşım
Genellikle grup halinde seyahat edenlerin tercih ettiği özel transfer servisleri ile şehir merkezinde gitmek istediğiniz noktaya direkt olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel transfer servisinden yararlanmak için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Şehir Merkezi’ne Araç Kiralama ile Ulaşım
Adana’da kalacağınız süre boyunca şehrin her yerine ulaşım konusunda sıkıntı çekmeden gitmek istiyorsanız, havalimanında hizmet veren araç kiralama şirketlerinden birinin ofisine giderek dilediğiniz aracı kiralayabilirsiniz. Yola çıkmadan önce aracınız sizin adınıza ayırtılmış olsun istiyorsanız Bilet Dükkanı sitesinden en uygun fiyatlara araç kiralama rezervasyonu yapabilirsiniz. Dönüş uçağınızdan birkaç saat önce aracı teslim aldığınız ofise geri götürmeniz gerekmektedir.
Adana Gezilecek Doğal Yerler
Akdeniz Bölgesinde bulunan ve Güneydoğu Anadolu ve Anadolu Bölgeleri ile de komşu olan Adana, Çukurova üzerine kurulmuş olması nedeniyle verimli topraklar üzerinde yer almaktadır. Adana’ya geldiğinizde vakit geçirmekten çok seveceğiniz pek çok doğal ortam bulunmaktadır. Adana’da gezilecek doğal yerleri sizler için sıraladık:
Sevgi Adası
Adana şehir merkezine 67 km uzaklıkta yer alan Sevgi Adası, Çukurova ilçesinde, suyun üzerinde kalan bir tepe sonucunda meydana gelmiştir. Her sene yaz aylarında suyun çekilmesi nedeniyle Sevgi Adasına giden bir yol açığa çıkmaktadır.
Kapıkaya Kanyonu
Karaisalı ilçesinde yer alan Kapıkaya Kanyonu, Adana’nın en meşhur doğal güzelliklerinden bir tanesidir. Kanyona gittiğinizde seyir terasından manzarayı izleyebilir, kanyondaki şelaleyi görebilirsiniz. Ayrıca kanyonda çadır kampı yapmanız da mümkündür.
Yumurtalık Plajı
Adana şehir merkezinden 83 km uzaklıkta yer alan Yumurtalık Plajı, 50 metre genişliğe sahiptir. Adana’nın mavi bayraklı popüler plajlarından biri olan Yumurtalık Plajı, kumsalındaki ve deniz tabanındaki incecik kumlarıyla da tatilcileri kendine hayran bırakmaktadır.
Akyatan Gölü ve Milli Parkı
Türkiye’nin en büyük lagün gölü olan Akyatan Gölü 14 bin hektarlık bir alana yayılmış bulunmaktadır. Farklı pek çok türde göçmen kuşa rastlayabileceğiniz Akyatan Milli Parkı’nda balık tutma, avlanma, kuş gözlemciliği gibi çeşitli doğa faaliyetleri yapmanız mümkündür.
Göller Yaylası
Adana şehir merkezine 120 km uzaklıkta yer alan Göller Yaylası, ormanlık alanlarla kaplı harika bir yerdir. Bahar aylarında yaylada açan çiçeklerle karşınıza şahane bir manzara çıkmaktadır. Yayla içerisinde bakkal ve restoran gibi çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmaktadır.
Adana Yemekleri
Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden birisi olan Adana, birbirinden nefis yemeklere ev sahipliği yapmaktadır. Yemek tutkunlarının mutlaka denemesi gereken lezzetleri Adana yemekleri başlığı altında sizler için topladık.
Adana Kebap: Listenin başında tabi ki şehrin adını taşıyan Adana Kebap yer almalıydı. Adana kebabın diğer kebap türlerinden ayrıldığı nokta, erkek koyun etinin satır kullanarak kıyma haline getirildikten sonra biber salçası, pul biber ve karabiber ile yoğurulmasıdır. Adana’ya gittiğinizde her yerde Adana Kebapçısı bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.
Yüksük Çorbası: Adanalılar arasında “mantı çorbası” olarak da tanınan yüksük çorbası, içinde nohut, kırmızı et ve mantı ile hazırlanan oldukça doyurucu ve lezzetli bir çorbadır.
Şırdan Dolması: Genellikle kuzu eti kullanılarak yapılan şırdan, küçükbaş hayvanların midesi iyice temizledikten sonra et, pirinç ve baharattan oluşan bir harcın doldurulup haşlanmasıyla hazırlanmaktadır.
Analı Kızlı: Analı kızlı et ve bulgur ile hazırlanan köfte harcının irili ufaklı toplar haline getirildikten sonra salçalı sos ile pişirilmesinden oluşan, ana yemekten pek farkı olmasa da başlangıç yemeği olarak tüketilen bir yemektir.
Fellah Köftesi: Adana’da sarımsaklı köfte olarak da tanınan fellah köftesinin özelliği irmik ve bulgurun yoğurulup küçük yuvarlaklar haline getirildikten sonra serçe parmakla hafifçe bastırıp çok derin olmayan bir göçük bırakacak şekilde hazırlanmasıdır. Bu şekilde hazırlanan köfteler daha sonra haşlanır ve salçalı sosla pişirilerek, unutamayacağınız bir lezzet patlaması yaşatmaktadır.
Sıkma: Görüntüsü gözlemeye benzeyen sıkma, tandırda pişmiş yufkanın içerisine çökelek konularak tüketilmektedir.
Karakuş – Taş Kadayıf: Aslında Lübnan, Suriye ve Filistin’e ait bir tatlı olan taş kadayıf bu topraklara geldikten sonra Adana yöresi ile özdeşleştirilen tatlılar arasında ilk sıraya yerleşmektedir.
Bici Bici: Özellikle sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi olan bici bici, su muhallebisinin üstüne buz rendelenip renklendirilmiş gül suyu dökülmesinden oluşan ferahlatıcı bir tatlıdır.