Siirt Uçak Bileti

Siirt Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Per
2ºC
10ºC
Güneşli
Cum
3ºC
10ºC
Güneşli
Cts
3ºC
11ºC
Güneşli

Siirt Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu

Siirt Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Siirt uçakla Ankara'dan 1 saat 40 dakika, İstanbul'dan ise 1 saat 20 dakika sürer.
Siirt'e gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahar aylarıdır.
Siirt en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Siirt uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Siirt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Siirt’te Gezilecek Yerler
Siirt’te Ne Yenir?

Siirt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Siirt Havalimanı merkez Pınarca Köyü’nde yer almaktadır. Siirt il merkezine 14 km uzaklıkta yaklaşık olarak 20 dakikalık mesafede bulunmaktadır. Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım belediyeye ait otobüsler, taksiler ve havalimanı transfer araçları ile sağlanmaktadır. Birçok ulaşım alternatifinin bulunduğu havalimanından şehir merkezine ulaşmak oldukça kolaydır. İşte Siirt uçak bileti olanların izlemesi gereken yollar… 

Siirt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ve Minibüs İle Ulaşım


Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlayabileceğiniz ilk araç otobüslerdir. Havalimanının hemen çıkışında yer alan otobüsleri tercih ederek son derece kolay bir şekilde Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine kolaylıkla ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Trafiğe bağlı olarak ortalama 20 – 25 dakika içerisinde havalimanından Siirt şehir merkezine varmanız muhtemel. Genellikle Siirt Havalimanı varışlı uçuş seferlerinin varış saatinden yaklaşık 30 dakika sonra hareket eden belediye otobüsleri, şehrin en merkezi noktalarında yolcularını indiriyor.

Şehir içi ulaşımda da uygun fiyatlı bir ulaşım imkanı sunan minibüslere yine belediye otobüsleri gibi terminal dışından ulaşabilirsiniz. Belediye otobüsünü kaçırmış olsanız bile daha sık aralıklarla sefer düzenleyen minibüsleri tercih etme imkanınız var. Ekonomik olmasından dolayı Siirt uçak bileti olan yolcular tarafından sık sık tercih edilir. 

Siirt Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi/ Transfer, Araç Kiralama İle Ulaşım


Siirt Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en konforlu ve hızlı yolu şüphesiz havalimanı taksilerini kullanmak olacaktır. Siirt Havalimanı’ndan bineceğiniz havalimanı taksisi ile yaklaşık 20 dakikada şehir merkezinde olabilirsiniz.

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen araç kiralama hizmetleri, özellikle burada birkaç günden fazla konaklayacak veya çevre il ve ilçeleri de ziyaret edecek olanlar için en ideal ulaşım yöntemi denebilir. 

Siirt uçuşunuzdan önce seyahat planlamanızı yaparken bölgede hizmet veren, bilhassa araç teslim noktasını Siirt Havalimanı olarak belirlemenize imkan tanıyan araç kiralama şirketlerini araştırabilir, fiyat karşılaştırması yapabilir ve aralarından seçerek ön rezervasyonunuzu hızlıca oluşturabilirsiniz.

Siirt’te konaklayacağınız otelin ya da hizmet aldığınız tur firması / seyahat acentesinin varsa şayet havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanmayı düşünebilirsiniz. Böylelikle havalimanı – şehir merkezi arası ulaşımınızı hem daha konforlu hem de daha hesaplı bir hale getirebilirsiniz.

Siirt’te Gezilecek Yerler


Özellikle inanç turziminin gözde noktalarından biri olan Siirt'te tarihi ve turistik mekanlar; camiler, türbeler, kaleler ve diğer birçok yapılar bulunmaktadır. Bu yerler Siirt'in kolay ulaşım imkanları ile kısa sürede gezilebilir bir durumdadırlar.

Siirt kapsamlı bir seyahat gerçekleştirdiğinizde mutlaka görmeniz gereken bu turistik alanlar birçok insanın ilgisini çekmekte ve ziyarete açık bir durumda bulunmaktadır.

  • Veysel Karani Türbesi: Veysel Karani'nin kabrini barındıran bu türbe, Siirt'e yolu düşen herkesin görmesi gereken ve kolayca gidebileceği bir konumda bulunmaktadır. Her yıl hem Siirt yerlileri hem de yurt içinden diğer insanlar tarafından ziyaret edilmesinin yanı sıra turistler tarafından da sıkça ziyaret edilmektedir.
  • Tillo Kalesi: Tillo Kalesi'nin önemi tarihin astroloji çalışmalarında, vadiyi ve çayı tepeden görmesi ile ve seyir terasına yakınlığı ile bilinmektedir. Mekan kale olma özelliğinin yanı sıra şehri tepeden görmesiyle de ilgi toplamaktadır ve eşsiz manzarası ile gerek fotoğrafçıların gerek turistlerin ilgisini çekmektedir.
  • Ulu Camii: Çok eski bir yapıya sahip bu caminin yapılış tarihi bilinmemektedir. Merkezi bir konumda bulunan bu camii, ziyaret için oldukça uygun bir yerdedir ve gerek Siirt yerlilerinin, gerek yurt içinden diğer insanların ilgisini çekmektedir. Bu cami o kadar eskidir ki, yapımından sonra onarım çalışmaları bile ilk olarak 523 daha sonrasında ise 658 yıllarında yaptırılmıştır.
  • Cumhuriyet Camii: Cumhuriyet Camii'nin yapım tarihi bilinmemektedir. 1929 tarihinde camide onarım çalışması yapılmıştır. Caminin diğer adı ya da eski adı, Hıdr-Ul Ahdar'dır. Tamiri Cumhuriyet sonrasında yapıldığı için caminin adı değişmiş ve Cumhuriyet Camii olmuştur. Mimarisi ile dikkat çeken bu cami turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.
  • Saat Kulesi: Bu kuleyi 1905 yılında Alaaddin Paşa inşa ettirmiştir. Bu kule daha sonrasında yıkılmıştır ve şu anki kule 1975 yılında inşa edilmiştir. Şehirde sembolik bir önem taşımaktadır. Siirt'i ziyaret edilenler tarafından sıklıkla ziyaret edilen bu kule, şehrin yerlileri tarafından da ilgi ile korunmaktadır.
  • İrun Kalesi: İrun kalesi, Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunmaktadır. Bu kaleye; taksi, otobüs, dolmuş ve şahsi araçlarınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Dakikalar içerisinde kaleye erişebilirsiniz. Dağın zirvesinde yer alan ve altından nehir geçen bu kale, manzarası ve yapısı ile turistlerin ve yurt içinden insanların ilgisini çekmektedir. Bu yönüyle her yıl tarihi ve turistik gezilerin rotalarından birisi haline gelmiştir.
  • Kalatül Üstad Kalesi:  Kalatül Üstad Kalesi güneş hadisesi ile anılan görsel bir şölene imza atan güzel bir konumda bulunmaktadır. Burası fotoğrafçıların, turistlerin, yurt içinden insanların ve Siirt yerlilerinin oldukça dikkatini çekmektedir. Gerek güneş hadisesi gerek manzarası ile birlikte ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.
  • Kormas Kalesi: Bu kale Bizanslılar Dönemi'ne ait eski bir kaledir. Diğer adı İncekaya Kalesi'dir. Bu ismi bulunduğu İncekaya Köyü'nden almaktadır. Gittikçe harap olan ve yıkılmaya yüz tutmuş bir kaledir.
  • Erzen Ören Yeri: Burası Siirt'in ilk yerleşim yeridir. Bu sebeple araştırma çalışmaları için kullanılmaktadır. Oldukça geniş bir bölge üzerinde kurulmuştur. Bu yönüyle hem yerlilerin hem de turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.
  • Şirvan Kalesi: Şehri tepeden gören bu kule, kartal yuvasını andırmaktadır ve manzarası ile herkesin ziyaret ettiği bir konumda bulunmaktadır. Diğer adı Küfre Kalesi'dir. Adını bulunduğu ilçeden almaktadır. Doğal bir kaya üzerine inşa edilmiştir. 


Siirt’te Ne Yenir? 


Siirt mutfağı, bölgenin en lezzetli yemeklerine sahip olan mutfaklardan biridir. Siirt’in yöresel yemekleri arasında Büryan Kebabı, Siirt Kitel, İsmeket Köfte, Arap Dolması, Perde Pilavı, Zerfer, Bumbar, Kiftel Leben, Mihr Çorbası, Pırtike Çorbası, Aside Tatlısı, Gebole, İmçerket ve Varakkaak gibi lezzetler bulunmaktadır.

  • Büryan Kebabı: 2 – 3 metre derinlikteki bir kuyuda üzeri çamur ile kapatılarak pişirilen bu kebap, yapımı bir hayli zahmetli yemeklerdendir. Herhangi bir sos olmadan, yalnızca tereyağı ile pide üzerinde servis edilen bu kebap, görüntüsü ve lezzeti ile deneyenleri adeta kendine aşık etmektedir.
  • Siirt Kitel: Kitel, bölgenin yöresel köftesidir. Akdeniz ve Güneydoğu’da yapılan içli köfteye benzetilse de yediğinizde Siirt Kitelin farklı bir tat olduğunu görebilirsiniz.

    Köftelik bulgurdan hazırlanan Siirt Kitel, incecik hamurun içine katılan kıyma, soğan ve reyhan ile hazır hale getirilmektedir. Hazırlanan iç ince açılan hamur ile kapatılır ve daha sonra pişirilir. Siirt uçak bileti olan yolcuların en çok yedikleri yemekler arasında yer alır. 

  • İsmeket Köfte: Yağsız kıyma, bulgur, haşlanmış patates, yumurta ve soğan gibi malzemeler ile birlikte hazırlanan ve kızgın yağda pişirilen İsmeket köftesi, yapılışı ve lezzeti ile en sevilen köftelerdendir. Sokaklarda da sık sık tüketilen bu sebze köftesini sizler de çeşitli restoranlarda ve ev yemekçilerinde tadabilirsiniz.
  • Perde Pilavı: Perde Pilavı, dıştan bakıldığında böreğe benzemektedir. Börekten çok daha bol bir iç harca sahip olan pilavda kızartılmış kekik veya tavuk eti, et suyu, badem, çam fıstığı, pirinç ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır.

    İç hazırlandıktan sonra tencereye yufka şeklinde sıvanmış bir hamur ile konulan ve üzeri yine hamurla kapatılan Perde Pilavı, piştikten sonra tabaklara börek gibi dilimlenerek servis edilmektedir.

  • Zerfet: Zerfet, şeker, sarımsaklı yoğurt ve baharatların bir arada olduğu son derece ilginç bir yemektir. Büyükçe hazırlanmış bir ekmek fırından çıkartıldıktan sonra ortası oyulur ve kenarları ile altı bırakılır. İçine yoğurt, yağ ve toz şekerden oluşan bir sos dökülür. 
  • Varakkaak: Varakkaak, ilginç ismi ile de dikkat çekmektedir. Şekersiz hazırlanan bir tatlı olan Varakkaak genellikle evlerde hazırlanan özel bir lezzettir.

    Normal sertlikte hazırlanan hamurun yufka şeklinde hazırlanıp kurutulması ve su ile birlikte kaynatılıp pekmez ile birleştirilmesi ile hazırlanan bu tatlı, üzerine eklenen ceviz ile birlikte servis edilir. Tatlıda şeker yoktur çünkü tatlı pekmez Varakkaak’ı yeteri kadar tatlandırmaktadır.