Van - Konya Otobüs Bileti Genel Bilgileri
1500 TL
Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
|
1225 KM
Mesafe
|
Öz Ercis Seyahat
Popüler Firma
|
18 Saat
Sefer Süresi
|
En Ucuz Van Konya Otobüs Biletleri
Van Popüler Otobüs Biletleri
Van Kalkışlı Otobüs Biletleri
Van Varışlı Otobüs Biletleri
Konya Popüler Otobüs Biletleri
Konya Kalkışlı Otobüs Biletleri
Konya Varışlı Otobüs Biletleri
Konya Araç Kiralama Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Ekonomik Konya Seyahati
Konya, insanlık tarihi boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu sayede Türkiye’nin tarihi ve kültürel turizminde öne çıkan şehirlerinden biridir. Tarih öncesi çağların izlerini taşıyan ve bugüne kadar keşfedilmiş en eski Neolitik yerleşim merkezi olan Çatalhöyük, Konya’nın bu konumunu pekiştiren önemli bir kanıttır. Konya’da gezilecek ve görülecek pek çok tarihi ve kültürel mekân bulunmaktadır.
Konya, sadece tarih ve kültürel mirasıyla değil, aynı zamanda inanç turizmi açısından da önemli bir şehir olarak kabul edilir. Mevlâna'nın şehri olarak bilinen Konya, sevgi ve hoşgörünün merkezi olarak anılmaktadır. Bu eşsiz şehri Van Konya otobüs bileti ile ziyaret ederek eşsiz bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz.
Van Konya Otobüs Bileti
Bilet Dükkanı, Van Konya otobüs bileti için arama yaptığınızda bu güzergahta hizmet veren firmaların verilerini toplayarak karşılaştırma imkanı sunar. Bu sayede belirlediğiniz tarihte farklı firmaların Van Konya otobüs bileti seçeneklerini tek bir platformda görebilir ve en uygun otobüs biletini kolayca satın alabilirsiniz.
Van Otogarı'na Nasıl Gidilir?
Yolcu Servisleri: Van otogarına ulaşmanın bir yolu da şehir merkezinde yer alan otobüs firmalarının ofislerinden kalkan yolcu servislerini kullanmaktır. Van Konya otobüs bileti ile yolculuk yapacağınız otobüs firmasının şehir merkezindeki ofisinden hareket eden bu servisler ile doğrudan otogara gidebilirsiniz.
Minibüsler: Van’ın çeşitli noktalarından ve ilçelerinden kalkan minibüsler de otogara ulaşım için bir alternatiftir. Minibüsler ile şehrin farklı bölgelerinden otogara kolayca ulaşabilirsiniz.
Konya Otogarı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
- Tramvay: Konya Otogarı’nın yanında bulunan tramvay durağından H2 numaralı tramvay hattını kullanarak Van Konya otobüs bileti ile seyahat sonrasında şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
- Otobüs: Konya Terminali’nin yanındaki otobüs durağından her yarım saatte bir kalkan 59-B, 60-A, 96-A ve 97-B numaralı otobüslerle şehir merkezine ulaşım mümkündür.
- Yolcu Servisleri: Yolculuk yaptığınız otobüs firmasının sunduğu yolcu servislerini kullanarak ücretsiz olarak şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
Konya'da Gezilecek Tarihi Yerler
Mevlana Türbesi: Mevlana Türbesi, Konya şehir merkezine yaklaşık 2,5 km uzaklıktadır. Çimenlik Caddesi üzerinden Van Konya otobüs bileti ile seyahatiniz sonrasında taksi ile ulaşabileceğiniz gibi, toplu taşıma araçlarıyla da rahatlıkla gidebilirsiniz. Konya’nın en önemli tarihi mekanlarından biri olan Mevlana Türbesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin dergahıdır ve 1926 yılından beri hizmet vermektedir. Selçuklu dönemi eseri olan türbe, dört fil ayağı sütun üzerine oturtulmuştur.
Karatay Medresesi: Karatay Medresesi, Konya şehir merkezine yaklaşık 5,5 km uzaklıktadır. Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinden hareket eden 4-B, 44-C, 45-A ve 53-A numaralı otobüs hatlarını kullanarak da medreseye ulaşabilirsiniz. 1251 yılında Emir Celaleddin Karatay tarafından inşa edilen Karatay Medresesi, Selçuklu Dönemi’nin mimari özelliklerini günümüze taşıyan önemli bir tarihi yapıdır.
Konya'da Gezilecek 5 Yer
Mevlâna Müzesi: Tasavvuf edebiyatının ve Türk-İslam medeniyetinin önemli isimlerinden Mevlâna’nın dergâhı, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. 1926 yılında “Konya Asâr-ı Atîka Müzesi” olarak açılan ve sonrasında Mevlâna Müzesi adını alan bu mekan, Mevlevî Dergâhı ve türbe olarak hizmet vermektedir. Van Konya otobüs bileti ile şehre geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında yer almaktadır.
Selimiye Camii: Mevlâna Müzesi’nden çıktıktan sonra hemen yanında bulunan Selimiye Camii ile turunuza devam edebilirsiniz. 1558 yılında II. Sultan Selim döneminde yapımına başlanan cami, 1567 yılında tamamlanmıştır. Klasik Osmanlı mimarisinin örneklerinden biri olarak kabul edilen Selimiye Camii, mimarisi ile İstanbul’daki Fatih Camii’ne benzemektedir.
Aziziye Camii: Aynı güzergâh üzerinde ziyaret edebileceğiniz bir diğer turistik yer ise Aziziye Camii’dir. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Aziziye Camii, Türk Barok tarzını yansıttığı için oldukça ilgi çekicidir.
Çatalhöyük Neolitik Kenti: Konya’nın tarihi ve turistik yerleri arasında mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri de Çatalhöyük Neolitik Kenti’dir. 9500 yıllık geçmişi ile Neolitik, Kalkolitik ve Erken Bronz Çağı’nı yaşamış olan Çatalhöyük, arkeoloji dünyasında da önemli bir yere sahiptir.
İnce Minare Taş ve Ahşap Eserler Müzesi: İnce Minare Taş ve Ahşap Eserler Müzesi, tarihi ve mimarisi ile Konya’da görülmesi gereken yerlerden biridir. 1264 yılında Selçuklu döneminde Vezir Sâhib Atâ Fahreddin Ali tarafından yaptırılan yapı, 19. yüzyılın sonuna kadar faaliyet göstermiştir. Farklı yıllarda çeşitli restorasyonlardan geçen yapı, 1956 yılında “Taş ve Ahşap Eserler Müzesi” olarak ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.
Konya'da Ne Yenir?
Etli Ekmek: Konya denince akla ilk gelen lezzetlerden biri etli ekmektir. Görüntüsü pideyi andırsa da etli ekmek pide ve lahmacundan farklıdır. Hamuru çok daha ince açılır ve özel bir kıymalı harç ile doldurularak fırında pişirilir. Genellikle ayranla birlikte tüketilir ve yanında salata tercih edilir. Özellikle akşam saatlerinde tercih edilse de Van Konya otobüs bileti ile şehre geldiğinizde günün her saati tüketebilirsiniz.
Arabaşı Çorbası: Konya’nın farklı lezzetlerinden biri olan Arabaşı Çorbası ise acılı bir tavuk çorbası olup hamuruyla farklı bir lezzet sunar. Su, tuz ve un karışımından muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak hazırlanan ve tepsiye dökülüp dinlendirilen hamur, bu çorbanın en dikkat çekici malzemelerinden biridir.
Tirit Kebabı: Tirit Kebabı, adını Karadeniz mutfağında da duyabileceğiniz bir et yemeğidir. Özellikle Konya usulü Tirit Kebabı da büyük ilgi görmektedir. İç Anadolu’da tüketilen ve en sevilen kebap türlerinden biri olan Tirit Kebabı, yoğun lezzeti ile denemeye değer bir lezzettir.