Popüler Konya Havalimanı Kiralık Araç Modelleri

Peugeot 508
veya benzeri
Sınıf : comfort
Koltuk : 5
Bavul : 2
Volvo xc90
veya benzeri
Sınıf : luxury
Koltuk : 7
Bavul : 2
BMW 520
veya benzeri
Sınıf : luxury
Koltuk : 5
Bavul : 2
Dacia Lodgy 7
veya benzeri
Sınıf : van
Koltuk : 7
Bavul : 2

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Türkiye’nin, yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya tarihi önemi ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. 1987 yılından beri büyükşehir statüsüne sahip olan Konya, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Çatalhöyük’ü de sınırları içerisinde barındırmaktadır. Çatalhöyük bu özelliği nedeniyle 2012 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesine de girmiştir. Gezilecek ve görülecek önemli yerlere ev sahipliği yapan Konya’ya daha rahat ve hızlı bir ulaşım sağlamak için bulunduğunuz şehirden Konya Havalimanı’na bilet alarak hava yolu üzerinden konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz. İniş yaptıktan sonra oldukça geniş bir şehir olan Konya’da her yere kolaylıkla ulaşım sağlamak için Konya Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyebilirsiniz. 

Konya Havalimanı Araç Kiralama Nasıl Yapılır?


Araç kiralayarak rahat bir gezinin keyfini çıkarmaya kararlıysanız Bilet Dükkanı sitesinde Konya Havalimanı araç kiralama nasıl yapılır anlattığımız rehber yazımızdan yararlanarak araç kiralama ile ilgili tüm detayları öğrenebilirsiniz. Konya Havalimanı’nda araç kiralamak için 2 yol vardır. İlk olarak havalimanına indikten sonra burada hizmet veren araç kiralama şirketlerinin ofislerine giderek yardım alabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Konya’ya doğru yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı üzerinden araç kiralama rezervasyonu yapmaktır. 

Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyatlara araç kiralama işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. İlk olarak sitemize girip seçtiğiniz tarih ve konumda mevcut olan araçlar arasından istek ve ihtiyaçlarınıza en uygun aracı seçebilirsiniz. Aracı seçtiyseniz devamında kişisel bilgilerinizin istendiği alanı doldurarak devam edebilirisiniz. Daha sonrasında fatura ve ödeme bilgilerinizi de doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra araç kiralama işleminiz tamamlanacak ve kontratınız oluşturulacaktır. 

Konya Araç Kiralama Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler 


Faturanız en geç 7 iş günü içerisinde tercihinize göre posta ya da e-posta aracılığıyla tarafınıza ulaştırılacaktır. Konya Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ilgili araç kiralama şirketinin ofisine giderek elinizdeki faturayı gösterdiğinizde aracınızı teslim alabilirsiniz. Gezinizin sonuna geldiğinizde, kiraladığınız aracı geri götürme konusunda da dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Aracı önceden belirttiğiniz konuma, belirttiğiniz tarih ve saatte götürmeniz önemlidir. Süre aşımı söz konusu olduğu durumda şirketin sizden ek ücret talep etme hakkı doğacaktır. 

Konya Havalimanı Araç Kiralama İçin Gerekli Belgeler


Konya’da geçireceğiniz sürede ulaşımınızı kiralık araç ile sağlamaya karar verdiyseniz ve uymanız gereken koşulların neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız tam da doğru yerdesiniz. Konya Havalimanı araç kiralama için gerekli belgeler bulunmaktadır ve sözleşme sağlanması için bu belgelerin mutlaka yanınızda olması gerekmektedir. Konya Havalimanı araç kiralama için gerekli belgeler: nüfus cüzdanı (kimlik kartınız ya da pasaportunuz uygundur) ve geçerli bir ehliyettir. Ayrıca eğer araç kiralama rezervasyonunuzu internet üzerinden yaptıysanız size ulaştırılan faturanızı da kağıda basılı olarak ya da e-posta halinde göstermeniz gerekmektedir. 

Konya Havalimanı Araç Kiralama Şartları


Türkiye’nin genelinde araç kiralamak için uyulması gereken birtakım şartlar bulunmaktadır ve bu şartlar Konya Havalimanı’nda araç kiralamak için de geçerlidir. Ekonomik bir araç kiralayabilmek için ilk olarak en azından 21 yaşını doldurmuş olmanız ve en az 2 yıllık bir ehliyete sahip olmanız gerekmektedir. Orta-üst sınıf bir araç kiralamak istiyorsanız minimum yaş sınırı 25’e, lüks ve büyük bir araç kiralamak istiyorsanız da minimum yaş sınırı 28’e ve gerekli ehliyet süresi 3 yıla çıkmaktadır. Konya Havalimanı araç kiralama şartlarını karşılamanız durumunda, gerekli belgeler de yanınızdaysa, sorunsuz bir şekilde kiralama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kiralık Araç ile Kaza Yapsam Ne Olur?


“Kiralık araç ile kaza yapsam ne olur?” diye soruyorsanız hemen anlatalım. Kiralık araç ile kaza yapmanız durumunda ilk olarak kendinizin ve varsa kazaya karışan diğer kişilerin sağlık durumunda bir sıkıntı olmadığından emin olduktan sonra trafik polisini arayarak tutanak tutmalı ve aracın hasar aldığı yerlerin fotoğrafını çekmelisiniz. Eğer kiraladığınız araçta hasar bulunuyorsa, bu hasarı kimin karşılanacağı kazanın oluş şekli incelenerek karar verilmektedir. Eğer yaşanan kazada siz kusurlu tarafsanız, aracın tamir süreci boyunca “kira kaybı” olarak adlandırılan günlük kırasını ödemekle yükümlüsünüz. Bazı durumlar dışında aracın hasarını trafik sigortası karşılamaktadır. 

Eğer kiraladığınız araç tam kaskolu ise hasarı kasko karşılar. Ancak kaza sırasında alkollü ya da uyuşturucu madde etkisi altında olduğunuz tespit edilirse kazanın tüm kusuru sizde kabul edilir. Bu durumda hasarı kasko ya da trafik sigortası karşılamamaktadır. Eğer kira sözleşmeniz “her şey dahil” konseptinde hazırlanmış ve imzalanmış ise herhangi bir kaza durumunda sizden ücret talep edilmemektedir. Bu durumda aracın tüm sorumluluğu ilgili araç kiralama şirketinin olmaktadır.