Van - İstanbul Otobüs Bileti Genel Bilgileri

1200 TL Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
1.664 KM Mesafe
Van Kalesi Popüler Firma
18 Saat 51 Dakika Sefer Süresi

En Ucuz Van İstanbul Otobüs Biletleri

Van
İstanbul
TL1.200
Sıkça Sorulan Sorular
Van İstanbul arası otobüs yolculuğu 17 ila 18 saat arası değişiklik gösterir.
Van İstanbul otobüs bileti fiyatları ortalama 1.000 TL'dir.
En ucuz Van İstanbul otobüs bileti için Bilet Dükkanı'nda otobüs firmalarını ve fiyatlarını karşılaştırabilir, erken rezervasyon ve kampanya fırsatlarını değerlendirerek en uygun fiyatla biletinizi satın alabilirsiniz.
Van'dan İstanbul'a giderken; Ağrı, Erzurum, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nden geçilir.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

İstanbul Otobüs Seyahati Hakkında


Ülkemizin en doğusu Van’dan yola çıkıp Avrupa’nın kültür başkenti İstanbul’a otobüsle gitmek istiyorsan İstanbul otobüs seyahati hakkında bir içerik hazırladık. Van’dan İstanbul’a otobüsle yolculuk süresi 23 saat – 27 saat arasında değişiyor. Van İstanbul otobüs bileti satan firmalardan bazıları şöyle: Van Kalesi Turizm, Vangölü Turizm, Özlem Van Tur, Best Van Turizm, Öz Erciş Seyahat ve Vanyolu Seyahat.

Van'dan İstanbul otobüs bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, İstanbul otelleri ve araç kiralama hizmetleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Van İstanbul Otobüs Bileti Fiyatları


Kimilerine göre, daha uzun sürmesine rağmen en güvenli yolculuk otobüsle yapılan yolculuk. Biz de Van İstanbul otobüs bileti almak isteyenler için 2023 Aralık ayı fiyatlarını araştırdık. Firmadan firmaya değişiklik gösteren Van İstanbul otobüs bileti fiyatları 1.200 TL – 1.300 TL arasındadır. En uygun fiyatlara Van İstanbul otobüs bileti almak için Bilet Dükkanı’nı ziyaret etmeyi unutma!

Van Otogar’a Nasıl Gidilir?


Van şehir merkezinde, Akköprü mahallesinde yer alan Van Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gitmek için toplu taşımayı tercih edeceksen, minibüslere binebilirsin. Şu an için Van Otogar’a giden belediye otobüs hattı bulunmuyor. Ama Van İstanbul otobüs bileti satan çoğu otobüs firmasının Van şehir merkezi ve Van Otogar arasında ücretsiz yolcu taşımacılığı yaptığı şehir içi servisi mevcut. Bu servislerin saatini ve kalkış noktalarını öğrenmek için firmayla iletişime geçmeni tavsiye ederiz.
Daha konforlu bir ulaşım için taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan Van araç kiralama ve özel transfer işlemi yapabilirsin.

Esenler Otogar’dan İstanbul Şehir Merkezine Ulaşım


Avrupa Yakası'nda Bayrampaşa tarafında yer alan Esenler Otogar’dan İstanbul’un pek çok noktasına toplu taşımayla gidebilirsin. 230 Beşiktaş ve 830 Taksim belediye otobüslerine binebilirsin. Ayrıca M1 Yenikapı – Atatürk Havalimanı metrosu Esenler Otogar istasyonunda duruyor. Buradan M1’e binerek Marmaray, Metrobüs, Tramvay ve M2 Yenikapı – Hacıosman metrosuna aktarma yapabilirsin.

İstanbul dünyanın en kalabalık şehirlerinden olduğu için toplu taşıma araçları çok kalabalık olabiliyor. Daha rahat şekilde Esenler Otogar’dan İstanbul’un dilediğin noktasına gitmek istiyorsan taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı’ndan Esenler Otogar araç kiralama ve transfer rezervasyonu yapabilirsin.

İstanbul’da Hafta Sonu Gidilecek Yerler


16 milyonu aşkın nüfusuyla Avrupa’nın en büyük şehri olan İstanbul, hafta sonları şehir dışından gelen turistlerle daha da kalabalıklaşabiliyor. Cumartesi ve Pazar günleri şehrin tarihi cazibe merkezlerini görmektense açık havada, doğanın içinde keyifli bir gün geçirebilirsin. İşte İstanbul’da hafta sonu gidilecek yerler:

  • Belgrad Ormanı: Girişi Maslak’tan olan Belgrad Ormanı İstanbul Avrupa Yakası’nın ciğerleri görevi görüyor. Yemyeşil olan bu ormanın içinde yürüyüş ve koşu parkurları, piknik alanları, göletler ve çeşitli doğal güzellikler yer almakta. 
  • Prens Adaları: Marmara Denizi’nde, İstanbul’un güneydoğusunda yer alan Prens Adaları’ndan Büyükada, Burgazada, Kınalıada ve Heybeliada’ya düzenli olarak feribot seferleri düzenleniyor. Şehirden çok da uzaklaşmadan, İstanbul’un sakin nostaljisine kendini kaptırmak için Büyükada’daki köşkleri inceleyebilir, Burgazada’da balık keyfi yapabilirsin. Heybeliada ve Kınalıada ise daha çok yazlıkların olduğu adalardan.
  • Yıldız Parkı: İstanbul’un kalbinde yer almasına rağmen kapıdan girdiğin andan itibaren yemyeşil ortamıyla şehirde olduğunu unutturan Yıldız Parkı Beşiktaş ve Ortaköy arasındaki Çırağan Caddesi’nden girişe sahip. 2. Abdülhamid tarafından yaptırılan parkın Malta Köşkü’nde güzel bir öğle yemeği yiyebilirsin.

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler


Eğer yaz ayları için Van İstanbul otobüs bileti aldıysan denize de girmek istiyor olabilirsin! O zaman İstanbul’da denize girilecek yerler arasında, ulaşımının en kolay olacağı plajı aşağıda bulabilirsin:

  • Kilyos Plajı
  • Silivri Plajı
  • Florya Menekşe Plajı
  • Büyükada Aya Nikola Plajı
  • Burgazada Su Sporları Kulübü Önü
  • Caddebostan Plajları 1-2-3
  • Selimpaşa Plajı
  • Elmasburnu Plajı
  • Akçakese Akkaya Plajı
  • Mimar Sinan Sahili

İstanbul’da Gezilecek 5 Önemli Yer


Uğruna şiir ve şarkıların yazıldığı, iki kıtayı birbirine bağlayan, imparatorluklara başkentlik etmiş ve eşi benzeri görülmemiş İstanbul’da gezilecek 5 önemli yeri merak ediyorsan doğru adrestesin.

  1. Ayasofya

    537 yılında Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen Ayasofya Ortodoks Patriği’nin kalesiyken İstanbul’un fethiyle birlikte camiye çevrildi. Cumhuriyet döneminde müze olarak kapılarını açan Ayasofya 2020’de yeniden cami oldu. Hristiyan ve İslam dünyasına dair harika dini unsurlara sahip yapı bugün halen tüm ihtişamıyla Sultanahmet Meydanı’nda varlığını koruyor.

  2. Kapalıçarşı

    Labirenti andıran planıyla, Osmanlı’nın en büyük ve dünyanın en eski çarşısı olan Kapalıçarşı’nın farklı mahallelerden girişi var. Kendin ve sevdiklerin için alışveriş yaparken pazarlık yapmayı unutma!

  3. Kariye Müzesi

    6. yüzyılda, Edirnekapı’da Rum Ortodoks Kilisesi olarak inşa edilen bu yapı günümüzde Bizans ve Ortadoğu’daki önemli eserlerin sergilendiği bir yer haline çevrildi.

  4. Yerebatan Sarnıcı

    Mistik ışıklarla aydınlatılmış bu soğuk ama zarif yapı Bizans döneminde şehrin su ihtiyacını karşılamak için yapılmış. 28 sütun ve ters başlı iki Medusa başı görenleri kendine hayran bırakıyor.

  5. Galata Kulesi

    Vapura bindiğinde bir yanda Tarihi Yarımada, bir yanda tepede olanca zarafetiyle yükselen Galata Kulesi’ni göreceksin. Ama kuleye çıkıp Boğaz ve Haliç manzarasını görmek ise benzersiz!

İstanbul’da Ne Yenir?

  • Balık Ekmek
  • Kumpir
  • Kanlıca Yoğurdu
  • Sarıyer Böreği
  • Islak Hamburger
  • Nohut Pilav