Bakü Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Haydar Aliyev Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Bakü'de Gezilecek Yerler
Bakü'de Ne Yenir?

Azerbaycan'ın çarpıcı başkenti Bakü, Avrupa gezisine çıkan yolcularımız için en iyi duraklardan biridir. 20 km uzunluğunda güzel bir sahil şeridi ile gezginlere sunacağı güzelliklerin yanında huzur veren plajları ve volkanik yapıları dikkat çeker. Hazar Denizi'nin batı kıyısında ve Abşeron Yarımadası'nın güney tarafında, Bakü Körfezi'nin geniş kıvrımlı kıvrımı çevresinde yer alır. Bakü adı muhtemelen Farsça kötü kube'nin (“dağ rüzgarları tarafından savrulan”) bir kısaltmasıdır. Bakü, önemini petrol endüstrisinden ve idari işlevlerinden alır. 

Bakü uçak bileti satın alan yolcularımıza bu muhteşem şehri gezmek ve tadılması gereken enfes yiyecekleri önceden haber vermek adına Bilet Dükkanı web sitesini takip edebilirsiniz. yer alan şehir rehberi niteliğindeki bilgiler Bakü uçak bileti alan yolcularımız için harika bir fırsat!

Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?


Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı (Bakü Havalimanı) dünyanın en modern havalimanlarından biridir ve şehir merkezine sadece 24 km uzaklıktadır. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'ndaki yeni terminal, Autoban'ın iç mimarisine ve deneyimsel tasarımına sahiptir. Multidisipliner stüdyonun deneysel, türe meydan okuyan yaklaşımının tüm özelliklerini taşıyan çağdaş iç mekanlar standart havaalanı geleneklerini alt üst ediyor. Pasaport kontrolünü tamamlayıp terminalden çıktığınızda birçok ulaşım seçeneğiniz olacaktır.

Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Aero Express ile Ulaşım


Havalimanından şehir merkezine ulaşmanın en hesaplı ve konforlu yollarından biri Aero Express hizmetidir. Otobüsler günde 24 saat çalışır ve günün saatine bağlı olarak her 30 dakikada bir havaalanından ayrılır. Havalimanı istasyonundan çıktığınızda doğrudan sol tarafta otobüsü göreceksiniz. Otobüse binmek için BakuKart satın almanız gerekir çünkü ödemeler yerel bir ulaşım kartı ile kabul edilir. Daha sonra bu kartı şehir içi metro ve diğer otobüs hatlarını kullanmak için kullanabilirsiniz. Maalesef BakuKart kioskları sadece kağıt ve madeni para ile manat kabul ediyor, bu nedenle Azerbaycan manatına ihtiyacınız olacak. Bakü uçak bileti olan yolcular genelde Aero Express kullanır. 

Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Uber, Yango, Bolt... Bakü dünyada ulaşım fiyatlarının düşük olduğu birkaç şehirden biri. Pasaport kontrolünden sonra bir terminale geldiğinizde, bu taksi uygulamalarını indirmek için ücretsiz WiFi'yi kullanabilirsiniz. Havalimanından ortalama seyahat maliyeti, zamana ve trafiğe bağlı olarak değişir. Ödemelerin kredi kartı ile yapılması tavsiye edilir. Sürücüler cana yakın ve yardımsever olmakla birlikte iyi derecede İngilizce biliyorlar. Havalimanı kapısından çıktığınızda kırmızı renkte resmi havalimanı taksilerini göreceksiniz. Seyyar satıcı usulü bağıran taksilerin size en pahalıya mal olacağını unutmayın. Daha fazla sorunla karşılaşmamak için dikkatli olun ve fiyatlar üzerinde önceden anlaşmaya varın.

Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Havalimanı Transfer ile Ulaşım


Bakü'de otel rezervasyonu yapmış olan yolcularımızın kullanabileceği bir hizmettir. Normal bir taksiden biraz daha pahalı olabilir, ancak oteller çoğunlukla deneyimli şoförlerle daha konforlu taksiler sağlar.

Bakü’de Gezilecek Yerler


Bakü uçak bileti olan yolcular şehirde gezilecek yerleri merak ediyor. Mimarisi ile dikkat çeken Bakü tarihi eserleri ve doğa güzellikleri ile de öne çıkar. Maiden Kalesi: 12. yüzyıldan kalma bu silindirik kulenin gizemli bir hikayesi var. Tarihçiler, UNESCO listesindeki Kız Kulesi'nin 18. yüzyılda bir gözetleme kulesi haline gelmeden önce bir Zerdüşt tapınağı olarak hizmet verdiğine inanıyor. Ischeri Sheher'in en iyi manzarasını görmek için 29 metrelik (95 fit) yapının tepesine çıkan sarmal merdiveni takip edin. 

Şirvanşahlar Sarayı: Azerbaycan'ın 10 manatlık banknotunun arkasında 800 yıl hüküm süren Şirvanşahlar Sarayı görülüyor. 15. yüzyıldan kalma UNESCO listesindeki kompleks, 200 yıl boyunca kraliyet ikametgahı olarak hizmet vermiş ve bir saray, cami, mezar tonozları ve bir türbeye sahiptir. Hem hayranlık uyandıran mimarisi hem de şehrin üzerinde sunduğu mükemmel manzaralar, Şirvanşahlar Sarayı'nı İçer Şeher'in en gözde mekanlarından biri haline getiriyor. 

Azerbaycan Ulusal Tarih Müzesi: Bakü'nün en büyük müzesi olan Azerbaycan Ulusal Tarih Müzesi, İtalyan Rönesans tarzı bir konağın içinde yer alır ve 300.000'den fazla esere sahiptir. Müzenin sergileri, antik Yunan sikkelerini içeren geniş nümizmatik koleksiyonuyla en dikkat çekici sergilerinden biri ile antik ve modern tarih ve etnografyayı kapsar. 

Nizami Caddesi: Adını Azeri şair Nizami Gencevi'den alan 3.5 kilometrelik (2,2 mil uzunluğunda) Nizami Caddesi, Bakü'de alışveriş yapılacak yerler arasında ilk sırada yer alır. Uzunluğu boyunca gezinirken, Barok ve Neo-Gotikten Neo-Rönesans cephelerine ve Stalinist tarzlara geçen mimari son derece büyüleyici. 

Hükümet Konağı: Neftchiler Caddesi üzerindeki Barok tarzı gösterişli Hükümet Konağı 1936 ve 1952 yılları arasında inşa edilmiştir ve çok sayıda devlet dairesine ev sahipliği yapmaktadır. Ziyaretçiler için buradaki en önemli cazibe, özellikle geceleri aydınlatıldığında binanın mimari güzelliğidir.

Bakü’de Ne Yenir?


Asya ve Avrupa arasındaki yolların kesiştiği yüzyıllardan sonra, Azerbaycan'ın yemek ve mutfak geçmişi, Hint, Çin, Türk, İran, Orta Doğu ve Akdeniz etkilerini içeren bir dizi tarifi bünyesinde toplamıştır. Tıpkı Güney Afrika yemekleri gibi, en iyi Azerbaycan yemekleri de birden fazla mutfak türünü gösteren tariflerdir. Ancak, günümüz yemek trendinden farklı olarak, Azerbaycan'da yemek, asırlık geleneklerin modern bir yorumu değil, İpek Yolu'ndan geçen ve Afrika'dan Uzak Doğu'ya mal ve ürün getiren kervanlara bir saygı duruşudur. Azerbaycan'da bir restoranda oturup ne yiyeceğinize karar verdiğinizde o tarihten bir lokma almış olacaksınız. İşte Bakü uçak bileti olan yolcuların tatması gereken başlıca lezzetler: 

Qutab: Kişniş, rezene ve sumakla karıştırılmış yoğurt ile et, peynir veya ıspanak gibi sebzelerle doldurulmuş lezzetli bir çeşit kalın gözlemedir. Geleneksel qutab basit bir gözleme değildir ve hamur Hint pratasına benzer şekilde birkaç kat pişmiş hamur bir araya getirilerek yapılır. Gerçekten lezzetlidirler ama aynı zamanda bol miktarda tereyağı ile pişirilme eğiliminde oldukları için çok kalorileri bir tık yüksek! 

Dushbara: Duşbaralar en lezzetli Azeri yemeklerinden biridir. Lezzet olarak Nepal, Bhutan veya Moğol momolarına, Japon sosu veya Kore mandusuna benzeyen, ancak şekil olarak İtalyan mantısını andıran küçük küçük et köfteleridir. Azerbaycan'da daha küçüktürler ve hamur tatlısı daha kalındır. Ayrıca genellikle sebze suyunda sıcak olarak servis edilirler. 

Baklava: Baklava, geleneksel olarak Azerbaycan'da bahar geldiğinde kutlanan Zerdüşt festivali Nevruz için pişirilir, ancak bugün her yerde bulunur ve her zaman yenir. Türk baklavasına çok benzerler ve inanılmaz derecede tatlı ve doyurucudurlar, bu nedenle ülke genelinde çok yaygın olarak içilen güçlü siyah çayın en iyi arkadaşıdırlar. Bakü'de ne yenir sorusunun cevabıdır. 

Badambura: Badambura, baklavaya kıyasla daha az tatlıdır, dolayısıyla daha az yapışkandır. Sade öğütülmüş şeker, badem (Azerice'de badam), kakule ve vanilya ile doldurulur, doyurucu ve lezzetli bir tatlıdır. 

Ghuru Kingal: Bu yöresel lezzet, lezzetli olduğu kadar dağınık olan, etli bir hamur yemeği olarak tanımlanır. Genellikle birkaç geniş şeritten oluşan bir alt katmandan ve üzerine kıyılmış kuzu eti, kızarmış soğan ve baharatlarla kaplanmış yemeği bir kez tadanlar tekrar tekrar yemek isteyecekler! 

Saj: Bu, genellikle bir kömür mangal veya alev üzerinde masaya gelen geleneksel saj bakır veya dökme demir tabakta servis edilen bir et ve sebze yemeğidir. Genellikle kuzudan yapılsa da mersin balığı, dana eti veya tavuktan yapılan çeşitlerini de bulabilirsiniz. 

Piti: Tacikistan, Ermenistan, İran ve Azerbaycan'da yaygın olan bir başka eşsiz yemek olan Piti, patates ve nohutla servis edilen, yoğun tadı olan ve Türkçede piti denilen tencerelerde pişirilen bir koyun yahnisidir. Malzemeler, özellikle üzerine eklenen bol miktardaki yağ ile oldukça lezzetlidir! Piti'yi özel yapan şey, pişirildiği et suyu ile servis edilmesi, bir kaseye dökülüp yenmesi, ardından et suyu yenildiğinde tabağa eklenen yahnidir. Bakü uçak bileti olan yolcuların muhakkak denemesi gereken lezzetler arasında yer alır. 

Lavash turşu: Lavash turshu olarak isimlendirilen ve güneşte kurumaya bırakılan tatlı, tuzlu ve ekşi olan bu lavash meyveli gözlemeye benzemektedir. Yöre halkı meyveyi şekerle pişirerek bir çeşit reçel yapar, daha sonra reçeli gözleme şeklinde yayar ve güneşte kurumaya bırakır. Bakü’ye gelen misafirlerimiz bu enteresan lezzeti mutlaka denemeli!