Huzur Veren Bolu Kamp Alanları

Çadır ya da karavan tatili yapabileceğiniz muazzam kamp alanlarına sahip olan Bolu’da huzur veren göz alıcı kamp alanlarını sizin için derledik. İşte huzur veren Bolu kamp alanları…

19 Eylül 2023 9dk okuma

Kampçıların dikkatine! Batı Karadeniz’in en çok tercih edilen Bolu şehrindeki kamp alanları hakkında enfes bir yazı hazırladık. Çadır ya da karavan tatili yapabileceğiniz muazzam kamp alanlarına sahip olan Bolu’da huzur veren göz alıcı kamp alanlarını sizin için derledik.

Bolu kamp alanı ücreti ne kadardır, Abant kamp alanları nelerdir, Yedigöller’de kamp alanları var mıdır ve benzeri pek çok soruya cevap bulduğumuz Huzur Veren Bolu Kamp Alanları başlıklı yazımızda, Bolu’da gezilecek doğal güzelliklere de değinmeden geçmedik. Bolu'ya seyahat etmeyi düşünüyorsanız, avantajlı Bolu uçak bileti fırsatları için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz. O halde, hazırsanız Bolu kamp alanları nelermiş, en çok hangileri tercih ediliyormuş bir bakalım. İşte huzur veren Bolu kamp alanları…

Bolu Kamp Alanları Ücretli mi?


Bilet Dükkanı olarak sizler için hazırladığımız Huzur Veren Bolu Kamp Alanları başlıklı yazımızda ilk olarak en çok merak edilen soruya yanıt vermek istedik: Bolu kamp alanları ücretli mi?

huzur-veren-kamp-alanlari.webp

Bolu’da onlarca farklı kamp alanı bulunmaktadır. Bu kamp alanlarının pek çoğu ücretsizdir. Ancak en çok tercih edilen birkaç kamp alanı vardır ki onlar da ücretlidir. Ücretli Bolu kamp alanları arasında en çok bilineni ise Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı’dır. 

Bolu Doğal Güzellikleri 


Türkiye’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve Marmara Bölgesi’ne de oldukça yakın bir konumda bulunan Bolu, doğal güzellikler bakımından oldukça zengindir. Konumu dolayısıyla gerek İstanbul ve çevresinden gerek Kuzey Ege’deki şehirlerden gerekse de Batı Karadeniz’deki illerden yıl içerisinde on binlerce yerli turisti ağırlayan Bolu; doğasever yabancı turistler için de bir numaralı şehirlerden biridir. Bolu'da avantajlı konaklama fırsatları için Bolu otelleri sayfamızı ziyaret edebilir, erken rezervasyon fırsatlarımızdan faydalanabilirsiniz.

Doğaseverler için adeta cennetten bir köşe olarak kabul edilen Bolu’daki doğal güzellikler bir hayli zengindir. İşte sizin için hazırladığımız, Bolu gezilecek yerler listesinde mutlaka yerini alması gereken doğal güzellikler listesi…

  • Abant Gölü Tabiat Parkı: Bolu gezilecek yerler listesinin en meşhur noktasıdır. Doğal güzelliğiyle adeta insanı büyüleyen Abant Gölü Tabiat Parkı, yılın her mevsimi gezilebildiği gibi içerisindeki Abant Doğa Müzesi ile de doğaseverlerin beğenisini toplar.

abant-golu-tabiat-parki.webp

  • Yedigöller Milli Parkı: Bolu’nun en meşhur gezi noktalarından bir diğeri de Yedigöller Milli Parkı’dır. Kamp yapmaya da elverişli olan bu milli park statüsündeki doğal güzellik, Kapankaya Manzara Seyir Terası’ndan kuşbakışı da izlenebilir. 
  • Gölcük Tabiat Parkı: Bolu gezilecek yerler yazdığınızda karşınıza çıkan göl kenarındaki, doğayla iç içe o yalnız ev buradadır. Bolu’nun doğal güzelliğini en güzel şekilde yansıtan noktalardan biridir.

golcuk-tabiat-parki.webp

  • Sülüklü Göl: Adeta göller coğrafyası olarak nitelendirebileceğimiz Bolu’daki en önemli doğal güzelliklerden bir diğeridir. Muhteşem göl manzarasına ev sahipliği yapan yeşil alanı ile doğaseverlerin muhakkak görmesi gereken yerlerdendir. 
  • Çubuk Gölü: Size Bolu’nun adeta bir göller coğrafyasına sahip olduğunu söylemiştik. Çubuk Gölü de Bolu’nun saklı cennetlerinden bir diğer olarak karşımıza çıkar. Yel değirmenleri ile meşhur olan bu gölün çevresi, genellikle fotoğraf çekimine meraklı olanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilir. 
  • Sünnet Gölü: Yeşilin en güzel tonlarını bir araya toplayan tepelerin tam da ortasında konumlanan Sünnet Gölü, Bolu’nun bir diğer saklı hazinesidir. Göynük Tabiat Parkı içerisinde konumlanır.
  • Seben Gölü: Yalnızca Bolu’nun değil, tüm Batı Karadeniz’in en büyük göllerinden biridir. Çevresi ormanlarla çevrili olan Seben Gölü, doğa yürüyüşleri için de oldukça idealdir. 
  • Göksu Tabiat Parkı ve Aladağ Göleti: 2011’de tabiat parkı statüsünü alan bu doğal güzellik, Bolu’nun ne denli zengin bir tabiata sahip olduğunun göstergeleri arasındadır. Özellikle kış aylarındaki manzarasıyla deyim yerindeyse güzelliğiyle dudak uçuklatır. 
  • Akkaya Travertenleri: Travertenlerin yalnızca Denizli’nin Pamukkale ilçesinde olanlara ufak bir düzeltmemiz, mükemmel bir haberimiz var. “Bolu’nun Pamukkalesi” olarak nitelendirilen bu muazzam güzellik, doğayla iç içe bir atmosfer arayanların kesinlikle uğraması gereken yerlerden biridir.

akkaya-travertenleri.webp

  • Kartalkaya Kayak Merkezi: Göl kenarında kamp tatili, doğa yürüyüşleri ve tarihi geziler yapabileceğiniz Bolu’da kayak da yapabilirsiniz. Bu alanda en meşhur noktalardan biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi, kaliteli karları ve çam ormanlarının arasındaki konumu ile kayak tatili yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihidir. 
  • Esentepe Kayak Merkezi: Bolu’daki bir diğer kayak tatili noktası olan Esentepe Kayak Merkezi, şehrin Gerede ilçesinde konumlanır. Yüksek rakımı sayesindeki tertemiz havası şifa kaynağı desek abartmış olmayız. 
  • Karacasu Kaplıcaları: Türkiye’deki termal turizmin önemli bir noktası olan Karacasu Kaplıcaları, Bolu’nun sık ziyaret edilen doğal güzelliklerindendir. Şehir merkezine 5 kilometre mesafede yer alır. 
  • Babas Kaplıcası: 40 derece santigratlık su ısısıyla adeta şifa kaynağıdır. Mudurnu ilçe merkezine 5 kilometre mesafede konumlanır. 
  • Sarot Kaplıcası: 1500 yıldır kullanımda olan antik bir kaplıcadır Sarot Kaplıcası. Hem banyo kürleri hem de içme suyu olarak kullanılabilen suyu bulunan bu kaplıcanın suyu 66 derecedir.
  • Kesenözü Kaplıcası: Doğal güzellikler bakımından oldukça zengin olan Bolu’nun bir diğer önemli şifa kaynağı da Kesenözü Kaplıcası’dır. Su sıcaklığı 78 derece olan kaplıca, Pavlu ismiyle de biliniyor.

bolu-kamp-alanlari.webp

  • Çatak Kaplıcası: Bolu’nun doğal güzellikleri listemizin son kaplıcası olan Çatak Kaplıcası, Göynük’teki harika bir vadide konumlanıyor. Roma Dönemi’nden bu yana kullanılan kaplıcanın suyu ise 32 derece. 
  • Aladağ Yaylaları: Bolu merkeze ortalama 30 kilometre mesafede konumlanan Aladağ Yaylaları, bilhassa piknik için oldukça ideal. 
  • Kızık Yaylası: Bu yayla, üzerine inşa edilen farklı mimarideki evlerle dikkat çektiği kadar doğal güzelliğiyle de kendine hayran bırakıyor. Tertemiz havasıyla her yıl binlerce turisti ağırlıyor. 
  • At Yaylası: Bolu merkeze 12 kilometre mesafede konumlanan bu yayla, şehrin en çok öne çıkan yaylası olma özelliğini taşıyor. Zira At Yaylası, üzerindeki onlarca farklı yılkı atından ismini alıyor. 
  • Sarıalan Yaylaları: Oldukça ihtişamlı bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Sarıalan Yaylaları, Bolu merkeze 20 kilometre mesafede konumlanıyor. Doğa yürüyüşü ve piknik için de bir hayli uygun bir yapıda bulunuyor. 

Bolu’nun doğal güzellikleri listesi saymakla bitmiyor. Pek tabii sizler, yukarıdaki doğal güzelliklerin yanı sıra Gerede, Göynük, Kıbrıscık, Mengen veya Mudurnu Yaylaları’ndan birini de seçebilirsiniz. 

Bolu Kamp Alanları

Bolu’nun birbirinden ihtişamlı doğal güzellikleri listemizi bitirdiğimize göre artık Bolu kamp alanları hakkında bilgi verebiliriz. İşte, sizin için seçtiğimiz Bolu’nun huzur veren kamp alanları…

Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı


Bolu kamp alanları denince ilk akla gelen yer şüphesiz ki Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı’dır. Bolu kamp alanları içerisinde en meşhur yer olan Karagöl Tabiat Parkı’na giriş her ne kadar ücretli olsa da kampçıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri imkanları barındırır.

karagol-tabiat-parki.webp

Tuvalet, lokanta, karavan veya bungalov konaklaması, çadır, güvenlik noktaları, otoparkı, bisiklet sürüş ve yürüyüş parkurları gibi hemen her ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı, Bolu şehir merkezine 84 kilometre mesafede konumlanıyor. 

Aladağ Göleti Kamp Alanı 


Huzur Veren Bolu Kamp Alanları başlıklı yazımızda ele aldığımız ikinci kamp alanı olan Aladağ Göleti Kamp Alanı tamamen ücretsiz. Öte yandan, muhteşem bir göl manzarasının yanı başında kamp yapabilme imkanını sunan bu alan, doğayla iç içe kalabilmenize imkan tanıyor. Bolu merkeze 27 kilometre uzaklıkta bulunan bu kamp alanı için kampçılar genellikle çadırlı kampları tercih ediyor. 

Göksu Tabiat Parkı Kamp Alanı


Bolu kamp alanları hakkında oluşturduğumuz bu yazı için yaptığımız araştırmalarda en sık karşımıza çıkan, Bolu’nun en meşhur kamp alanları arasında Göksu Tabiat Parkı Kamp Alanı olduğunu gördük. Bolu merkeze 30 kilometre mesafedeki bu kamp alanı, genellikle çadır kampları için tercih ediliyor. Girişi ücretli olan bu kamp alanında tuvalet, büfe, çeşme, etkinlik alanı, bungalov konaklama hizmeti, spor alanı, yüzme havuzu, güvenlik noktları, kamp noktası ve yürüyüş parkurları bulunuyor. 

Şirinyazı Göleti Piknik ve Kamp Alanı


Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan Şirinyazı Göleti Piknik ve Kamp Alanı, özellikle karavanla kamp yapmak isteyenler için hizmet veriyor. Çadır kampları için de uygun bir konumda bulunan bu alan, kontrollü ateş yakımına müsaade etmesinin yanı sıra yürüyüş parkurlarıyla öne çıkıyor.

boluda-kamp-alanlari.webp

Abant Gölü Kamp Alanı


Bolu’nun en meşhur kamp alanlarından biri olan Abant Gölü Kamp Alanı, listemizin altıncı sırasında yer alıyor. Girişi ücretli olan bu kamp alanı, doğayla iç içe olmak isteyenler için harika bir ortam sunuyor. Ancak ufak bir uyarı yapalım; kamp alanına giderken yol üzerinde bulunan Highway isimli alışveriş merkezinden tüm kamp ihtiyaçları karşılanmalı. Zira, Abant Gölü Kamp Alanı’nda herhangi bir alışveriş noktası bulunmuyor. 
Göl kenarında sessizce ve doğayla özdeş bir kamp yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan bu kamp alanı, içerisinde tuvalet, mangal ve ateş yakma noktaları ve elektrik barındırıyor.

Gölcük Tabiat Parkı Kamp Alanı


Bolu’nun en güzel kamp alanlarından biri olan Gölcük Tabiat Parkı Kamp Alanı’nın girişleri ücretli olduğu gibi, verilen meblağı da sonuna kadar hak ediyor. Hafta sonları kalabalık olan ve kamp yapmanın yanı sıra piknik olanağını da misafirlerine sunan alanda, bisiklet parkurları da bulunuyor. Ayrıca göle yakın yerlerde kafe ve restoranlar, kır lokantası, çeşme, tuvalet, mescit, büfe ve çok oyun alanlarının yanı sıra piknik masaları da bulunuyor.

golcuk.webp

Çubuk Gölü Kamp Alanı


Yel değirmenlerinin oluşturduğu eşsiz güzellikteki bir manzarada kamp tatili yapmak isteyenler, Bolu’nun en huzur veren kamp alanlarından biri olan Çubuk Gölü çevresini tercih edebilirler. Göl kenarında, sessiz ve huzur dolu bir kamp yapılmasına olanak tanıyan Çubuk Gölü Kamp Alanı, girişi ücretsiz olmasıyla da fazlaca tercih ediliyor. Çadır kiralama imkanının da bulunduğu kamp alanında tuvalet imkanı da bulunuyor. Öte yandan, kamp alanının oldukça yakınında konumlanan köylerde de yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanması mümkün oluyor. 

Örmeci Yaylası Kamp Alanı (Ücretsiz)


Huzur Veren Bolu Kamp Alanları başlıklı yazımızda sizin için derlediğimiz Bolu kamp alanlarına ücretsiz girişi bulunanlarla devam ediyoruz. Bahar aylarında Bolu’nun kampçılar tarafından en sık tercih edilen kamp alanlarından biri olan Örmeci Yaylası, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen cinsten.

Oldukça bakir bir kamp alanı olan Örmeci Yaylası’nda duş, tuvalet veya büfe gibi imkanlar bulunmuyor. Bu nedenle kamp alanına gitmeden önce tüm bu ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekiyor.

boluda-kamp.webp

Seben Taşlıyayla Gölü Kamp Alanı 


Bolu kamp alanları listemize en güzel Bolu kamp alanlarından biriyle devam ediyoruz. Girişi ücretsiz olan bu kamp alanı, Seben Gölü kenarında konumlanıyor. Muazzam manzarasıyla kendine hayran bırakan bu kamp alanı, çevresinde yerleşim noktaları barındırmadığı için oldukça sessiz ve bir o kadar da huzur dolu. 

Kampçılar için ufak bir uyarı yapmak istiyoruz. Oldukça bakir bir nokta olan Seben Taşlıyayla Gölü Kamp Alanı’na gitmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanız, yiyecek ve içecek konusunda tedarikli olarak alana gitmeniz gerekmektedir. 

Mudurnu Kamp Alanı 


Huzur Veren Bolu Kamp Alanları başlıklı yazımızın sonuna gelirken sizler için belirlediğimiz son kamp alanı Mudurnu’da bulunuyor. Mudurnu Kamp Alanı, göl çevresinde göz alabildiğine uzanan yemyeşil ağaçlarla çevrilidir. Girişi ücretsiz olan kamp alanına giderken, Mudurnu merkezden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekmektedir.

Bilet Dükkanı'nı ziyaret ederek, "Türkiye'nin En İyi 30 Kamp Alanı" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

19 Eylül 2023 9dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar