Amasya'da Gezilecek Yerler

Osmanlı şehzadelerinin şehri olarak bilinen Amasya, Türkiye'nin kuzeyindeki Karadeniz bölgesinin en şirin şehirlerinden biridir. Amasya, 7500 yıllık tarihi, sıra dışı atmosferi, kenti çevreleyen doğal ve kültürel varlıklarıyla adeta bir açık hava müzesi gibidir. Hadi bu güzel şehirdeki gezilecek yerleri birlikte keşfe çıkalım…

16 Ekim 2023 4dk okuma

Amasya iki yakanın hikayesidir. Yeşilırmak Nehri'nin kuzeyinde sıra sıra yarı ahşap Osmanlı evleri, bir pastanenin vitrinindeki kekler gibi birbirine bitişik duruyor. Güneyde daha yeni, daha modern bir Amasya görmek mümkün. Dar ve kayalık vadinin arasından adeta güneş gibi parlayan Amasya tarihi binaları, renkli doğası, yerel ve kültürel değerleriyle yerli ve yabancı turistlerin her gün biraz daha fazla ilgisini çekmeyi başarmıştır. 
Kentin güzelliklerini, tarihini, kültürünü ve doğasını keşfederken, bu yazıyı okumanızın ardından seyahatinizde kesinlikle uğramanız gereken yerleri öğrenecek ve ilk fırsatta Amasya uçak bileti almak isteyeceksiniz.

amasyada-nereye-gidilir.webp

Amasya Hakkında


Amasya’da gezilecek yelere geçmeden hemen önce kenti biraz tanıyalım. Karadeniz Bölgesi’nde denize hakim dağların arasında yer alan Amasya, antik çağlara uzanan tarihi kadar ağzınızı sulandıracak elmalarıyla da ünlüdür. Tarihi yaklaşık 7.500 yıl öncesine dayanan Amasya’da antik yaşamın izlerini şehrin her yerinde görmeniz mümkün. Antik çağda yüz yıllar boyunca birçok kral, sanatçı, düşünür ve padişah yetiştirmiş Amasya’da Osmanlı Dönemi evleri, eski Pontus krallarının kayalara oyulmuş mezarları sizi tarihin tozlu sayfalarında bir gezintiye çıkaracaktır. Osmanlı tarihi açısından oldukça önemli olan bu kent tarih meraklıları için de oldukça popüler bir turizm merkezidir.

Amasya'ya Nasıl Gidilir?


Amasya, Türkiye'nin kuzeyinde yer almakta olup Samsun, Sinop, Çorum, Tokat ve Yozgat'a komşudur. Bilet Dükkanı’ndan alacağınız Amasya uçak bileti ile yapacağınız ziyarette Merzifon Havalimanı'nı kullanmalısınız. İstanbul'dan kendi aracınızla gelmek isterseniz Bolu, Kastamonu, Çankırı üzerinden geçerek yaklaşık 725 kilometreli yolu 8 saatte gidebilirsiniz. Görkemli bir tarihe sahip olan şehire gelir gelmez farkedeceğiniz ilk şey yardımsever yerel halk olacaktır.

amasya.webp

Amasya'da Nerede Kalınır?


Amasya'da şehrin tarihi ve doğal güzelliklerine yakınlığı, konforu ve hizmet kalitesi nedeniyle seçebileceğiniz bir çok otel bulunmakta. Amasya Kalesi’ne yakın bir konumda bulunan Anemon Amasya Hotel, modern ve konforlu odaları ile öne çıkan bir tesistir. Nehir manzarasına sahip olan bu Grand Amasya Hotel, rahat ve şık odaları, restoranı ve hizmet kalitesi ile tercih edilen bir konaklama yeridir. Osmanlı dönemi mimarisi ile dizayn edilmiş olan Lalehan Hotel, Yeşilırmak Nehri'ne yakın bir konumdadır. Tarihi atmosferi ve konforlu odalarıyla dikkat çekmektedir.

Bu önerilen konaklama yerleri, Amasya'da konforlu ve keyifli bir konaklama deneyimi yaşamanız için seçeneklerdir. Ancak, rezervasyon yapmadan önce fiyatları, hizmetleri ve müsaitlik durumunu kontrol etmek önemlidir. Kendinize en uygun Amasya otelleri için Bilet Dükkanı sitesini ziyaret ederek seçimizini rahatlıkla yapabilirsiniz. 

İstanbul Amasya Uçak Bileti Fiyatları


İstanbul Amasya uçak bileti fiyatları, seyahat tarihine, havayolu şirketine ve rezervasyon durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle en uygun fiyatları bulmak için erken rezervasyon yapmanız önerilir. Havayolu şirketlerinin kampanyaları ve promosyonları da fiyatları etkileyebilir. Güncel ve en doğru bilgilere ulaşmak için Bilet Dükkanı sitesi üzerinden fiyatları takip edebilirsiniz.

amasyada-nerede-kalinir.webp

Amasya Araç Kiralama


Şehire geldiğinizde araç kiralamak isterseniz yerel ve ulusal araç kiralama hizmeti sunan şirketleri bulabilirsiniz. Ancak size önerimiz her zaman kurumsal bir firmadan araba kiralamanız olacaktır. Bu noktada Bilet Dükkanı’ndan kolaylıkla araç kiralama yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bilet Dükkanı'ndan Amasya Merzifon Havalimanı araç kiralama sayfasını ziyaret ederek kiralık aracınızı teslim almak istediğiniz yeri ve tarihi girip, istediğiniz marka ve modelde aracı seçebilirsiniz. 

Amasya'da Gezilecek 5 Yer


7.500 senelik birçok medeniyete ev sahipliği yapmış geçmişi ile birlikte gezilecek görülecek yerler bakımından zengin seçenekler sunuyor. Bu kapsamda Amasya'da mutlaka gezmeniz gereken yerleri sizler için hazırladık.

  • Amasya Kalesi

    Amasya'nın en önemli simgelerinden biri olan Amasya Kalesi, tarihi ve doğal güzelliklerin eşsiz bir manzarasını sunmak için ziyaretçilerini bekliyor olacak.

  • Amasya Etnografya Müzesi

    Kale içinde bulunan Amasya Etnografya Müzesi'ni de buraya kadar gelmişken ziyaret etmelisiniz.

  • Yeşilırmak Nehri

    Amasya'yı ikiye bölen Yeşilırmak Nehri görmeniz gereken bir başka destinasyon. Kıyı boyunca uzanan parklar ve yürüyüş alanlarıyla huzurlu bir ortam sunar.

yesil-irmak.webp

  • Yalıboyu Evleri

    Nehir kenarında yer alan Yalıboyu Evleri de görmeye değer.

  • Pontus Kral Kaya Mezarları

    Amasya'nın farklı noktalarında yer alan antik çağa ait Pontus Kral Kaya Mezarları, şehre tarihi ve arkeolojik bir zenginlik sunuyor. Amasya uçak bileti ile yapacağınız seyahatte bu eserleri görmeden geri dönmemelisiniz.

  • Ferhat Su Kanalı

    Efsanevi aşıklar Ferhat ile Şirin’in hikayesini bilmeyen yoktur. Amasya'nın tarihi su kanallarından biri olan Ferhat Su Kanalı şehrin tarihi dokusunu keşfetmek isteyenler için önemli bir yerdir.

  • Gümüş Kaya Vadisi

    Amasya'ya yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Gümüş Kaya Vadisi’nde doğal güzellikleri keşfe çıktığınızda piknik yapmayı da ihmal etmeyin.  ile ünlüdür. Burada yapılan yürüyüşler ve piknikler keyifli vakit geçirmenizi sağlar.

Harşena Dağı, Alçak Köprü, Yalıboyu Evleri, II. Beyazıt Camii ve Külliyesi, Kapı Ağası (Büyük Ağa) Medresesi, Amasya Saat Kulesi, Şehzadeler Müzesi, Amasya Arkeoloji Müzesi ve Borabay Gölü diğer önemli noktalar arasındadır.

16 Ekim 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar