Artvin'e Gitmek İçin 5 Sebep

Vadileri, kanyonları ve karla kaplı zirveleriyle doğa tutkunlarının gözde mekanları arasına giren Artvin, kültürel zenginlikleri ve tarihi yapısıyla da dikkat çekmeyi başaran şehirlerden olmuştur. Artvin'e Gitmek İçin 5 Sebep adlı yazımızda size bu yemyeşil toprakları ve yapacağınız yolculukta rota niteliğinde olacak gezilecek yerleri bir araya getirdik.

16 Ekim 2023 4dk okuma

Ormana, doğaya aşık olacağınız ve huzura kucak açacağınız noktalardan birine yolculuk edeceğiz. Ancak öncesinde Bilet Dükkanı internet sitesinden Artvin uçak bileti almayı ve kendinize en uygun Artvin otellerinden birini seçmeyi unutmayın.

Ucu bucağı gözükmeyen yeşilliğin kokusu, adına yazılmış onlarca şarkının olduğu hırçın dalgaların sesi, gülmekten kırıp geçiren fıkraları ve fıkra gibi insanlarının sıcaklığı ile Artvin’de bir an bile sıkılmayacağınıza garanti verebiliriz. Özellikle şehrin gürültülü hayatından kaçanların sonsuz yeşile bakarken derin bir nefes alarak ‘oh be, dünya varmış’ dediğini şimdiden duyar gibiyiz. 

artvin-ucak-bileti.webp

Demiştik ya burada hiç sıkılmayacaksınız. Çünkü Çoruh Nehri ile Barhal Çayı’nda yapılan rafting, kano gibi alternatif sporlarla kendinizi doğa ile bütünleşmiş şekilde bulacaksınız. Pontus Dağları'nın bir parçası olan Kaçkar Dağları’nda yapacağınız yürüyüşte harika manzaralara tanıklık edeceksiniz. Tüm bunların yanı sıra zengin kültürel miras eserlerini de yakından tanıyacaksınız. Ve tabii ki yemek. Eti ve sebzesi ile kendine has birçok leziz yemeği tadacaksınız.

Bilet Dükkanı olarak Artvin'e Gitmek İçin 5 Sebep başlıklı yazımızda, sizler için özel olarak derlediğimiz konulara geçmeden önce, Artvin hakkında bilmeniz gereken konuları tek tek açıklayacağız. Artvin uçak bileti ile yapacağınız yolculuk öncesi, seyahatinizi daha verimli nasıl geçirebileceğinize dair geniş bir bilgiye ulaşmak isterseniz, yazımızı mutlaka okumalısınız. 

Artvin Hakkında


Kuzeyde Karadeniz’e, doğu ve güneydoğusunda Ardahan, güneyinde Erzurum, batısında ise Rize bulunurken şehrin kuzeybatı sınırları Gürcistan ile çevrilidir. 7.359 kilometre kare yüz ölçümüne sahip Artvin’de il merkezi ile birlikte toplam 9 ilçe ve bu ilçelerde 38 mahalle ile 320 köy bulunmaktadır. 

Artvin, Anadolu'nun diğer bölgelerinden keskin bir şekilde ayrılan, coğrafi ve kültürel yapısıyla öne çıkan bir şehirdir. Şehrin engebeli yüzey şekilleri, iklimini de çeşitlendirmiş durumdadır. Artvin'in etkileyici manzaraları, uzun ve dik vadileriyle bölgenin büyük bir kısmını kaplayan ormanları, dağların görkemli zirveleriyle adeta bir cennet görünümündedir.

artvin-yaylari.webp

Tarihte Livane ve Çoruh olarak bilinen Artvin, farklı uygarlıkların izlerini taşımaktadır. Artvin, Türk tarihinin de önemli bir parçasıdır. Osmanlı İmparatorluğu'nun uzun süre egemen olduğu Artvin, Gürcü, Hemşin, Laz, Ahıska ve Kıpçak Türkleri gibi farklı kültürlere de ev sahipliği yapmaktadır. Karadeniz ve Kafkas kültürünün etkisiyle şekillenen bu şehirde, zengin ve köklü bir tarih ve kültürel miras bulunmaktadır.

Artvin Gezilecek Yerler


Milattan önce 3000’li yıllara kadar giden geçmişi ve eşsiz doğa güzellikleriyle birlikte Artvin, ziyaretçilerine gezilecek görülecek yerler bakımından zengin ve çeşitli bir içerik sunar. ortasından geçen Çoruh Nehri, dik yamaçlı vadileri, dört bin metrelik dağları, bakir ormanları, yüksek dağların doruklarında krater gölleri, yemyeşil yaylaları, fauna ve flora zenginliği, tarihi kilise, kale ve kemer köprüleri, geleneksel mimarisi ve festivalleri ile çeşitli turizm değerlerini içinde barındıran benzersiz bir bölge. Bu kapsamda şehirde gezilmesi görülmesi gereken yerler olabildiğince geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Murgul, Şavşat, Yusufeli Artvin’in her biri farklı bir özelliğe sahip olan ilçeleri… Artvin’i bu kadar övmüşken gezilmesi gereken yerleri de sizler için derledik. İşte o liste…

artvin-yaylari (1).webp

  • Kafkasör Yaylası

    Temiz havası, göz kamaştıran doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine bungalov evlerde konaklama imkanı da sunan yaylada her yıl yaz mevsiminin başında boğa güreşi, halk oyunları ve canlı müzik eşliğinde bir de festival düzenleniyor.

  • Atatepe

    Türkiye’nin en büyük Atatürk Anıtı’nın bulunduğu, 22 metre yüksekliğinde ve 50 ton ağırlığındaki heykel ve eşsiz kent manzarasıyla Artvin’in en önemli turistik çekim merkezlerinden biridir. 

  • Cehennem Deresi Kanyonu

    Dünyada bulunan ender kanyonlar arasında yer alıyor. Dik patikalarla dolu kanyon, ABD’nin Arizona Eyaleti’ne bağlı Grand Canyon’dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonu olma özelliğine sahiptir.

  • Çifte Köprü

    Bu köprü yöre taş işçiliğinin en önemli örneklerinden sayılıyor ve daha ilginç olanı bu ismi neden aldığı. Birbirini tamamlayan, tam daire olma özelliğini taşıyan iki ayrı köprüden oluştığu için Çifte Köprü adını alan bu bölge görmeniz gereken yerler listesinde bulunmalı. 

  • Murgul Deliklitaş Şelalesi

    Tortul kayaç üzerindeki kireç ve kil taşının suyu aşındırmasıyla, 4 metre yarıçaplı delikten akan suyun 7 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşan şelale Artvin çevresinde gezilecek yerler arasında en ihtişamlı doğal güzellikler arasında bulunuyor.

Listenize buraları da eklemenizi tavsiye ederiz:

  • Yaylalar Köyü
  • Satlel Kalesi
  • Atabarı Kayak Merkezi
  • Çoruh Vadisi
  • Mençuna Şelalesi
  • Ortacalar
  • Dolishane Kilisesi
  • Hatila Vadisi Millî Parkı
  • Karagöl Sahara Millî Parkı

artvin-gezilecek-yerler.webp

Artvin Araç Kiralama Nasıl Yapılır?


Öncelikle belirtmek isteriz ki, Artvin uçak bileti ile kente gelen ziyaretçilerin gezilecekler listesindeki yerlerin tamamını görmesi için 400-500 kilometrelik bir araba yolculuğu yapması gerekmektedir. Gezilmesi görülmesi gereken yerler birbirinden uzak olduğu için zaman kazanmak adına araba kiralamak doğru bir tercih olacaktır. 

Artvin merkezde kiralık araç arıyorsanız Bilet Dükkanı internet sitesi üzerinden aradığınıza en uygun fiyat avantajıyla ulaşabilirsiniz. Onlarca güvenilir rent a car markasının fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz ve yalnızca birkaç dakika içerisinde Artvin’de kullanacağınız kiralık aracınızı bulabilirsiniz. Tabii ki size kolaylık olsun diye buraya link bırakıyoruz. Buraya tıklayarak kiralık aracınızı teslim almak istediğiniz yeri ve tarihi girmelisiniz. İşte hepsi bu kadar. Artvin yolculuğunuzda keyifli bir vakit geçirmenizi dileriz ☺

16 Ekim 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar