Avrupa’nın Baharda Görülmesi Gereken Şehirleri ve Özellikler

Hem tarihi güzellikleri hem de Türkiye’ye yakınlığıyla hafta sonu kaçamaklarının bir numaralı seyahat rotası haline gelen Avrupa’nın birbirinden farklı şehirleri unutamayacağın bir tatil vadediyor. İşte bahar aylarında Avrupa'nın en güzel şehirleri:

8 Mayıs 2024 5dk okuma

Eyfel kulesi manzaralı Seine Nehri kıyısında sevgilinle yürüyüş yapmak, Rönesans döneminin en etkileyici örneklerini görmek, kraliyet döneminde yaşıyormuş hissi veren Viyana sokaklarında kaybolmak ve daha görülmesi gereken sayısız şehirde yeni anılar biriktirmek için hemen sen de Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek yalnızca birkaç saat sürecek Avrupa’ya uçak bileti alabilir, en güzel Paris ve Roma otelleri için rezervasyon yapabilirsin.

Avrupa Bölgesine Hangi Dönem Gidilir? 


İç bölgelerinde karasal, deniz kıyılarında ılıman ya da Akdeniz ikliminin görüldüğü Avrupa bölgesine hangi dönem gidilir sorusunun yanıtı bir tatilden beklentilerine göre değişecektir. Avrupa’nın farklı yerlerinde dört mevsim de şahane geçiyor. Tam bir kış insanıysan Avrupa’nın Noel Pazarlarını ve sarı ışıklarla donatılmış sokaklarını görmek için Aralık ayında Strazburg, Hamburg, Colmar, Dresden, Viyana ve Nürnberg gibi şehirlere uçak bileti alabilirsin.

Yazın Akdeniz sahillerinin tadını çıkarmak için İtalya, Fransa ve İspanya Rivieralarındaki en güzel otellerde kalabilir, plajlarda denize girebilirsin.
Gelelim bahar aylarına! Bahar dünyanın hemen hemen her yerinde en güzel zaman, gezmeye elverişli hava ne çok sıcak ne çok soğuk. 

Özellikle ilkbaharda ağaçların çiçeklenip yeşillenmesiyle şehir parkı kültürüne sahip Avrupa’nın her bir yanı insanlarla dolup taşmakta, geceleri bile sokaklar cıvıl cıvıl hale geliyor. İlkbaharda Avrupa’ya gitmeyi düşünüyorsan bir sonraki başlıkta senin için bir liste hazırladık.

avrupa-tatili.webp

Avrupa'nın Baharda Görülmesi Gereken Şehirleri ve Özellikler


Madrid


Denizi ya da diğer Avrupa şehirlerinde olduğu gibi şehri ikiye bölen bir nehri yok, özellikle bahar aylarında Madrid eşi benzeri olmayan bir şehir. Günbatımı bir şehre bu kadar mı yakışır dedirten Madrid’in ara sokaklarında bile güneş ışınlarının binalara yansıması şahane görüntüler yaratıyor. 

madrid.webp

Yediden yetmişe Madrid halkının gece gündüz sokaklarda olduğu şehir dünyanın en değerli koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Prado ve Reina Sofia Müzesi, şehrin buluşma noktası Sol Meydanı, avlusunda uzun saatler süren günbatımı izleyebileceğin Madrid Kraliyet Sarayı, ünlü cam sarayıyla Retiro Parkı ve alışveriş için Gran Via’sıyla ünlü. İspanyol omletinden baby kalamarlara uzanan tapas seçeneklerinin yanında ikram edilen zeytinlerin tadına doyamayacaksın!

Tüm ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bu büyüleyici şehre Bilet Dükkanı fırsatlarından yararlanarak Madrid uçak bileti alabilir ve unutulmayacak bir tatil yapabilirsiniz. 

Lizbon


Avrupa’nın en batı noktası olan Portekiz’in başkenti Lizbon hakkında pek çok yerde “İstanbul’a benziyor” dendiğini duymuş olabilirsin. Halkın sıcakkanlılığı, dik yokuşları, tramvayları ve deniz manzaralarıyla bambaşka bir Avrupa deneyimi vadeden tepeler üzerine kurulu Lizbon rengarenk, kıpır kıpır bir Akdeniz şehri. 

lizbon.webp

Alfama bölgesindeki dar sokaklar Moğol ve Arap etkilerinin izlerini taşırken, Belem bölgesindeki tarihi yapılar Portekiz’in denizaşırı keşifler döneminden kalmadır. Belem Kulesi, Jeronimos Manastırı, Gulbenkian Müzesi ve Bairro Alto’yu gezdikten sonra deniz ürünleriyle dolu bir masada kendini bulabilirsin. Elinde Nata tatlısıyla şehri keşfetmek için hemen Lizbon uçak bileti al.

Cenova


Kuzey İtalya Rivierası’nın liman şehri Cenova’nın en ünlü beldesi şüphesiz Portofino! Yaz aylarında çok kalabalık olan Portofino’yu ziyaret etmek için tatilini biraz geri, bahar aylarına çekebilirsin. Rengarenk evlerin sarıp sarmaladığı küçük koy lüks tatil severlerin tercihi olsa da teknede kalmayacaksan buradaki tatil planını gayet uygun fiyatlarla da oluşturabilirsin. 

cenova.webp

Dünyaca ünlü sanatçı Dalida’nın şarkılarına ilham olan Portofino’yu gezdikten sonra biraz da Cenova şehir merkezini keşfetmelisin.

Edinburgh


İskoçya’nın başkenti Edinburgh’u ziyaret etmek için en ideal zaman kesinlikle Eylül – Ekim ve Nisan – Mayıs ayları. Yağmura hazırlıksız yakalanabileceğin, Orta Çağ’dan fırlamış gibi duran bu yemyeşil şehirde The Meadows’un sakura ağaçlı yollarından geçerken kendini bir kartpostalın içinde gibi hissedebilirsin. 

edinburg.webp

Edinburgh Kalesi, Holyrood Park, Lauriston Kalesi ve Scott Anıtı görülmesi gerekenler arasında. Edinburgh’a gitmek için İngiltere Vizesi almak gerekiyor.

Paris


Dört mevsimin ayrı güzel geçtiği Paris olmadan bu listeyi bitiremezdik. Aşkın, sanatın ve zarafetin şehri Paris’te sadece Louvre Müzesi için 1 gün ayırmak gerek! Bahar aylarında ısınan şehrin kalbindeki Lüksemburg Bahçelerindeki yeşil şezlonglara uzanarak güneşin tadını çıkarabilir, Seine Nehri boyunca bisiklete binebilir ve gece olunca Montmartre’ın dar ve yokuşlu sokaklarındaki barlarda şarap peynir keyfi yaptıktan sonra Sacre du Coeur’e tırmanabilirsin.

paris (1).webp

Bilet Dükkaı'nın birbirinden avantajlı kampanyalarından yararlanarak bu aşıklar şehrine en uygun fiyata Paris uçak bileti alabilirsiz. Bunun yanında muhteşem şehir manzaralı Paris otelleri ve araç kiralama ya da transfer hizmetlerine tek yerden erişebilirsiniz. 

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?


Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, İsviçre, Norveç, İzlanda ve Lichtenstein ülkelerine seyahat edebilmek için bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşlarının Schengen Vizesi alması gerekiyor. 

schengen-vizesi (1).webp

Hangi ülkeye gideceksen o ülkenin Türkiye’deki resmi temsilciliğinden (artık başvurular konsolosluk aracılığıyla yapılmıyor) randevu alman ve sonrasında gerekli evrakları toplayarak randevuya gitmen gerekiyor. Schengen Vizesi için gerekli belgeler:
 

  • Başvuru formu
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve varsa tüm eski pasaportların fotokopisi
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Kimlik fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ikamet bilgisi
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri
  • Tapular, araba ruhsatı vb.
  • Öğrenciler için okuldan alınmış ıslak imzalı öğrenci belgesi
  • Emekliler için e-devletten alınmış hizmet dökümü
  • Çalışan SGKlılar için kurumdan alınmış belge
  • Vize talep dilekçesi
8 Mayıs 2024 5dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
231 Yazı

Benzer Yazılar