Bosna Hersek'te Gezilecek Yerler

Balkanların en güzel ülkeleri arasında yer alan Bosna Hersek, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor. Uzun yıllar boyunca Avusturya-Macaristan ve Osmanlı hakimiyetinde kalan ve çok sayıda Osmanlı eserine tanıklık edebileceğimiz Bosna Hersek’e seyahat planı yapanlar, ülkenin ziyaret edilmesi gereken yerlerini araştırıyor. Hem Doğu’nun hem de Batı’nın izlerini aynı anda görebileceğiniz Bosna Hersek’te mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için hazırladık. İşte Bosna Hersek’te gezilecek yerler…

22 Şubat 2024 4dk okuma

Bosna Hersek’e Nasıl Gidilir?


Bosna Hersek’e kolay ve hızlı ulaşım için hava yolunu tercih edebilirsiniz. İstanbul’dan direkt uçabileceğiniz Bosna Hersek’e diğer şehirlerden de İstanbul aktarmalı uçmanız mümkün. Tatil için kendinize geniş bir zaman ayırdıysanız, kara yolu üzerinden ulaşımı da tercih edebilirsiniz.

Bosna Hersek'te gezilecek yerler ile ilgili araştırmanızı yapıp, rotanızı belirlediyseniz, Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilir; Bosna Hersek uçak bileti, İstanbul Saraybosna uçak bileti, Saraybosna uçak bileti satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bosna Hersek otelleri ya da Saraybosna otelleri için erken rezervasyon fırsatlarını da değerlendirebilirsiniz. Havalimanından konaklayacağınız otele kolay ulaşım için ise araç kiralama ya da transfer hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

bosna-hersek.webp

Bosna Hersek Türk Vatandaşlarından Vize İstiyor Mu?


Türk vatandaşlarının Bosna Hersek vizesinden muaf olup olmadığı konusu, Balkan tatili yapmak isteyenler tarafından sıklıkla araştırılıyor. Bosna Hersek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından,180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vize istemiyor.

Hemen Bosna Hersek uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

Bosna Hersek’e Hangi Mevsimde Gidilir?


Kışların sert ve soğuk geçtiği Bosna Hersek, genelde kar yağışının görüldüğü bir ülkedir. Bu nedenle Bosna Hersek’e gitmek için en uygun zaman bahar ve yaz aylarıdır. Eğer çok sıcak havalarda gezmekten hoşlanmıyorsanız, en ideal aylar mayıs ve haziran aylarıdır.

bosna-hersek-gezilecek-yerler.webp

Bosna Hersek Kaç Günde Gezilir?


Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve etkileyici atmosferiyle herkesi kendine hayran bıraka Bosna Hersek, belirlemiş olduğunuz rota ve şehirlere göre 7 günde gezilebilir.

Bosna Hersek’te Gezilecek 7 Yer


Eşsiz doğal güzellikleri ve tarih kokan sokaklarıyla herkesi büyüleyen Bosna Hersek, mutlaka görülmesi gereken ülkeler arasında yer alıyor. Bugüne kadar ev sahipliği yaptığı medeniyetlerden taşıdığı izler ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan Bosna Hersek’te gezilecek yerler ise oldukça fazla. Fakat seyahatiniz sırasında gezinizi ikiye ayırmanız gerekiyor. Saraybosna ve çevresi ile Mostar ve çevresi olarak bilinen bu iki yeri gezerken mutlaka görmeniz gereken yerleri sizin için hazırladık. İşte Bosna Hersek'te gezilecek 7 yer...

  • Saraybosna

    Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla her yıl çok sayıda ziyaretçi kabul ediyor. Çok sayıda cami, sinagog ve kilisenin bulunduğu şehir, ziyaretçilerine Doğu ve Barı kültürünün birleşimini sunuyor. Güneydoğu Avrupa’nın en güvenilir şehirlerinden biri olarak kabul edilen Saraybosna, düşük suç oranıyla dikkat çekiyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehir, kültürel karışımını muhafaza etmeyi ve başarmış ve müziğinden mutfağına kadar karakteristik özellikler taşımıştır. Ayrıca Bosna Hersek’te mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunan Başçarşı, Latin Köprüsü ve Gazi Hüsrev Yadigar Camii’ne de ev sahipliği yapar.

saraybosna.webp

  • Başçarşı

    Saraybosna’da yer alan Başçarşı, Osmanlı tarafından yaptırılan önemli yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Çeşitli sayıda dükkana, restorana ve kafeye ev sahipliği yapan Başçarşı, Bosna Hersek’in en çok ziyaret edilen mekanları arasında yer alıyor. Yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz Başçarşı’da sevdiklerinize hediyeler de alabilirsiniz.

  • Mostar

    Bosna Hersek’in Hersek bölgesinde bulunan en büyük şehir olarak bilinen Mostar, en çok ziyaret edilen şehirler arasında yer alıyor. Mostar’ın sembolik ve ikonik yeri haline gelen ve iki bölge arasında köprü görevi gören Mostar Köprüsü, Neretreva Nehri üzerinde bulunuyor. Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin rehberliğinde inşa edilen Mostar Köprüsü, tarihi önemi ve muhteşem görüntüsü ile UNESCO dünya Mirası Listesi’nde yerini aldı.

mostar.webp

  • Latin Köprüsü

    Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasına neden olan Hasburg tahtı veliahtı Arşüdük Franz Ferdinand ve eşi Sofia’nın öldürüldüğü köprü olarak bilinen Latin Köprüsü, Miljacka Nehri üzerinde yer alıyor. Bosna Hersek’in en önemli tarihi yapılarından biri olan Latin Köprüsü, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

  • Sebil Saraybosna

    Başçarşı’nın içinde bulunan tarihi sebil, 1753 yılına kadar uzanan köklü tarihi ile Saraybosna’nın en gözde yapıları arasında yer alıyor. Günümüze kadar çok sayıda restorasyon çalışması yapılmış olan Sebil Saraybosna, hem yerli halk hem de turistler için buluşma noktası görevini üstleniyor.

sebil-saraybosna.webp

  • Blagay Tekkesi

    Bosna Hersek’te gezilecek yerler listesinin başında yer alan Blagay Tekkesi, Mostar’da yer alıyor. Buna Nehri kaynağının sağ kayasında bulunan tekkenin, 1446 ile 1520 yılları arasında inşa edildiği düşünülüyor. Sofi dervişlerinin ibadet etmek için tercih edildikleri Blagay Tekkesi, Bosna Hersek’i ziyaret edenler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.

blagay-tekkesi.webp

  • Eğri Köprü

    Mostar şehrinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak kabul edilen Eğri Köprü, 1558 yılında Radobolja Deresi üzerine inşa edilmiştir. Mostar Köprüsü’nden önce inşa edilen Eğri Köprü’nün, Mostar Köprüsü yapımı için deneme amaçlı yapıldığı inanışı yaygındır. 2000 yılında yaşanan sel felaketinden ciddi boyutlarda etkilenen köprü, Lüksemburg’un mali destekleri ve UNESCO’nun çalışmaları ile eski haline kavuşmuştur.

22 Şubat 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar