Budapeşte’de Bulunan Turistik Bölgeler

Budapeşte bu yaz için yeni rotan olabilir! Sen de Bilet Dükkanı’nda farklı hava yolu firmalarına ait uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir, seyahatini en uygun fiyatlara getirebilirsin. Budapeşte’de bulunan turistik bölgeler yazımızda Budapeşte hakkında gerekli bilgileri bulabilir, seyahat planını keyifle yapabilirsin.

1 Kasım 2023 5dk okuma

İlklerin şehri Budapeşte’ye son yıllarda ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından büyük bir turist akını yaşanıyor. Doğu Avrupa’yı Orta Avrupa’ya bağlayan Macaristan’ın başkenti Budapeşte diğer Avrupa şehirleriyle kıyaslandığında oldukça ucuz. Eğer bütçeyle seyahat ediyor ve müzik festivallerini merak ediyorsan Budapeşte bu yaz için yeni rotan olabilir! Sen de Bilet Dükkanı’nda farklı hava yolu firmalarına ait uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir, seyahatini en uygun fiyatlara getirebilirsin. Budapeşte’de bulunan turistik bölgeler yazımızda Budapeşte hakkında gerekli bilgileri bulabilir, seyahat planını keyifle yapabilirsin. Budapeşte uçak bileti ile yola çıkmadan önce, Budapeşte otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye Bilet Dükkanı üzerinden ulaşabilir, erken rezervasyon fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

Budapeşte Hakkında


Avrupa’nın en eski başkentlerinden biri olan Budapeşte Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü bir şehir. Adını karşılıklı iki yaka olan Buda ve Peşt’den alan şehir görkemli parlamento binası ve Macaristan’ın en büyük ibadet yeri olan Aziz Stephan Bazilikası (Aziz Stephan Katedrali ile karıştırılabiliyor, katedral olan yapı Viyana’da bulunuyor) şehirle özdeşleşen yapılardan bazıları. Bu iki yapının uzunluğu tamamen aynı ve ikisi de şehrin en uzun yapısı, din ve devlet işlerinin birbirlerine karşı üstün olmadıklarını göstermek amacıyla ikisinin uzunluğu aynı olacak şekilde tasarlanmış.

budapestede-ne-yapilir.webp

Buda ve Peşt’i birbirine bağlayan köprü ise dünyaca ünlü Zincirli Köprü. Köprünün giriş ve çıkışlarında bulunan aslan heykelleri Kont Szechenyi anısına yapılmış. Dünyanın en fazla termal su kaynaklarına sahip şehirlerden biri olan Budapeşte’ye kış aylarında gitmek istiyorsan hamamlara girmeyi unutma! Yaz aylarında ise dünyaca ünlü müzik festivali Sziget gençleri ve müzik severleri bir araya getiriyor.

Budapeşte’ye hangi mevsimde gidersen git seni bambaşka güzellikler bekliyor. 
Avrupa’nın ilk metro ağı olan Budapeşte metrosu şehrin pek çok farklı noktasına gidiyor. Ulaşımın oldukça ucuz olduğu Budapeşte genel olarak da uygun fiyatlı bir şehir. Uzun yıllar boyunca komünist belediye tarafından yönetilen şehirde Sovyetlerin etkisini görebilmek halen mümkün. Ülkemizden pek çok insan Budapeşte’ye giderken bunu bir Orta Avrupa turu olarak düşünerek seyahat planlarına Viyana ya da Prag’ı da dahil ediyor. Budapeşte’ye gittikten sonra 2,5 saat uzaklıktaki Viyana’ya gittiğinde iki şehir arasındaki büyük farkı göreceksin.

Budapeşte’nin çok daha karanlık ama insanı kendine çeken gizemli bir havası var. Daha koyu renkli bir şehir seviyorsan Budapeşte tam sana göre. Bize son derece yakın bir mutfak olan Macar lezzetlerinden salam, gulaş ve acı biberi de denemeyi unutma!

Budapeşte Vize İstiyor Mu?


Macaristan para birimi olarak Euro yerine Forint (HUF) kullandığı için bazen Avrupa Birliği’ne dahil olmadığı ve bu yüzden vize gerekmediği düşünülebiliyor, fakat bu doğru değil. 2000li yıllarda Avrupa Birliği üyesi olan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye gitmek için Schengen Vizesi’ne ihtiyacın var. Yeşil ve gri pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Budapeşte’ye giderken vizeden muaftır.

budapeste.webp

Türkiye Macaristan Arası Kaç Saat?


Budapeşte’de bulunan turistik bölgeler hangileridir diye araştırmadan önce Türkiye Macaristan arası kaç saat olduğunu merak ediyor olabilirsin. Macaristan orta ve doğu Avrupa arasında kalan bir yer, İstanbul’dan Budapeşte’ye yapacağın uçuşlar da fazla uzun sürmeyecektir. Fazla vakti olmayan tatil severler yakında yer alan Budapeşte’yi seçebiliyor, çünkü İstanbul – Budapeşte uçuşları sadece 2 saat sürüyor.

Budapeşte’de Gezilecek 5 Yer


Budapeşte’de bulunan turistik bölgeleri merak ediyorsan rehber niteliğindeki bu yazımızı okumaya devam et! İşte her bir köşesi tarih ve sanat kokan Budapeşte’de gezilecek 5 yer:

Zincir Köprü ve Tuna Nehri


Budapeşte günün her saatinde güzel olsa da bize göre en güzel saatler gün batımı ve gece! Güneş batarken Tuna Nehrinden şehrin manzarasını izlemek ve hava kararınca görkemli Parlamento Binası’nın, köprülerin ve kalelerin ışıklandırmasını görmek paha biçilemez. İki yakayı birbirine bağlayan köprüler arasında en çok dikkat çeken Zincir Köprü’nün tarihi ise birkaç yüzyıl öncesine dayanıyor. Buda’da yaşayan babası hasta olan ve Peşt’de yaşayan Kont fırtınalı havadan dolayı yapılamayan sandal seferleri sebebiyle ölüm döşeğindeki babasını karşıya geçemediği için göremez. Babasının ölümünün ardından Zincir Köprü’yü yaptırır.

budapestede-gezilecek-yerler.webp

Parlamento Binası


Rönesans ve Barok stilde tasarlanan Parlamento Binası şehrin en heybetli yapılarından. Avrupa’nın en eski parlamento binalarından biri olan yapının içinde 12,5 kilometrelik bir merdiven bile bulunuyor. 

Buda Kalesi ve Tarihi Merkez


1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan kale ve çevresinden şehri izleyebilir, hediyelik eşyalar alabilirsin. Bölgenin ana merkezi olan Trinity Meydanı’nın ortasındaki heykel de 1691 veba salgını kurbanlarının anısına yapılmış.

St. Stephan Bazilikası


Yapımı 52 yılda tamamlanan kilise oldukça masif bir yapı. Öyle ki kubbesi 1968’de çöken bazilikanın restorasyonu düzenli aralıklarla devam ediyor.
Hsök Tere: Kahramanlar Meydanı olarak Türkçe’ye geçen Hsök Tere şehri ziyaret eden turistlerin ilk uğrak noktası. Şehir merkezinin ucunda yer alan meydandaki taş sütunun üzerine Hristiyanlığın çift hacının St. Stephan tarafından uykusunda yapıldığına inanılıyor.

Budapeşte Balayı Otelleri


Budapeşte’de bulunan turistik bölgelerden uzaklaşmadan, Tuna Nehri manzaralı unutulmaz bir balayı yaşamak istiyorsan aşağıdaki Budapeşte balayı otellerine göz atabilirsin.

budapeste-gezilecek-yerler.webp

Hotel Clark Budapest


Budavar’da yer alan 5 yıldızlı ve sadece yetişkinlerin kabul edildiği tesis muhteşem manzaralı oda ve restoranıyla romantik çiftlere keyifli bir tatil deneyimi sunuyor.

Hotel Moments


Şehir merkezinde bulunduğu için çiftlerin sıkça tercih ettiği 4 yıldızlı Hotel Moments misafirlerden aldığı olumlu değerlendirmelerle ön plana çıkan balayı otellerinden.
Prestige Hotel: Belvaros’da yer alan 4 yıldızlı otel yenilenmiş tarihi bir binada hizmet veriyor. Jakuzili odaları olan otel St. Stephan Bazilikası’na birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde.

1 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar