Dünyaca Ünlü Karnavallar

1 Ağustos 2023 2dk okuma

Dünyaca Ünlü Karnavallar


Karnavallar dünyanın birçok ülkesinde kutlanır ve her karnavalın kendine özgü gelenek ve görenekleri vardır. İşte dünyanın en ünlü karnavallarından bazıları:

Rio de Janeiro Karnavalı, Brezilya


Rio de Janeiro'daki Karnaval, dünyanın en büyük ve en ünlü karnavallarından biridir. Müzik, dans, geçit törenleri ve ayrıntılı kostümlerle dört günlük bir kutlamadır. Her yıl milyonlarca insan şenliklere katılmak için Rio de Janeiro'ya akın ediyor.

Venedik Karnavalı, İtalya


Venedik Karnavalı, 13. yüzyıla kadar uzanan tarihi ile süslü maskeleri ve kostümleriyle bilinir. Karnaval, Lent'e giden günlerde gerçekleşir ve insanların müzik, dans ve diğer şenlikli etkinliklerin tadını çıkardığı bir zamandır.

Mardi Gras, New Orleans, ABD


Şişman Salı olarak da bilinen Mardi Gras, New Orleans, Louisiana'da kutlanır ve dünyanın en ünlü karnavallarından biridir. İnsanların geçit törenlerinin, müziğin, dansın ve diğer şenlikli etkinliklerin tadını çıkarma zamanını yaşadığı bir etkinliktir.

Oruro Karnavalı, Bolivya


Oruro Karnavalı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndedir ve geleneksel dansları, müziği ve kostümleriyle bilinir. Karnaval, yerli And kültürünün bir kutlamasıdır ve insanların bir araya gelip miraslarını kutlama zamanıdır.

Karnaval Hangi Ülkelerde Var?


Karnaval, dünyanın birçok ülkesinde, özellikle de Katolik gelenekleri güçlü olanlarda kutlanan bir bayram türüdür. Sezon tipik olarak Ocak veya Şubat'ta başlar ve Lent'in başlangıcı olan Kül Çarşambasından önceki gün olan Shrove, Salı günü sona erer. İşte karnavalın kutlandığı ülkelerden bazıları:

Brezilya


Rio de Janeiro'daki Karnaval, renkli geçit törenleri, müzik ve danslarla dünyanın en ünlü ve en büyük Karnavallarından biridir. Salvador'daki Karnaval da iki milyondan fazla insanın katıldığı şenliklerle ünlüdür.

Trinidad ve Tobago


Trinidad ve Tobago'daki Karnaval, canlı müziği, dansı ve özenli kostümleriyle bilinir.

Venedik, İtalya


Venedik Karnavalı, 13. yüzyıldan kalma kostümleriyle meşhurdur.

New Orleans, Louisiana, ABD


New Orleans'taki Mardi Gras geçit törenleri, müzik ve partilerle popüler bir Karnaval kutlamasıdır.

Barranquilla, Kolombiya


Barranquilla'daki Karnaval, Rio de Janeiro'dan sonra dünyanın en büyük ikinci karnavalıdır ve renkli kostümleri yanında şenlikleri ile tanınır. Sokak partileri, maskeli geçit törenleri ve geleneksel müzik kutlamaları ile karnaval sırasında Barranquilla sokakları müzik, dans ve eğlenceyle dolup taşar. Peki karnavallar ne zaman? 

Barranquilla şehri, Kolombiya'nın Karayip kıyısında yer alır ve vatandaşlarına karnavallarını kutlamaları için dört günlük özel bir tatil verilir. Bu dönem içinde tüm şehirde eğlence rüzgarı eser. 

Nice, Fransa


Nice Karnavalı, geçit törenleri ve eşsiz müziği ile tanınan bir kış festivalidir. 

1 Ağustos 2023 2dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı