Erdek’te Denize Girilecek Yerler

Bilet Dükkanı olarak, huzurlu ve sakin bir tatil arayanlar için oldukça ideal olan destinasyonlardan Erdek’te denize girilecek yerleri sizin için derledik. Üstelik, listemizi hazırlarken her plajı listemize eklemekten ziyade, popüler olan ve sıkça tercih edilenleri belirledik.

1 Ağustos 2023 6dk okuma

Erdek, uygun yollu tatil yapmayı bilenlerin tatil denince ilk akla gelen yerlerden biridir. Belek, Kaş, Bodrum, Çeşme veya Alaçatı gibi popüler tatil noktalarından ziyade, 
Marmara Bölgesi’nde bulunan Erdek, Balıkesir’in bir ilçesidir. Hem Çanakkale’ye hem de Bursa’ya eşit uzaklıkta yer alan Erdek, iki şehre de 50’şer kilometre mesafede konumlanır. Denize sıfır pek çok tatil noktası bulunan Erdek aynı zamanda plajlarıyla da ünlüdür.

Bilet Dükkanı olarak, huzurlu ve sakin bir tatil arayanlar için oldukça ideal olan destinasyonlardan Erdek’te denize girilecek yerleri sizin için derledik. Üstelik, listemizi hazırlarken her plajı listemize eklemekten ziyade, popüler olan ve sıkça tercih edilenleri belirledik. Bilet Dükkanı üzerinden satın alacağınız Balıkesir uçak bileti ile konforlu bir yolculuktan sonra Erdek'te denize girebileceğiniz yerleri derledik.

Erdek’te denize girilecek yerler nerelerdir, Erdek’te denize girilir mi veya Erdek’e ulaşım nasıldır gibi pek çok soruya cevap verdiğimiz yazımızda ilk olarak Erdek’in konumu ve ulaşımı hakkında bilgi vereceğiz.

erdekte-denize-girilen-yerler.webp

Erdek’e Nasıl Gidilir?


Marmara Bölgesi’nin en huzur dolu şehirlerinden biri olarak öne çıkan Balıkesir’de konumlanan Erdek, yazımızın başında da belirttiğimiz üzere Bursa ve Çanakkale’ye 50’şer kilometre uzaklıkta konumlanır. Genellikle Marmara ve Ege bölgelerinden yerli turist akınına uğrayan Erdek’e en çok tercih edilen ulaşım türü ise karayolu olsa da İstanbul’dan giden ziyaretçiler için birincil tercih deniz yoludur. 

İstanbul’dan Erdek’e gitmek isteyenler genellikle feribot seferlerini tercih ederler. Marmara’nın çarşaf gibi ve tertemiz suyunun en güzel hallerinden biri için Erdek’i tercih edenler, Yenikapı İDO seferleri ile Erdek’e kolayca ulaşım sağlayabilirler. Üstelik, bu seferler içerisinde arabalı vapur tercihinde bulunarak, uzun yol şoförlüğü yapmadan yalnızca tatil beldesinde araç kullanılabilir.

İşte Bilet Dükkanı olarak sizin için seçtiğimiz, Erdek’te denize girilecek yerler listemiz…

  • Ocaklar Halk Plajı

    Erdek’te denize girilecek plajlar listesinin en önemli tatil noktalarından biri olan Ocaklar Halk Plajı, tüm Balıkesir’de en fazla tercih edilen plajlar arasındadır. 40 metre genişliğe sahip olan bu plaj, 200 metre uzunluğundadır. Ayrıca Ocaklar Halk Plajı ‘Mavi Bayrak’ sahibi, temizliği ile öne çıkan doğal güzelliklerdendir. Bu nedenle de tertemiz kumsalı ve berrak mı berrak suyu ile tatilcilerin favorileri arasındadır. 

    Erdek plajları arasında en sevilenlerden biri olan Ocaklar Halk Plajı, sığ suyu sebebiyle çocuklu aileler tarafından da sıkça tercih edilir. Öte yandan, plajda şemsiye ve şezlong da kiralamak mümkündür.

erdekte-denize-girebileceginiz-yerler.webp

  • Duş, büfe, şezlong, şemsiye, tuvalet, güvenlik şeridi, açık otopark, soyunma kabini, market ve cankurtaran imkanlarının bulunduğu plaja giriş ise tamamen ücretsizdir. Pek tabii şemsiye veya şezlong kiralamak istendiği takdirde cüzi bir meblağ ödenmektedir.

    Son olarak belirtelim ki Ocaklar Halk Plajı, Erdek merkeze yalnızca 7 kilometre uzaklıktadır. Özel aracınızla ya da minibüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Bilet Dükkanı üzerinden yapacağınız araştırma sonrası Balıkesir araç kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

  • Turanköy Plajı

    Erdek’te denize girilecek yerlerden bahsettiğimiz yazımızda listelediğimiz plajlardan bir diğeri de Turanköy Plajı’dır. Suyu adeta bir akvaryum kadar temiz olan bu plaj, sığ ve kademeli olarak derinleşmesi ile çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği noktalar arasındadır.

    Turanköy Plajı’nın girişi de tıpkı Ocaklar Halk Plajı gibi tamamen ücretsizdir. Ancak şezlong veya şemsiye kiralamak istendiği takdirde cüzi miktarlarda ödeme yapılması gerekir. Öte yandan, kampçılar için de ideal bir konumda bulunan Turanköy Plajı’da çadır tatili yapanlara da denk gelmeniz oldukça olasıdır. 

    Biraz önce de bahsettiğimiz üzere şemsiye ve şezlong hizmetinin bulunduğu Turanköy Plajı’nda ayrıca büfe, tuvalet, duş, cankurtaran, market, kamp alanı, soyunma kabini, otopark ve güvenlik şeridi de bulunur. 
    Merkeze nispeten biraz uzak olan Turanköy Plajı, Erdek’e 16 kilometre mesafededir.

erdek.webp

  • Doğanlar Plajı

    Uçsuz bucaksız gibi görünen harika bir ufuk manzarası bulunan Doğanlar Plajı, Erdek’te denize girilecek yerler listemizin bir diğer gezi noktasıdır. Genellikle Erdek’te yaşayan yerel halkın tercih ettiği Doğanlar Plajı, oldukça sakin ve bir o kadar da huzurludur. Duş ve tuvalet imkanlarının bulunduğu plajda herhangi bir işletme bulunmadığı için yiyecek ve içecek alışverişinizi önceden yapmanız gerekmektedir. 

    Son olarak belirtelim ki Doğanlar Plajı, Erkek merkeze 17 kilometre mesafededir.  

  • Erdek Plajı

    Erdek ile bütünleşmiş olan ve aynı adı taşıyan Erdek Plajı, sahil şeridi boyunca yürüyüş yapabilmenize de olanak tanır. Tertemiz denizi ile sıklıkla tercih edilen bir diğer Erdek plajı olan bu sahilde giriş ücretsiz ancak şezlong ya da şemsiye kiralamak istediğiniz takdirde ücrete tabii. Ayrıca Erdek Plajı’nda tuvalet, duş, şemsiye, soyunma kabini, market, büfe, şezlong ve cankurtaran imkanı da bulunuyor.

    Ayrıca belirtelim ki Erdek Plajı, Erdek’in merkezinde bulunduğundan yürüyerek ulaşım sağlanabilir. 

  • Ballıpınar Koyu

    Erdek’te denize girilecek yerler listesinin vazgeçilmez aktörlerinden biri olan Ballıpınar Koyu, kumsal da barındıran, göz alıcı bir doğal güzelliktir. Erdek’in yerlileri bir yana, turistlerce de fazlasıyla tercih edilen Ballıpınar Koyu’na giriş ücretlidir. Bununla birlikte duş, restoran, ücretsiz otopark, soyunma kabini, tuvalet, şemsiye ve şezlong imkanlarını da barındırır. Son olarak belirtelim ki Ballıpınar Koyu, Erdek merkeze yaklaşık olarak 42 kilometre mesafede konumlanır.

erdek-denize-girilecek-yerler.webp

  • Çuğra Plajı

    Erdek’in uyumayan semti olan Çuğra’nın en popüler noktası, aynı adı taşıyan plajıdır. İncecik kumuyla pamuklar üzerinde yürüme hissi veren bu plaj, Kapıdağ manzarası ile de güzelliğine güzellik katar. 

    Çuğra Plajı’na giriş ücretsizdir ancak isterseniz şezlong veya şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca plajda gözetleme kulesi, büfe, deniz güvenlik şeridi, tuvalet, duş, cankurtaran ve soyunma kabini de bulunur. Erdek merkeze ise yalnızca 4 kilometre mesafede konumlanmaktadır. 

  • Çınaraltı Beach

    Erdek’te denize girilecek yerler listesinin olmazsa olmaz plajlarından biri olan Çınaraltı Beach de listenize ekleyebileceğiniz muazzam yerlerden biri. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis olan Çınaraltı Beach’te duş, gözetleme kulesi, cankurtaran, büfe, şemsiye, şezlong, tuvalet, market ve soyunma kabini imkanları bulunuyor. Ancak belirtelim ki bu tesise giriş ücretli. Ayrıca belirtelim ki Çınaraltı Beach de tıpkı Çuğra Plajı gibi Erdek merkeze 4 kilometre mesafede konumlanır. 

  • Büyükova Plajı

    Adeta ziyaretçilerini müdavimi yapan bir plajla daha Erdek’te Denize Girilecek Yerler başlıklı yazımıza devam ediyoruz. Girişin tamamen ücretsiz olduğu Büyükova Plajı, muhteşem bir doğal güzellik desek abartmış olmayız. İçerisinde herhangi bir işletme bulunmayan bu plaj, günübirlik Erdek tatiliniz için dahi oldukça uygun olacaktır.
    Büyükova Plajı, Erdek ilçe merkezine 21 kilometre mesafede konumlanmaktadır.

erdek-2.webp

  • Düzler Halk Plajı

    Çevresi yemyeşil ağaçlarla çevrili güzel mi güzel bir plajla Erdek’te Denize Girilecek Yerler yazımıza devam ediyoruz. Girişin ücretsiz olduğu bu plaja, Erdek merkezden kalkan minibüsler ile ulaşmanız mümkün. Zira oldukça yakın bir konumda bulunuyor.
    İçerisinde duş ve tuvalet imkanı bulunan Düzler Halk Plajı’na, Erdek merkezden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlamak mümkündür.

  • Yaman Beach

    Yaman Beach Otel’in ücretli girişi bulunan bu beach, Erdek’in en çok tercih edilen plajlarından biridir. İçerisinde duş, tuvalet, şemsiye, şezlong, soyunma kabini, büfe ve market bulunan Yaman Beach, Erdek merkeze yalnızca 7 kilometre uzaklıkta bulunur. 
    Erdek’te Denize Girilecek Yerler yazımızın sonuna gelirken, yukarıda bahsettiğimiz yerler dışında Pınar Otel Plajı, Tanaşa, Tatlısu, Narlı Plajı ve Manastır Koyu’nda da denize girilebileceğini hatırlatmak isteriz.

Bilet Dükkanı üzerinden, "Ekimde Denize Girilecek Yerler" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

1 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar