Fransa Gezilecek Yerler

Fransa kruvasanları, Eyfel Kulesi ve arnavut kaldırımlı dar sokakları ile bilinen bir ülke. Ancak turistik noktaların ötesinde, nefes kesici destinasyonlardan oluşan bir hazine burada keşfedilmeyi bekliyor. Unutulmaz bir yolculuğa hazır mısınız? Sizi Fransa'da ziyaret edilecek en iyi yerler arasında bir yolculuğa çıkarırken bize katılın. 

15 Şubat 2024 13dk okuma

Fransa'nın her köşesinin kendine özgü bir karakteri vardır. Engebeli ve açık havada Fransız Alpleri, güneşli ve yavaş tempolu Provence, göz alıcı ve muhteşem Côte d'Azur ve asmalarla kaplı inişli çıkışlı tepelerde hikaye kitabı mezralarının saklandığı pastoral bir bölge olan Alsace... Paris ve Versailles, Fransa'ya ilk gezi için mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Diğer klasik seyahat programları arasında şık sahil beldelerindeki duraklar, masal kaleleri ve görkemli Gotik katedraller yer alır. Fransa için yola çıkacaksanız Bilet Dükkanı üzerinden Paris uçak bileti başta olmak üzere dilediğiniz şehir için uygun fiyatlı uçak bileti alabilir ve konaklama ihtiyacınız için Fransa otelleri seçeneklerine bakabilirsiniz. 

Fransa tarihi, kültürel mirası, doğal güzellikleri ve küresel etkisiyle dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. Ziyaretçiler, ülkenin zengin tarihini ve kültürünü keşfedebilir, çeşitli cazibe merkezlerini gezebilir ve Fransız mutfak ve şaraplarından tadabilir. Bilet Dükkanı olarak hazırladığımız bu Fransa gezi rehberinde ülkede seyahat edebileceğiniz en güzel noktaları sizin için derledik…

Fransa Hakkında


Fransa'da bir ömür boyu tatil geçirebilir ve yine de ülkenin hakkını vermemiş gibi hissedebilirsiniz. Gezegenin en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri olmaya devam ediyor ve neredeyse ezici bir tarihi hazine, hikaye kitabı manzaraları ve kültürel kendine özgü özelliklerle bu konumunu hak ediyor.

Paris'in bereketli cazibesi, ambiyans, bireysellik ve sabit manzaralar açısından gezegendeki herhangi bir şehre yakışan mükemmel bir merkez noktasıdır. Ancak Fransa'nın gerçek güzelliği birçok bakımdan başka yerlerde yatıyor. Burası hayalperestlere ilham veren bir ülke. 

Cote d'Azur'un A listesindeki plajlarının tadını çıkarabilir, Loire Vadisi'nin zamansız yeşilliklerinde uyuyabilir veya Alpler'in anıtsal zirvelerine göz atabilirsiniz. Provence'ın lavanta tarlalarında dolaşın, Lyon'un efsanevi bistrolarında yemek yiyin veya Korsika'nın engebeli cazibesini tadın. Hem kıyı şeridi hem de kırsal bölgelerin kendine has cazip güzellikleri var. Tüm bunların hepsi bir bütün olarak ele alındığında mükemmele yakın bir ziyaretçi paketi sunuyorlar.

fransa-hakkinda.webp

Bu, Fransa'nın kolayca parantez içine alınabileceği anlamına gelmiyor. Marsilya'nın liman kenarındaki karamsar arka sokaklarında yürürken veya Paris'in genişleyen bit pazarlarını araştırırken, Alsas'ın üzüm bağları ve Atlantik'in kum tepelerinin aynı ülkenin parçası olduğunu hatırlamak zor olabilir. Bu çeşitlilik birçok bakımdan Fransa'nın büyüsüdür. 

Sayısız dergi, kitap ve metnin eserlerini Fransız yaşam tarzının zevklerine adamasının nedeni budur. Milli ruhun cesareti ve ışıltısıyla tanınmasının nedeni budur. Ve bu, tarihi harikalar ve doğal güzelliklerle dolu bir dünyada, Fransa'nın hala başka herhangi bir yerden daha fazla turist ilgisini çekmesinin bir nedenidir.

Hemen Fransa uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Fransa'da Hangi Şehirlere Gidilir?


Fransa uçak bileti aldınız ve şimdi sıra hangi şehirleri gezmek istediğinize geldi. Sizin için "Fransa'da hangi şehirlere gidilir?" başlığı altında tüm detaylarıyla bilgiler verdik. İşte size muhteşem bir Fransa tatili yaşatacak rotalarımız...

Aşıklar Şehri Paris  


Fransa'da gezilecek en iyi yerler sıralamasında 1 numarada Paris bulunur. Dünyanın ziyaret edilecek en iyi yeri olan heyecan verici Işık Şehri'nin bu listenin başında yer alması sürpriz değil. Fransa'nın başkenti, Louvre ve Eyfel Kulesi gibi ikonik cazibe merkezleri ve inanılmaz mimarisi ile yıl boyunca turizm merkezidir. Paris'in benzersiz yemek ve alışveriş mekanları ile tek bir seyahatte ziyaret etmeyi umduğunuzdan çok daha fazla müze sunduğunu belirtmeden geçemeyeceğiz.

paris-gezilecek-yerler (1).webp

Muhteşem Mimarisiyle Strazburg


Strazburg Fransa'da gezilecek en iyi yerler sıralamasında 2. sırada bulunur. Alsas bölgesinin başkenti, Fransa-Almanya sınırındaki konumu sayesinde Fransız ve Alman kültürünün mükemmel bir karışımını sunuyor. Buradayken gezginler Strazburg'un Gotik tarzdaki katedralini görmeli, yarı ahşap evleri ve kartpostallara layık su yollarıyla UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Petite France mahallesinde dolaşmalı. 

strazburg.webp

Ayrıca siyasetle ilgilenenler, ziyaretleri sırasında Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi de dahil olmak üzere birçok önemli Avrupa kurumunu gezebiliyor. Ekstra bir cazibe için Aralık ayında Avrupa'nın en eski Noel pazarlarından birini görmeye gelin. Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak uygun fiyatlı Strazburg uçak bileti alabileceğinizi sakın unutmayın. 

Masallar Diyarı Normandiya


Bunun yanında denizin üzerinde bir masal kalesi gibi yükselen Normandiya'daki Mont Saint-Michel, Fransa'nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biridir. Mimarisinde kendine özgü kil tuğlaların öne çıkması nedeniyle La Ville Rose adı verilen Toulouse, tam bir göz şöleni. Sunny Montpellier, eski dünyanın cazibesi ile modaya uygun üniversite yaşam tarzının birleşimiyle parlıyor. Kanallarında tekne turu yapabileceğiniz, yürüyerek butik ve restoranlara ulaşabileceğiniz Küçük Venedik semti Colmar da masalsı bir çizgideymiş gibi görünen rengarenk evleri ile ziyaretçilerini karşılıyor. 

Sanat Meraklılarının Gözdesi Avignon


Fransa'nın en muhteşem sanat ve mimarisinden bazılarını görmek için Avignon'a gidebilirsiniz. İdeal Fransız tatiliniz biraz daha fazla doğa ve biraz daha az şehir içeriyorsa, Fransız Alpleri'ne gidin. Burada, Avrupa'nın en iyi kayak pistlerinden bazılarını ve ayrıca her türlü sanat veya mimari eserle yarışabilecek güzel manzaraları bulacaksınız.

Fransa'nın Tarihi ve Turistik Yerleri Nelerdir?


Fransa'nın en önemli tarihi simge yapılarını keşfetmek, zaman içinde bir yolculuktur. Romalılar tarafından Galya olarak bilinen bu ülkenin sergilenecek yüzlerce yıllık ihtişamı var. Romalıların en büyük miraslarından biri olan Nîmes yakınlarındaki muhteşem Pont du Gard gibi, Fransa'nın pek çok simgesel yapısı da UNESCO tarafından dünya mirasına ait olarak tanınmaktadır. Aslına bakılırsa Fransa'da o kadar çok muhteşem yer var ki, örneğin Versailles ya da Lascaux Mağaraları ve Loire Vadisi'ndeki şatolar - tek bir ziyaret hepsini görme şansınız olmayabilir. Tek cevap ise tekrar tekrar gelmektir. Bu listede ziyaret edilecek en iyi tarihi Fransız yerlerinden bazılarını bulabilirsiniz. 

  • Eyfel Kulesi, Paris
  • Louvre Müzesi, Paris
  • Sacré-Coeur Bazilikası, Paris
  • Père Lachaise Mezarlığı, Paris
  • Notre-Dame de la Garde Bazilikası, Marsilya
  • Pont du Gard, Marsilya yakınında
  • Nîmes Amfitiyatrosu, Marsilya yakınlarında
  • Place de la Bourse, Bordeaux
  • Saint-Michel Bazilikası, Bordeaux
  • Omaha Plajı / Pointe du Hoc, Normandiya
  • Le Suquet, Cannes
  • Mont Saint Michel Manastırı, Le Havre yakınında


Fransa'da Gezilecek 7 Yer


Herkesin birgün mutlaka gezeceğim diyerek hayalini kurduğu Fransa birbirinden güzel gezilecek yerleri ile tüm ziyaretçilerini kendine aşık ediyor.  

Paris


Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre Dame Katedrali, Montmartre, Champs-Élysées gibi birçok ünlü turistik noktaya ev sahipliği yapmaktadır. Bilet Dükkanı kampanyalarından yararlanarak Paris uçak bileti alabilir ve konforlu bir yolculuğun ardından bu büyülü şehri doya doya gezebilirsiniz.

Côte d'Azur


Güney Fransa'da bulunan bu bölge, St. Tropez, Cannes, Nice gibi lüks tatil kasabalarıyla ünlüdür. Mavi denizi ve güneşiyle ünlüdür.

strazburg-ucak-bileti.webp

Provence


Güzel kırları, lavanta tarlaları, şarapları ve küçük köyleriyle ünlü Provence bölgesi, turistler için popüler bir destinasyondur. Ayrıca Arles ve Aix-en-Provence gibi şehirleri de ziyaret edebilirsiniz.

Normandiya


D-Day plajları, Mont Saint-Michel gibi turistik noktalarıyla ünlüdür. Ayrıca Normandiya bölgesindeki etkileyici katedralleri de ziyaret edebilirsiniz.

Bordeaux


Dünyaca ünlü şaraplarıyla tanınan Bordeaux bölgesi, şarap turizmi için mükemmel bir yerdir. Ayrıca şehirdeki tarihi merkezi de keşfedebilirsiniz.

Champagne


Şampanya üretiminin yapıldığı bu bölge, şarap meraklıları için önemli bir destinasyondur. Şampanya üretim tesislerini ziyaret edebilir ve tadım yapabilirsiniz.

Lyon


Fransa'nın ikinci büyük şehri olan Lyon, ünlü mutfağı ve tarihi merkezi ile ünlüdür. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Lyon'un tarihi dokusunu keşfedebilirsiniz.

Paris'te Nereler Gezilmeli?


Paris'in sembolü olan Eyfel Kulesi şehirde mutlaka ziyaret edilmesi gereken ilk noktadır. Kulede şehrin muhteşem manzarasını izlemek bu kentte yapabileceğiniz en iyi şey olacaktır. Ayrıca dünyanın en büyük ve en ünlü sanat müzelerinden biri olan Louvre’da Mona Lisa tablosu gibi pek çok önemli eseri görmelisiniz. Gotik tarzdaki Notre Dame Katedrali de şehrin sembol yerlerinden biridir. Kentin kalbinde akan Seine Nehri, romantik bir gezi planlayanların mekanı olacaktır. Paris'in en ünlü caddesi Şanzelize’de mağazaları, kafeleri ve lüks butikleri gezerek alışveriş yapabilirsiniz. 

fransa-nerelere-gidilir.webp

Tarihi olmasının yanında bir o kadar da gösterişli olan ve ünlü Paris Operası'nın ev sahipliğini yapan Opera Garnier gezi rehberinizde yer alması gereken bir başka yapıdır. Sanatçıların ve bohem yaşam tarzının merkezi olan Montmartre, Sacré-Cœur Bazilikası ve sokak ressamlarıyla ünlüdür. Ayrıca gece hayatı da oldukça canlıdır. Salvador Dalí'nin çalışmalarını keşfedebileceğiniz ve onun hayatına dair daha fazla bilgi edinebileceğiniz bu ilginç müze, sanatseverler için harika bir seçenektir. 

15 Şubat 2024 13dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
42 Yazı

Benzer Yazılar