İstanbul'da Denize Girilecek 7 Plaj

Bilet Dükkanı olarak İstanbul’da denize girilecek 7 plaj listesini hazırlarken, listemizdeki plajların şehrin iki yakasında da bulunmasına özen gösterdik. Zira İstanbul, hem Avrupa hem de Asya kıtasında kıyısı bulunan bir şehir. Ayrıca, bu yazımızdaki listeye, adalarda denize girilecek yerleri eklemedik.

15 Ağustos 2023 6dk okuma

“Dünyanın En Güzel Şehri” unvanına sahip olan İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık ve başkent Ankara’dan sonra ikinci en önemli şehridir. Her yıl on milyonlarca turistin adeta akın ettiği İstanbul’da gezilecek yerler sayısı ise binlerin üzerindedir. Zira gerek doğal güzellikleri gerekse de zengin tarihi ve bir metropol olması sebebiyle İstanbul’da gezilecek yer sayısı oldukça fazladır.

Yılın her döneminde yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlayan İstanbul, Marmara Denizi’nin en güzel noktalarından birindeki kıyı şeridinde İstanbul Boğazı’nı da barındırır. Bununla birlikte, İstanbul’un kuzey sahilleri de Karadeniz’e açılır. Haliyle İstanbulluların yazın denize girmek için başka şehirlere gitmesi gerekmez ve İstanbul’da denize girilecek plajları tatillerinde değerlendirirler. Pek tabii tatil beldelerinde yazlıkları bulunan İstanbullular, yaz aylarında İstanbul’dan uzaklaşırlar. Bu durum da trafik sorununun nispeten çözülmesine olanak tanır.

Bilet Dükkanı olarak İstanbul’da denize girilecek 7 plaj listesini hazırlarken, listemizdeki plajların şehrin iki yakasında da bulunmasına özen gösterdik. Zira İstanbul, hem Avrupa hem de Asya kıtasında kıyısı bulunan bir şehir. Ayrıca, bu yazımızdaki listeye, adalarda denize girilecek yerleri eklemedik. Zira “Adalarda Denize Girilecek Yerler” başlıklı yazımızda, İstanbul’un göz alıcı güzellikteki adalarında denize girilecek yerlerini ayrıca listeledik. Oradan göz atabilirsiniz.

İstanbul'da Yüzmek İçin Nereye Gidilir?

İşte İstanbul’da denize girilecek 7 plaj listemiz…

  1. Rumeli Kavağı

    İstanbul’un yaz aylarında en fazla rağbet gören plajları Rumeli Kavağı’nda bulunur. Altınkum, Elmaskum ve Kadınlar Plajı’nın bulunduğu Rumeli Kavağı, Marmara Denizi’nin en güzel kıyılarındandır. Ayrıca, hafta içi giderseniz çok daha tenha olacağını ve daha rahat bir tatil günü geçireceğinizi de belirtelim. Gerçi bu durum, İstanbul’daki hemen her nokta için geçerli.

    Rumeli Kavağı, plajları dışında balıkçıları ve midyecileriyle de meşhurdur. Bu nedenle deniz, kum ve güneş ile geçen saatlerin ardından Rumeli Kavağı’ndaki balıkçıları tercih edebileceğinizi de belirtelim.

    Rumeli Kavağı’na Nasıl Gidilir?

    İstanbul’un Avrupa Yakası’nda, Sarıyer İlçesi’nde konumlanan Rumeli Kavağı’na ulaşım için özel aracınızı tercih edebileceğiniz gibi, toplu taşıma da kullanabilirsiniz. M2 Hacıosman – Yenikapı metro hattının Hacıosman durağı çıkışında bulunan 25-A numaralı otobüs ya da Sarıyer merkezden hareket eden minibüsler ile Rumeli Kavağı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. 

  2. Poyrazköy

    İstanbul’da denize girilecek 7 plajı derlediğimiz listemizin ikinci sırasında Poyrazköy bulunuyor. Bu sefer Marmara’ya değil, Karadeniz’e açılan kıyısıyla öne çıkan bir sahili ikinci sıraya eklemek istedik. Zira İstanbul’un oldukça sıcak geçen yaz aylarında fazlasıyla rağbet görüyor. Anadolu Kavağı’nın ilerisinde yer alan Poyrazköy, İstanbul Boğazı’nın en tepe noktalarından biri. İki farklı plajın bulunduğu bu konumda, Poyrazköy Plajı veya Poyrazköy Kadınlar Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Ayrıca tazecik balıkların ve mezelerin servis edildiği Poyrazköy balıkçıları da yine deniz keyfiniz ardından yemek molası verebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. 

    Poyrazköy’e Nasıl Gidilir?

    Poyrazköy, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda, Beykoz İlçesi’ne bağlı, şehrin Karadeniz’e açılan kısmında bulunur. Beykoz merkeze yalnızca 4 kilometre mesafede yer alan Poyrazköy’e özel aracınızla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi, Kavacık’tan hareket eden ve Poyrazköy’e kadar giden 135 numaralı otobüsü de kullanarak toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

  3. Kilyos

    İstanbul’da denize girilecek 7 plaj listemize Avrupa Yakası’yla devam ediyoruz. Listemizin üçüncü sırasında bulunan Kilyos, Sarıyer başta olmak üzere İstanbul’un Avrupa Yakası’nda ikamet edenlerce en fazla tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Kilyos, tertemiz sahillerinin yanı sıra gezilecek yerler bakımından zengin olması sebebiyle de çokça tercih ediliyor. 

    Hafta sonlarında sıkça konser etkinliklerinin düzenlendiği Kilyos’ta Baykuş Plajı, Uzunya Beach Kilyos, Tırmata ve Burç plajlarının yanı sıra Solar Beazch Therapy Kilyos da yine tercih edebileceğiniz plaj alternatifleri arsında yer alıyor. 

    Kilyos’a Nasıl Gidilir?

    İstanbul’da denize girilecek 7 plaj listemizin üçüncü sırasında yer alan Kilyos’a toplu taşıma ile gitmek için 151 numaralı otobüs kullanılabileceği gibi özel araçla da ulaşım sağlanabilir. 

  4. Florya

    İstanbulluların fazlaca rağbet gösterdiği plajlardan bir diğeri de Florya Sahili’dir… Genellikle gelir düzeyi orta sınıf ve üstü olan Floryalıların tercih ettiği Florya Plajı, tertemiz sahili ve adım adım derinleşen denizi ile öne çıkar. 
    800 metre uzunluğundaki sahiliyle tatilciler için oldukça ideal bir plaj tatiline olanak tanıyan Florya Sahili’ndeki Menekşe Plajı, Eski Florya Tren İstasyonu’nun tam karşısında konumlanır. Plaj voleybolu imkanı da sunan bu plajda şezlong ve şemsiye kiralama olanağı da bulunuyor.

    Florya’ya Nasıl Gidilir?

    Florya Sahili’ne toplu taşıma ile gitmek oldukça kolaydır. Bunun için Bakırköy’den ve Yenibosna’dan kalkan dolmuşlar kullanılabilir. Girişlerin ücretsiz olduğu plaja isterseniz özel aracınız ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. 

  5. Arnavutköy Yeniköy Sahili

    Avrupa Yakası’yla listemize devam ediyoruz. İstanbul’da denize girilecek plajlar arasında bulunan ve şehrin Karadeniz’e açılan sahillerinden biri olan Arnavutköy Yeniköy Sahili, dalgalı deniz sevenler için oldukça idealdir. Bu noktada Arnavutköy Yeniköy Sahili tercih edilebileceği gibi, yalnızca birkaç kilometre uzaklıktaki Karaburun’da bulunan üç adet plaj da tatilcilerin seçebileceği alternatifler arasında bulunuyor. 

    Arnavutköy’e Nasıl Gidilir?

    Arnavutköy Yeniköy Sahili, İstanbul şehir merkezine, listemizdeki diğer yerlere göre nispeten biraz daha uzakta bulunuyor. Örnek vermek gerekirse, Arnavutköy Yeniköy Sahili ile Taksim Meydanı arası yaklaşık olarak 54 – 55 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu nedenle Arnavutköy Yeniköy Sahili’ne gitmek için özel araç kullanmak gerekiyor. 

  6. Büyükçekmece Albatros Sahili

    İstanbul’da denize girilecek plajlar listemize, Marmara Denizi’ne açılan bir sahil ile devam ediyoruz: Büyükçekmece Albatros Sahili… İstanbullu olan ya da olmayan pek çok tatilcinin de söylediği gibi, Türkiye’nin en narin ve en keyifli suyu Marmara Denizi’dir. Her ne kadar plajlar dışında, bilhassa Sarıyer civarında sahilden direkt denize girmek, dip dalgalara yakalanma riskini barındırsa da plajları adım adım derinleştiği ve denizi nispeten sığ olduğu için tatilcilere oldukça keyifli bir deneyim sunar. Büyükçekmece’deki Albatros Sahili de tertemiz plajı ve denizi ile oldukça keyifli bir alternatiftir.

    Albatros Sahili’ne Nasıl Gidilir?

    İstanbul’un Avrupa Yakası’nda, Büyükçekmece İlçesi’nde konumlanan Albatros Sahili’ne toplu taşıma ile ulaşım oldukça kolaydır. 142-B ya da 76-C numaralı İETT otobüsleri ile Albatros Sahili’ne toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilir. Öte yandan, özel aracıyla Albatros Sahil’e gitmek isteyenler de E-5 ya da TEM otoyollarından birini kullanabilir.

  7. Şile / Ağva

    İstanbul’da denize girilecek 7 plaj listemizin son sırasında Şile ve Ağva var. Biliyoruz ki iki yer de birbirlerinden farklı ancak bir o kadar yakın. Bu nedenle İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki en popüler yaz tatili noktalarından olan Şile ile Ağva’yı tek maddede ele almak istedik. 

    Şile’nin de Ağva’nın da sahilleri, Karadeniz’e açılır. Bu nedenle de denizleri oldukça dalgalıdır. İyi yüzme bilenlerin bu noktaları değerlendirmesi özellikle tavsiyemizdir. Zira bilhassa Şile’nin sahillerinde ani kum kayması oluşabilmektedir. Bu nedenle yüzerken çok açılmamalı ve oldukça dikkatli olunmalıdır. Zira aile büyüklerimizin de söylediği gibi “Denizle şaka olmaz.”

    Şile’ye Nasıl Gidilir?

    Toplu taşıma ile Şile’ye gitmek isteyenler, 139 numaralı otobüsü kullanabilir. Öte yandan, özel aracınızla da Şile’ye ve Ağva’ya rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz. 

İstanbul'da denize girilecek yerler kadar merak edilen bir diğer konu ise mangal yapılabilecek yerler. "İstanbul'da Mangal Yapılacak 5 Yer" sayfamızı ziyaret ederek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

15 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar