İstanbul’un En Güzel Lunaparkları

Günümüzde oldukça gelişen ve nostaljik oyuncakların yanı sıra adrenalin dolu oyuncakları da bünyesine ekleyen lunaparklar, İstanbul’un en eğlence dolu noktalarıdır. İşte İstanbul'da gidebileceğiniz, birbirinden eğlenceli lunaparklar...

5 Ekim 2023 5dk okuma

Lunaparklar, çocukların en çok eğlendiği, büyüklerin ise içindeki çocukla uzun süren güzel bir sohbete daldıkları yerdir. İçinizdeki çocuğu dışarı çıkarmaya yarayan, çılgınca eğlenmeniz için yapılan bu tesisler, günümüzde çok daha havalı yerler olmaya başladı. Zira 1970-80 ve 90’lılar hatırlayacaktır ki eski lunaparklarda bu kadar çok alet yoktu. 

Bilet Dükkanı olarak çocuklu ailelerin birlikte harika vakit geçirmek isteyen ebeveynler, arkadaşlarıyla bol kahkahalı anılar oluşturmak isteyen gençler ya da içindeki çocukla güzel bir buluşma yaşamak isteyen yetişkinler için İstanbul’un en güzel lunaparklarını listeledik.

İstanbul'da Gidebileceğiniz Lunaparklar


Günümüzde oldukça gelişen ve nostaljik oyuncakların yanı sıra adrenalin dolu oyuncakları da bünyesine ekleyen lunaparklar, İstanbul’un en eğlence dolu noktalarıdır. Biz de İstanbul uçak bileti ile gerçekleştirdiğini yolculuk sonrası sevdiklerinizle gidip eğlenebileceğiniz, İstanbul’un en güzel lunaparkları listesini hazırladık. İşte İstanbul’un birbirinden eğlence dolu lunaparkları…

lunapark.webp

  • Bostancı Lunapark

    İstanbul’un en güzel, en sevilen, en bilindik ve en eski lunaparklarından biri olan Bostancı Lunapark, 1983 yılından beri hizmet verir. Günümüzde de özellikle Anadolu Yakası’nda oturan İstanbullular tarafından tercih edilen Bostancı Lunapark, hem gençler hem de yetişkinler için oldukça sevilen eğlence mekanlarından biridir. 

    Şehrin göbeğinde bulunan Bostancı Lunapark, bu sayede ulaşım açısından da oldukça rahattır. Özellikle cumartesi ve pazar günleri yoğun olan Bostancı Lunapark, en eğlenceli zamanlarını da yine hafta sonu yaşar. Öte yandan, bu lunaparktaki tüm oyuncaklar İtalyan yapımı olduğundan, sağlamlığını kanıtlamıştır. 

    Hafta içi 14.00 gibi açıla ve gece 12.30 gibi kapatan Bostancı Lunapark, hafta sonları 11.00’da açılıyor ve gece 12.30’da kapanıyor. En sevilen oyuncakları ise pek tabi ki elektrikli olanlar. Zira korku tüneli, çarpışan arabai ahtapot, g-max, gondol, kamikaze, star life ve nostalji yaşamayı sevenlerin favorisi olan zincir salıncak, Bostancı Lunapark’ın en çok sevilen ve tercih edilen oyuncakları arasında bulunuyor. 

  • Adapark

    İstanbul’un en güzel lunaparkları listemizin bir diğer üyesi olan Adapark, 2003 yılından beri hizmet verir. 480 bin metrekarelik alana yayılı olan ve sadece İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin en büyük lunaparklarından biri olma unvanını elinde tutan Adapark, Bayrampaşa ilçesinde konumlanır.

    Adapark’ta oldukça fazla oyuncak vardır. Öte yandan, açık alanda olduğu kadar kapalı alanda da eğlence noktaları bulunur. Haftanın her günü 08.00 gibi açılan Adapark, gece 12.00’da kapanıyor. En sevilen oyuncakları arasında ise discovery, oldukça devasa boyutlarda olan dönmedolap, gondol ve çarpışan araba bulunuyor. Pek tabii küçük çocuklarınız için atlıkarınca da yine Adapark’ta bulunuyor.

istanbul-lunaparklari.webp

  • Oldukça geniş bir arazi üzerinde konumlanan Adapark’a özel aracınızla gidebileceğiniz gibi; toplu taşıma ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. 
  • Viaport Lunapark

    İstanbul’un en güzel lunaparklarını listelediğimiz yazımızda bir diğer eğlenceli oluşuyla öne çıkan lunapark Viaport Alışveriş Merkezi’ne bağlı olan ve aynı adı taşıyan Viaport Lunapark. Genellikle Anadolu Yakası’nda oturan İstanbulluların ikamet ettiği Viaport Lunapark, İstanbul’un Pendik’te bulunur. 

    Hem yetişkinlerin hem de çocukların gönüllerince eğlenebilecekleri pek çok alternatif oyuncak barındıran Viaport Lunapark, haftanın her günü 11.00 ile 23.00 arasında hizmet verir. Oldukça keyifli zaman geçirilmesine olanak tanıyan Viaport Lunapark’ta en çok rağbet gören oyuncaklar ise ranger, gondol, robocop, rocket, samba balon, trambolin, atlıkarınca ve dönme dolaptır. 

  • Florya Leroz Eğlence Merkezi

    İstanbul’un birbirinden eğlenceli lunapark ve tema parkları listelediğimiz yazımızda sizlere bahsetmek istediğimiz bir diğer yer de Florya Leroz Eğlence Merkezi. İstanbul’un en güzel ve pek tabi ki en eğlenceli lunaparklarından biri olarak bilinen Florya Leroz Eğlence Merkezi, Bakırköy ilçesinin Yeşilköy semtinde konumlanır. 

    Hem çocuklu aileler hem gençler hem de yetişkinler için oldukça eğlenceli vakit geçirilecek bir alan olan Florya Leroz Eğlence Merkezi’nde en sevilen oyuncaklar ise şu şekilde: Hız treni, çarpışan araba, crazy dance, kamikaze, mini gondol, yetişkin gondolu, mini ve yetişkinler için olan iki farklı dönme dolap, kamikaze ve atlıkarınca. 

  • Vialand Tema Park (İstanbul)

    İstanbul’un en güzel lunaparkları yazımızın en meşhur parkı Vialand Tema Park’tır. Uluslararası bir üne kavuşmuş olan Vialand Tema Park, İsfanbul Tema Park ismiyle de bilinir.

istanbuldaki-lunaparklar.webp

  • Eğlenceli vakit geçirilecek bir lunapark arayanlar için oldukça kompleks ve heyecan dolu bir yer olan Vialand Tema Park, özellikle çocukların da gitmekten en keyif aldığı oyun alanlarından biridir. 

    600 bin metrekarelik, oldukça devasa bir alana yayılı olan Vialand Tema Park, İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Eyüpsultan’da bulunur. İstanbul gezilecek yerler listesinde de kendine mutlaka yer bulan Vialand Tema Parkı, dünyanın en büyük 10 tema parkından biridir. 

    Vialand’ın içinde oldukça fazla oyuncak bulunur. Bunların pek çoğu ise elektrikle çalışanlardır. Bu tema parkında mutlaka denenmesi gereken oyuncaklar ise kesinlikle heyecanı iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayacak olan Nefeskesen, Adalet Kulesi ve 360’tır. Nefes kesen, dünyanın en yüksek hızdaki 4.hız trenidir. Adalet Kulesi ise 50 metre yükseklikten ani düşüşleriyle meşhurdur. 360’a gelirsek… Bir pervane kanadında 360 derece döndürdüğünü söylesek? Oldukça heyecanlı değil mi?

  • Kavaklı Lunaparkı

    En eğlenceli İstanbul lunaparkları yazımızın bir diğer değerli üyesi Kavaklı Lunaparkı. Her yaştan insanın gönlünce eğlenebileceği bir eğlence merkezi olan bu lunapark, Küçükçekmece’de bulunuyor. 

    Discovery, kamikaze, crazy dance, balerin, gondol, elma kurdu, çarpışan araba, dönme dolap, kara tren, konvoy, atlı karınca, kano, balon, zıpzıp, helikopter, konvoy, küçük uçak, tren, trambolin, küçük dönme dolap ve daha birçok eğlence dolu oyuncak bulunan Kavaklı Lunaparkı, özellikle de hafta sonu ailece harika vakit geçirebileceğiniz bir lunaparktır.

istanbul-lunapark.webp

  • Bakırköy Lunapark

    İstanbul’un en güzel lunaparkları yazımızın son başlığında Bakırköy Lunapark bulunuyor. Ulaşım açısından oldukça kolay bir lokasyonda bulunan Bakırköy Lunapark’a özel araçla gidebileceğiniz gibi, metrobüs ile de İncirli durağında indikten sonra yalnızca 2 dakika boyunca yürüyerek varabilirsiniz. 

    Avrupa Yakası’nda ikamet eden İstanbulluların en çok tercih ettiği eğlence merkezlerinden biri olan Bakırköy Lunapark, en yoğun zamanlarını cumartesi günleri yaşar. Zira bu lunapark aynı zamanda Bakırköy Sosyete Pazarı’nın da başlangıç noktasında bulunuyor. 

Yukarıda belirttiğimiz lunaparklar dışında, alışveriş merkezlerinin içerisinde bulunan mini lunaparklar da vardır. Bu noktada İstinyepark AVM, Moipark, Akmerkez ve Cevahir AVM başta olmak üzere hemen her alışveriş merkezinde mini eğlence merkezleri ve küçük lunapark oyuncaklarını bulabilirsiniz. Bilet Dükkanı olarak eğlence dolu bir lunapark deneyimi dileriz.

Bilet Dükkanı üzerinden, "İstanbul'da Denize Girilecek 7 Plaj" ve "Batum'a Gitmek İçin 5 Neden" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

5 Ekim 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
66 Yazı

Benzer Yazılar