İşte Berlin'e Gitmek İçin 5 Sebep

‘Berlin, Avrupa’nın en iyi seyahat rotasıdır’ dersek abartmış olmayız. Tüm beklentileri karşılayan gürültülü metropol, harika bir gece hayatına, muhteşem yemeklere, zengin bir tarihe, dünyaca ünlü birasına ve dünyanın en dikkat çekici turistik mekanlarına sahiptir. Henüz Berlin'e gitmediyseniz, onu bir sonraki gidilecek yerler listenizde en başa iliştirebilirsiniz. Almanya'nın başkentine yapacağınız yolculuğa henüz karar vermediyseniz size Berlin’e gitmek için sebepleri sıralayacağız…

25 Ekim 2023 7dk okuma

İnsanların sık sık şu soruyu sorduğunu duyuyoruz: ‘Berlin ziyaret etmeye değer mi?’ Tabii ki bu şehrin kesinlikle ziyaret etmeye değer olduğunu düşünüyoruz. Her türden ziyaretçiye sunabileceği çeşitli aktiviteleri ile büyüleyici bir şehir. 

Berlin'i ziyaret etmek için tonlarca neden var. Ama bu yazımızda karar vermenizi kolaylaştıracak sebepleri anlatacağız. 

Neden Berlin'i Gezmeliyim? 


Berlin'i sırf tarihi için bile ziyaret etmeye değer. Ancak şehirde bundan çok daha fazlası var. Belki Berlin'i ziyaret etme nedenlerimizin tümü sizde yankı uyandırmayacaktır, ancak bahse gireriz ki en azından birkaçı sizi Berlin'e gitmeye teşvik edecektir. İşte bunlardan ilki müzeler. Eğer bir müze tutkunuysanız Berlin'e mutlaka uğramalısınız! Şehrin çeşitli yerlerinde muhteşem mücevher değerinde müzeler bulacaksınız.
İkinci sebebimiz ise tarih. Hala canlı hafızalarda yer edinen önemli tarihe sahip Berlin’de şehrin dört bir yanına yayılmış geçmişin izlerine rastalayacaksınız. 

Geçmişindeki çalkantılı zamanlara rağmen insanları bu konuda eğitmeyi amaçlıyor ve bunun izlerini her köşede bulabilirsiniz. Üçüncü sebep ise şehrin mimarisi. Berlin harika bir mimari karışıma sahiptir. Eski ve yeni mimarinin muhteşem karışımını bu kentte birebir olarak gözlemleyebileceksiniz. 

berlinde-gezmek.webp

Belki de en önemli sebeplerden biri de Berlin’in diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz sayılması. Şehre ilk geldiğinizde her şeyin ne kadar ucuz olduğunu görünce hayrete düşeceksiniz. Bir başkent için yiyecek ve hediyelik eşya gibi şeylerin fiyatları oldukça makul. Bunun yanında ulaşım ve konaklamaya da ödeyeceğiniz rakamlar sizi memnun edecektir. Bu yüzden bütçenizi zorlayacak bir destinasyon değil! Berlin'i ziyaret etmek iki şehri ziyaret etmek gibidir. Eski şehir tam bir Avrupa havasına sahipken, yeniden inşa edilen şehir hareketli ve modern bir havaya sahiptir. 

Peki Berlin şimdi kalbinizi çalmayı başardı mı? Cevabınız evet ise Berlin Uçak bileti, Berlin otelleri, araç kiralama seçenekleri için Bilet Dükkanı sitesimizden planlama yapmanıza yardımcı olacak her şeye ulaşabilirsiniz.

Berlin Hakkında


Berlin, Almanya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Dünyanın olmasa da Avrupa'nın en yaratıcı ve çağdaş şehirlerinden biri olarak biliniyor. Doğu Almanya ile Batı Almanya'nın birleşmesinden sonra Berlin de 1990'da birleşmiştir. Tarihi boyunca birçok önemli olaya tanıklık etmiştir. Ağzına kadar tarihle dolu bu kent kültürel ve sanatsal açıdan sizi tatmin edecektir. Ünlü müzeleri, sanat galerileri, tiyatroları ve müzik sahneleriyle tanınır. Ayrıca Berlin Duvarı'nın yanı sıra Reichstag, Brandenburg Kapısı, Checkpoint Charlie gibi tarihi ve sembolik yapılarıyla da ünlüdür.

Sonuç olarak, Berlin tarihi, kültürel ve sanatsal zenginlikleri, gençlik ve dinamizmi, çeşitli yemek seçenekleri ve eğlenceli gece hayatıyla gezilecek ve keşfedilecek bir şehirdir.

berlin.webp

Almanya Turist Vizesi Nasıl Alınır?


Her yıl binlerce kişi tarafından kültürel geziler ya da iş seyahatleri için ziyaret edilen Almanya’ya gidebilmek için öncelikle vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Ancak Hususi (Yeşil) Pasaport, hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan kişiler, Almanya turist vizesi başvuru sürecine girmeden Almanya’ya seyahat edebilirler. 

Almanya ziyaret vizesi ve Almanya turist vizesi en çok karıştırılan vize türleridir. Bu sebeple seyahat amacını belirlemede yapılacak bir yanlış vize başvurusunun reddi ile sonuçlanabilir. Bu vize 90 günden az Schengen vizesi kategorisi altında yer alır ve Almanya’da 90 güne kadar konaklama imkanı sağlar. Ancak bu 90 gün boyunca Almanya’da kalabileceğiniz anlamına gelmiyor. Vize başvurunuzda Almanya’ya hangi amaçla seyahat ettiğinizi ve ne kadar süre kalmak istediğinizi belirtmeniz gerekli. 

Almanya seyahatinizin dönüş tarihi sonrası en az 3 ay geçerli olacak pasaportunuzun olması gerekmektedir. Bunun yanında 2 adet biometrik fotoğraf, kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı gibi ek gelir belgeleri, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, nüfus cüzdanı ön ve arka yüz fotokopisi, Almanya Schengen vizesi başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak bileti ön rezervasyonları, güncel banka hesap çıktısı, ücretli çalışanlar için son 3 ayın maaş bordrosu, serbest meslek sahipleri için Noter onaylı iş sözleşmesini hazır bulundurmalısınız. Evraklar eksiksiz ve doğru olarak hazırlandığı takdirde vizeniz ortalama 4 hafta içerisinde tamamlanmaktadır.  

berlin-sehir-rehberi.webp

Berlin'de Gezilecek 3 Müze


Dünyanın en etkili sanat hareketlerinden bazılarının doğum yeri olan Berlin, müzeler söz konusu olduğunda da bir o kadar iddialı. Güzel sanat koleksiyonlarından gösterişli saraylara kadar Berlin'in en iyi müzeleri, şehrin tarihine ve çağdaş kültürüne zengin bir giriş kapısı sunuyor. Şehir 150'den fazla müzesiyle tam bir kültür hazinesi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak size en etkileyici 3 Berlin müzesini anlatacağız. 

Banksy

Banksy gibi önde gelen grafiti sanatçılarının eserleri müzayedede yüzbinlerce dolara satılırken, artık bu sanat formuna adanmış bir müzenin olması hiç de şaşırtıcı değil. 2017 yılında açılan Almanya'nın ilk sokak sanatı müzesi Urban Nation Museum for Urban Contemporary Art sokakları grafiti duvar resimleriyle dolu olan Schöneberg'in sıra dışı bir bölgesinde, dönüştürülmüş bir binada alıyor. Müzenin cephesi sürekli değişen sanat eserlerinin tuvalidir. İçeride, modern, üç katlı alan açık ve havadar olup, yüksek tavanlara ve köklü ve acemi sanatçıların eserlerinin sergilendiği çeşitli alanlara sahiptir.

Berlin Yahudi Müzesi


Berlin Yahudi Müzesi, koleksiyonuyla olduğu kadar mimarisiyle de tanınıyor. Ziyaretçiler simge yapı olan barok saraydan içeri giriyor ve bir merdiveni takip ederek tamamen kafa karıştırıcı açılı bir duvardan yeni bir yapıya geçiyor. Rotalar, beş dramatik beton duvarlı farklı alanlara çıkıyor. Bunlardan en ünlüsü İsrailli sanatçı Menashe Kadishman'ın Shalekhet (Düşen Yapraklar) enstalasyonudur. Burada ziyaretçiler, tamamen sessizlik içinde yapılan, rahatsız edici bir egzersiz olan, açık ağızlarla oyulmuş demir yüzlerle yüksek bir zemin üzerinde yürürler.

yahudi-muzesi.webp

Bergama Müzesi


Bergama Müzesi, sanata ve arkeolojiye adanmış beş tarihi kurumuyla UNESCO Dünya Mirası listesindedir. 20 yıl boyunca inşa edilen ve 1930'da açılan devasa müze, Roma, Yunanistan ve Orta Doğu'dan bazıları 6.000 yıl öncesine ait antik hazinelerle doludur. Bu müze Berlin'in en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Dolayısıyla büyük olmasına rağmen sıra beklemeniz gerekir.

Berlin'de Gezilecek 3 Tarihi Yer


Berlin'i ziyarete gelen herkesin mutlaka görmesi gereken Berlin'de tarihi yerler şu şekildedir: 

Berlin Duvarı Anıtı


Belin’de yakın tarihe şahitlik etmek isteyenlerin ilk adresi tabii ki Berlin Duvarı Anıtı’dır. Bu ücretsiz iç/dış mekan müzesi ve anıtı, Berlin Duvarı'nın neredeyse bir gecede nasıl ortaya çıktığını, eski Doğu Almanya eyaletinde yaşamın nasıl olduğunu ve insanların aileleriyle yeniden bir araya gelmek için yaptıkları kahramanca (ve yürek burkan) girişimleri öğrenmek için en iyi yerdir. Burada bariyerin her iki tarafında hikayeleri detaylandıran fotoğraflar ve tabelaların yer aldığı bir açık hava sergisi göreceksiniz. Ayrıca orijinal sınır duvarının korunmuş bir parçası ve bir gözetleme kulesinin yanısıra şehrin bölünmesini çevreleyen siyasi ve tarihi olayları anlatan sergilerin yer aldığı kapalı bir ziyaretçi merkezi de bulunmaktadır. 

Brandenburg Kapısı


Brandenburg Kapısı, Berlin'in kültürel ve tarihi haritasında çok önemli bir yerde bulunur. Bu güzel zafer takı Almanya'nın son derece zengin tarihinin bir sembolü olarak kabul edilir. Orijinal surların bir parçası değil de bölgeleri ayırmak için kurulduğuna inanılıyor. Her ne kadar barışın sembolü olarak inşa edilmiş olsa da Almanya hâlâ ayrıyken her iki taraftaki halk için bir geçiş kapısı olmuştur. Geçmişte Almanya'nın doğu ve batı olarak ayrılmasının önemli bir sembolü iken, bugün tarihsel önemi nedeniyle birleşmenin güçlü bir simgesidir.

Brandenburg.webp

Holokost Anıtı


Holokost Anıtı ise temelde Hitler'in Almanya'daki hükümdarlığı sırasında hayatını kaybeden 6 milyon insana adanmış bir sitedir.  Brandenburger tor ile Potsdamer Platz arasındaki devasa alan, Yahudilerin yaşamak zorunda kaldığı baskıcı ve işkence dolu dönemleri yansıtan gri beton mezarlarla kaplı. Buraya gittiğinizde ilk göze çarpan şey buranın minimalizmi olacak. Bu site, Almanya için korkunç bir dönemin anısı olarak büyük önem taşıyor.

Berlin'de Kalınacak Yerler


Mitte, Berlin'in "şehir merkezi" bölgesi olarak hizmet veriyor. Burası şehrin butikler, barlar ve restoranlarla dolu hareketli ve turistik bir bölgesidir. Berlin'de nerede kalacağınıza karar verirken seçebileceğiniz en iyi bölge burasıdır. Bu bölge aynı zamanda dünya standartlarında pek çok müzeye de ev sahipliği yapıyor. Merkezi konumdaki bir otel için Casa Camper Berlin’i seçebilirsiniz. U Bahn istasyonuna birkaç metre uzaklıkta, Aleksander Platz'a ve müze adasına yürüme mesafesinde yer alan bu modern odalara sahip konforlu otel kalmaya değer olarak görülebilir. 

Eğer bir butik otel peşindeyseniz The Circus Hotel tam size göre. Burası hoş ve ilginç bir dekora sahip odaları ile ön plana çıkar. 
Berlin'in en ikonik turistik mekanlarından bazılarını görmek istiyorsanız Potsdamer Platz bölgesi, Berlin'de kalmak için harika bir yerdir. Lüks bir konaklama için Grand Hyatt Berlin’i seçebilirsiniz. Bu beş yıldızlı otel, temiz, konforlu ve klimalı özel odalar sunmaktadır. Muhteşem şehir manzaralı kapalı havuzunda da Belirn’in keyfini çıkarabilirsiniz. Bütçe dostu bir konaklama arayanlar ise Alper Otel’de kalabilirler. Bu aydınlık ve modern otel, merkezi bir konuma sahiptir ve açık büfe kahvaltı sunmaktadır. Ancak daha fazla Berlin otelleri seçeneğini Bilet Dükkanı internet sitesinden kolayca bulabilirsiniz. 

25 Ekim 2023 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar