İzmir’de Tekneyle Gidebileceğiniz 5 Koy

Yıl içerisinde en fazla tatilin gerçekleştiği dönem olan yaz, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizden çıkmadan tatil yapılabilecek sayısız noktaya sahip olmanın avantajını yaşadığımız dönemdir. Rafting, dalış, yüzme, trekking, yamaç paraşütü ve daha pek çok ekstrem sporu yapabileceğiniz Türkiye’nin yaz tatilinde en sık tercih edilen noktası ise Ege ve Akdeniz bölgeleridir. Biz de Bilet Dükkanı olarak İzmir’de Tekneyle Gidebileceğiniz 5 Koy yazımızı oluştururken, mükemmel bir tatil geçirmeniz için minik ipuçları da vermeyi ihmal etmedik.

16 Ağustos 2023 5dk okuma

Yaz tatilini tekne turunda geçirmek isteyenler toplansın! Ege’nin İncisi İzmir’in birbirinden güzel 5 koyunu sizin için derledik. Üstelik, bu koyların her birine tekneyle gidebilirsiniz…

Yıl içerisinde en fazla tatilin gerçekleştiği dönem olan yaz, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizden çıkmadan tatil yapılabilecek sayısız noktaya sahip olmanın avantajını yaşadığımız dönemdir. Rafting, dalış, yüzme, trekking, yamaç paraşütü ve daha pek çok ekstrem sporu yapabileceğiniz Türkiye’nin yaz tatilinde en sık tercih edilen noktası ise Ege ve Akdeniz bölgeleridir. Biz de Bilet Dükkanı olarak İzmir’de Tekneyle Gidebileceğiniz 5 Koy yazımızı oluştururken, mükemmel bir tatil geçirmeniz için minik ipuçları da vermeyi ihmal etmedik.

İzmir tatilinizi dolu dolu geçirmek için bir seyahat rotasına ihtiyaç duyarsanız, "Ege'nin İncisi İzmir'de Gezilecek Yerler" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Tekne Turu mu, Tekne Kiralama mı?


Yaz tatilinizi teknede geçirmek isteyebilirsiniz. Bu noktada iki farklı seçeneğiniz vardır. Tekne turları ya da tekne kiralama… Tekne turları genellikle günübirliktir. Öte yandan da belirledikleri standart rotaların dışına pek fazla çıkmazlar. Ancak tekne kiraladığınız zaman rotanızı kendiniz belirleyebilirsiniz ve dilediğiniz kadar teknede kalabilir, istediğiniz her koya gidebilirsiniz. 

İzmir’de Gezilecek Yerler


İzmir’de tekneyle gidebileceğiniz 5 koydan oluşan lisemize geçmeden evvel, İzmir’de gezilecek yerler hakkında da kısa bir bilgilendirme yapmak istiyoruz…
Tatil için İzmir’i tercih edecekseniz ilk olarak İzmir Saat Kulesi’ne uğramanızı tavsiye ederiz. İzmir’in sembollerinin başında gelen İzmir Saat Kulesi’nin yanı sıra, Tarihi Asansör Binası’na çıkıp, muazzam İzmir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

İzmir’e kadar gitmişken Kemeraltı Çarşısı’na mutlaka uğramalı ve İzmir’e özgü yöresel ürünler ile hediyelik eşyalardan oluşan keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca Konak Meydanı’nda gezebilir, Kordon boyunca yürüyüş yapabilir ve Smyrna Antik Kenti ile Efes Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. Pek tabii Efes Müzesi’ni de gezmeyi ve asırlar öncesinden günümüze taşınmış tarihi eserleri görmeyi ihmal etmeyiniz.

İzmir’de gezilecek yerlerden bir diğeri olan Kızlarağası Hanı’nda damak çatlatan lezzetiyle meşhur Türk kahvesinden içebilir ve pek tabii Hisar Camii’nin etkileyici atmosferine şahit olabilirsiniz.

İzmir’de gezilecek yerler kısmı için daha pek çok yerden bahsedebiliriz ancak artık Bilet Dükkanı olarak sizin için seçtiğimiz İzmir’de tekneyle gidebileceğiniz 5 koy listemize geçelim.

  1. Akvaryum Koyu

    İzmir’in en güzel koylarından bahsediyorsak ilk sıraya Akvaryum Koyu’nu koymak zorundayız. İsminin hakkını verircesine berrak, tıpkı bir akvaryum kadar temiz olan bu koy, pırıl pırıl deniziyle ilk tercihiniz olmalıdır. 

    İzmir’in Dikili isimli ilçesinde konumlanan Akvaryum Koyu, son zamanların en popüler tatil noktalarından biri olan Kalem Adası’na da bir hayli yakında konumlandığından, koydan sonra buraya da demirleyebilirsiniz. 

  2. Mimoza Koyu

    İzmir’de tekneyle gidebileceğiniz 5 koy listemize Mimoza Koyu ile devam ediyoruz… İzmir’in Karaburun isimli ilçesinde konumlanan Mimoza Koyu, şehrin en güzel koylarından biri olarak bilinir. Çakıl taşlarından oluşan bir sahile sahip olan Mimoza Koyu, sakin bir koy arayışında olanların mutlaka tercih etmesi gereken noktalara arasında yer alıyor. Dalgasız bir deniz ve rüzgarsız bir güneşlenme isteyenlerin koy listesine ilk sırasına eklemesi gereken yerlerden. 

  3. Delikli Koy

    Şimdi de İzmir’de tekneyle gidebileceğiniz 5 koy listemize dünyaca meşhur Delikli Koy ile devam ediyoruz. Dünyaca meşhur diyoruz çünkü dalış meraklılarının Ege’de dalış yapılacak noktalar arasında en sık tercih ettiği nokta Delikli Koy’dur. Dalış, yüzme, tekneyle gezinti ve sahilinde güneşlenme imkanları sunan Delikli Koy, adını ise kayalıklarındaki ters “U” şeklindeki delikten alır. Ayrıca belirtelim ki pırıl pırıl suyunda eşsiz bir doğal güzellik içerisinde denize girme deneyimi sunan Delikli Koy, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlıdır. 

  4. Pisa Koyu

    Yıllık izninizi en güzel şekilde geçirebileceğiniz tatil alternatiflerinden biri olan tekne kiralama ile İzmir’in birbirinden ihtişamlı koylarını keşfederken Pisa Koyu’nu mutlaka listenize eklemelisiniz. Sessiz ve sakin olmasının yanı sıra masmavi deniziyle adeta ihtişamlı bir güzelliğe sahip olan Pisa Koyu, en yakın işletmeye 5 kilometre mesafede yer aldığından, doğayla iç içe vakit geçirmenize de olanak sağlayacaktır. 

    Kendine ait plajı bulunan Pisa Koyu, Çeşme ilçesi sınırlarında yer alır. Öte yandan Pisa Koyu, sörf ve kamp imkanı da sunan koylardan biridir. Bu nedenle tekne turunuzun yanı sıra dilerseniz burada kamp da yapabileceğinizi unutmayın. 

  5. Sazlıca Koyu

    İzmir’de tekneyle gezebileceğiniz 5 koy listemizin sonuncu sırasında, güzelliğiyle adeta kendine hayran bırakan Sazlıca Koyu bulunuyor. Foça ilçesine bağlı olan Sazlıca Koyu, teknenizle gidebileceğiniz gibi, kamp yapmaya da olanak tanıyor.

    Eski Foça ile yeni Foça arasında konumlanan Sazlıca Koyu, karayolu üzerinden de kolay ulaşımıyla öne çıkıyor. Ayrıca mavinin en güzel tonuna sahip İzmir koylarından biri olan Sazlıca Koyu, Delikli Koy ile Akvaryum Koyu’ndan sonra İzmir’in en meşhur koylarından biri.

  6. Bonus: Ayıbalığı Koyu

    İzmir koylarından bahsediyorken bir de bonus olarak Ayıbalığı Koyu’nu eklemesek olmazdı. Buradan bahsetmeden önce ufak bir uyarı geçelim. Ayıbalığı Koyu’nun suyu oldukça soğuktur. Serin suyu sevenlerdenseniz, mutlaka bu koya da teknenizle uğramalısınız. Deniz ısısı açısından düşünülecek olursa, tatil rotanıza Ayıbalığı Koyu’nu ekleyecekseniz ağustos ortasından eylül sonuna kadarki süreci tercih edebilirsiniz. Suyu geç ısınan ancak doğal güzelliğiyle adeta kendine hayran bırakan Ayıbalığı Koyu, mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerden biri.

    Mordoğan ilçesine bağlı olan Ayıbalığı Koyu, İzmir’de tekneyle gidebileceğiniz koylar arasında bulunmakla birlikte, sakin sahiliyle de huzur dolu anlar yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

İzmir’de tekneyle gidebileceğiniz birbirinden güzel 5 adet koyu listelediğimiz yazımızın burada sonuna geliyoruz. Ancak İzmir’de gezilecek koyların bitmeyeceğini de eklemek istiyoruz. Ilıca Koyu ve Dolungaz Koyu’na da tekne ile gidebilir ve harika zaman geçirebilirsiniz. Öte yandan, İzmir’in her biri bir diğerinden daha güzel olan plajları da bir o kadar görülmeye değer. Ege Bölgesi'nde keyifli bir tatil planı yapıyor ve nereye gideceğinize karar veremiyorsanız, "Ege'de Gezilecek Yerler" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Ayrıca Bodrum'da da muhteşem bir tekne turu planı yaparak birbirinden güzel koyları gezme imkanı yakalayabilirsiniz.. "Bodrum'da Tekne Turları Hangi Koylara Gidiyor?" başlıklı yazımızı inceleyerek, detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

16 Ağustos 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar