Paris'te Gezilecek Yerler

Kendinizi romantik bir film sahnesinde gibi hissetmeye, kültürel ve tarihi yapılarını doya doya gezmeye ve yorgunluğunuzu alacak bir kruvasan+kahve ikilisine siz hazırsanız, Paris de hazır! Tüm dünyanın gözdesi, her yıl milyonlarca ziyaretçi alan bu şehir için size harika bir Paris'te gezilecek yerler listesi hazırladık. 

16 Ocak 2024 10dk okuma

Bu yazıyı yazarken nereden başlasak bilemedik. Uğruna şarkı ve şiirlerin yazıldığı, filmlerin çekildiği, romanlara konu olan bu şehir romantizm denince şüphesiz ilk akla gelen yer: Paris! İmkanı olan herkesin hayatında en az bir kere görmesi gereken, romantizm ve aşkın şehri Paris, gezilecek yerleriyle de dolu dolu bir tatilin vazgeçilmez adresidir! 

Paris hakkında her şeyi öğreneceğiniz bu yazımızdan sonra hemen Bilet Dükkanı web sitesi veya mobil uygulamasını ziyaret edin, birbirinden avantajlı kampanyalardan yararlanarak Paris uçak bileti başta olmak üzere tüm seyahat ihtiyaçlarınızı tek yerden planlayın. Size tavsiyemiz bu şehri doya doya yaşamak istiyorsanız en güzel Paris otelleri için rezervasyon yapmayı unutmayın. Çünkü tüm gün bu büyülü şehri gezdikten sonra uyumadan önce pencereden göreceğiniz eşsiz bir manzara tatilinizi eksiksiz hale getirebilir. 

Fransa Vizesi İçin Gerekenler


Yeşil pasaport sahipleri Fransa’ya girişlerinde vizeden muafken bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşları Schengen vizesine tabidir. Fransa vizesi için gerekenler şunlardır:

  • Başvuru formu,
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve varsa tüm eski pasaportların fotokopisi,
  • 2 adet biometrik fotoğraf,
  • Otel ve uçak rezervasyonları,
  • Seyahat sağlık sigortası,
  • Kimlik fotokopisi,

fransa-vizesi.webp

  • Aile ve arkadaş ziyaretleri için tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Son 3 aylık banka hesap dökümleri,
  • Tapular, araba ruhsatı vb.,
  • Öğrenciler için okuldan alınmış ıslak imzalı öğrenci belgesi,
  • Emekliler için e-devletten alınmış hizmet dökümü,
  • Çalışan SGKlılar için kurumdan alınmış belge,
  • Vize talep dilekçesi.

Paris’e Hangi Ayda Gidilir?


Paris’e hangi ayda gidilir sorusunun cevabı kişisel tercihlere göre değişse de, gerçek Paris gurmeleri bilir ki şehrin en güzel zamanı kesinlikle kış ayları! Son yıllarda Ocak – Şubat aylarında şehirde ciddi bir soğuk hava ya da kar yağışı görülmedi, unutma ki dünyanın en turistik şehrindesin.

parise-hangi-mevsim-gidilir.webp

Zaten kirli olmaya oldukça meyilli olan bu şehri yaz sıcağında gezmenin yoğun turist sayısıyla birleşince ne kadar daha zorlaşabileceğinin farkındasındır. Yaz mevsimini çok seviyorsan tabii ki yazın da gidebilirsin, ama Paris sokaklarının ruhunu yakalamak için turist sayısının en az olduğu kış ayları seni daha “Parisien” hissettirecek. Üstelik bu dönemde uçak biletleri daha ucuz. Sonbahar ayları da romantik okurlarımız için şehrin en iyi zamanı.

Paris’te Hangi Müzeler Gezilmeli?


Floransa’da Uffizi, Madrid’de Prado, St. Petersburg’da Ermitaj ve New York’ta Metropolitan Modern Art derken bu iddialı müzeler arasında kendini sıyırarak ön sıralara geçen bir müze var, o da şehrin kalbinde, 1. Bölgedeki Louvre Müzesi. Duymayan yoktur, üstün körü gezmek için bile yarım gününü ayırman gereken Louvre dünyanın en iyi sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Bu müzeyi bu kadar popüler kılan ise, aslında düşünülenden çok daha küçük olan Mona Lisa tablosu.

louvre-muzesi-paris.webp

Eski tren istasyonu binası günümüzde yerini Orsay Müzesi’ne bıraktı. Monet, Renoir ve Van Gogh gibi önemli sanatçıların tablolarının sergilendiği, nehrin yanıbaşındaki müzede 1800lü yılların en önemli heykellerini de inceleyebilirsin. Çağdaş mimariye ilgisi olanların, 20. Yüzyılın en önemli yapılarından olan Pompidou Merkezi’ni gezmesini öneririz. Ayrıca şehir merkezinin biraz dışında, batıda yer alan Louis Vouitton Foundation koleksiyonlarıyla olduğu kadar dış cephesiyle de büyülüyor.

Hemen Paris uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

Paris’te Yapılacaklar Listesi


Paris'te ne yapılır diye bir arayışınız varsa işte sizi Paris'e hayran bırakacak liste:  
 

  • Champ- Élysées’de boylu boyunca yürü,
  • Lüksemburg Bahçelerinde şezlonglarda uzanarak şehrin tadını çıkar,
  • Boulangerielerde tatlı turuna çık,
  • Montmartre sokaklarında kaybol,
  • Sacre du Coeur merdivenlerinde manzarayı seyret,
  • Seine boyunca bisiklete bin,
  • Palais Garnier’de opera izle,
  • Disneyland yakınındaki La Vallée Village’da alışveriş yap.

Paris’te Gezilmesi Gereken 5 Yer


Aşkın, şıklığın ve alışverişin şehri Paris’te gezilmesi gereken 5 yer:

Eyfel Kulesi


Şüphesiz, dünyanın en ünlü yapısı olan Eyfel Kulesi’ni görmek için en iyi zaman kesinlikle akşamüzeri ve gece arası! 1889 yılında Paris’te düzenlenen Dünya Fuarı için inşa edilen 324 metre yüksekliğindeki yapıya ismini mimarı Gustave Eiffel vermiş. Kimileri için bir demir yığınından ibaret olsa da bu söylemlerin kesinlikle haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Hava kararınca tepesinden yapılan ışık gösterisi ve her saat başı baştan aşağıya yanıp sönen ışıklarla süslenmesi Eyfel’i eşsiz kılıyor.

eyfel-kulesi.webp

Arc de Triomphe


Eyfel’e çıkmaktansa bu Zafer Takı’nın tepesine çıkıp, kadrajına Eyfel’i de alıp manzara izlemek daha güzel, haberin olsun! Champ- Élysées Caddesi’nin de dahil olduğu 12 caddenin birleştiği geniş dönel kavşakta yer alan Zafer Takı 1836’da Temmuz Devrimi’nin 6. Yılını kutlamak için yapılmış. Tepesine ulaşmak için merdivenlerde seni zorlu bir yolculuk bekliyor, ama manzara buna kesinlikle değer.

zafer-taki-paris.webp

Sainte Chapelle


Gerekli mi diye sorarsan, kesinlikle evet! Sadece eski bir şapel, gezebileceğin tek bir alanı var ve ücreti 11 Euro. Ama içeri girip üst kata çıktığında öyle büyüleyici bir manzarayla karşılaşacaksın ki, ince sivri kemerler ve devasa vitrayların yarattığı renk şöleninden başın dönebilir! Kendini 15 dakika hiçbir şey yapmadan vitraylara kitlenmiş şekilde bulabilirsin.

Disneyland


Paris şehir merkezinden banliyö trenlerine binerek ulaşabileceğin Disneyland Avrupa’nın en ünlü eğlence parkı. Çocuklarla seyahat edenlerin keyifli bir gün geçirebileceği Disneyland’da bir günlüğüne sen de çocuk olabilirsin!

Notre Dame


2019’daki yangın felaketinden sonra ziyarete kapatılsa da şehrin en önemli katedrali olmaya devam eden Notre Dame’ın önüne kadar gitmelisin.

notre-dome.webp

Paris’te Tatmanız Gereken Lezzetler


Paris uçak bileti olan herkesin mutlaka tatması gereken lezzetleri merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. İşte Paris lezzetleri: 

  • Baget ekmek – peynir – şarap
  • Kruvasan
  • Escargots
  • Soğan Çorbası
  • Macaron
  • Creme Brulée

paris-yemekleri.webp 
 

Paris Pahalı Mı?


Evet Paris pahalı, ama Avrupa’da çok daha pahalı şehirler olduğundan emin olabilirsin. Paris’in pahalı olması şehirde düşük bütçeli bir tatil yapamayacağın anlamına gelmiyor! Takip edildiğinde Paris’te gerçekten uygun fiyatlı konaklama seçenekleri var. Yılın belirli dönemlerinde havayolu firmalarının komik fiyatlara Paris uçak bileti satışı olabiliyor. Paris’e gittiğinde de daha mütevazi yerlerde yemek yiyip, gezmen gereken yerlerin biletlerini online olarak indirimli alırsan, Türkiye’de yaz tatili destinasyonu denince akla gelen yerlerden daha bile uygun fiyata Paris seyahatini tamamlayabilirsin.

16 Ocak 2024 10dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
221 Yazı

Benzer Yazılar