Pegasus Bagaj Hakkı Değişti: Uçak Bileti Alırken Dikkat!

Pegasus uçak bileti alacaklar dikkat! Pegasus bagaj kuralları değişti. Seyahatiniz boyunca rahat etmeniz ve herhangi bir sorun yaşamamanız adına Bilet Dükkanı olarak Pegasus bagaj hakkı ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi derledik.

19 Şubat 2024 5dk okuma

Seyahat hazırlığı yaparken uçak bileti aldıktan hemen sonra sıra bagaj hazırlamaya gelir. Yola çıkacak olanlar "El bagajı kaç kilo olmalı? El bagajında neler yasak?" gibi soruların cevabını merak ederken Bilet Dükkanı olarak bagaj hakkı ve kuralları hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlattık. Hadi başlayalım...

Pegasus Bagaj Hakkı Değişikliği


Ucuz uçak bileti mottosuyla öne çıkan Pegasus, avantajlı fiyatları ile her yıl milyonlarca yolculuğa hizmet veriyor. Uçak yolculuğunda en öne çıkan detayların başında ise bagaj hakkı ve kuralları geliyor. Pegasus geçtiğimiz günlerde bagaj hakkı ile ilgili değişiklik yaptığını duyurdu. Buna göre Pegasus uçuş paketlerine Light isimli yeni bir paket ekledi. Yeni uygulama yurt dışı ve Kıbrıs uçuşlarında geçerli olacak. Peki Pegasus bagaj hakkı nasıl değişti?

pegasus-yeni-bagaj-hakki.webp

Yeni düzenlemeye göre 14 Şubat 2024 tarihinden sonra alınan yurt dışı ve Kıbrıs uçak bileti olan yolcular kabin bagaj hakkı içeren bir paket seçmedikleri takdirde  uçak içerisine yalnızca 1 adet koltuk altına sığacak çanta getirebilecek.

Ekstra paket seçmeyen yolcular uçak içine ölçü sınırının üzerinde veya ek parça getirmesi durumunda her ek parça için uçuğa biniş esnasında ekstra ücret ödeyecek. 14 Şubat 2024 öncesinde alınan uçak biletlerinde ise eski bagaj hakkı geçerli olacak. Bilet Dükkanı avantajlarından yararlanarak ister yurt dışı uçak bileti ister yurt içi uçak bileti için Pegasus'u tercih edebilirsiniz.

Yeni Pegasus Bagaj Hakkı


Yurt dışı Pegasus uçak bileti alan yolcuların bagaj hakkı ise şu şekilde olacak:

  • Pegasus Light Paket: Uçak içerisinde kabin bagajı yok. Yalnızca bir adet koltuk altına sığacak el çantası getirebilir. El çantası ölçüleri 40x30x15 cm ve ağırlığı 3 kg olmalıdır. Light paket seçen yolcuların kabin bagajı ve uçak altı bagaj hakkı bulunmaz. 
  • Pegasus Super Eko: Bu pakette uçak içerisine bir adet el çantası, bir adet kabin bagajı getirebilir ve uçak altı bagaj hakkından faydalanabilirsiniz. Kabin bagajı ölçüleri 55x50x20 cm ve 8 kg olmalıdır. Uçak altı kabin bagajı ağırlığı ise 20 kilogramdır. 
  • Pegasus Avantaj: Bu pakette uçak içerisine bir adet el çantası, bir adet kabin bagajı getirebilir ve uçak altı bagaj hakkından faydalanabilirsiniz. Kabin bagajı ölçüleri 55x50x20 cm ve 8 kg olmalıdır. Uçak altı kabin bagajı ağırlığı ise 20 kilogramdır. 
  • Pegasus Comfort Flex: Comfort Flec paketinde uçak içerisine bir adet el çantası, bir adet kabin bagajı getirebilir ve uçak altı bagaj hakkından faydalanabilirsiniz. Kabin bagajı ölçüleri 55x50x20 cm ve 8 kg olmalıdır. Uçak altı kabin bagajı ağırlığı ise 20 kilogramdır.


Pegasus Yurt İçi Bagaj Hakkı  


Pegasus yurt içi uçak biletleri alan yolcular bagaj hakkı ile ilgili değişikliğin kendileri için geçerli olup olmadığını merak ediyor. Bagaj hakkı ile ilgili değişiklik yurt içi uçuşlarında geçerli olmayacak. Pegasus yurt içi uçak biletlerinde Light paketi bulunmuyor.

Yurt içi Pegasus uçak bileti olan yolcular 1 adet en fazla 55x40x20 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında kabin bagajı getirebilir. Uçak altı bagaj hakkı ise 15 kilogramdır.

bagaj-kurallari.webp

Pegasus Bagaj Değişikliği Neden Yapıldı?


Peki Pegasus bagaj hakkı değişikliğini neden yaptı? Hava yolundan yapılan açıklamada yeni bagaj kuralları ile uçağa biniş sırasında oluşan yoğunluğu önlemeyi, boardingi vaktinde tamamlamayı, kabin içindeki baş üstü dolaplarda sıkışıklığı engellemeyi ve misafir deneyimini iyileştirmeyi amaçladıklarını belirtiliyor.

Pegasus Kabin Bagajı Dikkat Edilmesi Gerekenler


Yurt içi uçuşlarda ya da yurt dışı kabin bagajı olan paketi satın almanız durumunda uymanız gereken bazı kurallar bulunur. İşte “Kabin bagajına neler konulmaz? kabin bagajına ne kadar sıvı koyabilirim?” gibi sık sorularının cevabı:

  • Kabin bagajında sınırlı miktarda sıvı taşıyabilirsiniz. 
  • Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ve gıda gibi sıvı ürünlerinin miktarı 100 ml’yi geçmemelidir.
  • Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir.
  • Uçak içerisine alınan kabin bagajına hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. 
  • Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekir.
  • Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşımak yasaktır.


Uçak bileti olan yolcuların Duty Free mağazalarından alışveriş yaparken ek bagaj hakkınız yoksa bu bilgiyi hatırlamanızı tavsiye ederiz.

Uçak Altı Bagaj Hakkı ve Kuralları


Uçak altı bagaj, check-in sırasında uçuşa alınan ve uçağın kargo bölümünde taşınan eşyalardır. Uçak bileti sınıfırna ve paketine göre uçak altı bagaj hakkı farklılık gösterir. Eşyası çok olan yolcular ekstra bagaj hakkı satın alabilir.

IATA standartları ve SHGM düzenlemeleri gereğince 32 kg ağırlığı geçen tek parça eşyalar, uçak altı bagaj bölümüne alınmaz. Bu nedenle bagaj hazırlarken ağırlığına dikkat etmeniz gerekir.  

bagaj-hakki-değişti.webp

Uçak altına alınacak ve kargo bölümünde taşınacak eşyalar için ilk kural, yanıcı madde yasağıdır. Basınçlı ortamlardan etkilenebilecek sprey türevi, içinde sıkıştırılmış gaz bulunan materyaller uçak içerisinde taşınması yasaktır.

Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul alınmaz. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da uçak altı bagaj bölümünde taşınamaz. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddelerin ise taşınması kesinlikle yasaktır.

Bagaj hazırlarken dikkat etmeniz gereken tüm detaylara Uçak Yolcuğunda Bagaj Kuralları Hakkında Merak Edilen Her Şey isimli blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Pegasus Bagaj Ücreti


Pegasus bagaj hakkı değişikliği ardından yolcular “Ekstra kabin bagajı satın alabilir miyim? Pegasus bagaj ücreti ne kadar?” sorusunun cevabını merak ediyor.

Yurt dışı ve Kıbrıs uçak bileti alan ve light paket seçen yolcular uçuş mnesi 1 adet kabin bagajı satın alınabilir. PegasusWebsitesi, Mobil uygulaması ve biletleme sonrası çağrı merkezi, Express bagaj ve check-in kontuarı aracılığıyla satın alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

19 Şubat 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar