Roma’nın En Güzel Konaklama Yerleri

Aşk Çeşmesi’nin önünde bir evlilik teklifi almayı kim istemez? Filmlere, şarkılara, deyimlere, romanlara konu olan Roma antik imparatorluğun, Rönesans’ın, sanatın, pizzanın ve tabii ki aşkın şehri. Eşinle ya da sevdiğinle romantik bir İtalya tatili yapmak istiyorsan Roma harika bir klasik olacaktır! Roma hakkında hazırlamış olduğumuz içeriklere Bilet Dükkanı’ndan ulaşabilir, ayrıca en uygun fiyatlara Roma uçak bileti satın alabilirsin. Bütçe ve beklentilerine uygun romantik Roma balayı otelleri ise bu yazımızda seni bekliyor.

20 Kasım 2023 4dk okuma

Roma Hakkında


İtalya’nın başkenti ve en büyük şehri Roma yüzyıllar boyunca batı dünyasının en önemli medeniyetlerinden birine ev sahipliği yapmıştır. Kuzey İtalya’nın güneyinde konumlanan şehir antik kalıntıları ve modern yaşam tarzı ile öne çıkmıştır. 5 milyona yaklaşan nüfusa sahip Roma’ya her sene kendi nüfusunun birkaç katı sayısında turist geliyor. Roma uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi, Roma otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye Bilet Dükkanı üzerinden ulaşabilir, erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

roma-1.webp

İtalya Vizesi İçin Gerekli Şartlar


Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlar İtalya’ya girişte vizeye tabidir. Her ne kadar bu dönemde Schengen vizesi için sık sık ret verildiğini duysak da İtalya, Yunanistan ile birlikte en çok vize veren ülke. C tipi turistik İtalya vizesi için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Pasaport ve kimlik kartı fotokopisi
  • Otel rezervasyonu ve uçak bileti bilgileri
  • Araba ruhsatı, tapular
  • Yurtdışı seyahat sağlık sigorta poliçesi
  • Son 3 aya ait banka hesap dökümleri
  • Çalışanlar için iş yerinden alınacak belge
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Emekliler için e-devletten çıkarılacak emeklilik bordrosu

Roma Uçak Biletleri Ne Kadar?


Hangi mevsimde gideceğine göre Roma uçak bileti fiyatları değişiklik gösterecektir. En doğru bilgi için, farklı havayollarına ait Roma uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabileceğin Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret edebilir, en uygun fiyatlara Roma biletini alabilirsin.

romada-nerede-kalinir.webp

Roma Kaç Günde Gezilir?


Dünyanın belki de en sevilen, en turistik ülkesi olan İtalya’nın başkentinden bahsediyoruz: evet, Roma’da görülecek sayısız müze, meydan, kilise, antik siteler, restoran, dükkan, saray ve daha pek çok cazibe merkezi var. Dolu dolu bir Roma gezisi için en azından 4 geceyi gözden çıkarmalısın, yoksa bu şehre büyük haksızlık olur! Daha fazla vaktin varsa 5-6 gece harika olur, fazla vaktin yoksa da 2 gece konaklayabileceğin konsantre bir Roma turu yapabilirsin.

Romantik Roma Balayı Otelleri


Birbirinden güzel ve misafirlerden olumlu yorumlar almış olan romantik Roma balayı otelleri:

  • Otivm Hotel: Palazzo Venezia’ya yürüyüş mesafesinde yer alan Otivm Hotel’in terası şahane. Bar, restoran ve 7/24 hizmet veren resepsiyonuyla Otivm Hotel müşterilerine havalimanı servisi imkanı da sunuyor.
  • Navona Resodenza de Charme: Piazza Navona’ya birkaç metre uzaklıkta bulunan tesisin tüm odaları şehir manzaralı; odalarda TV, ücretsiz maden suyu içeren mini buzdolabı, ücretsiz banyo malzemeleri ve bazı odalarda oturma grubu var.
  • Hotel Damaso: 19. Yüzyıldan kalma bir binada hizmet veren ve şık bir şekilde restore edilmiş Hotel Damaso panoramik terası ve lounge barıyla ön plana çıkıyor.

roma-2.webp

Roma’da Gezilecek 5 Yer


Dünyanın en çok turist çeken şehri Roma’da gezilecek 5 yeri aşağıda sıraladık, tabii ki bu liste şehirde fazla vakti olmayanlar için. Yoksa Roma’da gezilmesi gereken 5 değil, sayısız yer var. Biz gitmişten mutlaka görülmesi gereken yerlere değindik:

Kolezyum


Klasikle başlayalım, M.S. 72 yılında yapılan bu amfi tiyatro vahşi hayvan ve gladyatör savaşlarına, toplu katliamlara sahne olmuş, mahkumlar ve kölelere ev sahipliği yapmış. Geçmişi ne kadar korkunç olsa da günümüzde bütün heybetiyle Roma’yla bütünleşen bir simge haline gelmiş Kolezyum’a giriş biletlerini önceden, online olarak almanı tavsiye ederiz.

kolezyum (1).webp

Foro Romano ve Palatino Tepesi


Roma forumlarının en eskisi Foro Romano antik dönemde devletin ticaret ve yönetim merkeziydi. Palatino Tepesi ise forumun 40 metre yukarısında, şehrin en çok kalıntıya sahip bölgesi. Kolezyum bileti aldığın zaman bu bilet, Foro Romano ve Palatino Tepesi için de geçerli, yani foruma girerken yine bilet almana gerek yok. Forum ve Palatino Tepesi Kolezyum’un batısında kalıyor.

foro-romano-ve-palatino-tepesi.webp

Pantheon


Bizce Roma’nın en güzel yapısı tartışmasız olarak Pantheon, Roma’da fazla vaktin olmasa da burayı ikinci defa ziyaret etmek isteyeceksin. Bugün sırrı halen tam olarak çözülememiş Pantheon M.Ö. 27 yılında tapınak olarak yapılıyor, ancak o günün teknolojisiyle yapının devasa kubbesinin yapılabilmesi mümkün değil. M.S. 125 yılında yapımı tamamlanan tapınak Hristiyanlığa geçilmesiyle kilise görevi görmüş. Kubbenin tam ortasında 9 metre çapındaki dairesel delik ile inanılmaz, yapının tek doğal ışık kaynağı. Bu delik Jüpiter’in gözünü temsil ediyor.

pantheon.webp

Vatikan Müzesi ve Sistine Şapeli


Vatikan dünyanın en küçük ülkesi, Vatikan Müzesi ise dünyanın en büyük müze komplekslerinden biri. Dünyanın en büyük kilisesi olan St. Peter Bazilikası, müzedeki ilginç sarmal merdiven ve tabii ki Sistine Şapeli mutlaka görülmesi gerekenlerden. Şapelin tavanı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüleyici, ama Rönesans’ın en başarılı örneklerinden olan, Michelangelo’ya ait The Creation of Adam’ı da burada göreceksin. St. Peter Bazilikası’na giriş ücretsiz. Müze ve şapele girmek ise her ayın son pazarında ücretsiz.

sistine-sapeli.webp

Fontana di Trevi


Yaz, kış, gece, gündüz… Her daim kalabalık olan Aşk Çeşmesi Barok mimari örneği olsa da aslında yeni bir yapı, 18. yüzyılda inşa edilen çeşmenin Neptün süslemeleri ve kayalıklardan havuza zarafetle akan suyu burayı zamansız kılıyor. Hava kararınca ise çeşmenin ışıklandırması bir başka, burayı en azından bir kere gündüz bir kere de gece görmelisin.

20 Kasım 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar