Rusya'da Gezilecek 10 Yer

Rusya! Tek başına isim bile çoğumuz için bu büyüleyici ülkeye bir gezi planlamaya yetecek kadar ilgi çekicidir. Manzaraların, insanların ve kültürlerin şaşırtıcı çeşitliliği, Rusya'yı ziyaret edilmesi inanılmaz derecede heyecan verici bir ülke haline getiriyor. İşte Rusya gezi rehberimiz ile ülkede görülecek en iyi yerlerin bir listesi…

27 Şubat 2024 7dk okuma

Rusya hem nefes kesici hem de şaşırtıcı. Winston Churchill'in, dünyanın en büyük ulusunun “muamma içinde gizemle sarmalanmış bir bilmeceyi” temsil ettiği yönündeki çok alıntılanan sözü, o zamanlar olduğu gibi bugün de geçerliliğini koruyor.

Her açıdan anıtsal olan burası, parlak imparatorluk ihtişamının buzlu Sibirya tundrasıyla bir arada var olduğu, eskimiş Sovyet döneminden kalma anıtların son derece modern şehir kültürlerinin arka planını oluşturduğu bir ülke

İki olağanüstü kentin varlığı nedeniyle en çok ziyaretçi ilgisini ülkenin batısı çekiyor. St Petersburg ve Moskova, düzinelerce kartpostal gibi etkileyici manzaralar sunuyor. Moskova, Asya ve Avrupa'nın bir araya gelerek büyük ölçekte gürültülü, esrarengiz bir metropol yarattığı "Yeni Rusya"nın hızla atan kalbidir. Bu arada St. Petersburg sarayları, katedralleri ve su yollarından oluşan canlı film setiyle Rusya'nın şehirleri arasında en büyük ve en Avrupalı ​​olanıdır. Ancak yine de son derece karmaşık bir karaktere sahiptir.

Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak bu eşsiz seyahat için Rusya uçak bileti alabilir ve konaklama için Rusya otelleri için size uygun olan konsepti seçebilirsiniz. 

Rusya Hakkında


Kuzey’de Arktik Okyanusu, Doğu’da Pasifik Okyanusu, Güney’de Asya kıtası ve Batı’da Avrupa kıtasıyla çevrili olan Rusya, dünya üzerindeki en geniş yüz ölçümüne sahip ülkedir. Beş bölgesel ve 22 federal birimden oluşan bir federasyon yapısına sahip olan Rusya’nın başkenti ise Moskova’dır. Diğer önemli şehirleri ise St Petersburg, Kazan, Novosibirsk, Samara ve Kaliningrad’dır.

rusya-gezilecek-yerler.webp

Ülke engin doğal kaynaklara sahiptir ve dünyanın en büyük petrol ve doğal gaz üreticilerindendir. Ancak Ukrayna'da gerçekleşen çatışmalar nedeniyle uluslararası toplumda eleştirilmektedir. Tarih boyunca birçok devlete ev sahipliği yapan Rusya’da 23 UNESCO Dünya Mirası, 40 UNESCO biyosfer rezervi, 41 milli park ve 101 doğa rezervi bulunmaktadır. 

Rusya'ya Hangi Mevsim Gidilir?


Çok sert geçen kış ayları nedeniyle Türkiye Rusya uçak bileti alarak yapacağınız seyahatleri Mayıs ile Eylül ayları arasına denk getirmenizi tavsiye ederiz. Ülkenin çok büyük olması nedeniyle, sıcaklıklar nerede olduğunuza bağlı olarak değişiklik gösterebilir. 3-4 gün gibi kısa bir sürede tamamlayamayacağınız kadar büyük bir ülke olması nedeniyle de en az 1 haftalık bir seyahat planı yaparak ülkeyi baştan sona gezmenizi öneriyoruz. 

Rusya'da Gezilecek Yerler


Türkiye Rusya uçak bileti olan yolcular Rusya'da gezilecek 10 yer neresi diye merak ediyorsa Bilet Dükkanı olarak hazırladığımız listeye göz atabilir: 

Kızıl Meydan

Moskova'nın kalbi olan Kızıl Meydan, Kremlin'e, Aziz Basil Katedrali'ne ve Lenin'in Mezarı'na ev sahipliği yapar ve Rusya tarihinin bir numaralı tanığıdır.

kizil-meydan-rusya.webp

Neden Ziyaret Etmelisiniz: Kızıl Meydan, ikonik mimarisi, zengin tarihi ve canlı atmosferiyle tanınan, Moskova'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir cazibe merkezidir.

Kaçırmayın: Rusya'nın kimliğinin sembolü ve Kızıl Meydan'ın en tanınabilir simgesi olan Aziz Basil Katedrali'ni ziyaret edin. Vladimir Lenin'in mumyalanmış cesedinin 1924'teki ölümünden bu yana sergilendiği Lenin'in Mozolesi'ni görün. Kremlin'de her gün öğle saatlerinde gerçekleşen Nöbetçi Değişim törenini izleyin.

St.Petersburg


Rusya'nın kültür başkentinin görkemli anıtlarıyla çevrelenin! Nevsky Prospect'i, Yeniden Diriliş Kilisesi’ni, Hermitage'yi ve daha fazlasını keşfedin. Bilet Dükkanı'ndan Petersburg uçak bileti alarak bu muhteşem yapıları ziyaret edebilirsiniz. 

petersburg-gezilecek-yerler.webp

Neden Ziyaret Etmelisiniz: St. Petersburg bir kültür merkezi ve zıtlıklarla dolu bir şehirdir. Tarihi simge yapıları, çarpıcı mimarisi ve modern cazibe merkezleriyle Rusya'nın en gözde destinasyonudur.

Kaçırmayın: 19. ve 20. yüzyıllarda siyasi mahkumlar için hapishane olarak hizmet veren Peter ve Paul Kalesi'ni görün. Şehrin sayısız kanalında tekne turu yapın ve şehri eşsiz bir perspektiften keşfedin.

St. Petersburg'da Ziyaret Edilecek En İyi Müzeler 


St. Petersburg zengin tarihi ve kültürüyle tanınır ve dünyanın en ünlü müzelerinden bazılarına ev sahipliği yapar. St. Petersburg'da ziyaret edilecek en önemli müzeler arasında Rembrandt ve da Vinci'nin eserleri de dahil olmak üzere üç milyondan fazla sanat eseri ve esere ev sahipliği yapan Devlet Ermitaj Müzesi; dünyanın en büyük Rus sanatı koleksiyonunu barındıran Rus Müzesi; ve ünlü Rus kuyumcu Peter Carl Fabergé'nin enfes sanat eserlerinin sergilendiği Fabergé Müzesi. 

petersburg-muzeler.webp

Diğer önemli müzeler arasında geniş bir etnografya ve antropoloji koleksiyonunun sergilendiği St. Petersburg Kunstkamera ve ülkenin 20. yüzyılın başlarından günümüze kadar olan siyasi tarihini anlatan Siyasi Tarih Müzesi yer alır.

Yeniden Diriliş Kilisesi


Barok, klasik ve modernist tarzların birleşiminden oluşan mimari bir şaheser. Bu kilise Çar II. Aleksandr'ın suikasta kurban gittiği yerde inşa edilmiştir.

rusya-kilise.webp

Neden Ziyaret Etmelisiniz: Bu kilise karmaşık mozaikleri, çarpıcı kubbeleri ve onu St. Petersburg'un en eşsiz ve unutulmaz turistik yerlerinden biri haline getiren trajik tarihiyle dikkat çekici bir bir yerdir. 

Kaçırmayın: Kilisenin iç duvarlarını ve tavanını kaplayan çarpıcı mozaiklerini görün. İmparator II. Alexandr'ın 1881 yılında suikasta uğradığı yere inşa edilen kilisenin tarihi hakkında bilgi edinin. Griboedov Kanalı'ndan kilisenin ve renkli kubbelerinin pitoresk manzarasını izleyin.

Moskova


Kızıl Meydan'ın büyüleyici tarihini keşfedin, muhteşem Kremlin'i ziyaret edin ve Aziz Basil Katedrali'nin mimarisinin sizi suskun bırakmasına izin verin.

moskova-gezilecek-yerler.webp

Neden Ziyaret Etmelisiniz: Moskova, Rusya'da mutlaka görülmesi gereken bir destinasyon haline gelen çok sayıda tarihi simge yapı, kültürel atraksiyon ve canlı gece hayatıyla herkes için bir şeyler sunan büyüleyici bir şehirdir.

Kaçırmayın: Bolşoy Balesi ve Bolşoy Operası'na ev sahipliği yapan ünlü Bolşoy Tiyatrosu'nda birinci sınıf performansları deneyimleyin ve Rus performans sanatlarının ihtişamına tanık olun. Güzel bahçeleri, bisiklet yolları, açık hava etkinlikleri ve kültürel etkinlikleriyle Moskova'nın popüler dinlenme noktası Gorky Park'ın canlı atmosferinin keyfini çıkarın. Mağazalar, kafeler ve sokak sanatçılarıyla dolu büyüleyici yaya caddesi Arbat'ta dolaşın ve Moskova'nın kültürel ve tarihi bölgesinin canlı atmosferini deneyimleyin.

Kremlin Sarayı


Aynı zamanda dünyanın en büyük müzelerinden biri olan, 14. yüzyıldan kalma bu nefes kesen komplekste 5 saray, 4 katedral, Kremlin Duvarı ve Kuleleri yer alıyor.

kremlin-sarayi.webp

Neden Ziyaret Etmelisiniz: Kremlin Sarayı, zengin tarihi ve çarpıcı mimarisiyle Rusya'da gücün ve ihtişamın sembolüdür ve bu da onu Moskova'nın en gözde cazibe merkezlerinden biri haline getirir.

Kaçırmayın: Rusya Devlet Başkanı'nın resmi ikametgahı olarak hizmet veren ve çok sayıda uluslararası etkinlik ve konsere ev sahipliği yapan büyük Devlet Kremlin Sarayı'nı turlayın. Faberge yumurtaları, arabalar ve taç giyme töreni elbiseleri de dahil olmak üzere Rus imparatorluk hazinelerinden oluşan geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapan Cephanelik Odası Müzesi'ni ziyaret edin. Moskova'nın ve çevredeki Kremlin duvarlarının muhteşem manzarasını sunan, 16. yüzyıldan kalma bir kule olan Büyük İvan Çan Kulesi'ni görün.

Suzdal


Suzdal, Rusya'nın Moskova kentinin kuzeydoğusunda bir kasabadır. Antik kentlerden oluşan Altın Yüzük kümesinin bir parçasıdır. Suzdal Kremlin asırlık bir kaledir.

suzdal-rusya.webp

Neden Ziyaret Etmelisiniz: Suzdal, Rus kırsalının kalbinde yer alan, huzurlu atmosferi, güzel mimarisi ve şehrin gürültüsünden ve karmaşasından mükemmel bir kaçış sağlayan zengin kültürel mirasıyla tanınan büyüleyici bir kasabadır.

Kaçırmayın: 10. yüzyıldan kalma bir grup tarihi ve mimari eserin yer aldığı, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Suzdal Kremlin'i ziyaret edin. 17. yüzyıldan kalma Rus ahşap mimarisinin olağanüstü bir örneği olan İsa'nın Dirilişi Kilisesi'ni görün. Büyüleyici kasabada dolaşın ve huzurlu atmosferinin tadını çıkarın.

Sibirya


Rusya'nın önemli bir bölümünü kaplayan geniş bölge Sibirya, muhteşem doğal manzaralara, farklı kültürlere ve benzersiz deneyimlere ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük ve en derin tatlı su gölü olan Baykal Gölü, kışın yürüyüş, kayak ve buz pateni, yazın ise yüzme ve tekne gezintisinin keyfini çıkarabileceğiniz Sibirya'da mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

sibirya-gezilecek-yerler.webp

Mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir diğer yer ise karla kaplı zirveler, el değmemiş göller ve yemyeşil ormanlar dahil nefes kesici manzaralara sahip, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Altay Dağları'dır. Diğer popüler destinasyonlar arasında bilimsel ve kültürel faaliyetlerin merkezi olan Novosibirsk şehri ve iyi korunmuş mimarisi ve zengin tarihiyle bilinen tarihi Tobolsk kenti yer almaktadır. Ziyaretçiler ayrıca Yakutlar ve Evenkiler gibi Sibirya'nın yerli halklarını ziyaret ederek geleneksel göçebe yaşam tarzlarını deneyimleyebilirler.

Rusya’da Sanat Ortamı


Rusya, keşfedilmeye değer, zengin ve çeşitli bir sanat ortamına sahiptir. Başlamak için harika bir yol, Devlet Tretyakov Galerisi ve Hermitage Müzesi gibi Moskova ve St. Petersburg'daki birçok sanat müzesi ve galerisini ziyaret etmektir. Ayrıca yıl boyunca Rusya'nın farklı şehirlerinde düzenlenen sanat sergilerine, festivallere ve etkinliklere katılabilirsiniz. Rus sanat ortamını keşfetmenin bir başka yolu da yerel sanatçıların stüdyolarını ziyaret etmektir. Burada onların çalışmalarını görebilir ve hatta bazı parçaları doğrudan sanatçıların kendilerinden satın alabilirsiniz. Ayrıca, kendi parçalarınızı yaratırken Rus sanatının farklı tarzları ve teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz rehberli bir sanat turuna veya atölye çalışmasına katılabilirsiniz.

27 Şubat 2024 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar