Gaziantep Hakkında

2.069.000 Nüfus
27 Plaka
342 Telefon Kodu

Gaziantep İlçe Otobüs Biletleri

Gaziantep Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
09 Mayıs 2024 Perşembe
Min: 13ºC
Maks: 22ºC
Güneşli
10 Mayıs 2024 Cuma
Min: 14ºC
Maks: 25ºC
Güneşli
11 Mayıs 2024 Cumartesi
Min: 14ºC
Maks: 24ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar
Min: 12ºC
Maks: 21ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi
Min: 11ºC
Maks: 18ºC
Orta kuvvetli yağmurlu

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Gaziantep Otobüs Seyahati Hakkında


Güneydoğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Gaziantep tarihi zenginliğiyle gezginleri büyülerken bir yandan da lezzet şöleni yaşatıyor. Pek çok tatil sever Gaziantep’e otobüsle gelmeyi tercih ediyor. Eğer ülkemizin doğusundan Gaziantep’e gelecekseniz otobüs yolculuğunuz diğer bölgelere kıyasla daha kısa sürecektir. Bilet Dükkanı internet sitesine girerek Gaziantep otobüs bileti satın alabilir, seyahatinize başlayabilirsiniz.

Gaziantep Otobüs Terminali


Gaziantep Otobüs Terminali Gaziantep’in iki merkez ilçesinden biri olan Şehitkamil’de yer almakta olup şehir merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Yeni Otogar olarak da geçen Gaziantep Otobüs Terminali geniş bir alana inşa edilmiş olup toplamda 68 perona sahiptir. Restoranlar, kafeler, baklava dükkanları, kuaför, hediyelik eşya dükkanları, mescit ve tuvaletin bulunduğu terminal yılın herhangi bir zamanında Gaziantep’e olan yoğun ilgiden dolayı kalabalık olabiliyor. Metro Turizm, Pamukkale, Özlem Cizre Nuh, Ali Osman Ulusoy, Özkaymak, Has Diyarbakır Seyahat, Mardin Seyahat, Süha Turizm, Astor Seyahat, Seç Turizm, Yazar Tur, Beydağı Turizm, Lider Anadolu, Turay Seyahat gibi çok sayıda firmanın otobüsleri Gaziantep Otobüs Terminali’nde yolcularını indirmektedir.

Gaziantep Otobüs Bileti Fiyatları


Hangi şehirden Gaziantep’e geleceğinize göre değişiklik gösterecek olan Gaziantep otobüs bileti fiyatları için Bilet Dükkanı internet sayfamızı ziyaret edebilir, en ucuz Gaziantep otobüs bileti fiyatlarına erişebilirsiniz. Biletinizi Gaziantep otobüs bileti gidiş dönüş olarak satın alırsanız dönüşünüz için de bilet bulamama sıkıntısı çekmemiş olursunuz. İstanbul kalkışlı olacak şekilde Gaziantep otobüs bileti satın alırsanız fiyat ortalama olarak 600 Türk Lirası tutacaktır. Ankara’dan Gaziantep 449 Türk Lirası, İzmir’den Gaziantep 580 Türk Lirası, Trabzon’dan Gaziantep 500 Türk Lirası, Adana’dan Gaziantep 150 Türk Lirası ve Van’dan Gaziantep 450 Türk Lirası tutacaktır. Avantajlı fiyatlara Gazantep otobüs bileti, Gaziantep uçak bileti fırsatları için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, Gaziantep otelleri için erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Gaziantep Otobüs Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım


Gaziantep Otobüs Terminali şehir merkezine oldukça yakın bir konumda yer aldığı için terminalden ulaşımınızı kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Belediye otobüslerine binerek terminalden şehir merkezine ulaşmak en ucuz ulaşım yöntemi olacaktır. B38 Karataş 1 – Otogar, B46/ B59/ B75 Otogar – Mavikent, B58/ B76 Otogar – Karataş 2, 1-1/ 1-2/ 1-3/ 1-4/ 1-5/ 1-6 Otogar – Balıklı, 4-1/ 4-2 Otogar – Yukarıbayır, 4-3/ 4-4/ 4-7/ 5-1/ 5-2/ 5-3 Otogar – Çocuk Hastanesi, 12-1 Otogar – 60. Yıl, 8-1/ 8-1/ 8-3 75. Yıl – Otogar, B50 Hayvanat Bahçesi – Otogar ve 24 Otogar – Düztepe otobüslerine binerek ulaşımınızı sağlayabilir, Gaziantep’in turist akbillerinden satın alarak otobüse binebilirsiniz.

Bir diğer seçeneğiniz minibüslere binmek olacaktır. Otobüs firmalarının şehrin belli noktalarında yolcularını bıraktığı servislere de binebilirsiniz. Yükünüz ağırsa ya da daha hızlı bir şekilde terminalden şehir merkezine ulaşmak istiyorsanız taksiye binebilirsiniz, mesafe yakın olduğu için taksimetre fazla yazmayacaktır. Son olarak Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret ederek araç kiralama ya da transfer işlemi yapabilir; eğer araç kiralarsanız Gaziantep seyahatiniz boyunca şehir içi ulaşımınızı da kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Gaziantep Yemekleri


İşte geldik yazımızın en lezzetli kısmına! Türkiye’nin hatta Orta Doğu Bölgesinin belki de en zengin mutfaklarından birine sahip olan dillere destan Gaziantep Mutfağı kendine özgü lezzetleriyle ön plana çıkıyor. Bereketli topraklarında yetişen ürünlerin maharetli ustaların el lezzetiyle buluşarak sofraya geldiği Gaziantep’in bu kadar lezzetli yemeklere sahip olmasının bir sebebi de yüzyıllar boyunca farklı medeniyet ve imparatorluğa ev sahipliği yapmasından kaynaklanıyor.

Gaziantep 2015 yılında EDEN Projesi kapsamında “Yerel Gastronomi ve Turizm” ödülü almış, ek olarak UNESCO’nun düzenlediği Yaratıcı Şehirler Ağı Listesi’ne girmeye hak kazanmıştır. Gaziantep’in tarihi mirası ve doğal güzelliklerinin son derece görülesi doğru fakat Güneydoğu Anadolu’nun en sıcakkanlı bölgelerinden biri olan şehre yalnızca lezzetlerin tadına bakmak için gelen Gaziantep otobüs bileti sahiplerinin sayısı hiç de az değil. İster gastronomi turizmi amacıyla şehre gelin, ister tarihi ve doğal güzellikleri görmeye… Ne olursa olsun Antep’in yemeklerinin tadına bakmadan bu şehirden dönmeyin. Gaziantep’in en meşhur lezzetlerini aşağıda listeledik:

Beyran Çorbası


Gaziantep halkının güne başlarken ne yediğini merak ediyorsanız cevabımız Beyran Çorbası olacaktır. Sulu bir et yemeğini andıran Beyran Çorbası’nı çorba gibi düşünmemekte fayda var. Bu oldukça besleyici lezzeti sabahın erken saatlerinde yiyenlerin sayısının fazla olduğunu gördüğünüzde hiç şaşırmayın. Beyran Çorbası’nı isteğinize göre dana ya da kuzu etinden hazırlatabilir; içerisine et suyu, sarımsak, acı baharatlar ve pirinç ilave ettirebilirsiniz.

Yuvalama


Antep’in en meşhur bir diğer çorbası olan Yuvalama, Beyran’a göre daha hafif olsa da yine de bol kalorili bir seçenek olacaktır. Küçük küçük yuvarlanan köfteler kuzu eti ve nohutla buluşur, Yuvalama yoğurtlu bir çorba olduğu için terbiyeyle yapılmalıdır. Üzerine bol yağda kızdırılmış nane sosu dökülerek servis edilir.

Antep Lahmacun


Kuzu kıyma, maydanoz, biber ve bol baharat kullanılarak hazırlanan bu leziz lahmacunu diğer yörelerin lahmacunlarından ayıran en önemli şey içine ilave edilen bol sarımsak. Ana yemek öncesi ara sıcak tabağı olarak servis edilen Antep Lahmacun’dan bir tane yemenizi öneririz, aksi takdirde diğer yemeklerin tadına bakmak için midenizde yer kalmayabilir!

İçli Köfte


Ülkemizin Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sık sık pişirilen İçli Köfte’yi bir de Gaziantep’te denemelisiniz. Antep usulü İçli Köfte kızartılarak servis ediliyor.

Cağırtlak Kebabı


Geleneksel Antep kahvaltılarının olmazsa olmazı Cağırtlak Kebabı – bir diğer adıyla Ciğer Kebabı – terbiyelenmiş ciğerlerin şişe dizilip mangala koyulmasıyla hazırlanıyor. Sabah kahvaltılarında daha çok lavaşla tüketilmesi tercih edilen Cağırtlak Kebabı’nı günün daha ileriki saatlerinde yiyecekseniz altında tırnak pide, yanında ise bulgur pilavı, soğan ve domates ile birlikte servis edilirken görebilirsiniz. 

Yağlı Köfte


Görüntüsü mercimek köftesini andıran Yağlı Köfte Antep’in en sevilen lezzetlerinden. Ana malzemesi köftelik bulgur olan Yağlı Köfte bol biber ve domates salçasıyla yoğrulduktan sonra içine tuz, karabiber, pul biber, isot gibi baharatlar ve maydanoz eklenerek biraz daha yoğurulur. Son aşamada ise bol zeytinyağı eklenerek yeniden yoğurulan harca mercimek köftesi şekli verilerek servis edilir.

Şiveydiz


Yuvalama’nın daha bol malzemelisi ve suyunun daha az olan versiyonu gibi düşünebileceğiniz Şiveydiz bir çorba değil yemek tabağıdır. Nohut, kuzu eti, pırasa, soğan, süzme yoğurt, un ve yumurtayla hazırlanır.
Patlıcan Kebabı: Geldik Antep’in ana yemek tabaklarına. Közde ağır ağır pişen patlıcanlar dilim dilim kesilir ve dilimlerin aralarına köfte konulur. Yanında közlenmiş biber ve domatesle servis edilen Patlıcan Kebabı Antep’teki vazgeçilmezlerinizden olacak.

Alinazik


Ülkemizin geneline mal olmuş bir yemek olan Alinazik esasen Gaziantep’e özgü tabaklardandır. Közde ağır ağır pişen patlıcanların kabukları soyularak içi ince ince doğranır. Süzme yoğurt ve sarımsakla karıştırılır ve bu karışım tabağın tabanına yerleştirilir. Üzerine lokum gibi pişmiş olan kuzu kuşbaşı etler ve tereyağlı salçalı sos eklenir.

Katmer


Tescilli coğrafi işaretli ürünlerden biri olan Katmer Antep fıstığı, şeker, kaymak ve yağ ile hazırlanıyor. Ülkemizin başka yerlerinde katmerin tuzlu çeşitleri de yapılsa da aslı Gaziantep’te yapılan katmer sadece tatlı olarak hazırlanır.

Baklava


Ülkemizi dünya çapında bir üne kavuşturan baklava ile kapanışı yapabilirsiniz. Gaziantep’de yiyeceğiniz baklavalardan sonra başka şehirlerde deneyeceğiniz baklavaların tadı size bundan sonra eksik gelecektir!