Van - Trabzon Uçuş Bilgileri

1473,19 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1437 KM Mesafe
AnadoluJet Popüler Havayolu
1 Saat 10 Dakika Uçuş Süresi

Trabzon Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
25 Nisan 2024 Perşembe
Min: 19ºC
Maks: 26ºC
Güneşli
26 Nisan 2024 Cuma
Min: 13ºC
Maks: 24ºC
Orta kuvvetli yağmurlu
27 Nisan 2024 Cumartesi
Min: 11ºC
Maks: 16ºC
Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar
Min: 12ºC
Maks: 17ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
29 Nisan 2024 Pazartesi
Min: 12ºC
Maks: 15ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

En Ucuz Van - Trabzon Uçak Biletleri

AnadoluJet
Van
Van Ferit Melen Havalimanı
Trabzon
Trabzon Havalimanı
TL1.473
Pegasus
Van
Van Ferit Melen Havalimanı
Trabzon
Trabzon Havalimanı
TL1.817
Sıkça Sorulan Sorular
Van Trabzon arası hava yolu ile 1 saat 10 dakika sürmektedir.
Van Trabzon karşılıklı uçuşlarınızı Van Ferit Melen Havalimanı ve Trabzon Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Van Trabzon en ucuz uçak bileti 1473,93 TL’den başlamaktadır.
Van Trabzon arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Başlık
Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Trabzon’da Gezilecek Yerler
Trabzon’da Ne Yenir?

Karadeniz Bölgesi’nin en bilinen ve en beğenilen şehirlerinden olan Trabzon, benzersiz doğasıyla ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaktadır. Karadeniz ikliminde yaygın görüldüğü üzere yılın her dönemi yağış alan Trabzon’da yüzlerce bitki çeşidi ve sık orman örtüleri bulunmaktadır. Trabzon yıl boyunca aldığı yoğun yağış ve verimli topraklara sahip olması nedeniyle tarım sektöründe özellikle çay, fındık, yaş meyve ve sebze üretimiyle ekonomisini sağlamaktadır. İnanılmaz bir doğaya sahip olan Trabzon’da vadi, akarsu, yamaç ve göller bir arada görülmektedir. Trabzon, Türkiye’de en çok hayran kalınan doğal ortamlardan birine sahip olmasının yanı sıra köklü tarihiyle de anılmaktadır. Tarihi geçmişi Yontma Taş Devri’ne kadar uzanan Trabzon yıllar boyunca pek çok imparatorluğa ev sahipliği yapmıştır. Trabzon’ın merkezinde Yunanlar, çevresindeki köylerde ise günümüzdeki Lazların ataları olan Kolhisliler oturmaktaydı. Pontus İmparatorluğu’nun Roma İmparatorluğu’yla girdiği savaşta mağlup olmasıyla birlikte bölgede Roma hakimiyeti başlamıştır. Roma Dönemi’nde Güney Karadeniz’in en önemli liman kenti olarak kabul edilen Trabzon’a serbest şehir statüsü verilmiştir. Şehir, Arap akınları nedeniyle 7. yüzyılda yine ayrı bir önem kazanmış, daha sonra Latinlerin İstanbul’u işgalleri sırasında Komninos Hanedanı tarafından 1204 yılında Trabzon İmparatorluğu kurulmuştur. Trabzon İmparatorluğu, varlığı süresince denge politikaları yürütmüş ve zengin bir liman kenti olarak faaliyet göstermeye devam etmiştir. 

1461 yılında ise Fatih Sultan Mehmet tarafından Trabzon ele geçirilmiş, İpek Yolu’nun bu önemli anahtarı Osmanlı egemenliğine girmiştir. 1500’lü yılların başında Trabzon’da Müslüman nüfusun azlığı dikkatleri çekerken, yüzyılın sonlarına doğru şehrin yarısını Müslümanlar oluşturmaya başlamıştır. 1859 yılında meydana çıkan Kafkas – Rus savaşı sonucunda Trabzon’a çok sayıda Çerkes ve Abhaza halklarından insan göç etmiştir. 1. Dünya Savaşı sırasında Trabzon 1918 yılına kadar yaşanan Rus işgali sonucunda Rusların hakimiyetine girmiştir. 

En nihayetinde Trabzon günümüzde hala böyle olduğu üzere, Türkiye Cumhuriyeti’nin 61. ili olarak kayıtlara geçmiştir. Şehrin adı, ilk yerleşim yeri olduğu zamanlar masa biçimine benzemesi nedeniyle Yunanca masa anlamına gelen “Trapezo” adından yıllar içinde değişerek Trabzon halini almıştır. Doğasıyla görenleri ayrı büyüleyen Trabzon’da yöresel yemekler de unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır. Van’da, Doğu Anadolu’nun harika ortamından çıkıp biraz da Karadeniz’in gözbebeği olan Trabzon’da birkaç günlüğüne vakit geçirmek istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyatlara Van – Trabzon uçak bileti satın alabilirsiniz. Trabzon’da eksiksiz bir tatil planı yapmak ve Trabzon hakkında bilgi almak için sizlere hazırlamış olduğumuz Trabzon hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz. 

Şehir Merkezi’nden Van Havalimanı’na Ulaşım


Van Ferit Melen Havalimanı, şehir merkezine 8 km uzaklıkta yer almaktadır. 1947 yılından itibaren yurtiçi uçuş hizmeti veren havalimanı, 2011 yılı itibariyle yurtdışına da seferler düzenlemeye başlamıştır. Van şehir merkezinden Van Havalimanı’na ulaşım farklı yollarla sağlanabilmektedir.

Şehir Merkezi’nden Van Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım


Şehir merkezinden Van Ferit Melen Havalimanı’na karşılıklı seferler düzenleyen belediye otobüsleri 351 numaralı hat üzerinden havalimanına ulaşım sağlamaktadır. Belediye otobüsleriyle şehir merkezi ve havalimanı arasında yapılan yolculuk yaklaşık olarak yarım saat kadar sürmektedir. Van İzmir uçak bileti olan yolcuların sık sık tercih ettiği ulaşım yollarından biridir. 

Şehir Merkezi’nden Van Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


Van’da bulunduğunuz konumdan Van Ferit Melen Havalimanı’na direkt ulaşım sağlamak istiyorsanız, 7 gün 24 saat hizmet veren taksileri tercih edebilirsiniz. Şehir merkezi ve havalimanı arasındaki mesafe çok fazla da olmadığı için taksi ücretleri ortalama fiyatlarda tutmaktadır. Taksiler aracılığıyla havalimanına daha hızlı ve rahat bir ulaşım sağlamanız mümkündür. 

Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Trabzon şehrine hava yolu üzerinden uluslararası ulaşım hizmeti veren Trabzon Havalimanı 1957 yılından itibaren faaliyet göstermektedir. Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım sağlayabileceğiniz pek çok farklı ulaşım aracı mevcuttur.

Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüsle Ulaşım


Trabzon Havalimanı’nın içinden direkt hareket eden belediye otobüsleri olmasa da havalimanının Nizamiye çıkışında yol üzerinden bulunan duraktan 121, 122, 125, 139, 426, 476 ve 501 numaralı otobüslerden birine binerek şehir içinde çeşitli noktalara ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. 

Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Havaş Otobüsleri ile Ulaşım


Havaş otobüsleri aracılığıyla Trabzon Havalimanı’ndan şehir içinde çeşitli yerlere ulaşım sağlamanız mümkündür. Havaş otobüsleri gelen yolcu çıkışının bulunduğu noktadan, uçak iniş saatleriyle uyumlu olacak şekilde hareket etmektedir. 

Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Trabzon Havalimanı’ndan şehir içinde istediğiniz noktaya direkt ve konforlu bir ulaşım gerçekleştirmek istiyorsanız 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren taksilere binebilirsiniz. diğer ulaşım seçeneklerine göre daha pahalı olsa da Trabzon Havalimanı ile şehir merkezi arasında çok mesafe bulunmaması nedeniyle tercih edilebilir bir alternatiftir. 

Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Özel transfer servisi ile ulaşım en çok grup halinde seyahat eden ve elinde çok bagajı olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Havalimanından şehirde istediğiniz yere konforlu ve hızlı bir biçimde direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Van İzmir uçak bileti olan yolcular konforlu olmasından doları özel transferi tercih eder. 

Trabzon Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım


Trabzon’da bulunacağınız süre boyunca gerek şehir içinde gerekse de şehrin uzak noktalarına rahat bir ulaşım sağlamak istiyorsanız Trabzon Havalimanı’nda bulunan araç kiralama şirketlerinin ofislerine müracaat ederek size en uygun olan nitelikte bir aracı kiralayabilirsiniz. Dönüş uçağınızdan birkaç saat önce ilgili araç kiralama ofisine aracınızı teslim etmeniz gerekmektedir. 

Trabzon’da Gezilecek Yerler


Karadeniz’in incisi olan Trabzon’da çok sayıda hem doğal hem tarihi gezilecek yer bulunmaktadır. Trabzon, herkesin en azından bir kere görmesi gereken inanılmaz güzellikte bir şehir. Trabzon’da gezilecek yerleri sizler için listeledik.

Sümela Manastırı: Trabzon’un en sembolik yerlerinden biri olan Sümela Manastırı’nın tarihi 370’li yıllara kadar uzanmaktadır. Manastırla ilgili pek çok efsane olsa da en sık rastlananı şu: İki rahip aynı gece birbirinin aynı olan bir rüya görürler. Rüyada Hz. Meryem ve Hz. İsa onlara bir manastır yapmalarını söylemektedir. Birbirinden habersiz bir şekilde yola çıkan iki rahip günümüzde Sümela Manastırı’nın olduğu noktada karşılaşırlar ve buraya bir manastır yaparlar. 14. yüzyılda 3. Aleksios tarafından yenilenen manastırın duvarlarında imparatorun resimlerine rastlanmaktadır. 

Trabzon Kalesi: İnşaası 5. yüzyıla kadar uzanan Trabzon Kalesi, şehir içinde merkezi bir konumda bulunmaktadır. Trabzon Kalesi’nden tüm şehri tepeden izleyebilirsiniz. Van İzmir uçak bileti olan yolcular genelde Trabzon Kalesi'ni ziyaret etmeden dönmez.  

Atatürk Köşkü: 1890 yılında Konstantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak yapılmış olan köşk, Batı Rönesans dönemine ait mimari özellikler barındırmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 ve 1937 yıllarında yaptığı Trabzon gezilerinde bu köşkte konaklamıştır. Atatürk vefat etmeden 1 yıl önce Trabzon’a geldiğinde, köşkün halka sunulmasına dair bir vasiyet yazmıştır. Buna istinaden müze haline getirilmiş olan Atatürk Köşkü günümüzde hala ziyarete açık olarak kullanılmaktadır. 

Trabzon Ayasofyası: Geç Bizans dönemi kiliselerinin en iyi örneklerinden olan Ayasofya Kilisesi, Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u ele geçirmesinden sonra camiye dönüştürülmüştür. Ayasofya, 1. Dünya Savaşı’nda depo ve hastane olarak kullanılmış, daha sonra cami görevine devam etmiştir. Ancak 1958 yılında Edinburg Üniversitesi’nin de katkılarıyla restore edilerek müze haline getirilmiştir. Son olarak ise hala cami olarak kullanılmaktadır. 

Hamsiköy: Zigana Dağları’nın eteklerinde 1300 metre rakımda bulunan Hamsiköy’ün adı balık olan hamsiden değil, Arapça beş anlamına gelen “hamse” kelimesinden gelmektedir. Bölgede 5 adet köy bulunması nedeniyle böyle denmiştir. İnanılamayacak bir yeşilliğin ortasında kurulmuş olan köy, Türk – Yunan mübadelesi sonucunda Rumların terk etmesiyle tenhalaşmıştır. Hamsiköy en çok sütlacı ile anılmaktadır. 

Uzungöl: Eski güzel doğası pek kalmamış olsa da bu bölgede tepelerde bulunan restoran ve kafelerden Uzungöl’ü daha doğa içinde bir perspektiften seyredebilirsiniz. Doğal güzellik sevenlerin vazgeçilmezi Uzungöl Van İzmir uçak bileti olan yolcular tarafından sık sık ziyaret edilir. 

Trabzon’da Ne Yenir?


Yeşilin ve mavinin tüm tonlarını içinde barındıran Trabzon’da tatlısından çorbasına birbirinden leziz çok sayıda yöresel yemek bulunmaktadır. Karadeniz’in en gözde yerlerinden olan Trabzon’da ne yenir sizler için sıraladık. 

Kuymak: Tüm ülkeye nam salmış olan kuymak, mısır unu, tereyağı ve kolot peyniriyle hazırlanmaktadır. Kuymak kahvaltılarda servis edilen leziz bir yiyecektir. 

Hamsili Pilav: Trabzon’un simgesi haline gelen hamsi, Trabzon yöresine ait pek çok yemekte bulunmaktadır, hamsili pilav ise bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. İç pilavın üzerine hamsilerin kapatılması ile hazırlanan hamsili pilavı kesinlikle denemelisiniz. 

Isırgan Çorbası: Her yerinin yeşillik olduğu şehirde yetişen bitkilerden birisi de ısırgan otudur. İçerisine yağ, tuz, mısır unu ve tabi ki taze toplanmış ısırgan otlarının eklenmesiyle hazırlanan Isırgan Çorbası, yöre halkı tarafından en beğenilen lezzetlerdendir. 

Kara Lahana Sarması: Trabzon’da pancar olarak da anılan kara lahana sarması genel olarak satır kıymasından hazırlanmaktadır. Van İzmir uçak bileti olanlar bu değişik lezzeti merakla dener. 

Akçaabat Köftesi: Trabzon’da küçük bir ilçe olan Akçaabat, köftesi ile tüm ülkeye ününü salmıştır. Köftenin sırlarından biri ise içine sarımsak konması. 

Trabzon Pidesi: Kıymalı ve peynirli olarak servis edilebilen Trabzon pidesinin üzerine isteğe bağlı olarak yumurta da kırılmaktadır. Özellikle Trabzon köy peyniriyle hazırlanan pide daha önce tatmadığınız bir lezzet sunmakta. 

Pepeçura: Rumlardan geriye kalmış olan lezzetlerden biridir Pepeçura. Siyah üzüm, antep fıstığı, Hindistan cevizi, fındık ve mısır unu ya da vanilyayla yapılmaktadır. 

Hamsiköy Sütlacı: Trabzon’da yenilecekler listesi yaparken Hamsiköy Sütlacından söz etmemek haksızlık olur. Sırrı hala bilinemeyen Hamsiköy sütlacı, neden olduğunu bilmeseniz de tattıktan sonra bunu umursayamayacağınız kadar güzel bir lezzettir.