Bekarlar Toplanın, Singles' Day Başladı: İşte Gezilecek Yerler

Bekarlar Günü Kutlu Olsun! Şimdi hemen o uçuşun rezervasyonunu yapın ve çok ihtiyaç duyulan bir yolculuğa çıkın. Bekarlığın tadını doya doya yaşayın. Bilet Dükkanı’nın Yalnızlar Günü için önerdiği rotalara göz atın…

6 Kasım 2023 7dk okuma

Bekarlar Günü ilk olarak Çin'deki üniversiteler tarafından, tahmin ettiğiniz üzere bekarlığı kutlamak ve bekarların kaynaşmasına izin vermek için başlatıldı. 11 Kasım'a denk gelen bu tarih, her yıl coşkuyla karşılanıyor. Bilet Dükkanı’nın Singles' Day indirimleri ile Yalnızlar Günü’nde keşfetmeyi hayal ettiğiniz yere kavuşun. Uçak bileti, otel, araç kiralama ve transfer ile her adımınızı kolayca planlayın.

Singles' Day Nedir?


Tüm dünyada eğlenceli dev partilerle, tatil planları ve alışveriş çılgınlıklarıyla kutlanan Singles' Day, 1993 yılında Nanjing Üniversitesi'nde, 4 bekar erkek arkadaşın üniversitedeyken Sevgililer Günü’ne tepki olarak ortaya atmasıyla başladı. Başlangıçta yalnızca erkek öğrenciler tarafından kutlanıyordu.

yalnizlar-gününde-gezilecek-yerler.webp

Ancak kısa sürede genç ve bekar Çinliler arasında popüler hale geldi; Çinliler bunu diğer bekarlarla tanışma fırsatı olarak gördü ve bu olayı kutlamak için etkinlikler ve buluşmalar düzenlemeye başladı. Günümüzde ise tüm dünyada coşkuyla kutlanıyor. Ülkemizde de “Bekarlık Sultanlık” diyenlerin günü diyebiliriz. :)

Singles' Day Ne Zaman Kutlanır?


İş gün belirlemeye gelince "Sevgililer Günü Karşıtı Gün" olarak adlandırılan Yalnızlar Günü için bekarları temsil eden 1 rakamı akıllara gelmiş ve 11.11 günü seçilmiştir. Her yıl 11 Kasım’da başta Çin ve Asya Ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada kutlanır.

Singles' Day İçin Gitmeniz Gereken 5 Yer  


Bekarlar Günü geldiyse o zaman tek başına gezme zamanı. Hayalindeki yeri görmek için birini bekleme, dünyayı tek başına özgürce keşfet. İşte her yıl Singles' Day geldiğinde ziyaretçi akınına uğrayan yerler:

Arnavutluk


Gözden kaçırdığınız sakin ama güzel bir şehir arıyorsanız cevabı hazır: Tiran. Arnavutluk'un başkenti ve en kalabalık şehri olan Tiran, Güney Avrupa'nın doğa güzellikleri ile ünlü bir şehridir. Büyüleyici müzeleri, değerli eserlerden oluşan sanat galerileri ve anıtları ile her köşesi sizi kendine hayran bırakacak. Özellikle hafta sonları, şehir manzarası eşliğinde Arnavutluk’un meşhur yemeklerinden kuzu kızartma yemeyi ve Tiran’a gitmişken Dajti Dağı'na çıkmayı unutmayın.

arnavutluk-ucak-bileti.webp

Yalnızlar Günü’nde Bilet Dükkanı kampanyası ile kafa dinleyebileceğiniz bir rota arıyorsanız Arnavutluk uçak bileti alarak bu eşsiz yolculuğa hemen başlayabilirsiniz. Üstelik Arnavutluk Türkiye'den gelecek ziyaretçilerinden 90 güne kadar vize istemiyor. Şimdi geriye sadece uçak biletin kaldı. 

Sırbistan


Vize derdi olmadan gezmek mi istiyorsunuz? O zaman Yalnızlar Günü'nde gezebileceğiniz yerleri önerirken Sırbistan'ı söylemeden edemeyiz. Gezdikçe “İyi ki geldim” diyeceğiniz bir ülke olan Sırbistan; geniş, yemyeşil sokakları ve etkileyici mimarisiyle ziyaretçilerini büyüler. Sırbistan'ı keşfederken en çok alternatif bulacağınız yer başkent Belgrad'tır. Müzeler konusunda oldukça zengin olan bu şehirde; Nikola Tesla, Ulusal Müze, Çağdaş Sanat Müzesi’ni gezmeyi sakın atlamayın. Belgrad'ta yapılacak pek çok şeyin yanı sıra asırlık geçmişe sahip lezzetli yemekler ve huzur veren açık hava gezileri de bulunur.

sirbistan-ucak-bileti.webp

Tek başınıza seyahat ederken gideceğiniz yerin güvenli olması en önemli kriterlerden biridir. Bu konuda Belgrad birçok Avrupa ülkesinden avantajlıdır. Hemen 11 Kasım Yalnızlar Günü’ne özel kampanyamızdan yararlanarak Belgrad uçak bileti alın ve kültür başkentini doya doya keşfedin.

İngiltere


Herkesin gezi rotasında İngiltere vardır. Birleşik Krallık ilk kez yalnız seyahat edecekler için iyi bir seçimdir. Sevgiliniz olmadan da yapabileceğiniz çok şey var; ister kaleleri ve müzeleri keşfedin, ister tiyatroya gidin, alışverişin tadını çıkarın veya muhteşem manzaraları izlemeyi seçin. Birleşik Krallık için Londra uçak bileti alarak tatilinizi planlamaya başladığınızda kendi başınıza yapacak çok şey bulacaksınız.

ingiltere.webp

Karadağ


Balkan turu hayaliniz varsa ilk durağınız kesinlikle Karadağ olmalı. Hem Yalnızlar Günü’nde tek başınıza rahat rahat dolaşabileceğiniz kadar güvenli hem ekonomik olarak sizi zorlamayacak kadar ucuz. Üstelik Türkiye'den sadece 2 saat ve vize şartı da aramıyor! 

Deniz tatili isteyenler için berrak sularıyla ünlü tertemiz plajları, zaman yolculuğuna çıkaran Ortaçağ köyleri ve hayran bırakan heybetli dağları ile her ziyaretçisinde harika anılar bırakır.

karadag-ucak-bileti.webp

Eğer tarihe ve geçmiş kültürlere meraklıysanız köklü geçmişine sahip çıkan Kotor şehrini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Uçak bileti fiyatlarını dert etmeyin, Bilet Dükkanı ile en ekonomik Karadağ uçak bileti sadece bir tık uzağınızda.

Japonya


Japonya, yerel halkın eşyalarını masada gözetimsiz bıraktığı, kaybolan eşyaların içindekiler bozulmadan geri getirildiği, kadınların geceleri, hatta karanlık sokaklarda bile tek başına yürümesinin genellikle güvenli olduğu, güvenli bir ülke olarak ünlüdür. Bunun yanında otelleri ve pansiyonları, ekonomik ve gösterişten uzak bir konaklama hizmeti sağlar. 

japonya.webp

Bir de Bilet Dükkanı’ndan Tokyo uçak bileti alırsanız bütçeniz asla yorulmaz. Ayrıca konaklama adımını da Japonya otelleri sayfasında yapabilirsiniz.

Türkiye’de Yalnızlar Günü’nde Gidebileceğiniz En İyi Yer: İSTANBUL


Singles' Day Türkiye’de de her yıl kutlanır. Markaların dev indirimleri, sanatçıların nefes kesen konserleri, indirimli gezi turları ile 11 Kasım “Bekarlık sultanlıktır” lafının hakkını vererek kutlanır. Peki Türkiye’de Yalnızlar Günü’nde nereye gidilir?

İstanbul


Dünyanın en gözde şehirlerinde İstanbul, her türlü festivalin, bayramın, özel günün doya doya kutlandığı bir şehirdir. Bağdat Caddesi’nde birbirinden renkli kafelerde tek başınıza kendinize bir kahve ısmarlayabilir, İstiklal Caddesi’nde Beyoğlu havasını hissederek adımlayabilir, Boğaz’da lezzetli bir yemek eşliğinde denizin tadını çıkarabilirsiniz.

istanbul.webp

İstanbul’u keşfetmek için sonbahar aylarının  ideal olduğunu da düşünürsek 11 Kasım için İstanbul uçak bileti alabilirsiniz. Bilet Dükkanı ile henüz hiç tanışmadıysanız yeni üye indirimlerinden yararlanarak bütçenizi rahatlatabilirsiniz.

Yalnız Gezmenin Avantajları


Tek başına seyahat etmek sıkıcı veya yalnız olmak zorunda değil. Tam tersine oldukça keyifli ve heyecanlı bir deneyim olabilir. Yalnız seyahat etmenin avantajlarını fark edince bırakamayacaksınız.

  1. İSTEDİĞİNİZ YERİ GEZEBİLİRSİNİZ

    Başkalarıyla seyahat etmek başkalarıyla plan yapmak anlamına gelir. Yerel simge yapılara , müzelere, restoranlara ve ilgi çekici yerlere göz atmak, her gezginin hayalindeki seyahat için aklında farklı bir şey olduğunda karmaşık hale gelebilir.  Ancak yalnız seyahat etmenin en büyük faydalarından biri, her günü istediğiniz gibi geçirebilmektir. Tek bir müzede altı saat mi geçirmek istiyorsunuz? Soğuk koşullarda kilometrelerce yürüyüş yapmanın iyi geleceğini mi düşünüyorsunuz? Dilediğinizi deneyin.

    singles-day-gezilmesi-gereken-yerler.webp

  2. YENİ İNSANLARLA TANIŞIRSINIZ


    Başkalarıyla seyahat ettiğinizde genellikle birlikte kalırsınız. Başka bir deyişle, grubunuzdan uzaklaşma ihtimaliniz neredeyse sıfırdır. Ancak yalnız seyahat ederken yerel halkla sohbet etme, yeni arkadaşlar edinme ve genel olarak daha sosyal olma olasılığınız artar. Yalnız seyahat ederken, en azından günlerinizin bir kısmı için rehberli bir tura katılmayı düşünebilirsiniz. Bu, yerel halkla tanışmanın en iyi yoludur.

  3. DİL BECERİNİZİ GELİŞTİRİN


    Yeni bir dil öğrenmenin en rahat hali yurt dışı seyahatinde tek olmaktır. Yabancı bir kültüre tamamen dahil olmak, muhtemelen dil engelini ortadan kaldırmanın en iyi yoludur. Başkalarıyla seyahat ederken çeviri konusunda yardım isteyebilir ya da tamamen onlara güvenebilirsiniz. Ve şunu kabul edelim ki, biriyle seyahat ederken birbirinizle ana dilinizde iletişim kurarsınız. Yalnız kaldığınızda ise sürekli olarak yeni dili pratik etmek zorunda kalırsınız.

  4. KENDİNİZLE BAŞ BAŞA KALIRSINIZ


    Son yıllarda sürekli olarak başkalarıyla ve internetle amansız bir bağlantı kurarak adeta bombardımanına maruz kalıyoruz. Nadiren kendimizle oturup kafa dinleme şansını yakalarız. Yalnız seyahat tam da bunu yapma fırsatı sağlar. Yeni yerlerde kendi başınıza olmak, arkadaşlarınızla seyahat ederken etrafınızda hissedeceğiniz dikkat dağıtıcı şeyler olmadan, yavaşlamak için bir fırsattır.

    yalnızlar-gunu.webp

  5. KONFOR ALANINIZIN DIŞINA ÇIKARSINIZ


    Yalnız seyahat, konfor alanınızın dışına çıkmanıza olanak tanır. Arkadaşlarınızla ya da sevgilinizle seyahat ederken seyahatle ilgili sorunları genellikle birlikte giderirsiniz. Yolunuzu bulamıyor musunuz? Çözüm genellikle birlikte bulunur. Kendi başınıza seyahate çıkmak, herhangi bir zorlu yolculuk durumundan kendi başınıza kurtulmanız gerektiği anlamına gelir. Bu problem çözme, baskıyla başa çıkma ve özgüven geliştirme konusunda yardımcı olabilir. 

6 Kasım 2023 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar