Black Friday İle Uçma Zamanı

Black Friday, ABD başta olmak üzere tüm dünyada alışveriş çılgınlığının zirve yaptığı gün olarak bilinir. Son yıllarda markalar dev indirimlerini tüm haftaya yayarken uçak biletleri de hiç beklemediğiniz kadar avantajlı olabiliyor. Hazır indirimler ardı ardına gelmişken avantajlı fiyatlarla gezebileceğiniz yerleri derledik… 
 

6 Kasım 2023 5dk okuma

Kara Cuma, geleneksel olarak birçok çalışan için tatil olan ABD Şükran Günü tatilinin ertesi günü anlamına gelir. Genellikle özel alışveriş fırsatları ve büyük indirimlerle dolu bir gündür. Hem tatil hem alışveriş sezonunun en önemli günü olarak kabul edilir.

Black Friday Nedir?


Black Friday, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Şükran günü olan Kasım’ın dördüncü perşembesini takip eden cuma günü kutlanıyor. Dünyada tüm markalar, ister yerel ister global olsun bu güne özel indirimlerle rekabet ortamından pay almaya çalışıyor.

black-friday-indirimleri.webp

Kara Cuma alışverişi eskiden sabahın erken saatlerinde büyük mağazanıza gitmeyi gerektiriyordu, ancak o zamandan beri büyük ölçüde sanal bir etkinliğe dönüştü. Bilet Dükkanı da Black Friday’e özel avantajlı fiyatları ile en uygun uçak bileti fırsatlarını sunuyor. Kaçırılmayacak ayrıcalıklı fiyatlar ile hayallerinize kavuşabilir bu indirim çılgınlığıyla dünyayı keşfedebilirsiniz.

Neden “Kara Cuma” Deniyor?


Alışveriş çılgınlığının zirveye ulaştığı bu tarihe neden Kara Cuma deniyor hiç merak ettiniz mi?

1960 yıllarının başında Philadelphia'daki polis memurlarının çok sayıda turistin alışveriş için başlamak şehre gelmesiyle ortaya çıkan kaosu tanımlamak için "Kara Cuma" ifadesini kullanmaya başladığı biliniyor.

black-friday-kara-cuma.webp

Bunun yanında, dükkanların o gün daha hava aydınlanmadan çok erken açılması ve kararmadan kapanmaması bugüne ‘Kara Cuma’ denmesinin bir diğer sebebi olarak geçiyor.

Black Friday İndirimleri


En fanatiklerin harika fırsatlar yakalamak için günlerce hatta haftalarca otoparklarda kamp kurduğu bu efsane günlerde kıyafetten, gıdaya, elektronikten teknolojiye her şeyin dev indirimlere girdiğini görebilirsiniz.

Özellikle yüksek maliyet nedeniyle ertelediğiniz bir tatilinizi Bilet Dükkanı’nın özel kampanyalarıyla gerçekleştirebilir, uçak bileti, otel, araç kiralama, otobüs ve transfer hizmetlerini tek yerden kolayca planlayabilirsiniz.

Black Friday Fırsatları İle Gezin: Kasım Fırsatları ile Gezilecek 5 Yerler


Bu indirimler kaçmaz, hemen yola çıkalım. İşte Black Friday indirimleri ile gezebileceğiniz 5 yer: 

Budapeşte, Macaristan


Budapeşte, Avrupa'nın en güzel başkentlerinden biridir. Renkli ve eğlenceli gece hayatı ile meşhur Macaristan’ın başkenti Budapeşte; turistler, gezginler, göçebeler ve kaşifler için yüzyıllardır vazgeçilmez bir durak. Black Friday indirimlerinden yararlanıp Budapeşte uçak bileti aldıktan sonra eşsiz eserlere sahip müzeleri ziyaret edebilir, meşhur hamalarda rahatlayabilir ve tarih kokan sokaklarda adımlayabilirsiniz.

budapeste-gezilecek-yerler.webp

Bunun yanında dünyanın en ünlü alışveriş duraklarından biri olarak bilinir. Pek çok dev markanın ürünlerine göz atabilir, binlerce çeşit arasından size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Amsterdam, Hollanda


Avrupa'nın en heyecan verici şehrine aşık olmaya hazırlanın. Yenilikçi yemek mekanlarından en ünlü turistik yerlerine kadar bu şehrin hayranı olmamanız mümkün değil. Van Gogh Müzesi'nden Anne Frank Evi'ne, sanat galerileri ve devasa müzeleri ile Avrupa'nın kültürel açıdan en önemli şehirlerinden biridir.  

amsterdam-gezilecek-yerler.webp

Dev markaların pahalı ürünleri yerine yerel ürünler tercih edecekseniz hemen Amsterdam uçak bileti alın, şehri doyasıya gezin ve Negen Straatjes’in harika butiklerinden dilediğiniz gibi alışveriş yapın.

Milano, İtalya


Dünyanın en ünlü moda başkenti olan Kuzey İtalya'daki Lombardiya'nın kalbinde yer alan Milano, zengin bir mirasa ve köklü bir tarihi geçmişe sahip hareketli bir metropoldür. Prada, Armani, Versace gibi dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan Milano, yıl boyunca ve dünyanın her yerinden milyonlarca ziyaretçiyi kendine çekiyor. Milano uçak bileti Black Friday’i en iyi yaşayacağınız yere doğru yola çıkarken konaklama adımını da Bilet Dükkanı’nından Milano otelleri sayfasına gelerek yapabilirsiniz.  

milano-gezilecek-yerler.webp

Milano'da kültürel geçmişi ve zengin mirası konusunda size yol gösterecek sayısız ziyaret yeri bulunmaktadır . Dünyanın en kültürel şehirlerinden biri olan, aynı zamanda Roma ve Venedik'ten sonra en çok ziyaret edilen üçüncü şehir olan Milano İtalya'da, İtalya'nın finans başkentinin zengin geçmiş ihtişamını ziyaret edilecek ünlü yerler aracılığıyla keşfedin.

Belgrad, Sırbistan


Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği yerde bulunan Belgrad, Avrupa kıtasının en eski şehirlerinden biridir. Avrupa'nın turistik bir noktası haline gelen ve Türkiye’den çok sayıda ziyaretçi ağırlayan bu güzel şehir için vize şartı olmaması Belgrad uçak bileti alarak burayı keşfetmeniz için eşsiz bir fırsattır.

belgrad-gezilecek-yerler.webp

Belgrad’a vardığınızda nehir kıyılarında yürüyüş yapmak, buradaki efsanevi restoranlara uğramak, bir tekneye binmek ve şehir manzarasının tadını çıkarmak Belgrad’ta yapılacak aktivitelerin başında yer alır.

Kahire, Mısır


Kahire'de yalnızca Gize'deki Piramit Nekropolü'nün yanı sıra ziyaret edilebilecek çok sayıda büyüleyici yerin bulunduğunu bilmek sizi şaşırtabilir. Gelin bu şaşkınlığı Bilet Dükkanı’ndan alacağınız uygun fiyatlı Kahire uçak bileti ile giderelim. Giza, bu inanılmaz, hareketli başkentin sadece küçük bir kısmı ve size sunduğu sürprizlerden daha fazlasını yaşamadan ayrılmak çok yazık olur.

kahire-gezilecek-yerler.webp

2023 yılında büyük bir çıkış yapan Mısır, ekonomik olarak uygun fiyatlı olmasından sık sık tercih edildi. Görünen o ki 2024 yılının da gözde şehirlerden biri olacak. Mısır seyahati ile ilgili; uçak bileti, otel, araç kiralama ve transfer hizmetlerini Bilet Dükkanı’ndan ayarladıkta sonra; tapınaklara gidebilir, Mısır'ın en eski pazarlarından birinde alışveriş yapabilir ve hatta bu sanayi metropolünde doğal bir vaha bile bulabilirsiniz.

6 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar