Cunda Adası Gezilecek Yerler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı sevimli tatil yerlerinden biri olan Cunda Adası, her yıl çok sayıda tatilseveri ağırlamaya devam ediyor. Mavi bayraklı, altın kumlu plajları ile özellikle tercihini deniz tatilinden yana kullananlar için bulunmaz bir cevher olan Cunda Adası’nda gezebileceğiniz yerleri listeledik.

15 Nisan 2024 5dk okuma

Arnavut kaldırımlı dar sokakları, Rumlar tarafından inşa edilmiş taş evleri, altın bayraklı plajları, doğal güzellikleri ve müzeleri ile herkesi büyüleyen Cunda Adası, tatil planı yapanlar için ideal yerlerden biri olarak kabul ediliyor.

Sizler de tatilinizi Cunda Adası’nın doğal güzelliklerine doyarak geçirmek isterseniz, Bilet Dükkanı üzerinden satın alacağınız Balıkesir uçak bileti ya da Ayvalık otobüs bileti ile yola çıkmadan önce; Balıkesir otelleri, Ayvalık otelleri ve Balıkesir araç kiralama hizmetlerimizden de yararlanabilirsiniz. İşte birbirinden güzel mekanlarıyla Cunda Adası’nda gezilecek yerler!

 

cunda-adasi.webp

 

Cunda Adası’na Nasıl Gidilir?


Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Cunda Adası’na gitmek için öncelikle Balıkesir uçak bileti ya da Balıkesir otobüs bileti ile yola çıkmanız gerekir. Bilet Dükkanı’ndan avantajlı fiyatlara temin edeceğiniz biletlerinizle yola çıkmadan önce Balıkesir otelleri, Cunda otelleri ya da Balıkesir araç kiralama hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

Balıkesir’e ulaştıktan sonra havalimanından ya da otobüs terminalinden hareket eden toplu taşıma araçları ile Ayvalık’a kolaylıkla gidebilirsiniz. Ayvalık’tan Cunda Adası’na gitmek için kara yolu ya da deniz yolu olmak üzere iki farklı ulaşım şekli bulunuyor. Kara yolu üzerinden ulaşmak isterseniz, Cunda Adası’na 8 kilometrelik bir araç yolculuğu yapacaksınız. Ulaşım için deniz yolunu tercih ederseniz, Ayvalık Limanı’ndan saat başı hareket eden feribotlara binerek yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Tüm bu alternatiflerin yanı sıra Ayvalık merkezden 30 dakikada bir hareket eden ve Ayvalık Belediyesi’ne ait olan otobüsleri de kullanabilirsiniz. Sabah 06.00’dan gece 01.00’a kadar karşılıklı sefer düzenleyen bu otobüslerin dışında, sabah 07.00 ile gece 01.00 saatleri arasında hizmet veren taksi dolmuşları ya da taksileri de kullanarak Cunda Adası’na ulaşabilirsiniz.

 

cunda-adasinda-gezilecek-yerler.webp

 

Cunda Adası’nda Nerede Kalınır?


Ege’nin en şirin tatil yörelerinden biri olarak kabul edilen Cunda Adası, Arnavut kaldırımlı dar sokakları ve doğal güzellikleri ile herkesi kendine bırakırken, tatil için Cunda’yı tercih edenlere de özellikle konaklama açısından geniş imkanlar sunuyor. Her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Cunda Adası’nda nerede kalacağınıza dair soru işaretleriniz varsa Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilir; Balıkesir otelleri, Ayvalık otelleri ve Cunda otelleri için arama yapabilirsiniz.

Rumlar tarafından yapılan taş konaklarda konaklamanın keyfi paha biçilemez. Birbirinden konforlu imkanlarıyla tatilseverlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan 5 yıldızlı oteller, butik oteller ve pansiyonlar için Bilet Dükkanı avantajlarından yararlanabilir, uygun fiyatlara yerinizi ayırtabilirsiniz.

 

cunda-otelleri.webp

 

Cunda Adası’nda Gezilecek 7 Yer


Yaz tatilleri ve günübirlik geziler için oldukça ideal rotalardan biri olan Cunda Adası’nda mutlaka gezmeniz gereken yerleri bir araya getirdik. Doğaya ve denize doymak isteyenler için adeta bir cennet olan Cunda’ya gitmeden önce yazımızı inceleyebilir, gezilecek yerler ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.

  • Aşıklar Tepesi

    Cunda Adası’nı ve Ege Denizi’ni kuş bakışı izlemek ve birbirinden güzel fotoğraflar çekerek anı biriktirmek isteyenler için oldukça ideal yerlerden biri olan Aşıklar Tepesi, adanın mutlaka görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor. Tarihi yel değirmenleri, Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı ve daha birçok turistik yere ev sahipliği yapan Aşıklar Tepesi, ada merkezine yürüme mesafesinde bulunuyor. Midilli Adası’na kadar uzanan ve eşsiz manzarasıyla herkesi büyüleyen tepede, temiz havanın keyfini çıkarırken kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

 

asiklar-tepesi.webp

 

  • Şeytan Sofrası

    Cunda Adası’nın en popüler gezi mekanlarından biri olan Şeytan Sofrası, ada merkezine 29 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ayvalık Körfezi’nden Midilli Adası’na kadar panoramik manzaraları ile her yıl çok sayıda kişi tarafından ziyaret akınına uğrayan Şeytan Sofrası’nda gezerken, volkanik lavlarla oluşan ve ayak izini andıran çukurlara, birbirinden ilginç kayalara rastlayabilirsiniz. Antik çağlardan itibaren çok sayıda efsaneye konu olan Şeytan Sofrası’nı ziyaret etmeden, Cunda Adası gezinizi bitirmeyin.

  • Küçükköy (Yeniçarohori)

    Ayvalık’ın atmosferi bozulmamış köylerinden biri olan Küçükköy; tarihi konakları, sanat galerileri ve doğal güzellikleriyle ziyaret eden herkesi kendine hayran bırakıyor. Ada merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan Küçükköy’ün sanat galerileri ve çarşılarında hediyelik eşyalar satın alabilir, atölye ve workshoplara katılarak eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. Köye kolay ulaşım için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilir, Balıkesir araç kiralama ya da  Ayvalık araç kiralama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Hemen Ayvalık uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 
  • Badavut Plajı

    Ege Bölgesi’nn en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Badavut Plajı, ince kumları ve eşsiz manzarasıyla özellikle deniz tatili sevenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Midilli Adası’nın hemen karşısında bulunan Badavut Plajı, mavi bayrak ödülü kazanan plajlar arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında oldukça hareketli olan plajda berrak sularda yüzmenin tadını çıkardıktan sonra, akşam gün batımında romantik fotoğraflar çekebilirsiniz. Plajın arkasında yer alan çam ormanlarının yeşil doğası da sevdiklerinizle birlikte keyifli bir piknik için ideal mekanlar arasında yer alıyor.

 

badavut-plaji.webp

 

  • Sarımsaklı Plajı

    7 kilometre uzunluğundaki sahili ile Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olarak kabul edilen Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası’nda mutlaka görmeniz gereken rotalar arasında yer alıyor. Ada merkezine 17 kilometre uzaklıkta yer alan plaj, Badavut Plajı’na da oldukça yakın.

    Her saat bulabileceğiniz minibüslerle ya da tekne turlarıyla kolaylıkla ulaşabileceğiniz Sarımsaklı Plajı; turistik tesisleri, kafeleri, balık restoranları ve eğlence merkezleriyle keyifli bir tatil vadediyor. Sarımsaklı Plajı’na yakın butik otel, pansiyon otel ya da apart otellerde konaklamak için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.

  • Altınkum Plajı

    Şeytan Sofrası’nın bulunduğu tepenin altında yer alan Altınkum Plajı, adını altın renkli kumlarından alır. Küçük bir plaj olsa da berrak denizi ve tertemiz sahiliyle yoğun bir ilgi görüyor. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği Altınkum Plajı, Cunda Adası’nda gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alan plajlardan biri olarak kabul ediliyor. Turistik tesisleri, kafeleri, restoranları ve spor olanaklarıyla, keyifli bir tatil geçirmeniz için her türlü imkanı sunan Altınkum Plajı’nı ziyaret etmeden, Cunda Adası’na veda etmeyin.

 

altinkum-plaji.webp

 

  • Kleopatra Plajı

    Ayvalık Sahili’nin hemen karşısında yer alan Kleopatra Plajı, Cunda Adası’nın mutlaka görülmesi gereken rotaları arasında yer alıyor. Ayvalık otobüs bileti ile seyahat edeceğiniz Cunda Adası’nın en gözde plajlarından biri olan Kleopatra Plajı’nda dikkat çeken ilginç kaya oluşumlarının fotoğraflarını çekebilir, berrak sularında yüzebilir, şnorkeli dalışlar yapabilirsiniz. Ada merkezine 6 kilometre uzaklıkta yer alan plaja; yürüyerek, bisiklet kiralayarak ya da toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

15 Nisan 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar