Dünyanın En Güzel Bahar Manzaraları

Baharın müjdecisi olan ilk günlerinde, doğa kademeli olarak uyanmaya başlar. Kışın soğuk ve gri örtüsü yavaş yavaş çözülür ve yerini canlı renklere, taze kokulara ve umuda bırakır. 

18 Nisan 2024 5dk okuma

Bu dönemde dünya yeniden canlanır, ruhumuzun derinliklerine ulaşan bir neşe ve coşku hissederiz. Baharın gelişiyle birlikte gözlerimizi dolduran güzelliklerle dolu muhteşem manzaralar ortaya çıkar. Yazın habercisi olan bahar ayları insanı kabuğuna sığmayan ve keşfetme arzusuyla dolup taşan bir hale getirirken kimileri dünyanın başka bir ucundaki manzaraları da merak etme arzusu içindedir. 

Biz de Bilet Dükkanı olarak dünyanın en güzel bahar manzaraları hakkında bir içerik hazırlamak istedik. Sizi içinizi kıpır kıpır edecek olan çiçek festivallerinden günbatımının hüzünlü sakinliğine, dünyanın dört bir yanından en güzel bahar manzaralarıyla baş başa bırakıyoruz!

Hemen Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek en uygun fiyatlara yurt içi ve yurt dışı uçak bileti alabilir, baharın tadını en keyifli şekilde çıkarabilirsin.

Dünyanın En Güzel Bahar Manzaraları


Amerika’nın batı sahillerinden Uzakdoğu’nun pembeye bürünmüş şehirlerine, işte dünyanın en güzel bahar manzaraları:

Keukenhof Bahçeleri – Hollanda


Bahar demek lale demek, lale de Hollanda demek! Güney Hollanda’nın Lisse kasabasındaki Keukenhof Bahçeleri dünyanın baharda en popüler hale gelen çiçek bahçelerinden biri. Mart ortasından Mayıs sonuna kadar dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayan renkli çiçeklerle bezeli bu park günün her saatinde şahane manzaralara sahne oluyor. Amsterdam’dan otobüse binerek kısa süre içinde Lisse’ye ulaşılabiliyor.

keukenhof-bahcesi.webp

Bilet Dükkanı'nından Hollanda uçak bileti alarak avantajlı fiyatlara uçabilirsiniz.

Provence – Fransa


Fransız Rivierası’nın gözbebeği, baharda eflatuna bürünen lavanta tarlalarıyla dolu Provence Akdeniz’in canlılığını buram buram hissedebileceğin bölgelerin başında geliyor. Valensole, Sault ve Luberon Vadileri’ni mora boyayan lavanta tarlalarının üzerinden batan güneş kartpostallık görüntüler yaratıyor. Köy ve kasabalarda ise çiçek açmaya başlayan kayısı ağaçlarıyla daha da canlı hale gelen bölgede beyaz, pembe ve mavinin her tonuna doyacaksın.

provence-bahcesi.webp

Fransa uçak bileti alarak bu eşsiz ülkeyi keşfetmeye hazırlanın. 

Seul – Güney Kore


Pembenin en güzel tonuna sahip kiraz çiçeği ağaçlarının birbirinden güzel manzaralara sahne olduğu yerlerden biri de tabii ki Güney Kore, peki Güney Kore’de en güzel bahar manzarası nerededir diye sorarsan başkent Seul’den uzaklaşmana hiç de gerek yok!

seul-guney-kore.webp

Mart sonundan Mayıs başına kadar toz pembe çiçekli sakura ağaçlarının (ya da kiraz çiçeği ağaçları) şehrin her yerini süslediği Seul’de güzel fotoğraflar yakalamak için Seul Ormanı, Kyunghee Üniversitesi ya da Yeouido Park’a uğrayabilirsin.

Güney Kore uçak bileti almak Bilet Dükkanı'nda çok kolay! 

Ceylon Tea Trails – Sri Lanka


Hindistan’ın güneyindeki bir ada ülkesi olan Sri Lanka özellikle Mart ve Nisan aylarında nefes kesen yemyeşil çay tarlalarıyla birbirinden güzel manzaralara sahne oluyor. Güneş açarken birdenbire bahar yağmurlarının bastırdığı bölgede doğanın canlanışını kutlamak için birbirinden özel aktiviteler düzenleniyor. Yemyeşil dalgalı yamaçlara sahip çay tarlalarını bir yerli gibi keşfederken bungalov evlerde konaklayabilir, Budistlerin bir numaralı tapınağı olan Kandy’deki ünlü Kutsal Diş Tapınağını ziyaret edebilirsin.

sri-lanka-cay-tarlasi.webp

İstanbul'un kaosundan kaçmak için Sri Lanka uçak bileti alabilir ve doyasıya eğlenebilirsiniz. 

Cinque Terre – İtalya


Kuzey İtalya’nın batı kıyılarında, liman kenti Cenova’ya bir buçuk saatlik sürüş mesafesinde yer alan Cinque Terre İtalyanca’da “beş toprak” anlamına gelen ve beş küçük köyden oluşan, fotoğraflarına bakınca bile insanın içini kıpır kıpır yapan bir yer. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore köyleri, denize nazır dik yamaçlara kurulmuş rengarenk evleri ve dar sokaklarıyla bilinir. 

cinque-terre-italya.webp

1997 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan bölgedeki üzüm bağlarında şarabını yudumlarken çiçeklenen manzara eşliğinde baharın tadını en keyifli şekilde çıkarabilirsin. Cenova araç kiralama seçenekleri için seni Bilet Dükkanı’na bekliyoruz.

Namaqualand – Güney Afrika Cumhuriyeti


Dünya çapında papatyalarıyla ünlü, Kuzey Cape’te yer alan Namaqualand bölgesi yılın her dönemi kurak olsa da bahar aylarında bir sürpriz yaparak birdenbire çiçekleniyor! 

namaqualand.webp

Turuncu, sarı, mor, kırmızı, yeşil ve beyaz renklerin yerleri desenli halı gibi örttüğü Namaqualand birbirinden özel endemik bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor. Uçsuz bucaksız çiçek bahçelerinde günbatımı eşliğinde çekilen fotoğraflar insanda merak uyandırırken, güney yarım kürede yer aldığı için burada ilkbaharın Ağustos’taki kış yağmurlarından hemen sonra, yani Eylül’de başladığını da hatırlatalım.

Lancaster, California – ABD


Antelope Vadisi etrafına kurulan, çöl iklimine sahip Lancaster bölgesi bahar aylarında vadinin etrafındaki çöl manzarası, yeni açmış taptaze renkli kır çiçekleri ve yeşil bitki örtüsüyle yeniden canlanır. Bahar aylarının en güzel geçtiği yerlerden biri olan Lancaster bu dönemde birbirinden güzel açık hava etkinliklerine ev sahipliği yaparken dağ ve vadileriyle doğa yürüyüşü tutkunlarını bir araya getiriyor. 

lancaster-bahcesi.webp

Los Angeles şehir merkezine 96 km uzaklıkta yer alan Lancaster’a trenle ulaşılabiliyor.

Fuji Dağı – Japonya


Listemizi bir klasikle bitirelim, bahar denince aklımıza gelen ilk yerlerden biri de ünlü kiraz çiçekleriyle dolu Japonya! Ülkenin sembolü haline gelmiş, geniş bir arazide yer alan ve 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan Fuji Dağı her sene bahar aylarında dünyanın pek çok farklı yerinden ziyarete gelen turistlerle daha da canlı hale geliyor. 

fuji-dagi (1).webp

Fuji Dağı’nın eteklerinde yeşeren kiraz çiçekleri zirvedeki karla tezat bir görüntü oluşturarak görenleri daha da büyülüyor. Nisan ayında başlayan Fuji Shibazakura Festivali’ne katılarak bahar manzarasının tadını en güzel şekilde çıkarmak için Bilet Dükkanı’ndan Japonya uçak bileti satın alabilirsin.

18 Nisan 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar