Dünyanın En İyi 10 Noel Pazarı

Noel için geri sayım başladı. Dünyanın dört bir yanında ışıltılı dekorasyonlarla donatılmış sokaklar, eğlenceli festivaller, çeşit çeşit hediyelik eşyalar yılın yorgunluğu alırken yeni yıl heyecanını da hissettiriyor. Dünyanın en iyi noel pazarları ile keyfinizi yerine getirmek için size hazırladığımız rotalara bir göz atın…  

7 Kasım 2023 7dk okuma

Avrupa başta olmak üzere ister geleneksel ister modern olsun, Noel pazarları birçok şehirde Aralık ayının gelmesiyle ortaya çıkmaya başlar. Arkadaşlarınıza ve ailenize hediye almak isterseniz, yerel satıcıların kurduğu pazarlardan el yapımı ürünler alabilir, bölgeye bir bir hatırayı yanınızda götürebilirsiniz.

Dünyanın En İyi 10 Noel Pazarı 


Tatil benim için kış mevsimidir diyorsanız Noel zamanı Avrupa sizin için en ideal seçenek olacaktır. Yüzlerce yıl öncesine dayanan Noel pazarları bugün birçok Avrupa ülkesinde hala popüler. Işıltılı ışıkları deneyimlemek, geleneksel yemeklerin yayılan kokuları ve tatil neşesini hissetmek ve yöresel hediyelik eşyalara göz atmak için Kasım ayı içerisinde Bilet Dükkanı’nda avantajlı kampanyaları takip edin ve uygun uçak bileti fırsatlarını kaçırmayın.

Köln, Almanya


Almanya'nın en tanınmış pazarlarından biri, Unesco listesindeki heybetli Köln Katedrali’nin gölgesinde yer alır. Köln'ün en güzel pazarı olarak bilinen Köln noel pazarı mini dağ evleri ve Noel ağaçlarıyla çevrilidir. Alanda festival sezonu boyunca yüzün üzerinde performansın sergilenir. 
Köln uçak bileti ile geldiyseniz Köln noel pazarından her türlü geleneksel Alman mutfağı ve Noel ikramlarını tadabilir ve yanınızda birbirinden eğlecenli mini hediyeler götürebilirsiniz.

koln-noel-pazari.webp

Viyana, Avusturya


Geçmişi 1200'lü yıllara dayanan Viyana Noel pazarı açık ara en geleneksel pazarlardan biridir. Şehrin tarihi ve kültür birikimiyle birlikte muhteşem manzarasının altında, hayatınızın en lezzetli zencefilli kurabiyelerini yiyebilir ve yöresel iççeceklerden tadabilirsiniz. Kasım ayının sonlarından Noel Günü'ne kadar Viyana uçak bileti alarak 100'den fazla satıcıdan dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz. Konaklamayı sakın dert etmeyin. Bilet Dükkanı avantajları ile Viyana otelleri tüm rahatlığı ile sizi bekliyor olacak. 

viyana-noel-pazari.webp

New York, ABD 


Elf, Evde Tek Başına 2 ve 34. Caddedeki Mucize gibi Noel filmlerinin arka planını oluşturan Amerika'nın mükemmel Noel destinasyonu, her zaman ülkenin en iyi noel pazarlarına sahip olan New York’tur. Şehir, sağanak kar yağışlarından gökdelenlerin ışıltılarına kadar adeta Noel’e ev sahipliği yapıyor gibi süslenir. 

new-york-noel-pazari.webp

New York'un noel pazarlarının birçoğu, şehrin ana simge yapılarının yakınında yer alır. Ziyaretçilere kıyafetten mücevherlere oyuncaklara, dekorasyondan hediyelik eşyalara kadar çok sayıda alternatif sunar. New York uçak bileti alarak Amerika'nın noel rüzgarına adım atabilirsiniz. 

Edinburgh, İskoçya


Son dönemlerde sosyal medyada dolaşan masalları andıran Edinburgh videoları, İskoçya uçak bileti almanız için sizi ikna edecektir. Kasım ayının sonundan Ocak ayının ilk haftasına kadar açık olan Edinburgh noel pazarı; el yapımı ürünler, hediyeler ve lezzetli ikramların satıldığı tezgahlarla doludur. Noel pazarı ile birlikte fuar alanında çeşitli eğlenceler de düzenlenir. 

edinburgh-noel-pazari.webp

İş hayatının stresinden uzaklaşmak ve yepyeni dünyalar keşfetmek istiyorsanız Edinburgh uçak bileti alın ve bu heyecanı kaçırmayın. Helter Skelter kaydırağı ve Starflyer salıncağı sizi bekliyor.

Brüksel, Belçika 


Kasım ayından ocak ayına kadar gerçekleşen Brüksel noel pazarları tüm şehir merkezini kapsıyor. Sıcak kakaonuzu yudumlarken 200'den fazla tezgahı inceleyin ve Brüksel uçak bileti almanın ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha anlayın. Pazardaki dönme dolap ve çok sayıda atlıkarınca gibi ilgi çekici yerlere göz atmayı da unutmayın. 

bruksel-noel-pazari.webp

Strazburg, Fransa


Bu mükemmel manzaraya sahip Kuzey Fransa şehri, adeta bir filmden fırlamış gibi görünen Noel pazarlarının evidir. Küçük bir şehir olmasına bakmayın 11 adet Strasbourg Noel Pazarı vardır. Aralarındaki en kısa mesafe 50 metre, en uzun mesafe ise 800 metre olan bu pazarlar Noel zamanı eğlencenin vazgeçilmez adresi olur. Pazar tezgahları ahşap çerçeveli mini ahşap evler arasına kusursuz bir şekilde yerleşiyor ve sanki yüzyıllar öncesine gitmişsiniz gibi geliyor.

Strazburg'un en eski pazarı 1570 yılına kadar uzanır. Place de la Catedrale ve Place Broglie çevresinde bulunan bu pazar, Strazburg'un üretimiyle ünlü olan zencefilli kurabiye gibi geleneksel Alman pazar gıdaları ve yerel Fransız lezzetleri ile hem yiyecek hem de hediyelik eşya için en iyi seçimdir. 

strazburg-noel-pazari.webp

Küçük üreticilere odaklanan pazarda yerel el sanatları ve hediyelik eşyalar öne çıkar. Strasbourg noel pazarları, 28 Kasım - 24 Aralık arası açıktır. Bu eşsiz ortamı kaçırmamak için avantajlı fiyatları ile öne çıkan Bilet Dükkanı’ndan Strazburg uçak bileti alabilirsiniz. Fırsatlarla dolu kampanyaları arasından Akıllı Saatler ile yurt dışı uçak biletinizi indirimleri kaçırmadan alın.  

Prag, Çek Cumhuriyeti


Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag, Noel pazarlarını deneyimlemek için harika bir Romantik bir şehir olmasından dolay balayı planlarının gözdesidir. Modernliği, kalabalığı ve geniş sokakları, Ortaçağ döneminden gotik binaları, ilginç meydanları ve karlı akşamları ile ziyaretçilerini büyülen bu şehre noel zamanı gitmek çok mantıklı bir seçenek olacaktır. Tüm meydanlar ve binalar, Kasım ile Aralık sonu arasında, alışılagelmiş Alman lezzetlerinin Çek esintisi taşıyan atmosferik yorumuyla pazarlarda yerini alır. 

prag-noel-pazari.webp

Prag uçak bileti alarak, Eski Kent Meydanı'nın arnavut kaldırımlı sokaklarındaki noel pazarını doya doya keşfedebilirsiniz. Şehrin Astronomik Saati ve Tyn Kilisesi'nin yanında sıralanan düzinelerce tezgah hediyelik eşya ve yöresel ürünlerle doludur. Tezgahların arasında tiyatro ya da müzik performansları bulurken birçok kişi ise dillere destan olmuş gün batımında dev ağacın yanında fotoğraf çektirmek için küçük gözlem köprüsüne tırmanır.

Kopenhag, Danimarka


Kasım ayından itibaren birçok pazara ev sahipliği yapan bir diğer Avrupa şehri olan Kopenhag, şenlik coşkusunu yaşayacağınız en iyi şehirler arasında yer alıyor. Yılın her döneminde büyüleyici bir şehir olan bu şehir özellikle Noel'de gelen eklemelerle canlanıyor. İlk önce Kopenhag uçak bileti alalım ardından eşsiz bir tatil için plan yapmaya başlarız. Noel heyecanını yaşamak için belki de şehrin en meşhur cazibe merkezi ve Noel’in ikonik simgesi haline gelen, büyük bir pazarın bulunduğu Tivoli Bahçeleri'nden daha iyi bir başlangıç ​​olamaz. Tepeden tırnağa ışıklar ve süs eşyalarıyla donatılan park, olağan gezilerin ve aydınlatma gösterileri gibi ilgi çekici yerlerin yanı sıra 60 noel tezgahı ile misafirlerini büyülüyor. 

kopenhag-noel-pazari.webp

Bunun yanında, Hojbro Meydanı'ndaki noel pazarı şehrin en geleneksel pazarıdır. Sıcak şarap, Alman sosisi ve hediyelik eşyalar satan ahşap kulübelerde noel babalar, çocukları eğlendirir.

Barselona, ​​İspanya


Barselona’daki ana noel pazarı Fira de Santa Llúcia, 1786'dan bu yana Barselona'yı tatil ürünleri, çeşitli tiyatro oyunları ve Noel şarkılarıyla süsler. Günümüzde noel pazarları yaklaşık üç hafta açık kalıyor. Yüzlerce yiyecek ve el sanatları satıcısıyla öne çıkan bu şehrin için avantajlı Barselona uçak bileti alarak hayalini kurduğunuz tatili Noel’e denk getirerek ışıklarla donatılmış film sahnelerini andıran sokaklarda gezebilirsiniz. 

barcelona-noel-pazari.webp

Budapeşte, Macaristan


Budapeşte noel zamanı bambaşkadır. Budapeşte uçak bileti olan ziyaretçiler ışık gösterilerinin, halk danslarının ve tabii ki bol miktarda alışverişin tadını çıkarır. Bunun yanında Budapeşte noel pazarları geleneksel eşyalara ve yiyeceklere odaklanan sıra sıra mini tezgahların yanı sıra ziyaretçilerin kendi hediyelerini hazırlayabilecekleri çok sayıda atölyeye ev sahipliği yapar.

budapeşte-noel-pazari.webp

Avantajlı Uçak Bileti Nasıl Alınır? 


Dünyayı keşfetmek, hayallerini gerçekleştirmek ve rüyalarınızdaki tatili yapmak için ilk adım uçak bileti satın almaktır. Maliyetli bir ulaşım yolu olmasından dolayı özellikle yurt dışı uçak bileti fiyatları sizi korkutsa da Bilet Dükkanı her zaman yanınızda. 

Birbirinden avantajlı kampanyaları sayesinde dilediğiniz yere en uygun uçak bileti fırsatlarıyla rahatça gidebilirsiniz. Her hafta yapılan, yurt içi ve yurt dışı uçak biletlerinden anında dev indirimler sağlayan Akıllı Saatler kampanyasını kullanın, ister Budapeşte uçak bileti ister New York uçak bileti alarak dünyanın her köşesine bütçenizi zorlamayan fiyatlarla uçun. 

Bunun için tek yapmanız gereken Bilet Dükkanı web sitesi ya da mobil uygulamasına gelerek üye olmak, gitmek istediğiniz destinasyonu seçerek size uygun olanı tarihi seçtikten sonra güvenli ödeme adımına ilerlemek. Ardından tüm dünya sadece birkaç saat uzağınızda. Üstelik ilk defa Biler Dükkanı ile alışveriş yapacak olan kullanıcılara özel tanışma fırsatlarıyla birlikte. 

7 Kasım 2023 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar