Hangi Ay Nereye Gidilir?

Hayalini kurduğunuz rotalara en ideal hangi mevsim gidilir diye merak ediyorsanız yılın 12 ayını içeren "Hangi Ay Nereye Gidilir?" yazımızı okuyabilirsiniz. İşte en güzel tatil önerileri… 

25 Şubat 2024 36dk okuma

Denizin tadını çıkarmak, huzur veren manzaralara şahit olmak, ailecek vakit geçirmek, yeni yerler keşfetmek ve daha bir sürü sebeple harika bir tatil hayal edenlere "Hangi Ay Nereye Gidilir?" yazımızla detaylı bir rehber hazırladık. 

Tayland’ın hayran bırakan doğal güzellikleri, Maldivler’in tertemiz denizi, Yunanistan’ın huzurlu plajları, Fransa’nın romantik sokakları, İtalya’nın mimarisi ve daha pek çok güzelliğe şahit olmak için yola çıkarken kusursuz bir tatil geçirmek için ay ay tatil rotalarımıza göz atmayı unutma!

Ocak Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Ocak, gezi planı yapmak için harika bir aydır. Yeni bir başlangıç yapmanın en ideal olduğu zamandır. Yeni bir yıla güzel bir tatil ile adıma atmaktan daha güzel bir yol olabilir mi? O zaman şimdi Bilet Dükkanı’nın avantajlı kampanyaları ile uygun uçak bileti, otobüs bileti, otel, araç kiralama ve transfer alarak size önerdiğimiz rotalardan birine gitmenin tam vakti. İşte ocak ayında gidilecek ülkeler!

Tayland


Tayland; el değmemiş plajları, tropik ormanları, rengarenk mimarisi ve ilginç yöresel yemekleri ile ocak ayında gidilecek mükemmel bir destinasyondur. Hayatınızda bir kez karşılaşabileceğiniz maceraların ülkesi Tayland, Güneydoğu Asya'da yer alır. Canlı kültürlerin, büyüleyici manzaraların ve sıcak misafirperverliğin ülkesidir.

tayland.webp

Sıcak ve canlı iklimi aynı zamanda kültüre de yansır. Nefes kesen şelalelerden eşsiz tapınaklara, egzotik ada kumlarından baharatlı lezzetlerine kadar Tayland, sizi kendine hayran bırakır.

Tayland uçak bileti alarak yola çıktıysanız masmavi berrak suları ile ünlü Phuket’i, görkemli gökdelenleri ile canlı şehir hayatı için Bangkok’u, yeşilin her tonuna sahip el değmemiş yağmur ormanları ve şelaleleri ile huzur dolu kültürel köyler için Chiang Mai’yi, kartpostallara konuk olan bembeyaz kumlu plajları ile devasa palmiyeleri ile tatilin tadını çıkarmak için Krabi’yi ziyaret edebilirsiniz.

Peki Tayland için vize gerekiyor mu? İşte en güzel yanı da bu. Bu muhteşem yerleri gezmek için 30 güne kadar vize almanıza gerek yok.

Hemen uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Tayland’ı Gezmek İçin Kaç Gün Gerekiyor?

Tayland'ı deneyimlemek için ideal süre iki haftadır. 12 ila 15 gün, önemli anların tadını rahat bir tempoda çıkarmanız için size zaman tanır.

Filipinler


Deniz sizin için vazgeçilmez bir tatil kriteriyse bu rotamız tam size göre. Ocak ayının soğuk havasından kaçarak içinizi ısıtan güneş ve sıcacık sulara gitmek istiyorsanız kışın gidilecek sıcak ülkeler arasında Filipinler sizin için en iyi yer olacaktır.

Binlerce tropik ada, muhteşem plajlar ve doğal güzellikleri ile mutlaka keşfedilmesi gereken ülkelerin başında yer alır. Birbirinden güzel o kadar çok adaya sahiptir ki Filipinler'de sürekli keşif yapacağınıza eminiz. Peki Filipinler’de nereye gidilir?

filipinler.webp

Her şeyden uzaklaşıp kafa dinlemek ve muhteşem gün batımı eşliğinde huzur içinde yüzmek istiyorsanız Barton Limanı, muhteşem güzel şelaleleri görmek ve masmavi suların keyfini çıkarmak için Badian’ı, Filipinler’in en popüler yerinde okyanusun derinliklerine yelken açmak ve geniş kanyonlarda nefesinizi kesecek manzaralara şahit olmak için El Nido, beyaz kumlu plajları, saklı şelaleleri, pirinç tarlaları ve diğer adalara günübirlik gezileri için Bohol’u tercih edebilirsiniz

Filipinler Vize İstiyor Mu?

Türkiye’den gelecek olan misafirlerine Filipinler 30 günlük vize muafiyeti sağlıyor.

Endonezya


Ocak ayında muhteşem rota arayışında olanlar için Endonezya muhteşem bir seçenektir. Endonezya gezilecek yerler Java'nın tapınaklarından Bali'nin plajlarına kadar herkese hitap eden seçeneklerden oluşur. Endonezya’da gezilecek yerler için önerilerimiz ise şunlar:

El değmemiş plajlar, görkemli dağlar, kutsal tapınaklar, hareketli gece kulüpleri ve daha birçok gizli mücevher için Bali, olağanüstü harikaların yer aldığı el değmemiş bir cennet olarak bilinen, dalış ve su sporlarını sevenlerin adresi ada takımı Raja Ampat, Eski Şehir Batavia, Ulusal Müze ve Ulusal Anıt gibi kültürel harikaların yer aldığı Endonezya’nın en turistik yeri Cakarta’yı keşfetmek için Endonezya uçak bileti satın alın ve tatilin tadını avantajlı fiyatlara çıkarın.

endonezya.webp

Üstelik 30 günlük vize muafiyeti ile Endonezya’yı vizesiz bir şekilde gezebilirsiniz.

Şubat Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


İster ara tatil için, ister romantik bir kaçamak ya da kışın soğuğundan kaçarak sıcacık bir tatil yakalamak için lsun şubat tatile çıkmak için en iyi zamanlardan biridir. İşte Şubat’ta gezilecek yerler:

Maldivler


Dünyanın en güzel adaları ve plajlarından oluşan Maldivler, egzotik bir tatil muhteşem bir tercihtir. Misafirperverliği ile öne çıkan, maceracılara heyecan verici aktiviteleri ile tanınan, sevdikleriyle vakit geçirmek isteyenlere en güzel yerleri ve lezzetli yemekleri sunan adalardan oluşur. Masraflı olmasından korkuyorsanız Bilet Dükkanı’nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak Maldivler uçak bileti satın alabilirsiniz.

maldivler.webp

Maldivler gezilecek yerler denildiğinde ise akla hemen şu yerler gelir:

  • Male: Zengin tarihi, canlı mimarisi, masmavi denizleri ve sallanan palmiye ağaçlarıyla mutlaka görülmesi gereken bir destinasyondur.
  • Vaadhoo Adası: Maldivler'in plajları dünyanın en muhteşem plajlarına ev sahipliği yapar. Nefes kesici bir doğal oluşuma, pırıl pırıl mavi suları ile ünlüdür.
  • Ithaa Denizaltı Restoranı: Hilton Maldives Resort & Spa'nın restoranı, okyanus yüzeyinin beş metre altında yer alan, yalnızca 14 kişilik oturma yeri olan küçük ve samimi bir mekandır. Tavan bir tünel gibi eğimli olup, ziyaretçilere kendilerini çevreleyen mercan kayalığının panoramik manzarasını sunar.
  • Fulhadhoo Adası: Kristal berraklığındaki lagünleri, beyaz kumlu plajları, sarkan palmiye ağaçları ve sakin atmosferi nedeniyle Maldivler'de popüler bir turizm merkezidir.
  • Maaya Thila: Yalnızca yüzmek değil dalış yaparak da berrak denizlerin tadını çıkarmak isteyenlerin adresidir.


Maldivler vize istiyor mu diye merak ediyorsanız cevabımız hazır: HAYIR :)

Seyşeller


Beyaz kumlu plajları, turkuaz suları ve muhteşem konaklama yerleri ile başlangıçta Afrika ile ilişkilendiremeyeceğiniz inanılmaz bir tropik cennettir. Gerçek olduğuna inanamayacağınız kadar güzel manzaraları ile Seyşeller Şubat ayından gezilecek yerler listesinizde mutlaka yer almalıdır. İşte Seyşeller gezilecek 3 yer:

Mahé 

Seyşeller adalarının en büyüğüdür ve popüler Baie Beau Vallon da dahil olmak üzere çok sayıda kumlu koya sahiptir. Kilometrelerce uzanan kıyı şeridi, iyi yüzme, harika dalış ve şnorkelli yüzme ve aralarından seçim yaparken zorlanacağınız çok sayıda restoran ile Afrika'nın en iyi plajlarından biridir.

seyseller.webp

Praslin

Seyşeller adalarının en çok ziyaret edilen adalarından biri olan Praslin, Mahé'ye göre biraz daha sessizdir. Tenha koylardan oluşan kıyı şeridi, kafanızı rahatça dinleyebileceğiniz sakin bir plaj bulmayı kolaylaştırır. Devasa palmiye ağaçlarının gölgesinde dinlenmeyi, nadir görülen siyah papağanları keşfetmeyi, lezzetli egzotik meyveleri denemeyi ve ünlü bir Dünya Mirası Alanı olan Vallée de Mai'deki antik ormanları ziyaret etmeyi unutmayın.

La Digue

Seyşel Adaları'nın inanılmaz derecede mükemmel fotoğraflarının nerede çekildiğini hiç merak ettiyseniz, muhtemelen muhteşem La Digue adasında çekilir. Yüksek kayalar arasında yer alan ünlü La Digue Plajı gibi palmiyelerle çevrili kıyılarda bisiklet sürün, berrak ılık sularda yüzün ve güneşin tadını çıkarın.

Jamaika


Karayipler'in tropikal havası her zaman iyi bir seçenektir. O zaman Şubat ayında gidilecek yerler arasına Jamaika koymazsak olmaz. İçinizi ısıtan güneşinin, beyaz kumlu plajlarının, tadı damağınızda kalan yemeklerin, kristal berraklığındaki suyun mükemmel bir tropik cennet oluşturduğu Jamaika tatili için Bilet Dükkanı seyahat avantajlarını kaçırmayın.

Jamaika.webp

Mart Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Bahar’ın gelmesiyle siz de "Bir tatile ihtiyacım var!" diyorsanız işte mart ayında gezilecek yerler listemiz:

Kosto Rika


Devasa ormanlarından muhteşem kıyı şeritlerine, aktif volkanlarından yemyeşil yağmur ormanlarına kadar, her bir konumuyla sizi bekleyen manzaralar ve deneyimler için hazırsanız Kosto Rika’ya gitme zamanı.

kosta-rika.webp

Harika kum ve denizi, hayran kalacağınız doğal güzellikleri için Cahuita, birbirinden güzel şelaleleri için Bojos Del Toro, ünlü Arenal Yanardağı'na ev sahipliği yapan Kosta Rika'nın macera başkenti için La Fortuna’ya gitmeyi unutmayın. Unutmayın Kosto Rika’ya gitmek için vize şartı yoktur.

Kolombiya


Büyüleyici kıyı şehirlerinin, birinci sınıf mutfağın ve muazzam biyolojik çeşitliliği gizleyen yemyeşil manzaraların yer aldığı Kolombiya için yola çıkmanın en uygun zamanı mart ayıdır.

kolombiya.webp

Tayrona Milli Parkı'nın mavi sularından, Cocora Vadisi'nin panoramik manzaralarına ve San Agustín, Tierradentro ve Kayıp Şehir kalıntılarına, Popayán'ın beyaz binalarına ve metropollerinin canlı şehir hayatına kadar Kolombiya sizi bekliyor.

Meksika


Macera, romantizm, tarih, kültür, yemek ve ateşli festivalleri sevenler için büyüleyici bir kaçış noktası olan Meksika’ya hoş geldiniz. kültürel tarihi, antik kalıntıları ve görkemli şehirleriyle Meksika, güzel yerlerle dolup taşarken Meksika’da gezilecek yerler listesi hazırlamak zor ama başardık. Hadi başlayalım:

meksika.webp

Gökdelenler, pazarlar, bahçeler ve parklar, hayranlık uyandıran müzeler ile hareketli başkentle başlayın. Ardından; baharı andıran fantastik bir iklimi, nefes kesici mimarisi, muhteşem el sanatları alışverişi yapabileceğiniz ve katılım sağlayabileceğiniz sanat atölyeleri için San Miguel de Allende’yi tercih edin. Bunun yanında Bacalar, Guadalajara, Puerto Escondido ve Isla Holbox’da muhteşem bir Meksika deneyimi için sizi bekliyor.

Nisan Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Nisan ayında gezilecek yerler listesine biz göz atın ve ardından avantajlı bir tatil için Bilet Dükkanı’nın uygun uçak bileti, ucuz otobüs bileti, konforlu otel, kolay araç kiralama seçeneklerini değerlendirin.

Gürcistan


Hemen yanıbaşımızda yer kaya ve taş ülkesi Gürcistan, Orta Çağ kaleleri ve manastırları, yeşil tepeleri, görkemli dağları, derin mağaraları ile kültür ve tarih tutkunlarının vazgeçilmez bir adresidir.

gurcistan.webp

Açık hava tutkunuysanız dağların muhteşem manzaralarına hayran kalacak ve halkın inanılmaz misafirperverliğinin yanında lezzetli yöresel yemekler ile tanışacaksanız.

Gürcistan gezilecek yerler arayışındaysanız; eşsiz katedralleri, Eski Şehir ve muhteşem mimarileriyle ünlü başkent Tiflis’i, romantik ve acıklı bir aşk hikayesini temsil eden Ali ve Nino Heykeli’ni, doğal güzelliklerine hayran kalacağınız Batum Botanik Bahçesi’ni, sizi şaşırtacak Ters Ev yapısını mutlaka ziyaret edin.  

Gürcistan Vizesi

Gürcistan’a gitmek için yapmanız gereken tek şey Bilet Dükkanı’ndan avantajlı Gürcistan uçak bileti almak. Çünkü Gürcistan Türkiye’den vize istemiyor ve sadece kimlik kartınızla seyahat edebiliyorsunuz!

Arnavutluk


Balkanların gözdesi Arnavutluk; sessiz yürüyüş parkurlarıyla dolu engebeli dağlar, ağaçların gölgesinde saklanan antik kalıntılar, keşfedilmeye hazır muhteşem plajlar ve hızla gelişen şehir merkezleri ile nisan ayında gezmeniz gereken destinasyonların başında yer alır.

arnavutluk.webp

Arnavutluk uçak bileti aldıktan hemen sonra büyüleyici müzelere, sanat galerilerine ve anıtlara sahip Tiran’a, muhteşem denizi ile Ksamil,  antik döneme ait bazı hazinelere sahip olan kasaba Gjirokastra ve daha birçok gözde yeri ziyaret etmeyi unutmayın.

Mayıs Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Artık yavaş yavaş yaz geldiyse artık Avrupa’nın tadını çıkarabilirsiniz demektir. Hadi hep birlikte Mayıs’ta gezilecek yerlere göz atalım:

Yunanistan


Muhteşem bir yaz tatili arıyorsanız Yunanistan sizi bekliyor. Üstelik artık 10 yunan adası vizesiz bir şekilde gezebilirsiniz. Bunun yanında vize alarak Yunanistan uçak bileti ile birlikte deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabilirsiniz. İşte Mayıs ayında Yunanistan’da gezilecek yerler:

Atina: Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Yunanistan'ın başkenti, mitolojik efsanelerin ve Tanrıların doğduğu yerdir ve Yunanistan'da ziyaret edilecek en iyi yerlerden biridir. 

atina.webp

Santorini: Beyaz badanalı duvarlar ve yüksek mavi çatılar sizi Santorini Adası'nda karşılayacak. Ege’nin masmavi suları ile tanışmaya hazır olun. 

Mikonos: Dünyadaki en iyi partilerden bazılarına ev sahipliği yapan, lezzetli Yunan yemeklerinin en iyi yapıldığı ve denizinin muhteşem olduğu bir yerdir. 

mikonos.webp

Girit: Zeus'un doğduğu yer olan İdeon Mağarası'na ev sahipliği yaptığı bilinen Girit, Yunanistan'ın gezilecek en iyi yerlerinden biridir.

Kapıda Vize ile Gidebileceğiniz 10 Yunan Adası yazımıza göz atmayı unutmayın.

İspanya

İspanya'nın dinamik metropolleri, nefes kesen plajları ve kültürel olanakları rakipsiz olup, ülkeyi birçok gezginin favorileri arasında sokar. Mayıs ayında gezilecek bir yer arayanlara kesinlikle tavsiye ettiğimiz İspanya gezilecek yerleri saymakla bitmez ama deneyelim:

ispanya.webp

Madrid Kraliyet Sarayı: Madrid Kraliyet Sarayı, Batı Avrupa'nın en büyük kraliyet ikametgahı olma özelliğini taşıyor. Her ne kadar İspanyol kraliyet ailesi artık orada ikamet etmese de, 3.418 odalı mimari harikası hâlâ devlet törenleri için kullanılıyor ve paha biçilmez sanat eserlerine, zırhlara ve yaldızlı dekora hayran olmak için akın akın gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Barselona: Şunu kesinlikle söyleyebiliriz ki İspanya'nın kültür başkenti Barselona’dır. Katalonya şehrinin geniş kentsel alanı, La Sagrada Familia ve Park Güell yanı sıra Picasso Müzesi gibi dünyaca ünlü sanatçıların yer aldığı müzelerle doludur.

San Sebastián: Denizin ve yemeğin tadını çıkarmak isteyenlerin adresidir.

Valldemossa: Mallorca'nın kuzeybatı kıyısındaki güzel tepe köyü Valldemossa, başkentten çok uzaktaymış hissi verir. Kafa dinlemek isteyenlerin vazgeçilmezidir.

Portekiz


Mayıs ayında yola çıkmak istiyorsanız Portekiz mutlaka listenizde yer almalıdır. Peki neden? Hadi birlikte Portekiz gezilecek yerlere bir göz atalım:

Atlantik kıyısında, Batı Avrupa'nın kıyısında yer alan Portekiz; güneşin içinizi ısıttığı kıyılardan arnavut kaldırımlı sokaklara ve masalsı kalelere kadar pek çok özelliği ile sizi kendine hayran bırakacak. Hemen Bilet Dükkanı avantajlarından yararlanarak Portekiz uçak bileti alın ve bu eşsiz ülkenin tadını çıkarın.

portekiz.webp

Avrupa'nın en karizmatik ve canlı şehirlerinden biri olan Lizbon, Douro Nehri'ne bakan görkemli köprüleri, şarabı ve baş döndürücü manzaralarıyla Porto, unutulmaz sahil şeridi, altın renkli kayalıkları ve deniz mağaralarıyla dolu plajlarıyla Algarve Portekiz’de gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alır.

Fransa


Mayıs ayında gezilecek yerler arasında Fransa aslında hepimizin gözdesi. Her mevisimi bir başka güzel olan Fransa; kültür, şarap ve gastronomiden enfes manzaralara, büyüleyici köylere ve sofistike şehirlere kadar uzanan zengin gezi rotalarına sahip bir ülkedir. Kayakçılar Fransa'nın lüks tatil yerlerine akın ederken, bisikletçiler ve yürüyüşçüler kilometrelerce uzanan muhteşem sahil şeridine ve ormanlık alanlarını tercih eder. 

fransa.webp

Paris'in Eyfel başta olmak üzere büyüleyiciliği yanında Strazburg, Lyon, Nice, Marsilya, Toulouse ve Bordeaux Fransa’da gezilecek yerler arasında yer alır.

Fransa Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.

İtalya


Rakipsiz şekilde sizi kendine hayran bırakacak Rönesans sanatı, dünyanın en popüler yemeklerinden bazılarına ev sahipliği yapması ile modern uygarlığın merkezi İtalya ister sanata, ister yemek ve şaraba, ister antik tarihe meraklı olun sizin için ideal bir rota olacaktır.

Roma, Floransa ve Milano başta olmak üzere kültürel başkentleri, Toskana ve Umbria gibi kırsal yerler, pek çok sahil, Sicilya ve Sardunya adaları ile insanın bir ömür boyunca görebileceği ve yapabileceği çok fazla şeye sahiptir.

italya.webp

İtalya uçak bileti aldıktan sonra detaylı bir gezi listesi oluşturmak ve İtalya ile ilgili tüm detayları öğrenmek istiyorsanız size 3 muhteşem blog yazımızı öneriyoruz. İşte İtalya ile ilgili bilmeniz gereken her şey:

İtalya’da Gezilmesi Gereken 5 Şehir

Roma'da Gezilebilecek Müzeler

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

Haziran Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Artık haziran geldi ve sıcak havanın tadını yalnızca Türkiye’de değil her yerde çıkarabiliriz. İtalya ve Fransa elbette Haziran’da gezilecek ülkeler arasında yer alıyor ancak bu aya özel rotalarımız da elbette var.

Belçika


Haziran ayı gezmek için ve yıllık izinlerinizi kullanmak için en güzel zamandır diyebiliriz. Belçika da tatilinizi geçirebileceğiniz en güzel ülkelerdendir. Yemekleri, insanları ve muhteşem mimarisi ile sizi kendine hayran bırakır.

belcika.webp

Belçika’da gezilecek yerler denildiğinde ilk akla 3 seçenek şu şekildedir:

Dinant: Harika bir mimarisi, dağın tepesindeki kaleden muhteşem manzaraları ve lezzetleri ile ünlüdür. 

Grand Place, Brüksel: Brüksel'deki Grand Place, Brüksel'in muhteşem ana meydanıdır. Meydan, Brüksel'in başlıca turistik mekanıdır ve çok sayıda kafe ve mağazayla çevrilidir. Gezerken ara verip yorgunluğunuzu alacak bir kahve ya da Belçika çikolatasıyla hazırlanmış waffle almak için en doğru adrestir. 

Notre Dome Katedrali: Muhteşem Notre Dame Katedrali'ni ziyaret edin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Çan Kulesi'ne çıkın ya da meydandaki bir kafede bir kahve içip tatilin tadını çıkarın.

Bilet Dükkanı’nından avantajlı fiyatlara Belçika uçak bileti alarak daha pek çok Belçika’da gezilecek yeri ziyaret edebilirsiniz.

Hollanda


Hollanda diğer Avrupa ülkelerine bakıldığında nispeten küçük olabilir ama Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda misafir ağırlar. Hollanda’da gezilecek yerler denildiğinde en öne çıkan Amsterdam’dır ve sizi asla gittiğinize pişman etmez.

hollanda.webp

Hollanda uçak bileti almadan önce bu ülkeye dair her şeyi öğrenmek istiyorsanız Hollanda’ya Gitmek İçin 6 Sebep yazımızı okuyabilir ve Amsterdam Gezilecek 10 Yer blogumuzdan kendine muhteşem bir rota hazırlayabilirsiniz.

Lüksemburg


Avrupa'nın yedinci en küçük ülkesi olmasına rağmen Lüksemburg, Avrupa’nınn en güzel destinasyonlarından biridir. Haziran ayında gezilecek yerler arasında mutlaka yer alır.

Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı müzeler, etkileyici mimari yapılar, canlı şehir hayatı, eğlenceli festivaller için Lüksemburg durağı sizi etkisi altına alacak.

luksemburg.webp

Temmuz Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Temmuz ayı ile beraber "Tatil zamanı!" diye bağıranların sesini daha çok duyuyor gibiyiz. Temmuz ayı geldiğinde Almanya, Hollanda ve İsviçre sizi bekliyor olacak. Hadi şu şehirlere bir göz atalım:

Almanya


Neredeyse herkesin gezi rotaları arasında yer alan Almanya; masalsı kaleleri ve muhteşem bir şekilde korunmuş Orta Çağ kasabalarıyla ünlü olsa da, ülke klişelerden çok daha fazlasını ziyaretçilerine sunuyor. Avrupa'nın en seçkin şehirlerinden olan Berlin, Münih ve Hamburg’a ek olarak çeşitli doğal manzaralara ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir. 

almanya.webp

Bilet Dükkanı’nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak Almanya uçak bileti alabilir ve bu ülkeyi en güzel mevsimi olduğu temmuzda doyasıya gezebilirsiniz.

İsviçre


Doğal güzellikleri ile meşhur İsviçre, temmuz ayında size muhteşem bir atmosfer sunuyor. Bozulmamış doğasını, eskimiş mimarisini ve eşsiz geleneklerini korumaya önem veren ülke, birinci sınıf mutfağın ve sofistike yaşamın cazibe merkezidir.

isvicre.webp

İsviçre; anıtlar, müzeler ve doğa harikalarıyla doludur. Zürih, Cenevre ve Basel gibi şehir hayatının yüksek olduğu yerler dışında Axenstrasse, Aziz Ursanne, Ponte dei Salti gibi pek çok yeriyle İsviçre uçak bileti olan yolcuları etkiler.

Ağustos Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Ağustos ayında yola çıkacak olanlar için Bilet Dükkanı olarak hazırladığımız rotalara bir göz atmalısınız.

İrlanda


Batı Avrupa'da yer alan küçük bir ada olmasına rağmen İrlanda, zengin bir kültürel mirasın yanı sıra çok çeşitli manzara ve arazilere sahiptir. Atlantik Okyanusu tarafından dramatik kıyı şeritleri oyulmuş, ardından ortaya bozulmamış sonsuz kumsallar ve kayalık yarımadalar çıkmıştır. Ülke yemyeşil çayırlar ve sessiz göllerin yurdudur. 

irlanda.webp

İrlanda genelinde kaleler, megalitik mezarlar, kaleler ve taş köyler tarih, kültür ve geleneğin izlerini taşırken İrlanda halkının dost canlısı olması da bu ülkeyi gezi rotanıza eklemenize yardımcı oluyor.

İskoçya


Birleşik Krallık'ın en kuzeyindeki bu ülke; devasa dağlar, derin vadiler, büyük göller ve geniş nehirlerle kaplıdır. İrlanda uçak bileti alan herkesin rotasında mutlaka yer alan Glasgow ve Edinburgh yanında kırsal İskoçya'nın manzarası ve uzun tarihi de İskoçya’yı eşsiz bir şehir yapar.

Eylül Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Yılın son günlerine doğru yaklaşırken dinlenmek ve yeni yerler keşfederek yorgunluğunuzu atmak için eylülde gezilecek yerlere göz atabilirsiniz.

Malezya


Canlı başkent Kuala Lumpur'dan Penang adasına kadar bu Güneydoğu Asya mücevherinin kültürünü ve mutfak çeşitliliğini keşfetmek için Malezya uçak bileti almanız yeterli. Doğal güzellikleri ile öne çıkan dağlık bölgelerden sahil kenarındaki sakin yerlere kadar Malezya'nın keşfedilecek çok fazla yeri var.

malezya.webp

Singapur


Güneydoğu Asya'nın kalbinde, sanat, eğlence, doğa, yemek ve alışveriş konularında öne çıkan Singapur için hazır mıyız? Eylülde gidilecek yerler arasında bir yıldız gibi parlayan Singapur, özellikle ülkenin en büyük tatili olan Çin Yeni Yılı’nda aslan danslarını, gürültülü davulları ve özenle hazırlanmış yemekleri ile ziyaretçilerini şaşırtıyor.

singapur.webp

Ekim Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Ekim ayı geldiğine göre artık biraz Japonya ve Güney Kore zamanı geldi diyebiliriz.

Japonya


Asya’nın gözdesi Japonya’ya hoş geldiniz! Tokyo'nun uçsuz bucaksız ara sokaklarında kent macerasının tadını çıkarın, kırsal Takayama'nın eski kentinde yavaşlayın; Okinawa'nın beyaz kumlu plajlarında dalış yapın veya Nagano'nun karla kaplı Alplerinde kayak yapın. 

japonya.webp

Kyoto'nun el değmemiş tapınaklarını ve türbelerini keşfedin veya Fukuoka'nın volkanik kaplıcalarında güneşlenin. Japonya'nın geleneksel mimarisi, kültürel zenginliği ve doğa harikasına kendinizi bırakın.

Bilet Dükkanı’nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak Japonya uçak bileti alın.

Güney Kore


Lezzetli Kore yemekleri, listelerde zirveye çıkan pop grupları ve milyonlarca fanı bulunan TV dizileri sayesinde dünyanın dört bir yanındaki gezginlerin rotasında yer alan Güney Kore ekim ayında sizi bekliyor.

guney-kore.webp

Güvenli, dost canlısı ve muhteşem bir altyapıya sahip olan Güney Kore, keşfedilmesi gereken yerlerin başında yer alır. Farklı kültürler deneyimlemek isteyenler için ideal bir destinasyon olan Güney Kore, vize istemediği için seyahat için yalnızca uçak biletine ihtiyacınız olan bir yerdir.

Ekim sonlarında ve kasım başlarında, Kore'nin birçok antik ginkgo ağacının yaprakları parlak altın meşalelere dönüşür. Böylece Seul ve diğer şehirlere birkaç hafta boyunca muhteşem bir görünüm kazandırır.

Kasım Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Yılın son zamanları geldiğinde kendinize bir kaçamak hazırlamak istiyorsanız Brezilya, Arjantin ve Dubai sizin için muhteşem duraklar olacaktır.

Brezilya


Şimdi size iki tavsiyemiz var: Öncelikle Brezilya’nın turistik yerleri yazımızı okuyun ve ardından vakit kaybetmeden Brezilya uçak bileti alarak bu eşsiz ülkeyi deneyimleyin.

brezilya.webp

Arjantin


Çölden buzullara, balinaların uğrak yeri olan kıyı şeridine, baş döndürücü manzaralara sahip Arjantin; Buenos Aires, Iguazu Şelalesi ve Iberá ile keşfedilecek pek çok yere sahiptir.

arjantin.webp

Dubai


Son zamanlarda Türkiye’den pek çok ziyaretçi alan Dubai, sizi şaşırtacak derece gezilecek yere sahiptir. Gösteriş arıyorsanız ve enteresan aktiviteler seviyorsanız Dubai bunun için mükemmel bir destinasyon. Gösterişli alışveriş merkezleri ve ışıltılı gökdelenlerin ortasında sizi hayran bırakacak yapılar vardır.

dubai.webp

Bilet Dükkanı’ndan Dubai uçak bileti aldıktan sonra Dubai'nin Gezilebilecek En Güzel 5 Bölgesi yazımızı okuyarak Dubai’de gezilecek yerler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Aralık Ayında Hangi Ülkeye Gidilir?


Artık yıl bitiyor ve bu yıl yeni yerler keşfetmek için az zaman kaldı. Tüm yılın yorgunluğunu atmak için Avustralya ve Macaristan sizi bekliyor.

Avustralya


Dünyanın bir ucuna yolculuk etmeye hazırlanın. Not almaya başlayın Avustralya’da gezilecek yerler listemizi açıklıyoruz.

avustralya.webp

  • Sidney
  • Byron Körfezi
  • Tazmanya
  • Perth ve Rottnest Adası
  • Melbourne


Macaristan

Macaristan denildiğinde aklımıza hemen Budapeşte gelir. Budapeşte, Tuna Nehri'nin batı yakasında Buda ve doğuda Peşte'nin bulunduğu, yürüyerek gezmek için idare edilebilir bir şehirdir. Sadece birkaç gün içinde önemli turistik yerleri deneyimleyebileceğiniz veya daha uzun bir ziyaretle kendinizi yerel kültüre kaptırabileceğiniz eşsiz bir mekandır. 

macaristan.webp

Kültürel zenginliği, ilginç güzellikteki mimarisi ve tarihi yapısıyla Budapeşte uçak bileti alanları pişman etmez. 

25 Şubat 2024 36dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar