Kiralık Villa Tatili ve Avantajları

Tatilinizde kendinizi tıpkı ev rahatlığında hissedebileceğiniz konforlu bir konaklama imkanı sunan villa kiralama nedir ilginizi çekiyorsa ve merak ediyorsanız tam da doğru adrestesiniz. Bilet Dükkanı sitesindeki “Kiralık Villa Tatili ve Avantajları” yazımıza göz atarak villa tatili ile ilgili her şeye hakim olabilirsiniz.

31 Ağustos 2023 7dk okuma

Villa Kiralama Nedir?


Tatilinizde kendinizi tıpkı ev rahatlığında hissedebileceğiniz konforlu bir konaklama imkanı sunan villa kiralama nedir ilginizi çekiyorsa ve merak ediyorsanız tam da doğru adrestesiniz. Bilet Dükkanı sitesindeki “Kiralık Villa Tatili ve Avantajları” yazımıza göz atarak villa tatili ile ilgili her şeye hakim olabilirsiniz. Gelelim şimdi villa tatilinin ne olduğuna, villa tatili aslında tamamıyla özgür olacağınız bir tatil geçirmek demektir.

Otellerde olduğu gibi katı kuralların bulunmaması, etkileşime gireceğiniz diğer misafirlerin olmaması, sadece kendi keyfinize göre hareket edebileceğiniz bir tatil geçirmenizi sağlayan villa konaklaması gerçekten kafasını dinlemek üzere tatile çıkanların sıklıkla tercih ettiği seçeneklerden biridir. Kiralık villa tatilinin avantajlarından biri de pek çok çeşitte seçeneğiniz bulunmasıdır. Harika manzaralara sahip, havuz ve şömine gibi keyifli olanaklar sunan villalardan tutun daha mütevazı ve samimi bir tatil yapabileceğiniz villalara kadar size en çok uyan seçeneği kiralayabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, tatil yapacağında muhafazakar otel seçenekleri arayan aileler için de kiralık villalar kolaylık oluşturmaktadır. Muhafazakar aileler de çevreden görünmeyen, korunaklı bir villa seçerek gönül rahatlığıyla tatilin keyfini çıkarabilirler. Geniş bir konaklama alanı sağlayan villalar ailelerin ve arkadaş gruplarının son zamanlardaki yeni favorisi haline gelmektedir.

Villa kiralama tatili ve avantajlarını öğrenmek ve tatile gideceğiniz yer ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız Bilet Dükkanı sitesinden gitmek istediğiniz tatil bölgesine uygun fiyatlı uçak bileti alabilir, rehber yazılarımıza göz atarak dolu dolu ve keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca

Kiralık Villa Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?


Ekonomik ve konforlu bir tatil deneyimi sunan kiralık villalar son zamanların en gözde tatil seçeneklerinden biri haline gelmiştir. Günlük, haftalık ya da aylık kiralama olanağı olan villalarda, Türkiye’nin pek çok turistik yerinde dilediğiniz gibi bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Otel tatiline kıyasla daha özgür ve ekonomik bir tatil imkanı sunan kiralık villalar çocuklu aileler, kalabalık arkadaş grupları, muhafazakar aileler ve balayı çiftleri gibi geniş bir kitleye hitap etmektedir. Tatilinizi kiralık villalarda geçirmek istiyor ama kiralık villa seçerken nelere dikkat edilmeli bilmiyorsanız sizler için bu noktaları sıraladığımız yazımızdan yararlanabilirsiniz.

  • Güvenilirlik

    Villa kiralarken en titiz davranmanız gereken noktalardan biri de villanızı güvenilir bir yerden kiralamaktır. Yetersiz ve dolandırıcı yerlerden villa kiralamamak, bu şekilde paranızı kaptırmamak için güvenilir yerlerden villa kiralama hizmeti almanızda fayda var. Kiralama yaptığınız yerin ötesinde güvenli bir konaklama sağlamak için de villanın güvenlik önlemleriyle ilgili de kesin bilgi almanızda fayda var.

  • Villanın Fotoğrafları

    Kiraladığınız villanın nasıl bir yer olduğundan, istek ve ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığından emin olmak için villanın fotoğraflarını görmeniz önemlidir. Kiralayacağınız villanın fotoğraflarını görmek tatil için villaya gittiğinizde hayal kırıklığı yaşamanızı önleyecektir.

  • Villanın Konumu

    Hayal ettiğiniz tatil deneyimini yaşayabilmek için villanın konumuna dikkat etmeniz de önem taşımaktadır. Birbirinden etkileyici tatil beldelerine sahip olan ülkemizde hemen hemen tüm tatil yerlerinde pek çok villa kiralama olanağı bulabilirsiniz. Kiralayacağınız villanın konumunu tercih ettiğiniz manzara, deniz ve plaj olanaklarına göre iyi araştırıp seçmeniz, keyifli bir tatil geçirmeniz bakımından daha iyi olacaktır.

  • İmkan ve İhtiyaçlar

    Kiralık villalarda tatil yaparken temizlik ve gıda konusundaki tüm ihtiyaçlarınızdan kendinizin sorumlu olduğunu da unutmamanız gerekmektedir. Sorunsuz bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız tatile çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi hazırlayarak alışverişinizi yapıp villaya öyle geçmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca tatile çıktığınız mevsimin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak yanınıza bu koşullara göre şeyler almanız ya da özellikle yaz tatillerinde villada havuz, kış aylarında yeterli ısıtma olup olmadığına bakmanızın daha keyifli bir tatil geçirmeniz için önemli olduğunu söyleyebiliriz.

  • Temizlik

    Hem odaların hem de havlu ve çarşaf gibi kişisel eşyaların temizliği, sağlık ve hijyen bakımından oldukça önem taşımaktadır. Kiralık villaların temizlik prosedürleri farklılık gösterebildiği için villayı kiralamadan önce kesin bilgi aldığınızdan emin olmalısınız.

  • Donanım

    Birkaç günlük bir konaklama yapacağınız tatilinizde Wi-Fi ve klima gibi imkanların en iyi şekilde mevcut olduğundan emin olmalısınız. İçerisinde bulunduğumuz internet çağında tüm gereksinimlerinizi en rahat şekilde karşılayabilmek için konaklayacağınız villada Wi-Fi olması size avantaj sağlayacaktır.

  • Seyahat Sigortası

    Sigortasının villa sahibi tarafından karşılandığı villa kiralama hizmetlerinde aktif bir şekilde sigortanız bulunsa bile deprem, yangın, su baskını ve hırsızlık gibi ekstrem durumlarda villada konaklayan misafirlerin bu sigorta kapsamının dışında bulunduğunu söylememiz gereklidir. Dolayısıyla bu tür durumlarla karşılaşma ihtimalinize karşı maddi ve manevi zararınızı azaltmak için seyahatinizi kapsayacak özel sigortalardan yararlanmanızda fayda vardır.

Yazlık Villa Kiralama Şartları Nelerdir?


Villa seçerken nelere dikkat edilmeli yazımızdan da yararlanarak kendinize ve birlikte tatil yapacağınız aileniz ya da arkadaşlarınıza uygun bir villa seçtiyseniz sırada yazlık villa kiralama şartları nelerdir aşamasına gelmiş bulunmaktasınız. Yazlık villa kiralarken her villa sahibinin belirlediği özel kural ve şartlar bulunmaktadır. Bilet Dükkanı olarak sizlere yazlık villa kiralama konusunda genel şartlar ile ilgili bilgi versek de her villa sahibinin özel şart ve kuralları olabileceği bilgisini aklınızdan çıkarmamanızda da fayda var.

  • Kira Kontratı

    Sözleşme yapılarak gerçekleştirilen yazlık villa kiralama işlemi, villa sahibi ve villayı kiralamak isteyen taraf arasında imzalanmaktadır. Kiralık villa sözleşmesinde kiralama süresi, kira bedeli, depozito miktarı ve villanın kullanım şartları yer almakta olup ödeme seçenekleri de bu kontrat üzerinden belirlenmektedir.

  • Ödeme İşlemi

    Seçtiğiniz villanın kira ücreti ve ödemenin nasıl yapılacağı gibi konular villa sahibinin tercihlerine göre belirlenip, kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak kiracının, kira kontratını imzalarken belirli bir miktar da depozito ödemesi yapması gerekmektedir. Tatiliniz boyunca villada meydana gelebilecek olan hasarların karşılanması için önceden alınan bir güvence bedeli olan depozito, villa sahibine teslim edilirken size iade edilmektedir. Kiralama bedeliniz ise sözleşme yaparken karşılıklı olarak anlaşılan tarih aralığında peşin olarak ödenmektedir.

  • Villa Kullanımı

    Kiracıların, kiraladıkları villayı kullanırken villa sahibi tarafından belirtilmiş olan ve uymakla mükellef oldukları birtakım kurallar bulunmaktadır. Villa kullanımı konusunda belirlenen kurallar genellikle; villa içerisinde sigara içmemek, evcil hayvan getirmemek, villaya ve villa içerisindeki mobilyalara zarar vermemek ve villada büyük partiler düzenlememeyi kapsamaktadır.

  • Temizlik

    Villa kiralama sürecinde temizlik yaygın olarak villa sahibi tarafından karşılanıyor olsa da bazı villa sahipleri, kiracılardan evi terk ederken temiz bir şekilde bırakmasını talep edebilmektedir. Bu durumlarda kiracıların villayı temiz ve derli toplu olacak şekilde kullanması beklenmektedir. Kiralama süreci bittiğinde de villa sahibi, yaptığı temizliğin ücretini kiracıdan isteyebilmektedir.

  • Check-in ve Check-Out

    Villayı kullanırken kiracıların check-in ve check-out saatlerine uyması villa sahibi tarafından uyulması beklenen önemli bir konudur. Kiralık villa tatillerinde genellikle check-in saati öğleden önce ve check-out saati de sabah olacak şekilde belirlenmektedir. Ancak bu saatler kişiden kişiye değişiklik gösterebileceği için villa sahibiyle bu konuyu önceden konuşmanızda fayda var.

Villa Kiralama Fiyatları


Türkiye’de tatil yapmak için villa kiralamayı düşünüyorsanız, kiralık villa fiyatlarının villa sahibine, villanın konforu ve sahip oldukları özelliklere ve villanın konumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu tarz etkenlere bağlı olarak kiralık villa fiyatları değişse de genel olarak villa kiralama fiyatları, misafirlerin bütçelerini yormayacak aralıkta bulunmaktadır. Türkiye’nin hemen her yerinde her bütçeye uygun villa kiralama olanakları bulmanız mümkündür. Türkiye’de en düşük villa kiralama seçenekleri şehir merkezinden uzak, lüks olmayan villalarda bulunmaktadır. Bu tarz villalar daha küçük boyutta ve daha sade tasarımlara sahip olup 2023 yılı itibariyle günlük villa fiyatları 500 TL’den başlamaktadır.

Daha lüks villalarda konaklama yapmak isterseniz özel havuz, jakuzi, şömine gibi olanaklara sahip villa seçeneklerine bakabilirsiniz. Daha orta seviyede bir konaklama tercih ediyorsanız genellikle havuzlu ve modern bir tasarıma sahip olan, duruma göre manzaralı kiralık villalara bakmayı tercih edebilirsiniz. Daha orta halli bir bütçeye sahip tatilciler için bu tir villaların günlük kiralaması 750 TL’den başlamaktadır. En lüks villalarda yapacağınız konaklamalar da genellikle deniz manzaralı olup yüksek güvenliğe sahip olan sitelerde yer almaktadır. Konaklama yapabileceğiniz en lüks villaların fiyatları ise günlük olarak 1500 TL’den başlamaktadır.

Tüm bunlara ek olarak villa kiralama fiyatları, seçilen tatil bölgesinin mevsimine ve bölgenin popülerliğine göre de değişiklik gösterebilmektedir. Tatil sezonunun en yoğun olduğu zamanlarda villa fiyatları artış gösterirken sezonun sakin olduğu dönemlerde daha uygun fiyatlı villalar bulmak mümkündür.

Bilet Dükkanı üzerinden "Yaz Tatiline Giderken Valizinizin Olmazsa Olmaz 10 Eşyası", "En Pratik 7 Valiz Hazırlama Taktiği" ve "Tatil Fotoğrafları İçin 5 Tüyo" başlıklı yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

31 Ağustos 2023 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar